Home » Paracas

Paracas

Paracas is een rustig en zonnig kustplaatsje op 260 km ten zuiden van Lima en het directe vertrekpunt van tochten naar de Islas Ballestas en het Paracas Reservaat.

Paracas staat volledig in het teken staat van het toerisme. Behalve een boulevard met verschillende visrestaurants en cafetaria’s, en het strand, is er niet zo veel te doen. Dankzij de ligging achter de peninsula ligt deze baai beschermd tegen de ruwe open zee en kunt u hier eventueel prima een duik in de zee wagen. De meeste bezoekers kiezen er voor om hun beperkte vrije tijd door te brengen aan het zwembad van het hotel of genieten van een drankje op één van de terrassen aan de boulevard.

Excursies naar de Islas Ballestas vertrekken enkel in de ochtend, omdat er ´s middags te veel golfslag is. U kunt kiezen tussen een vertrek om 08:00 uur en om 10:00 uur. Later vertrekken is soms ook mogelijk, maar zal afhangen van de weersomstandigheden en toestemming van de havenautoriteit om uit te mogen varen. Met wat pech kunt u te maken krijgen met “oleajes anómalos“, een natuurfenomeen waarbij de Peruaanse kust te maken heeft met een ongewoon hoge golfslag en er enkele dagen niet uitgevaren mag worden.

In principe zou u de eilanden kunnen bezoeken komende vanuit Lima, maar dan zou u uiterlijk 6:00 uur moeten vertrekken en aangewezen zijn op privévervoer. We raden u aan om op de dag van aankomst eerst het verrassende Paracas Reservaat te bezoeken en in Paracas te overnachten. De volgende ochtend kunt u dan uitgerust de Ballestas Eilanden bezoeken voordat u verder reist naar Ica of Nazca.

Paracas Reservaat

 

Een andere optie is om rond 14:00 uur uit Lima te vertrekken. U komt dan rond half 6 ’s avonds aan, net op tijd om de zon in de baai onder te zien gaan.

Doen!

Paracas is gedurende uw reis de beste plaats om ceviche, één van Peru’s nationale gerechten te proeven. Dit gerecht wordt gemaakt van verse rauwe vis, die wordt gegaard met behulp van limoen-sap en gekruid met ají (Spaanse pepers). De vis wordt geserveerd met rauwe ui, zoete aardappel (camote) en geroosterde mais (canchita).
Verser kan niet!

Tours:
Wist u dat…
… De rustige baai van Paracas een belangrijke rol speelde in de Peruaanse en zelfs Zuid-Amerikaanse geschiedenis? Hier landde op 8 september 1820 generaal Don José de San Martín, met zijn onafhankelijkheidsleger van zo’n 4000 man. Doel was een bruggenhoofd opwerpen om vervolgens Lima te isoleren. Het was de opmaat tot de Veldslag van Ayacucho (1824), de laatste grote slag in de onafhankelijkheidsoorlogen van Zuid-Amerika, die het einde van de Spaanse kolonies hier inluidde.