Home » Spectaculaire vlucht over de Nazcalijnen

Spectaculaire vlucht over de Nazcalijnen

Er is al zoveel geschreven over de Nazcalijnen dat wij het kort houden: over een gebied van ongeveer 500 vierkante kilometer zijn lijnen en geometrische figuren in de woestijnbodem uitgekrast. Verschillende lijnen zijn kilometers lang, maar de meeste aandacht gaat uit naar de bekendere figuren zoals de kolibrie, de aap, de condor en de astronaut.

Een eenduidige verklaring voor de mysterieuze figuren en geometrische lijnen is nog altijd niet gevonden. Het is een waar mysterie waar vele archeologen, wetenschappers en reizigers zich het hoofd over hebben gebroken. Vele theorieën zijn sinds de ontdekking ervan in 1939 uitgewerkt. De bekendste onderzoekster is zonder twijfel de Duitse Maria Reiche die er vanuit ging dat de lijnen tussen 900 voor en 600 na Christus door de Paracas en Nazca culturen zijn gemaakt en als astronomische landbouwkalender functioneerde. Andere onderzoekers geloven dat de lijnen dienden voor religieuze doeleinden en verband hielden met de waterschaarste en bovennatuurlijke krachten. En dan is er natuurlijk nog Erich von Däniken met zijn bewering dat Nazca functioneerde als landingsbaan voor buitenaardse wezens…

vlucht Nazca lijnen

vlucht over de Nazcalijnen

De tour:

We halen u op van uw hotel en brengen u naar het vliegveld van Nazca. Hier zult u worden gewogen en krijgt u te horen wanneer u mag vliegen. Houd u rekening met wat wachttijd. In de wachtruimte wordt een interessante documentaire over de Nazca-cultuur getoond. De vlucht over de Nazca-lijnen duurt 30 tot 35 minuten, waarbij u over de belangrijkste figuren vliegt. Na afloop wordt u weer bij uw hotel afgezet.

Prijs:             Zie onze brochure met optionele excursies voor actuele prijzen (op aanvraag)
Inclusief:      Gedeelde transfer van hotel naar de luchthaven en vice versa
Exclusief:     Luchthavenbelasting van 25 Soles, deze dient u persoonlijk op de luchthaven te voldoen

Veiligheid tijdens vlucht over Nazca-lijnen

Enkele jaren terug zijn er helaas verschillende ongelukken gebeurd met rondvluchten over de Nazca-lijnen. Hierna zijn er verschillende maatregelen genomen en zijn de veiligheidseisen aangescherpt, waarna veel verouderde vliegtuigjes aan de grond bleven staan en er minder vliegtuigjes tegelijk in de lucht zijn.

De luchtvaartmaatschappijen waar wij mee samenwerken, staan bekend om hun professionaliteit en verantwoordelijkheidsgevoel en zijn volgens velen de beste in zijn soort. Vandaar dat het ook een zéér gewilde maatschappijen zijn, en u het beste ver van tevoren kunt reserveren.

Desalniettemin beschouwen wij dit nog altijd als een activiteit die een ietwat verhoogd risico met zich meebrengt. Deelname aan deze excursies geschiedt op eigen verantwoordelijkheid. Wij gaan ervan uit dat u over de benodigde verzekeringen beschikt.

Tegenwoordig zijn we helaas verplicht om van iedere klant het gewicht door te geven. Mensen die meer dan 90 kilo wegen, kan een extra heffing van 40% worden gevraagd.