Home » Fietstours in Cusco

Fietstours in Cusco

Verken Cusco en Valle Sur op de fiets

Noodgedwongen overbrugt u de grootste afstanden van uw rondreis per auto, vliegtuig of trein. Dat is eigenlijk jammer, want wandelend of fietsend beleeft u de omgeving anders.
Tasting the Road is een alternatieve manier om Cusco en de nabijgelegen Zuid Vallei te verkennen. Uw gidsen besloten 2 van hun hobby’s te combineren – fietsen en eten – en stelden een aantal programma’s samen om u hun Cusco en Peru te laten ervaren.

 

Fietsen in Cusco

Fietsen in Cusco

Eet, bid en fiets in de Zuid Vallei bij Cusco

Letterlijk een mooie uitdaging! Na een veiligheidspraatje, stapt u op de fiets naar Cusco’s Zuid Vallei (Valle Sur): een tocht van in totaal 70 kilometer.

Eenmaal buiten Cusco ontsnapt u aan het drukke verkeer en rijdt u over rustigere plattelandswegen, door schitterende landschappen. De route is voor het grootste deel vlak, maar omdat u op grote hoogte fietst, raden we u aan het toch rustig te doen. Rijdend langs het Haucarpay Meer en kleine gemeenschappen, komen we aan bij het dorpje Andahuaylillas, dat één van Peru’s mooiste kapels herbergt. Vanwege de fantastische decoraties en schilderingen wordt dit veelvuldig de “Sixtijnse Kapel van Peru” genoemd. Via een rondleiding ontdekken we meer over deze fascinerende plek.

Hierna rijden we terug richting Cusco en we stoppen in het plaatsje Tipón. Dit dorpje is bekend om zijn hogerop gelegen ruïnes, maar ook als de plek om cuy, jawel: cavia, te eten. Lunchtijd dus!
Na onze cavia (of eventueel iets anders) verorberd te hebben, met wellicht een verfrissend biertje om alles weg gespoeld te krijgen, rijden we terug naar de stadsgrens van Cusco. Hier stappen we in de volgauto richting ons hotel, om spitsuur op de fiets te vermijden.

Duur: ca. 9,5 uur, 70 km. Voornamelijk vlak. Mogelijk voor beginners.

fietsen-tipon

fietsen-tipon

Inclusief:

  • 2 begeleidende gidsen
  • wegfietsen, uitrusting (helm, handschoenen, felgekleurd vest)
  • privévervoer
  • typisch Peruaans ontbijt, snacks en water
  • entree tot en rondleiding door de Kapel van San Pedro de Andahuaylillas
  • typische Peruaanse lunch, met 1 biertje per persoon
  • eerste hulp-set en zuurstof-fles

Prijs 2021: Afhankelijk van aantal deelnemende personen. Vraag ons om aanvullende informatie