Home » Tweedaags bezoek Machu Picchu en de Heilige Vallei

Tweedaags bezoek Machu Picchu en de Heilige Vallei

Bezoek de wereldberoemde Inca Ruïnes van Machu Picchu en combineer dit met een bezoek aan de Heilige Vallei. In deze tweedaagse tour zult u vele ruïnes uit de oude Inca tijden ontdekken, evenals genieten van de geweldige uitzichten onderweg.

De zon komt op boven Machu Picchu

Een magisch moment: zonsopkomst boven Machu Picchu

Dag 1: bezoek de Heilige Vallei

Vandaag bezoekt u de Heilige Vallei van de Inca’s. Eerst gaat het per privétransport naar het dorpje Pisaq met zijn befaamde markt en ruines, vervolgens bezoeken we de pre koloniale zoutmijn van Salineras en uiteindelijk komen we aan in het antieke dorpje Ollantaytambo waar we het indrukwekkende Incafort bezoeken. Vanaf Ollantaytambo neemt u de trein naar Aguas Calientes, het dorpje nabij Machu Picchu. Hier komt u rond 18:00 aan en wordt u naar uw hotel gebracht.
NB: we hebben vandaag voor privétransport geopteerd, zodat u in overleg met de chauffeur zelf uw tijd kunt invullen. Een groepstour is ook mogelijk, maar raden we niet aan, omdat deze nogal gehaast is en langs teveel toeristische marktjes gaat. Eventueel kunt u voor vandaag ook een privégids inhuren.

Dag 2: Machu Picchu

Vandaag staat u al om 5 uur op om de eerste bus naar Machu Picchu te nemen. Om 6 uur kunt u de ‘Verloren Stad van de Inca’s’ binnen, net op tijd om het eerste zonlicht over de omringende bergkammen te zien schijnen. Een magisch moment. Na de verplicht gestelde rondleiding van ca. 2.5 uur kunt u zelf nog wat door de ruines lopen, ook al worden er steeds meer beperkingen opgelegd.

Machu Picchu

Machu Picchu

Velen beklimmen de beroemde bergpiek Wayna Picchu. U kunt echter ook naar het eindpunt van de befaamde Inca Trail, de Inti Punku (Zonnepoort van de Inca’s), wandelen, de berg Machu Picchu beklimmen, of richting de indrukwekkend aangelegde Inca Brug wandelen.

’s Middags neemt u de bus terug naar Aguas Calientes en vandaar de trein naar Cusco, waar u in de loop van de avond zult aankomen.
NB: u kunt desgewenst de trein om 14:30 of 19:00 vanuit Aguas Calientes nemen. Geef ons uw voorkeur even door.

PRIJS: afhankelijk van het aantal personen, de reisperiode, het moment van boeken, de trein van uw voorkeur en de gewenste entrees tot Machu Picchu.

INCLUSIEF:

  • privétocht door de Heilige Vallei
  • trein Ollantaytambo – Aguas Calientes – Ollantaytambo
  • hotel Aguas Calientes, inclusief ontbijt
  • privétransfer Ollantaytambo – Cusco

NIET INCLUSIEF:

  • entrees Heilige Vallei*
  • entrees Machu Picchu
  • maaltijden anders dan ontbijt
  • rondleiding Machu Picchu, mogelijk in groepsverband of in privéservice
  • optioneel busvervoer tussen Aguas Calientes en Machu Picchu

*Entrees Cusco / Heilige Vallei:
Voor Cusco en de Heilige Vallei bestaat een algeheel toeristenticket, de Boleto Turistico. Met dit toeristenticket kunt u onder andere de ruïnes in de Heilige Vallei en de ruïnes net buiten Cusco bezoeken, alsmede een aantal musea in Cusco. Nadeel aan dit ticket is dat de twee interessante musea in Cusco niet inclusief zijn en een apart entree vergen.
Het hele toeristenticket kost ca. € 39 pp, maar u heeft ook de mogelijkheid een toeristenticket te kopen die alleen geldig is voor de ruïnes van de Heilige Vallei en één die alleen geldig is voor Cusco. Beiden kosten ca. € 21 pp.
Voor de stadstour in Cusco heeft u bovendien nog de entrees tot de Kathedraal en de Zonnetempel nodig; samen is dat ca. € 11 pp. Het toeristenticket kunt u ter plekke bij de entrees van ruïnes en musea kopen, dus u hoeft nu nog niet te beslissen wat te doen.

Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.