De Inca Trail reserveren

Het is voor velen een grote wens: de Inca Trail naar Machu Picchu lopen. U kunt kiezen voor 2 versies: de vierdaagse Inca Trail, of een tocht van twee dagen. In beide gevallen bezoekt u Machu Picchu op de laatste dag.

Beschikbaarheid Inca Trailde Inca Trail
Per dag mogen er tussen personeel (gidsen, koks en dragers) en toeristen 500 personen aan de Inca Trail beginnen. De Inca Trail raakt vooral tussen de maanden mei t/m september erg snel uitverkocht. Wij raden u dan ook aan om de Inca Trail zo spoedig mogelijk te reserveren.

Aan de tweedaagse Inca Trail mogen 250 personen per dag beginnen. Over het algemeen is deze variant een stuk langer beschikbaar, maar ook hier geldt ons advies zo spoedig mogelijk te boeken.

Contacteer ons nu om de beschikbaarheid voor uw gewenste startdatum te controleren en een offerte aan te vragen.

Zwaarte
De vierdaagse Inca Trail is in totaal ongeveer 42 kilometer. De afstand valt dus wel mee, maar u moet zich wel beseffen dat u op grote hoogte wandelt. Het hoogste punt draagt de onheilspellende naam Warmi Wañusqa, vrij vertaald uit het Quechua Dode Vrouw, en deze ligt op 4200 meter. U begint uw trektocht op ongeveer 2700 meter boven zeeniveau en komt wandelend aan in Machu Picchu, op 2430 meter. U maakt dus veel hoogtemeters.

de Wiñaywayna, Inca TrailDaarnaast is het terrein lastig. U wandelt veelal omhoog, en na genoemde pas voornamelijk naar beneden, over door Inca’s uitgehouden rots-treden. Deze liggen ongelijk, en u moet vaak grote passen nemen. Dit is lastig voor bijvoorbeeld mensen met knie- of heupklachten. Mocht u dergelijke problemen hebben, zou ik persoonlijk overwegen een alternatieve trektocht te doen.

Waar u nog rekening mee zal moeten houden zijn de grote temperatuurschommelingen. Overdag is het – zeker op de derde dag – warm; ’s nachts kan het afhankelijk van het seizoen waarin u de Inca Trail wilt doen de eerste 2 nachten vriezen.

Acclimatiseren
Belangrijk is dus om goed te acclimatiseren voordat u aan de Inca Trail begint. Het advies luidt doorgaans om minstens 2 dagen in Cusco (3350 meter) te verblijven alvorens met uw tocht te starten. Wij denken echter dat dit te weinig is als u vanaf Lima op Cusco vliegt.
Doorgaans plannen we uw Inca Trail dan ook aan het einde van uw reis, als u al een week of meer op hoogte hebt verbleven, bijvoorbeeld in Arequipa (2400 meter), de Colca Vallei (3500 meter) of nabij het Titicacameer (3800 meter). Zo heeft u de minste kans op hoogteziekte.

Inca Trail reserverenInca Trail reserveren
Om de Inca Trail te kunnen boeken hebben wij uw paspoortnummer nodig. Mocht u geen internationaal paspoort hebben of uw paspoort moeten vernieuwen, is het belangrijk dit zo spoedig mogelijk te doen. Uw paspoort dient tot 6 maanden na vertrek uit Peru geldig te zijn.

Eventueel kunnen wij uw Inca Trail ook met uw oude paspoort boeken, maar dan moet u deze, onklaar gemaakt, meenemen naar Peru en de Inca Trail. Zonder, kan u de toegang tot de Inca Trail ontzegd worden.
Vraag nu meer informatie aan over de Inca Trail.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *