De Salkantay Trek: minder toeristisch, niet minder mooi dan de Inca Trail

De Salkantay tocht naar Machu Picchu

SalkantayTrek

 

Diegenen die de toeristengekte op de Inca Trail willen vermijden, zouden de Salkantay Tocht kunnen doen. Volgens ons – en volgens de meeste gidsen trouwens ook – is de tocht het beste alternatief voor de Incatrail.

 


Misschien is het zelfs nog wel wat mooier ook! De natuur is ongelofelijk: van het Andes-hoogland klimt u omhoog naar een ijskoude pas op 4600 meter. Daarna gaat het naar beneden. Bananenbomen, koffieplantages en een wild stromende rivier: de fleece-truien gaan uit als u het hooggelegen nevelwoud betreedt. Het is echt om de paar kilometer een andere wereld!
Een groot voordeel van de Salkantay Tocht is dat u minder medetoeristen tegenkomt dan op de Inca Trail. Maar daar bezoekt u wel een aantal ruïnes, wat u op de Salkantay Tocht weer niet heeft. Bovendien eindigt u niet direct in Machu Picchu; u verblijft de derde nacht in Aguas Calientes.

Programma (4 dagen)

In de vroege ochtend halen we u bij uw hotel op en rijden we in ongeveer 4 uur naar het dorpje Mollepata. Na het ontbijt in een lokaal restaurant rijden we verder naar Soraypampa, vanwaar we in ongeveer 1,5 uur naar het meer Tucarway wandelen. Een schitterend uitzicht, niet alleen op het meer, maar ook op de omliggende gletsjers! We wandelen terug naar Soraypampa en na de lunch lopen we nog ongeveer 2 uur door naar onze eerste kampeerplaats in Salkantaypampa (op 4100 meter hoogte).
Totale wandeltijd is ca. 6 uur.

Salkantay4600De tweede dag is de zwaarste, want we moeten de eerste 2 uur volop klimmen naar de Salkantay-pas, ongeveer 4600 meter. En we zijn nog niet klaar als we de pas hebben bedwongen: we moeten nog een uur of 6 a 7 afdalen. Gelukkig hebben we nog een lunchpauze en kunnen we van het geweldige uitzicht genieten. De met sneeuw bedekte bergtoppen verdwijnen gaandeweg als we naar het hoge nevelwoud afdalen: een heel andere wereld!

Ons tweede kamp is nabij een mooie heetwaterbron op ongeveer 2800 meter (entree: S/. 5). Het is gedaan met de kou!
Totale wandeltijd is ca. 9 uur.

Vandaag, dag 3, wandelen we ongeveer 5 uur, naar het dorpje La Playa, waar we zullen lunchen. Daarna rijden we naar Aguas Calientes: eerst met de bus en voor het laatste stukje stappen we op de trein. ’s Nachts verblijven we in een schoon maar eenvoudig hotel.

De volgende ochtend nemen we al om half zes één van de eerste bussen naar Machu Picchu, om daar voor de grote toeristendrukte te arriveren. Na een rondleiding van ongeveer 2,5 uur heeft u nog ruim voldoende tijd over om de ‘Verloren Stad van de Inca’s’ op eigen houtje te verkennen. U kunt bijvoorbeeld de Wayna Picchu of de berg Machu Picchu beklimmen, of een stukje van de Inca Trail terug wandelen richting Inti Punku, de zonnepoort. In de middag neemt u een bus terug naar Aguas Calientes en van daaruit reist u terug naar uw hotel in Cusco.

PRIJS 2015:
€ 445

Inclusief
– transport zoals hierboven beschreven
– transfers van en naar uw hotel
– entree tot Machu Picchu (€ 39). Niet inclusief: entrees tot bergtop Wayna
Picchu of bergtop Machu Picchu. Indien u één van deze bergtoppen wilt
beklimmen, moeten we dat meteen bij de reservering weten. Respectievelijke
meerprijzen: € 9 en € 5
– hotel in Aguas Calientes, op basis van een 2-persoonskamer
– alle van toepassing zijnde belastingen
– paardenbegeleider en paarden om de tenten, keukenuitrusting, en backpacks
(max 7 kg per persoon) te dragen
– kok en maaltijden (3 x ontbijt, 3 x lunch, 3 x diner; vegentarisch eten op
aanvraag)
– Engelssprekende gids
– kampeeruitrusting, inclusief tenten en matrassen
– keuken- en eettent, inclusief stoelen en tafels – medische bijstand, eerste hulp
uitrusting, zuurstoffles

Niet inclusief
– ontbijt op dag 1, lunch op dag 4
– persoonlijk paard: € 88
– slaapzak (wij huren slaapzakken voor € 15)
– wandelstokken (we huren stokken voor € 15)
– optionele eenpersoonskamer in Aguas Calientes: € 15 extra
– fooien

RESERVEREN:

Om uw trektocht te kunnen reserveren, hebben we het volgende nodig:
– uw volledige namen, zoals in uw paspoort vermeld
– het nummer van uw paspoort dat geldig is gedurende de Inca Trail
– nationaliteit
– geboortedatum
– vertrekdatum
– een niet te restitueren minimum € 192 aanbetaling, de rest kunt u eventueel op ons kantoor te Cusco voldoen, mits minstens 21 dagen voor aanvang van uw tocht. Houdt u er alstublieft rekening mee dat we bij annuleringen binnen 21 dagen voor vertrek we uw betaling niet meer kunnen restitueren.
– een kopie/fax van beide kanten van uw ISIC studentenkaart (personen onder de 30 met de officiele kaart krijgen € 15 korting. Stuur e.e.a meteen tijdens de reservering door, na afhandeling van de reservering kunt u deze korting niet meer krijgen!)

Als u één van onze programma’s reserveert, gaat u automatisch akkoord met onzealgemene voorwaarden

Voor meer informatie over Machu Picchu en de trektochten verwijzen wij u graag naar de  ‘veelgestelde vragen’, Machu Picchu en Trektochten. Neem alstublieft contact met ons op voor reserveringen, eventuele extra vragen of voor meer informatie en beschikbaarheid.

Comments are closed.