Home » Boeken

Boeken

Informatieve boeken, romans, naslagwerken, wetenschappelijke literatuur en nog veel meer. Hier volgen enkele aanbevelingen om voorbereid op reis te gaan, een must voor elke reiziger die Peru echt wil beleven.

Turn right at Machu Picchu

Turn right at Machu Picchu

Adams, M. (2011) Turn right at Machu Picchu: rediscovering the lost city one step at a time. ISBN-13: 978-0452297982
In 1911 ´ontdekte´ explorer Hiram Bingham III de spectaculaire ruines van Machu Picchu. Deze ontdekking riep vele vragen op, waarna Mark Adams besloot om Bingham´s route opnieuw te volgen.

Adams werkte als redacteur voor diverse avontuur- en reis tijdschriften voordat hij besloot om Binghams pad na te gaan. Zonder enige campeer of trekervaring, neemt hij de lezer in deze bestseller mee in zijn tocht door prachtige en historische landschappen in Peru, van de oude Inca stad Cusco naar de raadselachtige ruines van Vitcos en Vilcabamba.
¨Turn right at Machu Picchu¨ is een fascinerend en grappig verhaal van Adams reis door enkele van de meest majestueuze, historische en afgelegen landschappen ter wereld, slechts geleid door een Australische avonturier en de prangende vraag: wat was Machu Picchu?

Bingham, H. (2003) Lost city of the Inca´s. Phoenix Press. ISBN13 9781842125854

Lost city of the Inca´s

Lost city of the Inca´s

Een speciale, geillustrieerde editie van historicus Bingham over de indrukwekkende ruines die hij heeft ontdekt. Begin 20e eeuw trok Bingham de destijds zeer onbekende Oostenlijke Peruaanse Andes in waar bij in 1911 Machu Picchu ontdekte. Tevens stuitte hij op twee andere verborgen steden, waaronder Vitcos, waar de laatste Inca leider werd vermoord.