Het coronavirus

Laatste update: 16 maart | 18:20

Ook in Peru worden inmiddels verregaande maatregelen overwogen om het corona-virus onder controle te krijgen. We zullen u hier op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen.

Noodtoestand uitgeroepen in Peru

Gisterenavond (15 maart) heeft president Martín Vizcarra de noodtoestand uitgeroepen in Peru. Vooralsnog is iedereen in het hele land onder sociale quarantaine gesteld voor de komende 15 dagen (tot 30 maart), maar er bestaat natuurlijk de mogelijkheid dat deze quarantaine nog verlengd zal worden indien dat nodig geacht wordt.

Vanaf vandaag (16 maart) heeft Peru al haar grenzen gesloten en vanaf morgen (17 maart) kan er zelfs niet meer binnen Peru gereisd worden. Dit inreisverbod en verregaande vrijheidsbeperkende maatregelen zullen in ieder geval gelden tot 30 maart. Behalve ten aanzien van internationale vluchten, geldt de maatregel dus ook voor al het interprovinciale vervoer, en niet alleen voor vliegverkeer, maar ook voor al het treinverkeer, (inter)provinciale bussen en vervoer over het water.

Zie ook: https://andina.pe/ingles/noticia-peru-government-decrees-mandatory-social-isolation-for-15-days-to-combat-coronavirus-788411.aspx

Dit besluit komt boven de op 13 maart genomen maatregel om alle vluchten tussen Peru en Europa & Azië tot 15 April op te schorten.

Zie ook: https://andina.pe/ingles/noticia-peru-suspends-flights-fromto-europe-and-asia-starting-march-16-788214.aspx

Naturandes Travel zal u zo goed mogelijk op de hoogte proberen te houden van de situatie en de ontwikkelingen en de getroffen maatregelen in Peru. Daarnaast raden wij u aan de websites van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen:

https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-buitenlandse-zaken/ (voor Nederland)  https://diplomatie.belgium.be/nl (voor België)

 Heeft u vragen over uw (al geboekte) reis? Neem dan gerust contact met ons op. Houd er in verband met de drukte echter rekening mee dat een reactie mogelijk langer op zich laat wachten dan u van ons gewend bent.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *