Home » Máncora en de noordelijke stranden

Máncora en de noordelijke stranden

Afsluiten met een paar dagen strand?

Sluit u uw reis graag af met een paar dagen strand? Overweeg dan zeker om uw reis te verlengen met een bezoek aan de tropische stranden van Noord-Peru, een prachtige en veelzijdige strandbestemming. U kunt dan even bijkomen van alle opgedane indrukken en zult dan ongetwijfeld ook een stuk uitgeruster thuiskomen. Vanuit Lima vliegt u in een 1 uur en 45 minuten naar Talará of naar Tumbes (2 uur), nabij de Ecuadoraanse grens. Afhankelijk van uw standplaats en luchthaven van aankomst, zult u tussen de 1 a 2 uur later bij het hotel / bungalow van keuze worden afgezet.

De tropische noordkust van Peru

De kust van Talará tot Tumbes is tropisch en kan het hele jaar bezocht worden. Dit in tegenstelling tot de stranden verder naar het zuiden, waar het van juni tot en met oktober bijzonder fris kan zijn. De zon schijnt hier vrijwel altijd en temperaturen schommelen er het hele jaar rond de 30 graden.

De warme equatoriale golfstroom botst hier op de veel koudere Humboldt golfstroom, en zorgt voor een rijk en divers maritiem leven. Dankzij de warme golfstroom is de zee hier heerlijk qua temperatuur en wemelt het er onderwater van leven, iets dat niet alleen door duikers wordt geapprecieerd, maar zeker ook door aanhangers van de Peruaanse cuisine. Aan kreeft en tonijn geen gebrek, en dankzij de tropische temperaturen smaken de ceviche en de cocktails hier ongetwijfeld nog beter. Tot de frequente bezoekers van de regio behoren ook walvissen (de bultrug), dolfijnen, zeeleeuwen en reuzenschildpadden.

Máncora

Máncora is de meest populaire surf en strandbestemming van Noord-Peru. Het wordt met name bezocht door jongeren, backpackers en de Peruaanse jetset. In vergelijking met de andere kustplaatsjes heeft Mancora verreweg de meeste toeristische voorzieningen, waaronder hotels, tour operators, winkels en uitgaansgelegenheden. Ook vindt u hier enkele uitstekende visrestaurants, hippe barretjes en strandtenten waar u op een ligbed met een cocktail in de hand kunt genieten van een prachtige zonsondergang. 

Net ten noorden van Máncora liggen Las Pocitas, Vichayito en Los Órganos, drie strandplaatsjes met vakantievilla´s en  hotels en bungalowparkjes die door een prachtig langgerekt zandstrand zijn verbonden. Deze plaatsen zijn met name geschikt voor stellen en families, die op zoek zijn naar rust en prachtige verlaten zandstranden. De voorzieningen van het levendige Mancora liggen binnen handbereik, want hier rijdt u met de taxi of motortaxi in 20 minuten naartoe. Hier kunt u ´s ochtends kilometers joggen over verlaten zandstranden, en genieten van de rust, het warme zeewater of het zwembad van het hotel.  

Tumbes

Tumbes is een wat grotere stad aan de grens met Ecuador. Behalve voor een bezoek aan de Manglares (een beschermd natuurgebied met mangroves) en eventueel de krokodillenfarm van Puerto Pizarro heeft de stad niet veel te bieden. Net als vele andere grensplaatsen heeft Tumbes te maken met smokkel en migratieproblematiek en is het er iets onveiliger. De Manglares is een plek die u ook georganiseerd vanuit Máncora kunt bezoeken.

Whale-watching

Van juli tot en met oktober kunt u deelnemen aan boottochten om bultrug walvissen te spotten. In deze periode – het paarseizoen – komen de walvissen vanuit de Antarctische wateren naar de noordkust van Peru om er te paren en te bevallen. De tours vertrekken vanuit Los Órganos, een klein vissersplaatsje op 25 minuten van Mancora. Wij werken hier samen met Pacifico Adventures, een gespecialiseerde tour operator met wetenschappers, ecologen en zeebiologen, die u op verantwoorde wijze kennis laten maken met de humpback whale. In het walvissenseizoen zult u deze prachtige zoogdieren van dichtbij kunnen bewonderen. De kans op een sighting is met 90 – 95% bijna een zekerheid. Behalve humpback whales kunt u hier groepen dolfijnen, zeeschildpadden of zeeleeuwen spotten evenals diverse zeevogels, waaronder pelikanen, aalscholvers en de sierlijke fregatvogels.

Andere activiteiten en excursiemogelijkheden

Surflessen, kitesurfen, snorkelen of duiken, paardrijden over het strand, sportvissen, een tour naar de mangroves en krokodillenfarm van Tumbes, zwemmen met schildpadden, er zijn volop activiteiten. Dit alles kunt u gemakkelijk lokaal regelen, zeker vanuit Máncora waar de meeste touroperators gevestigd zijn.

Doen!

In Máncora bieden wij in de maanden juli, augustus, september en oktober de volgende optionele excursie:

  • Walvissen spotten