Home » Van de hoge Andes naar de groene Amazone

Van de hoge Andes naar de groene Amazone

Bezoek de Amazone tijdens uw rondreis door Peru

Van de hoge Andes naar de groene Amazone: in deze fantastische, 17-daagse rondreis bezoekt u het Amazone regenwoud van Peru! Na bezoeken aan Arequipa, de Colca Canyon, Puno en het Titicacameer vliegt u vanuit Cusco in een uurtje naar Puerto Maldonado, waarna u fantastische vierdaagse verblijf in een lodge in de jungle van Tambopata begint. Eenmaal terug in Cusco, bezoekt u uiteraard de Heilige Vallei van de Inca’s en Machu Picchu.

Ook mogelijk is een bezoek aan het regenwoud van Manu in plaats van Tambopata.

Route 6: Van de Hoge Andes naar de Groene Amazone

RICHTPRIJS 2020: vanaf US$ 2051 p.p. bij 2 personen
Gebaseerd op huidige vluchtprijzen en onderdak in tweepersoonskamers in de prijsklasse US$ 65-85.
Geen verborgen kosten!
Contacteer ons nu over deze rondreis!

 

 

 

Reisschema

Dag 1: aankomst in Lima
Dag 2: vlucht Lima – Arequipa | vrije middag Arequipa
Dag 3: vrije dag Arequipa
Dag 4: naar de Colca Canyon
Dag 5: Colca Canyon | middagtransfer naar Puno
Dag 6-7: het Titicacameer: drijven eilanden Uros, Amantaní, Taquile
Dag 8: van Puno naar Cusco
Dag 9: vrije dag Cusco
Dag 10: de Heilige Vallei: Pisac, Salineras en Ollantaytambo | middagtrein naar Aguas Calientes
Dag 11: bezoek Machu Picchu – trein terug Cusco
Dag 12: vrije dag Cusco
Dag 13-16: bezoek aan het regenwoud van Tambopata
Dag 17: vrije dag Lima en internationale vlucht

Programmabeschrijving

Dag 1: Aankomst Lima

We halen u op van de luchthaven van Lima en brengen u naar uw hotel, waar u zult worden opgewacht door onze medewerker ter plaatse die het programma van de komende weken nog even met u doorspreekt. Rest van de dag vrijaf.

Dag 2: vlucht van Lima naar Arequipa

U wordt van uw hotel opgehaald en tijdig naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Arequipa. Eenmaal in Arequipa wordt u van de luchthaven naar uw hotel gebracht.
Arequipa is een uitstekende plek om enkele dagen te vertoeven: prima weer, goede restaurants, interessante musea en een fantastisch mooie binnenstad – opgenomen op de Werelderfgoedlijst.
Het is belangrijk om voorafgaand aan uw bezoek de Colca Vallei goed te acclimatiseren. De Colca Vallei ligt op zo’n 3600 meter boven zeeniveau en onderweg ernaar toe gaat u over een pas van maar liefst 4850 meter, dus een paar dagen op ca. 2400 meter komt goed uit!

We suggereren u om in ieder geval het klooster van Santa Catalina en het Museo Santuarios Andinos (in de volksmond “het museum van Juanita”) te bezoeken. Beide plekken beschikken over eigen gidsen die u ter plekke kunt inhuren.

Dag 3: vrije dag Arequipa

Een extra vrije dag in Arequipa, om wat beter uit te rusten en te acclimatiseren voorafgaand aan uw bezoek aan het Titicacameer.

Optioneel vandaag (nog niet inclusief, zie onze gids optionele excursies):

 • Reality tour – de andere realiteit in Peru
 • Stadswandeling langs de Verborgen Plekjes van Arequipa
Dag 4: naar de Colca Vallei

Vandaag stapt u weer de bus in. Doel is de Colca Canyon – één van de diepste canyons ter wereld – gelegen op ca. 4,5 uur van Arequipa. De aangelegen Colca Vallei wordt ook wel de vuur-vallei genoemd, omdat ze midden vulkaangebied gelegen is.
In deze groepstour reist u op de eerste dag 160 kilometer naar het plaatsje Chivay in de vallei. In het begin van de tocht hebben we uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani en Picchu Picchu. Daarna gaat het door Nationaal Park Pampa Cañahuas waar, op een hoogte van 3800 meter, groepen gedomesticeerde lama’s en alpaca’s en de wilde, beschermde en zeldzame vicuñas rondlopen.
Na verschillende stops bereikt u Patapampa (letterlijk ‘hoogland’), met 4910 meter het hoogste punt op onze hele rondreis. Daarna gaat het naar beneden, naar Chivay (3600 meter), waar u kunt lunchen (niet inclusief). Van daaruit is het nog maar een klein stukje naar het schitterend gelegen hotel in de kleine Andesgemeenschap Corporaque. Na de tocht kunt u een optionele wandeling maken en optioneel de warmwaterbronnen van Umaru bezoeken.

Dag 5: langs de rand van de Colca Canyon | naar Puno

Vandaag staat u erg vroeg op en reist u naar de Cruz del Condor. Dit is de beste plek ter wereld om van dichtbij de condor (werelds grootste vliegende vogel met een spanwijdte tot ruim 3 meter en een lengte tot 1,10m) te kunnen zien. Met een beetje geluk zeilt hij op slechts enkele meters langs u. Optioneel maakt u een wandeling van ca. een uur, aan de rand van de canyon, waarbij u hagedisjes, adelaars, meer condor, vossen en de grote, konijnachtige vizcacha kunt tegenkomen. Daarna gaat het terug richting Chivay, waarbij u Maca – een door een grote aardbeving in 1991 verwoest dorpje, aandoet. Eveneens stopt u in Yanque, met een schitterend kerkje, gebouwd uit wit vulkaangesteente.
In de middag reist u in ongeveer 5,5 uur naar Puno, waar u naar uw hotel zal worden gebracht.

Dag 6: het Titicacameer: de drijvende Uros-eilanden en overnachting op Amantaní

Vanaf uw hotel in Puno en brengen we u naar de haven, van waaruit u eerst een bezoekje aan de Uros-eilanden brengt. De Uros vormden een oude stam die zich probeerde te isoleren van de oorlogszuchtige Colla’s – en later van de Inca’s. Ze trokken het Titicacameer op en bouwden drijvende eilanden van totora-riet om op te wonen. Vandaag de dag leven er nog steeds enkele honderden leden van de Uros-stam, tegenwoordig allen Aymara sprekend, op de eilanden, waar huizen, wachttorens, kerken en boten gemaakt zijn van riet. De eilanden moeten continu worden verzorgd: terwijl het riet van onderuit wegrot, worden er bovenop steeds nieuwe lagen geplaatst.

Daarna gaat het richting het eiland Amantaní, op ongeveer 3 uur varen van Puno. De inwoners leven nog steeds op een traditionele manier, bijvoorbeeld zonder gemotoriseerd transport. Op het schilderachtige Amantaní zult u bij een traditioneel gastgezin overnachten en een schitterende zonsondergang beleven. Daarnaast maakt u een wandeling naar het hoger gelegen gedeelte van het eiland, met spectaculaire vergezichten!

Dag 7: het Titicacameer: Amantaní en Taquile

Na het ontbijt met uw gastgezin op Amantaní vaart u naar het nabijgelegen Taquile met zijn traditionele textielarbeid. Mannen lopen hier met breinaalden rond en vrouwen weven kleurrijke kledij, waaruit u de sociale status en de burgerlijke staat van de drager op kunt maken. Na een mooie wandeltocht en een lunch (niet inclusief) vaart u terug naar Puno, waar u in de namiddag, na een tocht van ongeveer 3 uur, aankomt en naar uw hotel wordt gebracht.

Dag 8: van Puno naar Cusco

In ongeveer 7 uur rijdt u per luxe bus van Puno naar Cusco. Een schitterende rit: de hoogvlakte van het Titicacameer neemt gaandeweg plaats voor woeste bergen, smalle valleien met verspreid liggende Andesgemeenschappen en uiteindelijk voor de groene dalen nabij de antieke hoofdstad van de Inca’s. Rond 15:00 komt u aan in Cusco en brengen we u naar uw hotel. Rest van de dag vrij.

Dag 9: vrije dag in Cusco

De eerste van twee vrije dagen in Cusco, de oude hoofdstad van de Inca’s, zal nauwelijks genoeg zijn om de stad goed te bekijken. Doe één van onze optionele excursies, leer meer over de Inca’s in het Museo Inca of het Museo Precolombino, bezoek de imposante ruines van Sacasywaman net buiten de stad en het schitterende koloniale centrum met zijn vele kerken, wandel door de artiestenwijk San Blas, geniet van de familiaire backpack-sfeer in de pubs, maak kennis met de lekkerste streekgerechten in één van de vele uitstekende restaurants… Kortom genoeg te doen!

Optioneel in Cusco (nog niet inclusief):

 • stadstour van een halve of hele dag
 • diverse sportieve activiteiten
Dag 10: De mooiste plekjes van de Heilige Vallei | namiddag-trein naar Aguas Calientes

Vandaag bezoekt u de Heilige Vallei van de Inca’s. Eerst gaat het per privétransport naar het dorpje Pisac met zijn befaamde markt en ruïnes, vervolgens bezoeken we de pre koloniale zoutmijn van Salineras en uiteindelijk komen we aan in het antieke dorpje Ollantaytambo waar we het indrukwekkende Incafort bezoeken.

Vanaf Ollantaytambo neemt u de trein naar Aguas Calientes, het dorpje nabij Machu Picchu. Hier komt u rond 18:00 aan en wordt u naar uw hotel gebracht.

U reist met een privéchauffeur, zodat u op een vrijblijvende en ontspannen manier uw eigen tijd kunt invullen. Desgewenst kunt u vandaag een privégids inhuren. Meerprijs daarvan zou US$ 44 per persoon bedragen.

Dag 11: Bezoek Machu Picchu | trein terug Cusco

Vandaag staat u al om 5 uur op om de eerste bus naar Machu Picchu te nemen. Om 6 uur kunt u de ‘Verloren Stad van de Inca’s’ binnen, net op tijd om het eerste zonlicht over de omringende bergkammen te zien schijnen. Een magisch moment. Na een rondleiding van ca. 3 uur hebt u nog een uur om dit ‘nieuwe wereldwonder’ op eigen gelegenheid te verkennen. Velen beklimmen de beroemde bergpiek Wayna Picchu. U kunt echter ook naar het eindpunt van de befaamde Inca Trail, de Inti Punku (Zonnepoort van de Inca’s), wandelen, de berg Machu Picchu beklimmen (hier komt u nauwelijks toeristen tegen), of richting de indrukwekkend aangelegde Inca Brug wandelen.
’s Middags neemt u de bus terug naar Aguas Calientes en vandaar de trein naar Cusco, waar u in de loop van de avond zult aankomen.

Dag 12: Vrije dag Cusco

Een tweede vrije dag in Cusco.

Optioneel in Cusco (nog niet inclusief):

 • stadstour van een halve of hele dag
 • diverse sportieve activiteiten
Dag 13 – 16: Bezoek aan het regenwoud van Tambopata

Op dag 13 wordt u ’s ochtends per privétransfer naar de luchthaven van Cusco gebracht. Vanuit Cusco vliegt u in een uurtje naar Puerto Maldonado, in het uiterste oosten van Peru gelegen. Hier wordt u opgewacht en per auto en boot naar de lodge van uw voorkeur gebracht. U verblijft in de Peruaanse Amazone, wat normaal gesproken staat voor ontmoetingen met o.a. toekans, kaaimannen, capibara’s, papegaaien, hoatzins, en – wellicht – reuzenotters. Bijgaand vindt u de volledige beschrijving van het vierdaagse programma dat wij suggereren.

NB: we zijn in de prijsstelling uitgegaan van een verblijf in de Inotawa Lodge. Andere lodges zijn ook mogelijk. Vraag ons om meer informatie.

In de vroege ochtend van dag 16 reist u terug naar Puerto Maldonado, en vandaar vliegt u naar Lima. Eenmaal in Lima wordt u opgehaald van de luchthaven en naar uw hotel gebracht.

Dag 17: vrije dag Lima

Een laatste vrije dag in Lima, voordat we u naar uw hotel brengen voor uw internationale vlucht.

Inclusief

Overnachtingen:

 • alle overnachtingen in beschreven hotels, inclusief ontbijt
 • verblijf Amantaní bij familie thuis, incl. maaltijden
 • in het regenwoud van Tambopata slaapt u de Inotawa Lodge

Vervoer:

 • privétransfers in Lima
 • binnenlandse vlucht Lima – Arequipa, inclusief luchthavenbelastingen
 • privétransfers in Arequipa
 • vervoer tussen Arequipa, de Colca Canyon en Puno in gedeelde privébusjes
 • privétransfers in Puno
 • luxe openbare bus tussen Puno en Cusco
 • privétransfers in Cusco
 • privévervoer in de Heilige Vallei, zowel voorafgaand als na uw bezoek aan Machu Picchu
 • trein Ollantaytambo – Aguas Calientes – Ollantaytambo
 • bus Aguas Calientes – Machu Picchu – Aguas Calientes
 • binnenlandse vluchten Cusco – Puerto Maldonado – Lima, incl. alle luchthavenbelasting
 • vervoer in het regenwoud in gedeeld transport (bus, boot)
 • privétransfers in Lima

Groepsexcursies:

 • Colca Canyon, twee dagen, exclusief entrees
 • Titicacameer, twee dagen, inclusief entrees en 1x lunch, 1x diner en 1x ontbijt
 • rondleiding door Machu Picchu van ongeveer 3 uur
 • Regenwoud Tambopata, vier dagen, exclusief entrees Nationaal Park, maaltijden

Privé-chauffeur in de Heilige Vallei van de Inca’s | gids mogelijk tegen meerprijs

Entrees Machu Picchu:
De standaard-ochtendentrees tot Machu Picchu zijn inclusief. Nog niet inclusief zijn de optionele bergtoppen Wayna Picchu of Machu Picchu (beide US$ 21 extra pp) . Geef ons bij een reservering alstublieft aan welk entree u prefereert, aangezien we deze ruim van tevoren moeten aanschaffen. Meer informatie over de verschillende entrees tot Machu Picchu.

Exclusief

 • internationale vlucht
 • overige maaltijden, optionele excursies (vraag ons voor meer informatie) en entrees, persoonlijke uitgaven
 • verplichte verzekering die ziektekosten en ongevallen in Peru dekt, alsmede sterk aangeraden annuleringsverzekering

Entrees

De volgende entrees zijn nog niet inclusief. Onderstaand de huidige prijzen per persoon, die in het nieuwe jaar zouden kunnen variëren:

  • Colca Vallei: 70 soles / ca. US$ 21 | optioneel entree warmwaterbronnen Umaru: 15 soles / ca. US$ 5
  • Salineras in de Heilige Vallei: 10 soles / ca. US$ 3
  • Optioneel: Cusco en de Heilige Vallei:
   Voor Cusco en de Heilige Vallei bestaat een algeheel toeristenticket, de Boleto Turistico. Met dit toeristenticket kunt u onder andere de ruïnes in de Heilige Vallei en de ruïnes net buiten Cusco bezoeken, alsmede een aantal musea in Cusco. Nadeel aan dit ticket is dat de twee interessantste musea in Cusco niet inclusief zijn en een apart entree vergen. Het hele toeristenticket kost S/. 130 pp (ca. US$ 39), maar u heeft ook de mogelijkheid een toeristenticket te kopen die alleen geldig is voor de ruïnes van de Heilige Vallei en één die alleen geldig is voor Cusco. Beiden kosten S/. 70 pp (ca. US$ 21) en zijn 1 dag geldig. Voor de stadstour in Cusco heeft u bovendien nog de entrees tot de Kathedraal en de Zonnetempel nodig; samen is dat S/. 35 pp (ca. US$ 10,50). Het toeristenticket kunt u ter plekke bij de entrees van ruïnes en musea kopen.
  • Tambopata, 3 Chimbadas-meer: 20 soles / ca. U$$ 6 | Nationaal Park: 30 soles / ca. US$ 9

Overweeg ook eens

Zoals bij alle op onze website gepubliceerde reizen, kunt u deze reis-suggestie naar hartenlust aanpassen aan uw voorkeuren en wensen. Overweeg bijvoorbeeld eens:

   • een trektocht door de Colca Canyon in plaats van een bustour
   • een dagtour op het Titicacameer, waardoor u elders, bijvoorbeeld in het regenwoud, meer tijd heeft
   • een bezoek aan het afgelegen regenwoud van Manu in plaats van aan Tambopata
   • een dagwandeling of raft-tocht door de schitterende landschappen van de Heilige Vallei
   • een vierdaagse trektocht naar Machu Picchu in plaats van de treinreis

Uw prijs

Uw prijs hangt onder andere af van:

   • het aantal personen waarmee u reist
   • het seizoen waarin u reist
   • hoe lang of kort (duurder, omdat er minder beschikbaarheid is van hotels en gidsen) u van tevoren reserveert
   • uw keuze voor accommodaties en andere individuele wensen

In bovenstaande richtprijs zijn we uitgegaan van een tijdige boeking in het voorseizoen en een reis, gemaakt door 2 personen die in tweepersoonskamers overnachten.
Vaak werken wij samen met kleinschalige hotels in de prijscategorie US$ 65 – 85 per tweepersoonskamer en daar is bovenstaande richtprijs dan ook op gebaseerd. Uiteraard beschikt u altijd over een privébadkamer. (Veel) luxer kan natuurlijk ook. Wij selecteren de hotels persoonlijk, en houden daarbij rekening met zaken als locatie, schoonheid, klantvriendelijkheid en natuurlijk prijs-kwaliteit verhouding. Wij proberen zoveel mogelijk samen te werken met kleinschalige hotelletjes, daar de service in dit soort in onze ervaring vaak warmer is dan in grotere hotelketens. Hele luxe hotels zijn echter toch vaak wel onderdeel van een keten. Desgewenst kunnen wij uiteraard verschillende hotelcategorieën voor u door-rekenen.