Home » De mummiebegraafplaats van Chauchilla

De mummiebegraafplaats van Chauchilla

Een fascinerende tour om de middag tussen uw vlucht over de Nazcalijnen en uw busrit naar Arequipa mee te vullen, is die naar de mummiebegraafplaats van Chauchilla.

Chauchilla ligt op 28 kilometer van Nazca, in een droge woestijn en is een pre-Inca begraafplaats. Jarenlang werd deze plek ontheiligd door grafrovers en schatzoekers, op zoek naar de rijkdommen die met de mummies begraven werden. De graftombes werden vernietigd, en alle schatten – keramiek, waardevolle stoffen, gouden en zilveren objecten – meegenomen.

Alleen de mummies bleven achter, verspreid over de woestijn, die ervoor zorgde dat ze verder intact bleven. En ze liggen er nog steeds.

Daarnaast ziet u graftombes die nog wel in goede staat verkeren, van ruim duizend jaar oud.

Nadat we Chauchilla verkend hebben, keren we terug naar Nazca, waar we in een keramiek-werkplaats van een ambachtsman uitleg krijgen over de ontwikkeling van de Nazca-cultuur, waarin keramiek een belangrijke rol speelde. De ambachtsman zal ons demonstreren hoe de lokale culturen sinds 2000 jaar hun schitterende en kleurrijke keramiek bewerkten.

tour mummies chauchilla

tour mummies chauchilla

Privétour
Deze tour kan alleen als onderdeel van een pakketreis geboekt worden, en is dus niet los te reserveren.
Duur:       3 uur
Vertrek:  14:30 uur