Home » 17-daagse rondreis Zuid-Peru en Amazone

17-daagse rondreis Zuid-Peru en Amazone

Bezoek de Amazone tijdens uw rondreis door Peru

Van de hoge Andes naar de groene Amazone: in deze fantastische, 17-daagse rondreis bezoekt u de hoogtepunten van Zuid-Peru en het Amazone regenwoud van Peru! Na bezoeken aan Arequipa, de Colca Canyon en het Titicacameer rijdt u over de Route van de Zon naar de oude Inca-hoofdstad Cusco, waarvandaan u de Heilige Vallei van de Inca’s en Machu Picchu bezoekt. Hierna vliegt u vanuit Cusco in 40 minuten naar Puerto Maldonado, voor een vierdaags avontuur in de jungle van Tambopata, een prachtige afsluiter van een veelzijdige rondreis.

Ook mogelijk is een bezoek aan het regenwoud van Manu in plaats van Tambopata, uw reis duurt dan wel een dagje langer.

Route 6: Van de Hoge Andes naar de Groene Amazone

RICHTPRIJS 2024: vanaf US$ 2172 p.p. op basis van 2 personen
Gebaseerd op huidige vluchtprijzen en onderdak in tweepersoonskamers in de prijsklasse US$ 65 – 85.
Geen verborgen kosten!
Contacteer ons nu over deze rondreis!

 

 

 

Reisschema

Dag 1: aankomst in Lima
Dag 2: vlucht Lima – Arequipa | vrije middag Arequipa
Dag 3: vrije dag Arequipa
Dag 4: naar de Colca Vallei
Dag 5: langs de rand van de Colca Canyon | door naar Puno
Dag 6: Titicacameer: van Puno (via Uros) naar Amantaní, overnachting bij lokale familie op Amantaní
Dag 7: Titicacameer: via Taquile terug naar Puno
Dag 8: Met de luxe toeristenbus van Puno naar Cusco (inclusief uitstapjes en lunch)
Dag 9: vrije dag Cusco
Dag 10: de Heilige Vallei: Pisac, Salineras en Ollantaytambo | middagtrein naar Aguas Calientes
Dag 11: bezoek Machu Picchu – trein terug Cusco
Dag 12: vrije dag Cusco
Dag 13: Vlucht Cusco – Puerto Maldonado, start vierdaagse jungletour Tambopata-regenwoud
Dag 14: Tambopata regenwoud, dag 2
Dag 15: Tambopata regenwoud, dag 3
Dag 16: Tambopata regenwoud, dag 4 | vlucht Puerto Maldonado – Lima
Dag 17: vrije dag Lima | transfer luchthaven | intercontinentale vlucht (exclusief)

Programmabeschrijving

Dag 1: Aankomst Lima

We halen u op van de luchthaven van Lima en brengen u naar uw hotel, waar u zult worden opgewacht door onze medewerker ter plaatse die het programma van de komende weken nog even met u doorspreekt. Rest van de dag vrijaf.

Dag 2: vlucht van Lima naar Arequipa

´s Ochtends brengen we u naar de luchthaven van Lima voor uw vlucht naar Arequipa. Eenmaal in Arequipa wordt u van de luchthaven naar uw hotel gebracht.

Arequipa is een uitstekende plek om enkele dagen te vertoeven: prima weer, goede restaurants, interessante musea en een fantastisch mooie binnenstad – opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Het is belangrijk om voorafgaand aan de tour naar de Colca Canyon goed te acclimatiseren. Op weg naar de Canyon doet u een pas van 4900 meter hoogte aan, dus een paar dagen op ca. 2400 meter komt goed uit!

We suggereren om de eerste vrije middag in Arequipa het klooster van Santa Catalina en het Museo Santuarios Andinos (in de volksmond “het museum van Juanita”) te bezoeken. Beide plekken beschikken over eigen gidsen die u ter plekke kunt inhuren.

Dag 3: vrije dag Arequipa

Een extra vrije dag in Arequipa, om wat beter uit te rusten en te acclimatiseren voordat u de Andes intrekt.

Optionele excursies voor vandaag:

 • Stadstour Arequipa
 • Reality tour – de andere realiteit in Peru
 • Stadswandeling langs de Verborgen Plekjes van Arequipa
Dag 4: naar de Colca Vallei

Vandaag stapt u de bus in voor een tweedaagse tour naar de Colca Canyon – één van de diepste kloven ter wereld – gelegen op ca. 4,5 uur van Arequipa. De Colca Vallei ligt midden in vulkanisch gebied, getuige ook de vele thermale warmwaterbronnen die u in de Vallei aantreft. Sinds 2017 vertoont de Sabancaya-vulkaan verhoogde activiteit, en spuwt deze 5976-meter hoge vulkaan regelmatig as uit.

In deze groepstour reist u op de eerste dag 160 kilometer naar het plaatsje Chivay in de Colca Vallei. In het begin van de tocht hebben we uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani en Picchu Picchu. Na anderhalf uur rijden bereiken we het Reservaat Salinas y Aguada Blanca waar, op een hoogte van 3800 meter, groepen gedomesticeerde lama’s en alpaca’s en de wilde, beschermde vicuñas rondlopen. Na verschillende tussenstops komen we aan op Patapampa (letterlijk hoogland’), met 4910 meter het hoogste punt van de tour. Daarna gaat het naar beneden, naar Chivay (3600 meter). Van daaruit is het nog maar een klein stukje naar het schitterend gelegen hotel in de kleine Andesgemeenschap Corporaque, waar geluncht zal worden (niet inclusief). Na de lunch kunt u mee gaan wandelen met de gids en later in de middag kunt u optioneel de thermale baden van Umaru bezoeken.

Dag 5: langs de rand van de Colca Canyon | naar Puno

Vandaag staat u erg vroeg op en rijdt u naar de Cruz del Condor. Dit is de beste plek ter wereld om van dichtbij de condor (’s werelds grootste vliegende vogel met een spanwijdte tot ruim 3 meter en een lengte tot 1,10 meter) te kunnen zien. Met een beetje geluk zeilt hij op slechts enkele meters langs je. Optioneel maakt u een wandeling langs de rand van de canyon, waarbij u hagedisjes, adelaars, meer condors, de Andes-kolibrie en de grote, konijnachtige vizcacha kunt tegenkomen. Ook hiertoe wordt u uitgenodigd door uw gids en hier zijn evenmin extra kosten aan verbonden.

Op de terugweg stoppen we nog enkele malen bij uitzichtpunten en dorpjes, onder andere bij het uitkijkpunt Antahuilque met zicht op prachtige 1500 jaar oude terrassen uit de Collaguas-cultuur. Ook stoppen we in Maca – een in 1991 door een grote aardbeving verwoest dorpje – en Yanque, met waarschijnlijk de mooiste kerk van de Colca Vallei, gebouwd uit wit vulkaangesteente.

‘s Middags rijdt u na de lunch in ongeveer 6 uur naar Puno, waar u naar uw hotel wordt gebracht.

Dag 6: Titicacameer: via Uros naar Amantaní, overnachting bij lokaal gastgezin

Vanaf uw hotel in Puno en brengen we u naar de haven, van waaruit u eerst een bezoekje aan de Uros-eilanden brengt. De Uros vormden een oude stam die zich probeerde te isoleren van de oorlogszuchtige Colla’s – en later van de Inca’s. Ze trokken het Titicacameer op en bouwden drijvende eilanden van totora-riet om op te wonen. Vandaag de dag leven er nog steeds enkele honderden leden van de Uros-stam, tegenwoordig allen Aymara sprekend, op de eilanden, waar huizen, wachttorens, kerken en boten gemaakt zijn van riet. De eilanden moeten continu worden verzorgd: terwijl het riet van onderuit wegrot, worden er bovenop steeds nieuwe lagen geplaatst.

Daarna gaat het richting het eiland Amantaní, op ongeveer 3 uur varen van Puno. De inwoners leven nog steeds op een traditionele manier, bijvoorbeeld zonder gemotoriseerd transport. Op het schilderachtige Amantaní zult u bij een traditioneel gastgezin overnachten. Hier maakt u een wandeling naar het hoogste punt van het eiland, met spectaculaire vergezichten en wellicht een schitterende zonsondergang!

Dag 7: Titicacameer: van Amantaní via Taquile terug naar Puno

Na het ontbijt met uw gastgezin op Amantaní vaart u naar het nabijgelegen Taquile met zijn traditionele textielarbeid. Mannen lopen hier met breinaalden rond en vrouwen weven kleurrijke kledij, waaruit u de sociale status en de burgerlijke staat van de drager op kunt maken. Na een mooie wandeltocht en een lunch (niet inclusief) vaart u terug naar Puno, waar u in de namiddag, na een tocht van ongeveer 3 uur, aankomt en naar uw hotel wordt gebracht.

Dag 8: van Puno naar Cusco

In ongeveer 10 uur rijden we met een comfortabele toeristenbus van Puno naar Cusco. Het is een schitterende rit: de hoogvlakte van het Titicacameer neemt gaandeweg plaats voor woeste bergen, smalle valleien met verspreid liggende Andesgemeenschappen en uiteindelijk voor de groene dalen nabij de antieke hoofdstad van de Inca’s.

Onderweg maakt u enkele begeleide uitstapjes (o.a. bij het Museum van Pucará, de Inca-ruïnes van Raqchi en de prachtig beschilderde San Pedro kerk in Andahuaylillas) en tevens zal er gestopt worden voor een buffetlunch. Verwachte aankomsttijd in Cusco is rond 17.20 uur.

NB: In plaats van de toeristische bus kunt u tegen bijbetaling ook voor de luxe Titicaca Train kiezen. Let wel: deze trein rijdt enkel op maandag, donderdag en zaterdag.

Dag 9: vrije dag in Cusco

De eerste van twee vrije dagen in Cusco, de oude hoofdstad van de Inca’s, zal nauwelijks genoeg zijn om de stad goed te bekijken. Doe één van onze optionele excursies, leer meer over de Inca’s in het Museo Inca of het Museo Precolombino, bezoek de imposante ruïnes van Sacsayhuamán net buiten de stad en het schitterende koloniale centrum met zijn vele kerken, wandel door de kunstenaarswijk San Blas, geniet van de familiaire backpack-sfeer in de pubs, maak kennis met de lekkerste streekgerechten in één van de vele uitstekende restaurants… Kortom genoeg te doen!

Optionele excursies voor vandaag:

 • stadstour van een halve of hele dag
 • stadswandeling
 • kook workshop
 • diverse sportieve activiteiten
Dag 10: De mooiste plekjes van de Heilige Vallei | namiddag-trein naar Aguas Calientes

Vandaag bezoekt u de Heilige Vallei van de Inca’s. Eerst gaat het per privétransport naar het dorpje Pisac met zijn befaamde markt en ruïnes, vervolgens bezoeken we de pre koloniale zoutmijn van Salineras en uiteindelijk komen we aan in het antieke dorpje Ollantaytambo waar we het indrukwekkende Incafort bezoeken.

Vanaf Ollantaytambo neemt u de trein naar Aguas Calientes, het dorpje nabij Machu Picchu. Hier komt u rond 18:00 aan en wordt u naar uw hotel gebracht.

U reist met een privéchauffeur, zodat u op een vrijblijvende en ontspannen manier uw eigen tijd kunt invullen. Desgewenst kunt u vandaag een privégids inhuren, informeert u bij ons s.v.p. naar de meerprijs.

Dag 11: Bezoek Machu Picchu | trein terug Cusco

Vandaag staat u al om 5 uur op om één van de eerste bussen (inclusief) naar Machu Picchu te nemen. Om 6 uur kunt u de ‘Verloren Stad van de Inca’s’ binnen, net op tijd om het eerste zonlicht over de omringende bergkammen te zien schijnen. Een magisch moment. Na een privérondleiding van ongeveer 3 uur heeft u nog beperkt de tijd / mogelijkheid om de ruïnes zelf te verkennen.

Optioneel vandaag (nog niet inclusief):

 • toegang (extra entree) voor de beklimming van bergtop Wayna Picchu of bergtop Machu Picchu

Aan het eind van de ochtend neemt u de bus terug naar Aguas Calientes en vandaar de trein naar Cusco, waar u in de loop van de avond zult aankomen.

Dag 12: Vrije dag Cusco

Een tweede vrije dag in Cusco.

Optionele excursies voor vandaag:

 • kook workshop
 • dagtocht naar de Rainbow Mountain (Vinicunca)
 • diverse sportieve activiteiten
Dag 13 – 16: Bezoek aan het regenwoud van Tambopata

Op dag 13 wordt u ’s ochtends per privétransfer naar de luchthaven van Cusco gebracht. Vanuit Cusco vliegt u in een uurtje naar Puerto Maldonado, in het uiterste oosten van Peru gelegen. Hier wordt u opgewacht en per auto en boot naar de lodge van uw voorkeur gebracht. U verblijft in de Peruaanse Amazone, wat normaal gesproken staat voor ontmoetingen met o.a. toekans, kaaimannen, capibara’s, papegaaien, hoatzins, en – wellicht – reuzenotters. Bijgaand vindt u de volledige beschrijving van het vierdaagse programma dat wij suggereren.

NB: we zijn in de prijsstelling uitgegaan van een verblijf in bungalow-kamers in de Inotawa Lodge. Andere lodges zijn ook mogelijk. Vraag ons om meer informatie.

In de vroege ochtend van dag 16 reist u terug naar Puerto Maldonado, en vandaar vliegt u naar Lima. Eenmaal in Lima wordt u opgehaald van de luchthaven en naar uw hotel gebracht.

Dag 17: vrije dag Lima

Een laatste vrije dag in Lima, voordat we u naar uw hotel brengen voor uw internationale vlucht.

Inclusief

24-uur per dag Nederlandstalige ondersteuning

Onze handige infosheets, vol met suggesties, praktische info en onze persoonlijke restaurant-tips

Overnachtingen:

 • alle overnachtingen in beschreven hotels, inclusief ontbijt
 • verblijf bij gastgezin op Amantaní, inclusief maaltijden
 • in het regenwoud van Tambopata slaapt u in een privébungalow in de Inotawa Lodge,

Vervoer:
Anders dan bij vele andere reisorganisaties zijn bij ons veiligheidshalve standaard alle transfers in uw programma inclusief. Dit geldt dus voor de transfers tussen luchthaven of busterminal en vice versa. Bovendien wordt u bij alle tours (in groep of privé) bij uw hotel opgehaald en weer afgezet. U betaalt dus niet extra voor taxi’s en vermijdt risico’s en een hoop geregel ter plekke.
Een uitzondering hierop is Aguas Calientes, het dorpje nabij Machu Picchu. In dit dorpje is – uitgezonderd de bussen naar Machu Picchu – geen gemotoriseerd verkeer. Daarom wandelt u in een paar minuten naar uw hotel. U wordt door een medewerker van uw hotel begeleid.

 • privétransfers in Lima
 • binnenlandse vlucht Lima – Arequipa, inclusief luchthavenbelasting
 • privétransfers in Arequipa
 • vervoer tussen Arequipa, de Colca Canyon en Puno in gedeelde privébusjes
 • privétransfers in Puno
 • groepsvervoer op het Titicacameer
 • comfortabele toeristenbus met uitstapjes en lunch onderweg tussen Puno en Cusco
 • privétransfers in Cusco
 • privévervoer in de Heilige Vallei, voorafgaand aan uw bezoek aan Machu Picchu
 • trein Ollantaytambo – Aguas Calientes – Ollantaytambo
 • bus Aguas Calientes – Machu Picchu – Aguas Calientes
 • binnenlandse vluchten Cusco – Puerto Maldonado – Lima, inclusief luchthavenbelasting
 • vervoer in het regenwoud in gedeeld transport (bus, boot)
 • privétransfers in Lima

Groepsexcursies, met Engelstalige gids:

 • Colca Canyon, twee dagen, exclusief entrees
 • Titicacameer, twee dagen, inclusief entrees en 1 x lunch, 1 x diner en 1 x ontbijt
 • Regenwoud Tambopata, vier dagen, exclusief entrees Nationaal Park, inclusief maaltijden

Entrees Machu Picchu:
De standaardentree tot Machu Picchu is inclusief. Ook de rondleiding door een Engelssprekende privégids (duur 2.5 – 3 uur) is reeds inclusief. Nog niet inclusief zijn de optionele bergtoppen Wayna Picchu of Machu Picchu waarvoor u een extra tweede ticket nodig zal hebben. Geef ons bij een reservering alstublieft aan welk entree u prefereert, aangezien we deze ruim van tevoren moeten aanschaffen. Meer informatie over de verschillende entrees tot Machu Picchu.

Exclusief

 • internationale vlucht
 • overige maaltijden, optionele excursies en entrees, persoonlijke uitgaven
 • verplichte verzekering die ziektekosten en ongevallen in Peru dekt, en – sterk aangeraden – een annuleringsverzekering

Entrees

De volgende entrees zijn nog niet inclusief. Onderstaand de huidige prijzen per persoon, die in het nieuwe jaar zouden kunnen variëren:

  • Colca Vallei: 70 Soles / ca. US$ 20 | optioneel entree warmwaterbronnen Umaru: 15 Soles / ca. US$ 4
  • Salineras in de Heilige Vallei: 10 Soles / ca. US$ 3
  • Optioneel: Cusco en de Heilige Vallei:
   Voor Cusco en de Heilige Vallei bestaat een algeheel toeristenticket, de Boleto Turistico. Met dit toeristenticket kunt u onder andere de ruïnes in de Heilige Vallei en de ruïnes net buiten Cusco bezoeken, alsmede een aantal musea in Cusco. Nadeel aan dit ticket is dat de twee interessantste musea in Cusco niet inclusief zijn en een apart entree vergen. Het hele toeristenticket kost S/ 130 p.p. (ca. US$ 37), maar u heeft ook de mogelijkheid een toeristenticket te kopen die alleen geldig is voor de ruïnes van de Heilige Vallei en één die alleen geldig is voor Cusco. Beiden kosten S/ 70 p.p. (ca. US$ 20) en zijn 1 dag geldig. Voor de stadstour in Cusco heeft u bovendien nog de entrees tot de Kathedraal en de Zonnetempel nodig; samen is dat S/ 50 p.p. (ca. US$ 14). Het toeristenticket kunt u ter plekke bij de ingang van de ruïnes en musea kopen.
  • Tambopata, 3 Chimbadas-meer: 20 Soles / ca. U$$ 6 | Nationaal Park: 30 Soles / ca. US$ 8

Overweeg ook eens

Zoals bij alle op onze website gepubliceerde reizen, kunt u deze reis-suggestie naar hartenlust aanpassen aan uw voorkeuren en wensen. Overweeg bijvoorbeeld eens:

   • een uitbreiding naar Peru’s zuidkust: met een bezoek aan Paracas (Islas Ballestas), Ica (oase van Huacachina) en Nazca
   • een 2- of 3-daagse trektocht door de Colca Canyon in plaats van de klassieke bustour
   • een dagtour op het Titicacameer, waardoor u elders, bijvoorbeeld in Cusco, de Colca Canyon of de Heilige Vallei meer tijd heeft
   • een bezoek aan het afgelegen regenwoud van Manu in plaats van aan Tambopata, u reis zal dan wel één of twee dagen langer duren (afhankelijk van het programma dat u kiest), want na de jungletocht zal u eerst nog een nacht in Cusco moeten overnachten.
   • een schitterende treinreis tussen Puno en Cusco
   • een dagwandeling naar de Rainbow Mountain
   • de korte tweedaagse Inca Trail of de alternatieve koffieroute naar Machu Picchu als alternatief voor de treinreis naar Machu Picchu

Uw prijs

Uw prijs hangt onder andere af van:

   • het aantal personen waarmee u reist
   • het seizoen waarin u reist
   • hoe lang of kort (duurder, omdat er minder beschikbaarheid is van hotels en gidsen) u van tevoren reserveert
   • uw keuze voor accommodaties en andere individuele wensen
   • de hoogte van de vluchttarieven op de route van Cusco naar Puerto Maldonado. Deze fluctueren erg. Enkel op maandag, dinsdag, woensdag en zaterdag is er een directe vlucht. Op de overige dagen zal er via Lima moeten worden gevlogen.

In bovenstaande richtprijs zijn we uitgegaan van een tijdige boeking in het voorseizoen en een reis, gemaakt door 2 personen die in een tweepersoonskamers overnachten.

Vaak werken wij samen met kleinschalige hotels in de prijscategorie US$ 65 – 85 per tweepersoonskamer en daar is bovenstaande richtprijs dan ook op gebaseerd.

Wij selecteren de hotels persoonlijk, en houden daarbij rekening met de ligging, klantvriendelijkheid en natuurlijk de algehele prijs-kwaliteit verhouding. Vanzelfsprekend beschikt u over een privébadkamer, een goed bed en is het ontbijt inbegrepen. Verder vinden we de aanwezigheid van een buitenruimte belangrijk, zoals een tuin, patio of dakterras. Wij proberen zoveel mogelijk samen te werken met kleinschalige en lokale hotels, waar de service in onze ervaring warmer is dan in grotere, wat onpersoonlijkere hotelketens. In onze programmavoorstellen geven we bij iedere bestemming  verschillende hotelopties, van eenvoudig tot zeer luxe.