Home » Trektocht door de Colca Canyon

Trektocht door de Colca Canyon

De driedaagse trektocht door de Colca Canyon

Dag 1: Van Arequipa naar de Colca Canyon en afdaling de canyon in

Om 7 uur ‘s ochtends wordt u opgehaald van uw hotel en rijden we naar Cabanaconde, het grootse aan de Canyon gelegen dorp. Het is een schitterende rit: eerst heeft u uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani en Picchu Picchu. Vervolgens rijdt u door het Nationaal Park Salinas en Aguada Blanca waar, op een hoogte van 3800 meter, groepen gedomesticeerde lama’s en alpaca’s en de wilde, beschermde vicuñas rondlopen. Uiteindelijk bereiken we Patapampa (letterlijk ‘hoogland’), met 4910 meter het hoogste punt op deze tour. Na een vroege lunch in Chivay of Yanque, rijden we langs de bovenrand van de Canyon naar het startpunt van de trektocht, net voor Cabanaconde (3287m). Hier geven we onze bagage af, en beginnen we aan de afdaling de canyon in.

Gedurende 3 tot 4 uur dalen we via een rotsig en bochtig pad geleidelijk af: let op, doe rustig aan en geniet van het uitzicht! Rond 17:00 uur komen we aan in het gehucht San Juan de Chuccho (2350m), waar we overnachten in een eenvoudige accommodatie bij een lokale familie, en de gids een heerlijk diner voor u bereidt.

Dag 2: Mooie wandeling door de canyon – een oase – en de klim omhoog

Rond 07:30 staat u op en kunt u genieten van het ontbijt. Daarna wandelen we in ongeveer 3 uur door de canyon naar de Sangalle-oase, met 2160m het laagste punt van de trekking. Onderweg passeren we de dorpjes Cosñirhua (2350m) en Malata (2350m) en zal de gids het nodige uitleggen over het dagelijks leven van de lokale bevolking, alsmede over de dieren en planten die u onderweg tegenkomt.

In de oase heeft u de tijd om wat te rusten, wellicht een duik te nemen in het zwembad en te lunchen voordat we beginnen aan de zwaarste etappe van onze tocht: de klim van 1200 meter omhoog, de canyon uit naar het dorp Cabanaconde. U bereikt de rand van de canyon na een klim van 3 tot 4 uur, afhankelijk van uw conditie. In Cabanaconde dineert en overnacht u in een comfortabel hostel.

Dag 3: condors, warmwaterbronnen en naar Arequipa of Puno

U staat rond 7 uur op en na het ontbijt vertrekken we naar de zogenaamde Cruz del Condor. Dit is de beste plek ter wereld om van dichtbij de condor te kunnen zien. Met een beetje geluk zeilt hij op slechts enkele meters langs u!

Na dit spektakel rijden we door naar de thermale baden van Yanque, waar u uw vermoeide spieren kunt laten ontspannen in de lokale warmwaterbaden (temperatuur van ongeveer 35 graden). Eenmaal terug in Chivay lunchen we, waarna we terugkeren naar Arequipa of u per bus uw weg vervolgt naar Puno.