Home » Arequipa: wandeltour langs de verborgen plekjes

Arequipa: wandeltour langs de verborgen plekjes

In deze door ons zelf ontwikkelde stadstour laten we de grote toeristentrekkers als het Santa Catalina-klooster, de Jezuïetenkerk en het museum Santuarios Andinos links liggen. U heeft volgens ons namelijk bepaald geen gids nodig om die in het compacte centrum te vinden en aan het klooster en het museum zelf zijn ook genoeg kundige, Engelstalige gidsen verbonden.

Recoleta Klooster

Recoleta Klooster

Waar u wel een gids voor nodig heeft? De verborgen plekjes! Tijdens deze stadswandeling bezoeken we de oude straatjes rond de plek waar Arequipa in 1540 werd gesticht, de plaatselijke markt waar we uitleg krijgen over typisch Peruaanse gerechten en producten, een oud klooster wat verder uit het stadscentrum met een indrukwekkende bibliotheek waar onder andere een van de eerste exemplaren van Don Quijote te vinden is, een mooi uitzichtpunt over de stad en een picantería, één van Arequipa’s oudste, bekendste en meest traditionele restaurants, waar de inwoners zelf gaan eten!

De tour
We halen u op bij uw hotel en wandelen in ongeveer 3 uur naar een traditioneel restaurant waar we de regionale specialiteiten uit kunnen proberen. Een uitstekende afsluiter!

– Vertrek: rond 9:00 uur
– Prijs: afhankelijk van het aantal personen
– Inclusief: Engelstalige gids, exotisch fruitpakket van de markt, entree klooster
– Niet inclusief: lunch in plaatselijk picanteria