Home » Huaraz en de Cordillera Blanca

Huaraz en de Cordillera Blanca

Huaraz, een walhalla voor bergbeklimmers, wandelaars en natuurliefhebbers.

Huaraz ligt in de Callejón de Huaylas op 3080 meter boven zeeniveau ingenesteld tussen de Cordillera Blanca en de Cordillera Negra bergketens. Het is zeker niet de mooiste stad van Peru, maar dat is ook niet de reden om Huaraz te bezoeken. Huaraz geldt als de perfecte uitvalsbasis voor meerdaagse trektochten en dagtochten naar het Huascaran Nationaal Park. Hier komen wandelaars en bergbeklimmers samen om zich voor te bereiden op een nieuwe trektocht of bergbeklimmingsexpeditie. Er heerst hier nog altijd een prettige backpackers-sfeer die in Zuid-Peru langzaam aan het verdwijnen is.

Behalve de schitterende bergomgeving met maar liefst 17 pieken van boven de 6000 meter, kenmerkt het Huascarán Nationaal Park zich door de prachtig blauw en turquoise gekleurde lagunes, de sprookjesachtig aandoende quenual-bossen en natuurlijk ontzagwekkende bergpieken en gletsjers.

Trektochten vanuit Huaraz

Huaraz is een waar wandelparadijs voor zowel de ervaren klimmer, voor doorgewinterde hikers als voor de beginnende wandelaar, voor elk wat wils. We helpen u graag met het plannen en organiseren van dagtochten en/of meerdaagse trektochten, met alle bijbehorende logistiek en materiaal. Tijdens de trektochten wordt u bijgestaan door een professionele bergwandelgids.

De bekendste en meest populaire trektocht is zonder enige twijfel de vierdaagse Santa Cruz trek, maar er zijn tal van andere minder bekende trektochten te maken in het Nationale Park van Huascarán, van verschillende zwaarte en duur.

In plaats van een meerdaagse trektocht in de Cordillera Blanca, zou u ook kunnen kiezen voor een trektocht door het iets zuidelijker gelegen Huayhuash-gebergte. Dit is een echte off-the beaten-track bestemming, onbekend bij het grote publiek. Hier bevindt zich één van de mooiste trektochten ter wereld, het Huayhuash circuit, een 10/11-daagse trektocht over een afstand van 130 km, is een uitdaging (en droom) voor de doorgewinterde wandelaar! Te midden van een onaangetast berglandschap, prachtige lagunes en verschillende bergen van boven de 6000 meter. U bevindt zich continu op een hoogte van tussen de 4000 en 5000 meter, dus een goede acclimatisatie is een absoluut een vereiste. De meeste mensen kiezen lopen het hele circuit de 10 of 11-daagse variant, maar er zijn ook mogelijkheden om slechts een deel van het circuit te lopen in vier dagen. Vraagt u ons s.v.p. om verdere informatie.

Dagtochten vanuit Huaraz

Mocht u minder sportief aangelegd zijn, of twijfels hebben over uw fysieke mogelijkheden, maar zich wel aangetrokken voelen door het hooggebergte, dan zijn er tal vanuit Huaraz tal van interessante dagtochten te maken: zoals een bezoek aan de lagunes van Llanganuco, de Pastoruri-gletsjer of Laguna Parón. Verder heeft Huaraz met het bijna 3000 jaar oude Chavín de Huántar een trekpleister van formaat voor liefhebbers van oude culturen.

Ook en kunt u hier samen met privéchauffeur en optionele gids, prachtige dagtochten door de omgeving maken, zoals bijvoorbeeld een dagtocht per auto of 4WD naar het afgelegen Chacas, met een bezoek aan het handwerkcollectief van Don Bosco. De weg ernaartoe voert dwars door het Huascarán Nationaal Park over de 4736-meter hoge bergpas (en tunnel) van Punta Olímpica, een attractie op zich! 

Beste reistijd?

De beste tijd voor een bezoek aan de Cordillera Blanca is van begin mei tot en met eind september met een goede kans op strakblauwe luchten, ook al behoort een slechte dag met zware bewolking en een bui hier altijd tot de mogelijkheden. Ook buiten deze tijd kunt u geluk hebben, zeker in de ochtenden. In de loop van de ochtend betrekt de lucht vaak, het is dus zaak om vroeg te vertrekken of in het park te overnachten.

Tours
  • De sprookjesachtige omgeving van de Llanganuco-meren
  • Het mysterieuze Chavín de Huántar
  • De Pastoruri gletsjer
  • Spectaculaire wandeling naar Laguna 69
  • Laguna Parón
  • Laguna Llaca en de Ranrapalca gletsjer
  • Door de “Queñuales” naar Laguna Auquiscocha
  • Laguna Churup

Vraag ons om aanvullende informatie en actuele prijzen!