Home » De Heilige Vallei: Pisac, Urubamba & Ollantaytambo

De Heilige Vallei: Pisac, Urubamba & Ollantaytambo

Een andere wereld, net buiten Cusco. 

Maras

Salineras bij Maras

Vlakbij Cusco ligt de prachtige Heilige Vallei van de Inca’s. Ruïnes van Incaforten en -heiligdommen, kleurrijke markten, charmante stadjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan: u bevindt zich ineens in een heel andere wereld dan het jachtige Cusco.

Wij organiseren diverse tours in deze Heilige Vallei. Voor diegenen die slechts beperkt de tijd hebben, is de Heilige Vallei Tour van één of twee dagen een goede optie. Wanneer je echter wat langer de tijd hebt, wat wij iedereen van harte kunnen aanbevelen zijn er nog verschillende andere mooie uitstapjes in de vallei te doen.

Een goed idee is om in één van de landhuizen nabij Urubamba te verblijven en van daaruit dagtochtjes naar bijvoorbeeld de zoutmijnen van Maras, het Inca ‘landbouwlaboratorium’ van Moray, een traditionele gemeenschap of de ‘vergeten ruines’ van Puma Marca te ondernemen. Ook voor diegene die van buitensport houden, biedt de Heilige Vallei meer dan genoeg mogelijkheden.

 

Heilige Vallei Tour

Pisaq

Pisac

In deze tour, die normaal gesproken in één dag gedaan wordt, bezoekt u de vakwerkmarkt van Pisac, het Inca-stadje Ollantaytambo met zijn indrukwekkende fort, de zoutpannen van Salineras en de ruïnes van Chinchero die uitkijken over de besneeuwde bergtoppen van de Vallei.

Mocht u méér tijd hebben, kunt u er ook voor kiezen om de tour te spreiden over meerdere dagen om deze plekken echt te kunnen ontdekken. Zo kunt u bijvoorbeeld ook de uitgestrekte ruïnes van Pisac bezoeken, die in de standaard groepstour vaak overgeslagen worden.

Voor de tour door de Heilige Vallei kunt u kiezen tussen een een op maat gemaakte privétour of deelname aan een wat gehaaste groepstour langs de hoogtepunten. In de door onszelf uitgevoerde privétochten heeft u zelf meer invloed op het programma, en plannen we de tour op een dusdanige manier dat u de toeristenmassa´s vermijdt. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de tour over 2 dagen te spreiden. Zo heeft u pas echt de tijd om alles goed in u op te nemen en is er zelfs tijd voor een wandeling bij één van de genoemde sites. Bovendien is het mogelijk om een nacht in de Heilige Vallei door te brengen of andere bijzondere plekken in uw bezoek op te nemen.

Een overnachting in de Heilige Vallei

Moray

Moray

Een heerlijk ontspannen manier om de sfeer van de Heilige Vallei in u op te nemen, is een verblijf in één van de landelijk gelegen hotels nabij Urubamba, een centraal gelegen stadje in de Heilige Vallei. Vanuit hier kunt u makkelijk zelf dagtochtjes ondernemen, bijvoorbeeld naar de oude zoutmijnen van Maras, het Inca ‘landbouwlaboratorium’ van Moray, een traditionele gemeenschap, of de ‘vergeten ruines’ van Puma Marca.

Dagtochten kunt u vrij gemakkelijk zelf organiseren, maar natuurlijk kunnen wij dat ook voor u doen. Schrijf ons voor meer informatie!