Home » Van de hoge Andes naar de groene Amazone

Van de hoge Andes naar de groene Amazone

Bezoek de Amazone tijdens uw rondreis door Peru

Van de hoge Andes naar de groene Amazone: in deze fantastische, 17-daagse rondreis bezoekt u het Amazone regenwoud van Peru! Na bezoeken aan Arequipa, de Colca Canyon, Puno en het Titicacameer vliegt u vanuit Cusco in een uurtje naar Puerto Maldonado, waarna u fantastische vierdaagse verblijf in een lodge in de jungle van Tambopata begint. Eenmaal terug in Cusco, bezoekt u uiteraard de Heilige Vallei van de Inca’s en Machu Picchu.

Ook mogelijk is een bezoek aan het regenwoud van Manu in plaats van Tambopata.

Route 6: Van de Hoge Andes naar de Groene Amazone

RICHTPRIJS 2018: vanaf € 1778 p.p. bij 2 personen
Gebaseerd op huidige vluchtprijzen en onderdak in tweepersoonskamers in de prijsklasse € 55-75.
Geen verborgen kosten!
Contacteer ons nu over deze rondreis!

 

 

 

Reisschema

Dag 1: Aankomst Lima
Dag 2: Lima, vlucht Arequipa, vrije dag Arequipa
Dag 3: Vrije dag Arequipa
Dag 4: Naar de Colca Canyon
Dag 5: Colca Canyon; naar Puno
Dag 6-7: Titicacameer: drijven eilanden Uros, Amantaní, Taquile
Dag 8: Van Puno naar Cusco
Dag 9: Vrije dag Cusco
Dag 10: Heilige Vallei: Pisaq-Ollantaytambo; trein naar Aguas Calientes
Dag 11: Bezoek Machu Picchu – trein terug Cusco
Dag 12: Vrije dag Cusco
Dag 13-16: Bezoek aan het regenwoud van Tambopata
Dag 17: vrije dag Lima en internationale vlucht

Programmabeschrijving

Dag 1: Aankomst Lima

We halen u op op de luchthaven van Lima en brengen u naar uw hotel. Rest van de dag vrijaf.

Dag 2: Lima, vlucht Arequipa, vrije dag Arequipa

’s Ochtends wordt u wederom naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Arequipa (ca 1,5 uur). Vanaf het vliegveld wordt u naar uw hotel in het centrum van deze mooie stad, gebracht. Het hotel is zeer rustig en heeft een ruime opzet met binnentuin en zwembad.
Arequipa is een uitstekende plek om enkele dagen te vertoeven: prima weer, goede restauranten, interessante musea en een fantastisch mooie binnenstad – opgenomen op de Werelderfgoedlijst.
Rest van de dag vrij.
NB: Omdat u al erg vroeg in de ochtend naar Arequipa vliegt, is het natuurlijk ook mogelijk een extra vrije dag in Lima in te plannen!

Dag 3: Vrije dag Arequipa

Een extra vrije dag in Arequipa, om op ca. 2400 meter te acclimatiseren voordat je morgen de hoogte in gaat (je doet dan een bergpas van 4700 meter aan). Bezoek een Arequipaanse picantería,de kloosters van Santa Catalina en Recoleta, de fotogenieke wijk Yanahuara of het ‘museum van Juanita, de ijsprinses’.
Optioneel kunt u een stadswandeling door Arequipa en de zogenaamde “reality tour” doen, waarbij u een idee krijgt van het dagelijkse leven van veel van de Arequipeñas. Vraag ons voor meer informatie!

Dag 4: Naar de Colca Vallei

Vandaag stappen we weer de bus in. Doel is de Colca Canyon – één van de diepste canyons ter wereld – gelegen op ca. 4,5 uur van Arequipa. De aangelegen Colca Vallei wordt ook wel de vuur-vallei genoemd, omdat ze midden vulkaangebied gelegen is.
In deze groepstour reizen we op de eerste dag 160 kilometer naar het plaatsje Chivay in de vallei. In het begin van de tocht hebben we uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani en Picchu Picchu. Daarna gaat het door Nationaal Park Pampa Cañahuas waar, op een hoogte van 3400 meter, groepen gedomestificeerde lama’s en alpaca’s en de wilde, beschermde en zeldzame vicuñas rondlopen. Na verschillende stops bereiken we Patapampa (letterlijk ‘hoogland’), met 4850 meter het hoogste punt op onze hele rondreis. Daarna gaat het naar beneden, naar Chivay (3600 meter), waar u kunt lunchen (niet inclusief). Van daaruit is het nog maar een klein stukje naar het schitterend gelegen hotel in de kleine Andesgemeenschap Corporaque. Na de tocht kunt u een optionele wandeling maken en optioneel de warmwaterbronnen van La Calera bezoeken.
NB: het is ook mogelijk om een trektocht door de Colca Canyon te doen. Vraag ons naar deze optie.

Dag 5: langs de rand van de Colca Canyon | middagtransfer naar Puno

Vandaag staan we erg vroeg op en rijden we naar de Cruz del Condor. Dit is de beste plek ter wereld om van dichtbij de condor (werelds grootste vliegende vogel met een spanwijdte tot ruim 3 meter en een lengte tot 1.10m) te kunnen zien. Met een beetje geluk zeilt hij op slechts enkele meters langs!

Optioneel maken we een wandeling van ca. een uur, aan de rand van de canyon, waarbij we hagedisjes, adelaars, meer condors, vossen en de grote, konijnachtige vizcacha kunnen tegenkomen. Daarna gaat het terug richting ons hotel, waarbij we Maca – een door een grote aardbeving in 1991 verwoest dorpje – aandoen. Eveneens stoppen we in Yanque, met een schitterend kerkje, gebouwd uit wit vulkaangesteente.

’s Middags rijdt u in ongeveer 6 uur naar Puno. Hier wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 6 en 7: Titicacameer: drijven eilanden Uros, Amantaní, Taquile

Vanaf uw hotel in Puno en brengen we u naar de haven, van waaruit u eerst een bezoekje aan de Uros-eilanden brengt. De Uros vormden een oude stam die zich probeerde te isoleren van de oorlogszuchtige Colla’s – en later van de Inca’s. Ze trokken het Titicacameer op en bouwden drijvende eilanden van totora-riet om op te wonen. Vandaag de dag leven er nog steeds enkele honderden leden van de Uros-stam, tegenwoordig allen Aymara sprekend, op de eilanden, waar huizen, wachttorens, kerken en boten gemaakt zijn van riet. De eilanden moeten continu worden verzorgd: terwijl het riet van onderuit wegrot, worden er bovenop steeds nieuwe lagen geplaatst.
Daarna gaat het richting de eilanden Amantaní en Taquile, op ca. 3 uur varen van Puno. De inwoners van deze eilanden leven nog steeds op een traditionele manier, bijvoorbeeld zonder gemotoriseerd transport of electriciteit. Op het schilderachtige Amantaní zult u bij een traditioneel gastgezin overnachten en een schitterende zonsondergang beleven. Het zal gewaardeerd worden als u wat groente en fruit meeneemt, aangezien dat schaars is op het eiland! De volgende morgen vaart u naar het nabijgelegen Taquile met zijn traditionele textielarbeid. Mannen lopen hier met breinaalden rond en vrouwen weven kleurrijke kledij, waaruit u de sociale status en de burgerlijke staat van de drager op kunt maken. Na een mooie wandeltocht en een lunch (niet inclusief) vaart u terug naar Puno, waar u in de namiddag van dag 7, na een tocht van ongeveer 3 uur, aankomt.


Dag 8: Van Puno naar Cusco

In ongeveer 7 uur rijden we per luxe openbare bus van Puno naar Cusco. Een schitterende rit: de hoogvlakte van het Titicacameer neemt gaandeweg plaats voor woeste bergen, smalle valleien met verspreid liggende Andesgemeenschappen en uiteindelijk voor de groene dalen nabij de antieke hoofdstad van de Inca’s. Na ongeveer 7 uur komt u aan op het busstation en brengen we u naar uw hotel. In Cusco is dat in de schilderachtige artiestenwijk San Blas, met zijn kronkelende straatjes en vreemde mengelmoes van koloniale bouwstijl en dorpse sfeer. Rest van de dag: vrij.
NB: u kunt ook voor een luxere toeristische bus kiezen, die bovendien een door een gids begeleide tussenstops maakt onderweg. Deze service is comfortabeler en interessanter, maar heeft een meerprijs en u bent langer onderweg, in totaal 10 uur.

Dag 9: Vrije dag Cusco

De eerste van twee vrije dagen in Cusco, de oude hoofdstad van de Inca’s. Het zal nauwelijks genoeg zijn om de stad goed te bekijken. Leer meer over de Inca’s in het Museo Inca of het Museo Precolombino, bezoek de imposante ruines van Sacasywaman net buiten de stad en het schitterende koloniale centrum met zijn vele kerken, wandel door de artiestenwijk San Blas, geniet van de familiaire backpack-sfeer in de pubs, leer meer over de dagelijkse realiteit van vele Peruanen en bezoek een sociaal project in onze tour Alledaags Cusco, maak kennis met de lekkerste streekgerechten in één van de vele uitstekende restaurants… Kortom genoeg te doen!

Dag 10: De mooiste plekjes van de Heilige Vallei | namiddag-trein naar Aguas Calientes

Vandaag bezoekt u de Heilige Vallei van de Inca’s. Eerst gaat het per privétransport naar het dorpje Pisaq met zijn befaamde markt en ruines, vervolgens bezoeken we de pre koloniale zoutmijn van Salineras en uiteindelijk komen we aan in het antieke dorpje Ollantaytambo waar we het indrukwekkende Incafort bezoeken. Vanaf Ollantaytambo neemt u de trein naar Aguas Calientes, het dorpje nabij Machu Picchu. Hier komt u rond 18:00 aan en wordt u naar uw hotel gebracht.
NB: we hebben vandaag voor privétransport geopteerd, zodat u in overleg met de chauffeur zelf uw tijd kunt invullen. Een groepstour is ook mogelijk, maar raden we niet aan, omdat deze nogal gehaast is en langs teveel toeristische marktjes gaat.

Dag 11: Bezoek Machu Picchu | trein terug Cusco

Vandaag staat u al om 5 uur op om de eerste bus naar Machu Picchu te nemen. Om 6 uur kunt u de ‘Verloren Stad van de Inca’s’ binnen, net op tijd om het eerste zonlicht over de omringende bergkammen te zien schijnen. Een magisch moment. Na een rondleiding van ca. 2 uur hebt u alle tijd om deze ‘nieuwe wereldwonder’ op eigen houtje te verkennen. Velen beklimmen de beroemde bergpiek Wayna Picchu. U kunt echter ook naar het eindpunt van de befaamde Inca Trail, de Inti Punku (Zonnepoort van de Inca’s), wandelen, de berg Machu Picchu beklimmen (hier komt u nauwelijks toeristen tegen), of richting de indrukwekkend aangelegde Inca Brug wandelen.
’s Middags neemt u de bus terug naar Aguas Calientes en vandaar de trein naar Cusco, waar u in de loop van de avond zult aankomen.

Dag 12: Vrije dag Cusco

Een tweede vrije dag in Cusco.

Dag 13-16: Bezoek aan het regenwoud van Tambopata

Vanuit Cusco vliegt u in een uurtje naar Puerto Maldonado, in het uiterste oosten van Peru gelegen. Hier wordt u opgewacht en per auto en boot naar of de Posada Amazonas lodge of de Refugio Amazonas lodge gebracht (afhankelijk van beschikbaarheid). Wat uw bestemming ook is; u verblijft in de Peruaanse Amazone, wat normaal gesproken staat voor ontmoetingen met o.a. toekans, kaaimannen, papegaaien, hoatzins, en – wellicht – reuzenotters.
In de vroege ochtend van dag 16 reist u terug naar Puerto Maldonado, en vandaar vliegt u door naar Lima. Eenmaal in Lima wordt u naar uw hotel gebracht.
NB: Bij uw informatie-aanvraag sturen we u het complete dagprogramma van deze tour mee.

Dag 17: vrije dag Lima

Een laatste vrije dag in Lima, voordat we u naar uw hotel brengen voor uw internationale vlucht.

Inclusief

Overnachtingen:

 • alle overnachtingen in beschreven hotels, inclusief ontbijt
 • verblijf Amantaní bij familie thuis, incl. maaltijden
 • in het regenwoud van Tambopata slaapt u in een lodge, van waaruit u de verschillende excursies onderneemt

Vervoer:

 • privétransfers in Lima
 • binnenlandse vlucht Lima-Arequipa, inclusief luchthavenbelastingen
 • privétransfers in Arequipa
 • vervoer tussen Arequipa, de Colca Canyon en Puno in gedeelde privébusjes
 • privétransfers in Puno
 • luxe openbare bus tussen Puno en Cusco – toeristische bus met begeleide uitstapjes mogelijk tegen een meerprijs van € 30 pp
 • privétransfers in Cusco
 • binnenlandse vlucht Cusco-Puerto Maldonado-Cusco, incl. alle luchthavenbelasting
 • groepsvervoer naar Ollantaytambo tijdens tour Heilige Vallei
 • trein Ollantaytambo-Aguas Calientes-Ollantaytambo
 • privétransfer Ollantaytambo-Cusco
 • binnenlandse vlucht Cusco-Lima, incl. alle luchthavenbelasting

Groepsexcursies:

 • Colca Canyon, drie dagen, exclusief entree Nationaal Park (ca. € 20)
 • Titicacameer, twee dagen, inclusief entrees en 1x lunch, 1x diner en 1x ontbijt
 • Regenwoud Tambopata, vier dagen, inclusief entrees Nationaal Park, maaltijden
 • Heilige Vallei van de Inca’s, exclusief entrees (ca. € 20)

Exclusief

 • internationale vlucht
 • overige maaltijden, optionele excursies (vraag ons voor meer informatie) en entrees, persoonlijke uitgaven
 • optionele bus Aguas Calientes-Machu Picchu-Aguas Calientes, ter plekke en persoonlijk te koop tegen €15 p.p.
 • optionele gids Machu Picchu, privérondleiding van 2 uur: €48, groepsrondleiding €24
 • entrees Machu Picchu: alleen Machu Picchu € 40, met bergtop Wayna Picchu € 50, met bergtop Machu Picchu € 46. Geef ons bij reservering alstublieft aan welk entree u wilt hebben, daar we deze ruim van tevoren moeten reserveren!
 • verplichte reis- en ziektekostenverzekering.

Entrees

De volgende entrees zijn nog niet inclusief. Onderstaand de huidige prijzen per persoon, die in het nieuwe jaar zouden kunnen variëren:

 • Colca Vallei: 70 soles / ca. € 18,50 | optioneel entree warmwaterbronnen La Calera: 15 soles / ca. € 4
 • Salineras in de Heilige Vallei: 10 soles / ca. € 2,50
 • Cusco en de Heilige Vallei:
  Voor Cusco en de Heilige Vallei bestaat een algeheel toeristenticket, de Boleto Turistico. Met dit toeristenticket kunt u onder andere de ruïnes in de Heilige Vallei en de ruïnes net buiten Cusco bezoeken, alsmede een aantal musea in Cusco. Nadeel aan dit ticket is dat de twee interessantste musea in Cusco niet inclusief zijn en een apart entree vergen. Het hele toeristenticket kost S/. 130 pp (ca. € 34,50), maar u heeft ook de mogelijkheid een toeristenticket te kopen die alleen geldig is voor de ruïnes van de Heilige Vallei en één die alleen geldig is voor Cusco. Beiden kosten S/. 70 pp (ca. € 18,50) en zijn 1 dag geldig. Voor de stadstour in Cusco heeft u bovendien nog de entrees tot de Kathedraal en de Zonnetempel nodig; samen is dat S/. 40 pp (ca. € 12). Het toeristenticket kunt u ter plekke bij de entrees van ruïnes en musea kopen.
 • Tambopata, 3 Chimbadas-meer: 18 soles / ca. € 4,50 | Nationaal Park: 30 soles / ca. € ca. € 7,50

Overweeg ook eens

Zoals bij alle op onze website gepubliceerde reizen, kunt u deze reis-suggestie naar hartenlust aanpassen aan uw voorkeuren en wensen. Overweeg bijvoorbeeld eens:

 • een trektocht door de Colca Canyon in plaats van een bustour
 • een dagtour op het Titicacameer, waardoor u elders, bijvoorbeeld in het regenwoud, meer tijd heeft
 • een bezoek aan het afgelegen regenwoud van Manu in plaats van aan Tambopata
 • een dagwandeling of raft-tocht door de schitterende landschappen van de Heilige Vallei
 • een vierdaagse trektocht naar Machu Picchu in plaats van de treinreis

Uw prijs

Uw prijs hangt onder andere af van:

 • het aantal personen waarmee u reist
 • het seizoen waarin u reist
 • hoe lang of kort (duurder, omdat er minder beschikbaarheid is van hotels en gidsen) u van tevoren reserveert
 • uw keuze voor accommodaties en andere individuele wensen

In bovenstaande richtprijs zijn we uitgegaan van een tijdige boeking in het voorseizoen en een reis, gemaakt door 2 personen die in tweepersoonskamers overnachten.
Vaak werken wij samen met kleinschalige hotels in de prijscategorie € 55 – 75 per tweepersoonskamer en daar is bovenstaande richtprijs dan ook op gebaseerd. Uiteraard beschikt u altijd over een privébadkamer. (Veel) luxer kan natuurlijk ook. Wij selecteren de hotels persoonlijk, en houden daarbij rekening met zaken als locatie, schoonheid, klantvriendelijkheid en natuurlijk prijs-kwaliteit verhouding. Wij proberen zoveel mogelijk samen te werken met kleinschalige hotelletjes, daar de service in dit soort in onze ervaring vaak warmer is dan in grotere hotelketens. Hele luxe hotels zijn echter toch vaak wel onderdeel van een keten. Desgewenst kunnen wij uiteraard verschillende hotelcategorieën voor u door-rekenen.