Home » Tambopata Ecolodge

Tambopata Ecolodge

Tambopata Eco Lodge – Ontmoeting Regenwoud – 4 dagen / 3 nachten

Dit veelzijdige en complete programma is een prima optie voor mensen die op zoek zijn naar een goede mix van avontuur, natuurbeleving en comfort. De lodge ligt aan de meanderende Tambopata-rivier.

Tijdens deze trip verkent u onder meer het bos rondom de Lodge, observeert u het rijke onderwater- en vogelleven bij het Oxbow meer, gaat u op zoek naar kaaimannen op de rivier en geniet u van de faciliteiten van de comfortabele Lodge, gelegen in het hart van het regenwoud.

Een van de hoogtepunten van deze introductie tot het Peruaanse regenwoud is de wandeltocht naar Collpa El Gato. Wat deze excursie uniek maakt, is de mogelijkheid om zowel een kleilik (lokaal bekend als collpa) voor zoogdieren als een papegaaien-kleilik te bezoeken. Veel zoogdieren en vogels verzamelen zich rond deze collpas op zoek naar mineralen die essentieel zijn voor hun dieet. Tijdens de wandeling door het bos zult u verschillende soorten apen en vogels kunnen spotten. De zoogdieren kleilik wordt geregeld bezocht door grote groepen witlippekari´s, soms wel tussen de 50 en 100 dieren tegelijk.

DAG 1: Vlucht naar Puerto Maldonado en reis naar de Tambopata Eco Lodge.

Na uw vlucht naar Puerto Maldonado vanuit Lima of Cusco, wordt u op de luchthaven ontvangen door uw gids en overgebracht naar een kano voor de tocht over de Tambopata-rivier naar de Tambopata Eco Lodge. Tijdens de reis verandert de vegetatie van gekoloniseerde ontboste gebieden naar ongerept regenwoud. Aan boord krijgt u een box-lunch geserveerd. Bij aankomst in de lodge krijgt u een welkomstdrankje aangeboden en ontmoet u de rest van het personeel.

In de late namiddag maakt u een inleidende wandeling in het “terra firme” bos achter de lodge (Trail 2), gedomineerd door gigantische Paranoten en Dipteryx-bomen. Veel voorkomende zoogdieren die u tijdens deze wandeling kunt spotten zijn de bruinrugtamarin (klauwaapje), de bruine kapucijnaapjes, Agoeti´s en Pacas (inheemse knaagdieren), de prachtige blauwe Morpho vlinders, trogons, toekans en vele andere vogelsoorten.

Na het avondeten wordt er een nachtwandeling gemaakt om nachtdieren of insecten te spotten. Ongeveer 50% van de dieren in het regenwoud zijn nachtdieren.

DAG 2: Colpa El Gato papegaaien kleilik en de zoogdieren kleilik

Na een vroeg ontbijt gaat u aan boort van de kano voor een 9 km lange boottocht stroomopwaarts over de Tambopata rivier naar het startpunt van de wandeling. Vanaf hier wandelt u 1,7 km over een pad naar de zoogdieren kleilik en geniet u onderweg van de prachtige flora en fauna van de Amazone.
Na ongeveer een uur komt u aan bij de kleilik, waar u mogelijk de witlippekari´s aantreft, die in grote groepen samenkomen om zich te voeden met de hier gevonden minerale afzettingen.

Na ongeveer 45 minuten vervolgt u de wandeling naar de nabijgelegen papegaaien kleilik, waar u rond 08.30 uur aankomt, het tijdstip dat groepen scharlaken ara´s en rood-groene ara´s zich verzamelen om zich te voeden met de klei die essentieel is voor hun dieet, waardoor een kleurrijke en luidruchtige show ontstaat.

Na voldoende tijd te hebben gehad om de vogels te observeren en het nuttigen van een kleine snack, keert u via een ander pad terug naar de boot. Onder weg is het mogelijk slingerapen, doodshoofdaapjes en kapucijnapen te spotten. U komt op tijd aan bij de Lodge voor de lunch.

Na de lunch kunt u kiezen uit een aantal opties, waaronder:
– De wandelpaden rond de Lodge verkennen
– Een bezoek brengen aan een chacra, een nabijgelegen typische boerderij
– Baden in de stroom van de Gallocunca, die langs de Lodge stroomt
– Ontspannen en genieten van de faciliteiten in de Lodge

‘S Avonds zal uw gids u in de bar van de lodge uitleg geven over de kaaiman. Hierna gaat u de rivier op om dit fascinerende nachtdier te spotten. Vergeet uw zaklamp niet.

Overnachting in de Tambopata Eco Lodge.

DAG 3: Wandeling naar het meer van Sachavacayoc (Tapir-meer).

Na een vroeg ontbijt staat een korte boottocht over de rivier gepland naar het startpunt van de wandeling. Het pad leidt via beekjes en moerassige grond naar een spectaculair verborgen meer. Onderweg zult u de gigantische Lupuna-boom (de koning van de jungle) zien, die in dit deel van het bos te vinden zijn. Tijdens de wandeling maakt u kennis met meer aspecten van het bos en zijn dieren. Bij het meer zelf is het mogelijk om de ongrijpbare Zwarte kaaiman en de reuzenotter te spotten.

U keert terug naar de Lodge voor de lunch. De middag ter vrije besteding.

Overnachting in de Tambopata Eco Lodge.

DAG 4: Terugtocht.

Na het ontbijt keert u terug naar de stad Puerto Maldonado en vervolgens naar het vliegveld. Uw gids zal met u meereizen tot aan het vliegveld waar hij u helpt bij het inchecken voor uw vlucht terug naar Cusco of Lima.

 

Einde Programma