Home » Actief en Avontuurlijk Peru

Actief en Avontuurlijk Peru

In deze rondreis laat u de typische toeristische attracties en route achterwege – en ontdekt u Peru op een sportieve, avontuurlijk en bovenal actieve manier! Uiteraard slaat u niet alles over: we laten u ook in deze tour genieten van alle highlights die het land te bieden heeft, zowel in cultuur als natuur.

U gaat van rafting naar trekking, van paardrijden naar paragliden en kunt daarnaast volop genieten van de sfeer in steden zoals Arequipa en Cusco.

Houd er rekening mee dat deze tour intensief kan zijn, dus dat een gemiddelde tot goede conditie goed van pas komt. Heeft u wel zin in een uitdaging en wat extra adrenaline? Bekijk dan het programma!

RICHTPRIJS: vanaf € 2055 p.p. bij 2 personen
Gebaseerd op huidige vluchtprijzen en onderdak in tweepersoonskamers in de prijsklasse € 65 – 80.
Geen verborgen kosten!
Andere wensen? Vraag nu uw individuele prijsopgave op!

Reisschema

Dag 1: aankomst Lima
Dag 2: Lima, vlucht Arequipa, vrije dag Arequipa
Dag 3: Vrije dag Arequipa
Dag 4 – 5: Colca Canyon trek
Dag 6: Cusco
Dag 7: Mountainbiken Moray – Maras
Dag 8: Vrije dag Cusco
Dag 9-11: driedaagse rafttour Apurimac.
Dag 12 en 13: vrije dagen Cusco
Dag 14-17: Trektocht naar keuze naar Machu Picchu
Dag 18: van Cusco naar Lima

Programmabeschrijving

Dag 1: aankomst Lima

We halen u op op de luchthaven van Lima en brengen u naar uw hotel. Rest van de dag vrijaf.

Dag 2: Lima, vlucht Arequipa, vrije dag Arequipa

’s Ochtends wordt u rond 04:00 uur wederom naar de luchthaven gebracht voor uw vroege ochtendvlucht naar Arequipa (ca 1,5 uur). Vanaf het vliegveld wordt u naar uw hotel in het centrum van deze mooie stad, gebracht. Het hotel is zeer rustig en heeft een ruime opzet met binnentuin en zwembad. Arequipa is een uitstekende plek om enkele dagen te vertoeven: prima weer, goede restaurants, interessante musea en een fantastisch mooie binnenstad – opgenomen op de Werelderfgoedlijst.
Rest van de dag vrij.

Dag 3: Vrije dag Arequipa

U kunt genieten van een extra vrije dag in Arequipa, om op ca. 2400 meter te acclimatiseren voordat u morgen de hoogte in gaat: u doet dan een bergpas van 4700 meter aan. Bezoek een Arequipaanse picantería, de kloosters van Santa Catalina en Recoleta, de fotogenieke wijk Yanahuara of het ‘museum van Juanita, de ijsprinses’.
Optioneel kunt u een stadswandeling door Arequipa en de zogenaamde “reality tour” doen, waarbij u een idee krijgt van het dagelijkse leven van veel van de Arequipeñas. Vraag ons voor meer informatie!

Dag 4-5: Colca Canyon trek

Vandaag stappen we erg vroeg, om 03:00 de bus in richting de Colca Canyon – één van de diepste canyons ter wereld – gelegen op ca. 4,5 uur van Arequipa. De aangelegen Colca Vallei wordt ook wel de vuur-vallei genoemd, omdat ze midden in een vulkaangebied gelegen is.
In deze privétour reizen we op de eerste dag naar het plaatsje Cabanaconde aan de rand van de canyon. Vanuit hier dalen we af naar de oase op de bodem van de canyon en klimmen we op dag 5 weer omhoog. Natuurlijk is er ook een bezoek aan de beroemde Cruz del Condor. Dit is de beste plek ter wereld om van dichtbij de condor (werelds grootste vliegende vogel met een spanwijdte tot ruim 3 meter en een lengte tot 1.10m) te kunnen zien. Met een beetje geluk zeilt hij op slechts enkele meters langs! Daarnaast heeft u de kans om gedurende deze dagen onder andere groepen gedomesticeerde lama’s en alpaca’s en de wilde, beschermde en zeldzame vicuñas; hagedissen, adelaars, meer condors, vossen, en de grote, konijnachtige vizcacha tegen te komen.
In de middag van dag 5 keert u terug naar Arequipa, waar u die avond rond 20:00 de nachtbus naar Cusco (ca. 10 uur) neemt.

Dag 6: Cusco

Rond 6 uur ’s ochtends komt u aan op het busstation en brengen we u naar uw hotel. Rest van de dag vrij.
NB: Normaal gesproken zal uw hotelkamer zo vroeg in de ochtend niet beschikbaar zijn. Tegen een gereduceerde meerprijs van $ 50 kunt u de kamer echter ook al voor de dag tevoren reserveren, zodat u meteen in de kamer kan.

Een vrije dag in Cusco, de oude hoofdstad van de Inca’s, zal nauwelijks genoeg zijn om de stad goed te bekijken, dus u heeft later in het programma wederom tijd om iets meer van de stad te ontdekken. Leer meer over de Inca’s in het Museo Inca of het Museo Precolombino, bezoek de imposante ruines van Sacsaywamán net buiten de stad en het schitterende koloniale centrum met zijn vele kerken, wandel door de kunstenaarswijk San Blas, geniet van de familiaire backpack-sfeer in de pubs, leer meer over de dagelijkse realiteit van vele Peruanen en bezoek een sociaal project in onze tour Alledaags Cusco, maak kennis met de lekkerste streekgerechten in één van de vele uitstekende restaurants… Kortom genoeg te doen!

Dag 7: Mountainbiken Moray-Maras

Vandaag vertrekt u rond een uur of 8 voor uw mountainbiketocht. In privévervoer reist u met de gids naar een punt net voorbij het dorpje Chinchero. Nadat de fietsen eenmaal goed afgesteld zijn vertrekt u voor het eerste gedeelte van de tocht naar de ruines van Moray. De tocht gaat over een licht glooiend terrein. Af en toe kunt u hard naar beneden, maar u zult ook een aantal keren uit het zadel moeten.
Men denkt dat Moray een landbouw-experiment van de Inca’s was. Tussen de cirkelvormige terrassen ligt een hoogteverschil van ongeveer 30 meter, en een verbluffend temperatuurverschil met een gemiddelde van 15 graden gedurende het jaar. Daar er overblijfselen van vele soorten gewassen zijn gevonden, vermoed men dat de Inca’s hier experimenteerden om te kijken welke gewassen onder welke omstandigheden het beste gedijen.

Vanaf Moray vervolgt u de trip in een prachtige onverharde, maar vrij eenvoudige afdaling naar beneden naar het spookdorpje Maras. Eenmaal daar wordt het traject wat technischer tot u bij de zoutmijnen van Salineras komt. Deze zoutmijnen waren al in gebruik ten tijden van de Incas. Een bijzondere plek die een bezoekje ($ 3 pp) meer dan waard is.

Eenmaal in Salineras is het maar een kort stukje naar de Heilige Vallei van de Inca’s vanwaar u wederom met privétransport terugkeert naar Cusco.

Dag 8: Vrije dag Cusco

U kunt optioneel paragliden in de Sacred Valley, met uiteraard geweldige uitzichten. U kunt er ook voor kiezen om te paardrijden in de omgeving van Cusco.

Dag 9-11: driedaagse rafttour Apurimac.

U zult deelnemen aan een driedaagse rafttour op de Apurimac-rivier, gewaardeerd als één van de beste Wild Water Rafting rivieren wereldwijd. De rafting class bestaat over het algemeen uit klasse II+ en IV, met soms IV+ of V. Onderweg komt u ongetwijfeld vele dieren tegen, waaronder: otters, vossen, en vele soorten eenden en vogels.

We beginnen de trip in Cusco en rijden eerst 4 uur door de Andes richting de rivier, de langste in de wereld. We starten op 2000 meter hoogte, na een uitgebreide (veiligheid)uitleg. Na de lunch begint de raft tocht naar de eerste kampeerplek, waar we zullen dineren bij kampvuur. De tweede dag vervolgen we, om ongeveer 9 uur na een gezond ontbijt, onze rafttocht. U zult in totaal ongeveer 6 uur varen, met onderweg een stop voor lunch. Om 4 uur zijn we op de volgende kampeerplaats waar u na het diner zult overnachten op het zandstrand, onder de prachtige (sterren)hemel van het Zuidelijk Halfrond. De derde dag is de rivier het ‘heftigst’ en kunt u rapids van classe V verwachten. Na ongeveer 3 á 4 uur raften ruimen we onze spullen op en rijden we weer terug naar Cusco waar we eind van de middag aan zullen komen.

U overnacht in hetzelfde hotel als daarvoor, zodat u geen rekening hoeft te houden met uw bagage die in Cusco achterblijft.

Dag 12 en 13: vrije dagen Cusco

Vrije dagen in Cusco. U kunt kiezen om deel te nemen aan de dagtours die wij aanbieden, zoals paragliden en paardrijden. Dag 13 kunt u bovendien goed gebruiken om nog wat te ontspannen en uit te rusten alvorens te beginnen aan de trektocht naar Machu Picchu.

Dag 14-17: Trektocht naar keuze naar Machu Picchu

U gaat in een vierdaagse trektocht naar Machu Picchu, naar keuze. U kunt kiezen uit vier opties:
– de beroemde Inca Trail
– de Salkantay tocht
– de Lares tocht
– de goedkopere optie: de zogenaamde Inca Jungle Trail, een combinatie van mountainbike- en wandeltocht.
In alle vier de gevallen bezoekt u Machu Picchu vanaf de vroege ochtend van de vierde dag (dag 17). ’s Middags neemt u dan de bus naar het dorpje Aguas Calientes en vandaar de trein naar Cusco, waar u in de loop van de avond zult aankomen.

Dag 18: van Cusco naar Lima

’s Ochtends wordt u opgehaald en naar de luchthaven voor uw vlucht naar Lima gebracht. Eenmaal in Lima kunt u dezelfde dag nog terugvliegen naar Europa, of nog een extra dagje in de stad verblijven.

Inclusief

Overnachtingen:

 • alle overnachtingen in beschreven hotels, inclusief ontbijt
 • tijdens de trektocht naar Machu Picchu overnacht u in een tent

Vervoer:

 • privétransfers in Lima
 • binnenlandse vlucht Lima-Arequipa, inclusief luchthavenbelastingen
 • openbaar transport tijdens excursies tussen Arequipa-Colca Canyon-Arequipa en tijdens het mountainbiken.
 • privétransfers in Arequipa
 • luxe openbare bus tussen Arequipa en Cusco
 • privétransfers in Cusco
 • binnenlandse vlucht Cusco-Lima, incl. alle luchthavenbelasting

Privéexcursies:

 • Colca Canyon Trek (twee dagen) inclusief entree Nationaal Park (ca. US$ 20)
 • Trektocht naar keuze naar Machu Picchu, inclusief entrees, maaltijden, transport en gids. Let op: de entree voor Machu Picchu betreft het reguliere ticket. Optioneel: U kunt uw bezoek aan Machu Picchu combineren met het beklimmen van de bergtop Wayna Picchu of de bergtop Machu Picchu. Deze hebben een meerprijs van ca US$ 10 en €6 respectievelijk. Geef ons bij reservering alstublieft aan welk entree u wilt hebben, daar we deze ruim van tevoren moeten reserveren!
 • Driedaagse raft tocht inclusief gids, transport, maaltijden en materiaal **
 • Mountainbiketocht Maras-Moray**

**Risicosporten
Deze activiteiten brengen volgens ons een ietwat verhoogd risico met zich mee. Alhoewel we overtuigd zijn van de professionaliteit van onze partners die deze activiteiten begeleiden, berust de verantwoordelijkheid voor de beslissing al dan niet deel te nemen aan deze activiteiten bij de klant zelf. Wij gaan ervan uit dat de klant adequaat verzekerd is en indien nodig extra verzekeringen voor risico-sporten heeft afgesloten.

Niet inclusief

 • internationale vlucht
 • overige maaltijden, niet beschreven excursies en entrees, persoonlijke uitgaven
 • verplichte reis-, ongevallen- en ziektekostenverzekering.

Optionele excursies

 • stadstour Lima, in groep: US$ 25 pp, inclusief entrees
 • reality tour Arequipa, privé: US$ 65 pp
 • wandeltour Arequipa, privé: US$ 45 pp
 • stadstour Cusco, in groep: US$ 15  pp, exclusief entrees
 • Paragliden in de Heilige Vallei, in kleine groep: US$ 115 pp
 • Paardrijden in de Heilige Vallei, privé: US$ 76 (privé)

Entrees Cusco / Heilige Vallei: Voor Cusco en de Heilige Vallei bestaat een algeheel toeristenticket, de Boleto Turistico. Met dit toeristenticket kunt u onder andere de ruines in de Heilige Vallei en de ruines net buiten Cusco bezoeken, alsmede een aantal musea in Cusco. Nadeel aan dit ticket is dat de twee interessantste musea in Cusco niet inclusief zijn en een apart entree vergen. Het hele toeristenticket kost ca. € 40 pp, maar u heeft ook de mogelijkheid een toeristenticket te kopen die alleen geldig is voor de ruines van de Heilige Vallei en één die alleen geldig is voor Cusco. Beiden kosten ca. € 22 pp. Voor de stadstour in Cusco heeft u bovendien nog de entrees tot de Kathedraal en de Zonnetempel nodig; samen is dat ca. € 11 pp. Het toeristenticket kunt u ter plekke bij de entrees van ruines en musea kopen, dus u hoeft nu nog niet te beslissen wat te doen.

Individuele prijsopgave

De prijs hangt af van het aantal personen waarmee u reist, en het hoteltype dat u kiest. Persoonlijk zouden we voor hotels tussen de € 65 – 80 per nacht voor een tweepersoonskamer gaan. Die hebben een prima prijs/kwaliteitsverhouding.
Laat ons even weten of u dat met ons eens bent, en om hoeveel personen en welke data het gaat; dan zenden we u z.s.m. een individuele prijsopgave door!

Vraag nu uw prijs op!