Home » Trujillo en Huanchaco

Trujillo en Huanchaco

Trujillo

Trujillo wordt beschouwd als de culturele hoofdstad van Peru. Grote denkers en schrijvers zoals César Vallejo en Víctor Raúl Haya de la Torre worden geassocieerd met deze noord-Peruaanse stad. Ook worden belangrijke Peruaanse tradities aan Trujillo toegeschreven, zoals de elegante Marinera dans, de Peruaanse Paso paarden, de Caballito de Totora wedstrijden maar ook het beroemde lentefestival. Trujillo is daarnaast een culturele plek met oude ruïnes van precolumbiaanse culturen zoals de Cupisnique, de Moche en de Chimú. De stad zelf is ouder dan Lima, en rond de Plaza de Armas en verspreid door het centrum staan prachtige oude herenhuizen en paleizen, waaronder de kathedraal, het museum Casa Urquiaga en het Palacio Iturregui.

Huanchaco

Huanchaco is een kleine badplaats bij Trujillo op 30 minuten van Trujillo. Het is vooral bekend van de caballitos de totora, de rieten bootjes waarmee lokale vissers de golven trotseren net als hun voorouders dit 800 jaar geleden al deden. De stranden bij de pier en de boulevard zijn drukbezocht, maar zijn met de jaren afgekalfd en met vloed is er weinig strand over. Huanchaco is populair onder surfers, en een favoriete uitstap voor de inwoners van Trujillo, die hier in het weekend met de familie ceviche komen eten.

´s Middags wordt Huanchaco aangedaan door groepen toeristen, die hier stoppen als onderdeel van een dagtour langs de archeologische vindplaatsen en om te lunchen. Sommige van deze restaurants zijn wat prijzig en richten zich vooral op de bezoekers van cruiseschepen die in Trujillo voor anker gaan.

Overnachten: Trujillo of Huanchaco? 

Het aanbod van hotels in Huanchaco is vrij beperkt, en in de wintermaanden juni t/m augustus is het er meest bewolkt en fris, en voelt het een beetje verlaten en sfeerloos aan, en doet u er misschien beter aan om voor een verblijf in Trujillo te kiezen, met een veel gevarieerder aanbod aan hotels, winkels, cafetaria´s en restaurants. Groepsexcursies vertrekken standaard vanuit Trujillo, wat betekent dat u bij verblijf in Huanchaco een extra transfer nodig heeft om naar het verzamelpunt gebracht te worden. Wat voor u de beste plek is, hangt dus af van uw voorkeuren, de activiteiten die u hier wilt ondernemen en het type hotel dat u zoekt. Wij adviseren u hier graag!

Dagexcursies vanuit Trujillo

In Trujillo zijn er verschillende optionele excursies te doen:

  • Stadswandeling door het historische centrum van Trujillo
  • Chan Chan en de tempels van de Zon en Maan
  • Huaca el Brujo

Meer weten? Vraag ons om uitgebreide informatie en actuele prijzen!