Home » Ica en Huacachina

Ica en Huacachina

Ica en omgeving is vooral bekend vanwege de vele wijngaarden en de productie van – uiteraard – wijn, maar een groot deel van de druiven wordt gebruikt voor de productie van Pisco, de nationale sterke drank van Peru en hoofdingrediënt van de verrukkelijke Pisco Sour. Als u de omgeving ziet zult u versteld staan dat hier überhaupt wijngaarden bestaan, aangezien Ica midden in de woestijn ligt. De druiventeelt is echter mogelijk door een uitgebreid netwerk van irrigatiekanalen, die ruim 500 jaar geleden werden aangelegd door de Inca’s. Aan de rand van Ica ligt de Oase van Huacachina. Dit is een plek die u ongetwijfeld altijd zal heugen. Gelegen tussen hoge zandduinen, omringd door palmbomen, lijkt deze oase opgestaan uit Duizend-en-een-Nachten. In één woord: spectaculair! 

In het vrijwel altijd heerlijk zonnige klimaat van Ica kunt u aan het zwembad van uw hotel rustig bijkomen van uw reis naar Peru. Het vakantiegevoel slaat onherroepelijk toe.

Doen!

De meeste mensen kiezen voor de buggy- en sandboardtour door de zandduinen bij Huacachina, niet alleen vanwege de spectaculaire rit, maar ook vanwege de prachtige uitzichten waar u onderweg op getrakteerd wordt.

Doet u het liever wat rustiger aan? Bezoek dan het regionale museum van Ica gewijd aan de archeologische vondsten in de regio met o.a. een interessante collectie mummies, of kies voor een bezoek aan één van de bij Ica gelegen wijngaarden, een bezoek dat uiteraard wordt afgesloten met een kleine proefsessie.

Tours
Wist u dat…
… U lang niet de eerste uit de Lage Landen bent die de wijnen uit de omgeving van Ica zal proeven? Al bijna 400 jaar lang ging men u voor. In 1624 belegerde de Nassause Vloot Callao (de haven van Lima) en op 11 mei van dat jaar veroverde men 3 schepen uit Pisco, boordevol wijn.
Meer over deze vroege gemeenschappelijke geschiedenis leest u in “Op jacht naar Spaans zilver”, ISBN 978-90-8704-047-5, www.verloren.nl.