Home » Onze hotels – volop keuze en persoonlijk geselecteerd

Onze hotels – volop keuze en persoonlijk geselecteerd

Onze individuele rondreizen zijn helemaal op maat gemaakt, en dat geldt zeker ook voor de hotels waar u zult verblijven. Wij maken voor u een voorselectie op basis van de door u geformuleerde wensen en voorkeuren, maar de keuze ligt uiteindelijk bij u.

Onze hotels, volop keuzevrijheid!

Op bijna alle bestemmingen werken wij met een groot aantal verschillende accommodaties, van verschillende type, prijsklassen en stijlen. Bij de selectie van de hotels waar we mee samenwerken houden we rekening met verschillende zaken, zoals de ligging, service, karakter, aanwezigheid van een buitenruimte (gezellige patio, mooie tuin of een dakterras) en natuurlijk ook op de prijs-kwaliteit verhouding.

De hotels voldoen aan de basisvoorwaarden zoals hygiene, een goed bed en een warme douche, vriendelijk personeel en beschikken bijna altijd over een gezellige gemeenschappelijke (buiten)ruimte. Verder hechten we belang aan een goede ligging, en hebben we een persoonlijke voorkeur voor speciale accommodaties met historisch karakter, een unieke locatie of een bijzonder verhaal. 

Bijna alle geselecteerde hotels zijn door ons persoonlijk bezocht en/of uitgeprobeerd. Geregeld reizen wij het land door op zoek naar nieuwe bestemmingen en dat ene zo speciale hotelletje.

door ons geselecteerd, keuze aan u!

Bij onze rondreizen kunt u dus kiezen uit hotels uit verschillende stijlen en prijsklassen. Aan de hand van uw aanvraag en de door u verstrekte informatie, proberen wij zo goed mogelijk in te schatten welk type hotel of accommodatie het best bij u past.  In ons programmavoorstel (de offerte) geven we per bestemming verschillende hotelopties, van sympathieke Bed & Breakfast-achtige hotelletjes en nette middenklasse-hotels tot zeer luxe lodges. Wij maken voor u dus een voorselectie op basis van de door u geformuleerde wensen, maar de uiteindelijke keuze ligt bij u. Mochten de geselecteerde hotels u niet aanspreken of het hotel van uw voorkeur onverhoopt toch niet meer beschikbaar zijn, dan kijken we samen met u naar alternatieven.

Op sommige plaatsen zult u misschien een rustmoment willen inbouwen, met wat extra comfort, een mooie buitenruimte of speciale voorziening, zoals een zwembad of spa. Zeker na enkele lange reisdagen, of een zware trek- of jungletocht, is zo´n rustmoment wel erg prettig.

Speciale overnachtingsplekken

Tijdens uw rondreis door Peru (en eventueel Bolivia) kunt u slapen op heel bijzondere plaatsen en in speciale accommodaties. In koloniale steden als Lima, Arequipa, Cusco en Sucre vindt u sympathieke B&B´s en stijlvolle boutique hotels in prachtige villa´s of in historische gebouwen. Op het platteland kunt u overnachten in een boerderij, een oud kloostercomplex of op een historisch landgoed (hacienda). Een aanrader is zeker ook een homestay bij een lokale familie op het Titicacameer. Ook in de jungle of tijdens de trektochten zijn er speciale onderkomens die de ervaring nog bijzonderder maakt.

Nog niet speciaal genoeg? Overnacht in een speciale capsule gebouwd tegen een loodrechte rotswand met een zicht op de Heilige Vallei van de Inca´s of overnacht in een hotel gemaakt van zout, aan de rand van de grootste zoutvlakte ter wereld!

Sfeervolle accommodaties met lokaal en duurzaam karakter

Wij werken graag met kleinschalige accommodaties die goed passen bij de lokale setting, in harmonie met het omliggende landschap en de lokale gemeenschap. Veel internationale hotelketens voldoen niet aan die criteria en bieden een wat ongedifferentieerde ervaring, waarbij u bijna zou vergeten in welk land u zich bevindt. Gelukkig zijn er ook positieve uitzonderingen met hotelketens die zich wel aanpassen aan de lokale setting, die een maatschappelijke rol vervullen en die hoge standaarden nastreven voor wat betreft service en kwaliteit.

Bij veel grotere reisorganisaties heeft u echter weinig te kiezen of wordt de keuze voor u gemaakt. De keuze valt dan vaak op hotels waar de lokale agent gunstige tarieven voor heeft bedongen. Vaak zijn dit hotelketens of hotels waar ook veel groepen verblijven met alle nadelen van dien. Veel groepsreizen zijn gebonden aan een strak reisschema (zoveel mogelijk zien in een zo kort mogelijke tijd voor een zo laag mogelijke prijs), vertrekken al vroeg in de morgen en zorgen op sommige momenten voor grote drukte en soms ook lawaai. Gevolg overvolle lobby´s en ontbijtzalen. Daarnaast hebben veel deelnemers aan groepsreizen weinig oog voor de omgeving en andere gasten.

Onze standaardklasse

In onze voorbeeldreizen zijn we uitgegaan van onze standaardcategorie hotels, die voor de meeste van onze klanten als zeer prettig of zelfs bijzonder worden ervaren. Wij proberen zoveel mogelijk samen te werken met kleinschalige hotelletjes met karakter, en die goed passen bij de omgeving. De service in dit soort hotels is in onze ervaring vaak warmer dan in grotere hotelketens. Uiteraard beschikt u altijd over een privébadkamer en is het ontbijt inbegrepen. De prijs van een kamer in dit soort hotels ligt meest tussen de US$ 65 en US$ 85, maar in onze offertes geven we u, waar mogelijk, altijd alternatieve opties, al dan niet uit een andere prijsklasse.

 

hotels

Ons inziens zou meer uitgeven alleen nodig zijn voor meer luxe; niet voor locatie of service. Meer luxe betekent meestal een net iets grotere kamer, wellicht een bad in de badkamer, een haardroger, een iets uitgebreider ontbijt, etc.. Echter, voor deze kleine verschillen betaalt u rond de US$ 30 – 50 per kamer meer. Of dit de meerprijs waard is, hangt van ieders persoonlijke voorkeuren af. Laat ons alstublieft weten wat u prefereert!