Home » Op avontuur in de Andes in 22 dagen

Op avontuur in de Andes in 22 dagen

Deze rondreis volgt het reisschema van rondreis 2, maar u doet het wat avontuurlijker! Wat te denken van sandboarden en een buggytocht in de woestijnduinen van Huacachina, een trektocht door de Colca Canyon – één van ‘s werelds diepste canyons – raften, paardrijden en mountainbiken in de Heilige Vallei van de Inca’s en een trektocht naar keuze naar Machu Picchu? Alleen voor bikkels!

RICHTPRIJS 2017: vanaf € 2115 p.p. bij 2 personen
Gebaseerd op huidige vluchtprijzen, de Inca Jungle Trail en onderdak in tweepersoonskamers in de prijsklasse € 55-75.
Geen verborgen kosten!
Andere wensen? Vraag nu uw individuele prijsopgave op!

Reisschema

Dag 1: Aankomst Lima
Dag 2: Lima – Islas Ballestas – Huacachina
Dag 3: vrije dag Huacachina, naar Nazca
Dag 4: Nazcalijnen; nachtbus Arequipa
Dag 5-6-7: vrije dagen Arequipa
Dag 8 en 9: de Colca Canyon
Dag 10: Colca Canyon en naar Puno
Dag 11: vrije dag Puno, optioneel bezoek Sillustani
Dag 12-13: het Titicacameer
Dag 14: Van Puno naar Cusco
Dag 15: Vrije dag Cusco
Dag 16 en 17: op avontuur nabij Cusco
Dag 18 t/m 21: Trektocht naar Machu Picchu
Dag 22: van Cusco naar Lima

Programmabeschrijving

Dag 1: Aankomst Lima

We halen u op op de luchthaven van Lima en brengen u naar uw hotel. Rest van de dag vrijaf.

Dag 2: Lima – Islas Ballestas – Huacachina

Vanochtend vertrekt u in alle vroegte per (luxe) openbare bus naar Pisco / de Islas Ballestas, een rit van ca. 4 uur. Daar stapt u op de boot voor een tocht van 2 uur naar deze eilanden, die bruisen van het dierenleven:
Ook wel de Galápagos van de armen genoemd, herbergen deze eilanden onder andere grote kolonies zeeleeuwen en pinguïns, die u van wel heel dichtbij kunt bekijken.
De visrijke wateren trekken ook enorm grote groepen vogels zoals aalscholvers en pelikanen. Zoveel zelfs, dat Peru in de negentiende eeuw steenrijk werd van de guano, vogelpoep die op sommige van de eilandjes wel een laag van zo’n vijftig meter dik heeft afgezet en die als kunstmest werd gebruikt. De export naar Amerika en Europa leverde zoveel op dat Spanje in 1865 en 66 zelfs probeerde de nabijgelegen Chincha-eilanden te annexeren gedurende de zogenaamde Guano Oorlog. Naast zeeleeuwen, pinguïns, aalscholvers en pelikanen kunt u met een beetje geluk ook flamingo’s en dolfijnen spotten. Na de lunch gaat het verder naar Huacachina, de oase nabij Ica, een rit van ca. 2,5 uur. Eenmaal daar springt u in een woestijnbuggy voor een avontuurlijke tocht – inclusief sandboarden – door de hoge zandheuvels van de woestijn. Pluspunt is dat u deze tocht bij ondergaande zon doet: erg mooi, en wat verkoelender dan midden op de dag!
NB: Omdat u al erg vroeg in de ochtend richting Paracas vertrekt, is het natuurlijk ook mogelijk een extra vrije dag in Lima in te plannen!

Dag 3: vrije dag Huacachina, naar Nazca

In de loop van de dag reist u van Huacachina naar Nazca per luxe openbare bus. De rit duur ca. 2,5 uur.

Dag 4: Nazcalijnen; nachtbus Arequipa
Vanochtend geniet u optioneel van een spectaculaire overvlucht over de beroemde Nazcalijnen. In de middag kunt u een bezoek brengen aan de mummiebegraafplaats van Chauchilla, of lekker loom zijn in de warmte voordat je de luxe nachtbus naar Arequipa (ca. 12 uur) neemt.

Dag 5-6-7: vrije dagen Arequipa

In de ochtend van dag 5 komt u aan in deze mooie, zonnige stad en wordt u naar uw hotel gebracht.
Arequipa is een uitstekende plek om enkele dagen te vertoeven: prima weer, goede restauranten, interessante musea en een fantastisch mooie binnenstad – opgenomen op de Werelderfgoedlijst.
Het is belangrijk om voorafgaand aan de tour naar de Colca Canyon goed te acclimatiseren. Op weg naar de Canyon doet u een pas van 4700 meter hoogte aan, dus een paar dagen op ca. 2400 meter komt goed uit!
Bezoek een Arequipaanse picantería,de kloosters van Santa Catalina en Recoleta, de fotogenieke wijk Yanahuara of het ‘museum van Juanita, de ijsprinses’.
Optioneel kunt u een stadswandeling door Arequipa en de zogenaamde “reality tour” doen, waarbij u een idee krijgt van het dagelijkse leven van veel van de Arequipeñas. Vraag ons voor meer informatie!

Dag 8: naar de Colca Canyon

U wordt om 7 uur ‘s ochtends opgehaald van uw hotel en we rijden naar Cabanaconde, het grootse aan de Colca Canyon gelegen dorp. Het is een schitterende rit: eerst heeft u uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani en Picchu Picchu. Vervolgens rijdt u door het Nationaal Park Pampa Cañahuas waar, op een hoogte van 3400 meter, groepen gedomesticeerde lama’s en alpaca’s en de wilde, beschermde en zeldzame vicuñas rondlopen. Uiteindelijk bereiken we Patapampa (letterlijk ‘hoogland’), met 4850 meter het hoogste punt op deze tour. Nadat we het stadje Chivay passeren rijden we langs de rand van de Canyon naar Cabanaconde.
In Cabanaconde kunt u lunchen in een restaurant (inclusief) en alle bagage die u niet nodig heeft tijdens uw trektocht veilig achterlaten, waarna we beginnen met onze tocht de canyon in. Gedurende 3 tot 4 uur dalen we via een rotsig en bochtig pad geleidelijk af: let op, doe rustig aan en geniet van het uitzicht! Rond 17:00 uur komen we aan in het gehucht San Juan de Chuccho, waar u de eerste nacht in basic-onderkomens bij een lokale familie zult doorbrengen. Hier geniet u ook van het diner, door de gids bereidt.

Dag 9: klim uit de Colca Canyon

Rond 07:30 staat u op en kunt u genieten van het ontbijt. Daarna wandelen we in ongeveer 3 uur door de canyon naar een oase: het diepste punt dat u in de Canyon zult bereiken. Onderweg passeren we de dorpjes Cosñirhua en Malata en zal de gids het nodige uitleggen over het dagelijks leven van de lokale bevolking, alsmede over de dieren en planten die u onderweg tegenkomt.
In de oase heeft u de tijd om wat te rusten, wellicht een duik te nemen en te lunchen voordat we beginnen aan de zwaarste etappe van onze tocht: de klim van 1200 meter omhoog naar Cabanaconde. U bereikt de top na een klim van 2 tot 4 uur, afhankelijk van uw conditie. In Cabanaconde haalt u uw overige bagage weer op, dineert en overnacht u in een basic hostel.

Dag 10: de Cruz del Condor en naar Puno

U staat rond 7 uur op en na het ontbijt vertrekken we naar de zogenaamde Cruz del Condor. Dit is de beste plek ter wereld om van dichtbij de condor (werelds grootste vliegende vogel met een spanwijdte tot ruim 3 meter en een lengte tot 1.10m) te kunnen zien. Met een beetje geluk zeilt hij op slechts enkele meters langs u!
Na dit spektakel rijden we via Chivay naar de warmwaterbronnen van La Calera, waar u uw vermoeide spieren kunt laten ontspannen in een watertemperatuur van ongeveer 35 graden Celsius. Eenmaal terug in Chivay lunchen we, waarna u per bus in ongeveer 6 uur naar Puno rijdt. Eenmaal in Puno wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 11: vrije dag Puno, optioneel bezoek Sillustani

Een vrije ochtend in Puno. De stad heeft geen grote toeristische attracties, maar het straatbeeld maakt veel goed: u zult merken dat de bevolking veel traditioneler is dan in universiteitsstad Arequipa. Struin eens rond in de marktstraatjes, of laat u rondrijden in een fietstaxi. Nu bent u echt in de Andes beland!
’s Middags doet u optioneeel de tour naar het enigmatische Sillustani. Op een landtong met een fantastisch zicht op het er omheenliggende Umayomeer (3890 meter; kijk of je flamingo’s ziet!) rijzen majestueuze graftorens op. De Colla’s, hun rivalen van de Lupaca-stam, en later de Inca’s begroeven hun adel in deze cylindervormige torens, waarvan de hoogste bijna 12 meter telt. Hele familie’s werden door een klein poortje op het oosten (daar komt immers de zon op) naar hun laastste rustplek gedragen. Bij zich hadden ze voedsel en werktuigen, nodig voor na hun wedergeboorte. Vandaar ook, dat de mummies altijd in een feutushouding geplaatst werden.
Vanaf uw hotel in Puno rijden we de ongeveer 34 kilometer naar Sillustani. Een bezoek aan deze zéér fotogenieke plek kost ongeveer 3,5 uur, inclusief een bezoek aan een traditionele boerderij waar u uitleg krijgt over diverse typische Andes-producten.

Dag 12-13: het Titicacameer

Vanaf uw hotel in Puno en brengen we u naar de haven, van waaruit u eerst een bezoekje aan de Uros-eilanden brengt. De Uros vormden een oude stam die zich probeerde te isoleren van de oorlogszuchtige Colla’s – en later van de Inca’s. Ze trokken het Titicacameer op en bouwden drijvende eilanden van totora-riet om op te wonen. Vandaag de dag leven er nog steeds enkele honderden leden van de Uros-stam, tegenwoordig allen Aymara sprekend, op de eilanden, waar huizen, wachttorens, kerken en boten gemaakt zijn van riet. De eilanden moeten continu worden verzorgd: terwijl het riet van onderuit wegrot, worden er bovenop steeds nieuwe lagen geplaatst.
Daarna gaat het richting de eilanden Amantaní en Taquile, op ca. 3 uur varen van Puno. De inwoners van deze eilanden leven nog steeds op een traditionele manier, bijvoorbeeld zonder gemotoriseerd transport of electriciteit. Op het schilderachtige Amantaní zult u bij een traditioneel gastgezin overnachten en een schitterende zonsondergang beleven. Het zal gewaardeerd worden als u wat groente en fruit meeneemt, aangezien dat schaars is op het eiland! De volgende morgen vaart u naar het nabijgelegen Taquile met zijn traditionele textielarbeid. Mannen lopen hier met breinaalden rond en vrouwen weven kleurrijke kledij, waaruit u de sociale status en de burgerlijke staat van de drager op kunt maken. Na een mooie wandeltocht en een lunch (niet inclusief) vaart u terug naar Puno, waar u in de namiddag van dag 13, na een tocht van ongeveer 3 uur, aankomt.

Dag 14: Van Puno naar Cusco

In ongeveer 7 uur rijden we per luxe openbare bus van Puno naar Cusco. Een schitterende rit: de hoogvlakte van het Titicacameer neemt gaandeweg plaats voor woeste bergen, smalle valleien met verspreid liggende Andesgemeenschappen en uiteindelijk voor de groene dalen nabij de antieke hoofdstad van de Inca’s. Na ongeveer 7 uur komt u aan op het busstation en brengen we u naar uw hotel. In Cusco is dat in de schilderachtige artiestenwijk San Blas, met zijn kronkelende straatjes en vreemde mengelmoes van koloniale bouwstijl en dorpse sfeer. Rest van de dag: vrij.
NB: u kunt ook voor een luxere toeristische bus kiezen, die bovendien een door een gids begeleide tussenstops maakt onderweg. Deze service is comfortabeler en interessanter, maar heeft een meerprijs en u bent langer onderweg, in totaal 10 uur.

Dag 15: Vrije dag Cusco

Een vrije dag in Cusco, de oude hoofdstad van de Inca’s, zal nauwelijks genoeg zijn om de stad goed te bekijken. Leer meer over de Inca’s in het Museo Inca of het Museo Precolombino, bezoek de imposante ruines van Sacasywaman net buiten de stad en het schitterende koloniale centrum met zijn vele kerken, wandel door de artiestenwijk San Blas, geniet van de familiaire backpack-sfeer in de pubs, leer meer over de dagelijkse realiteit van vele Peruanen en bezoek een sociaal project in onze tour Alledaags Cusco, maak kennis met de lekkerste streekgerechten in één van de vele uitstekende restaurants… Kortom genoeg te doen!

Dag 16 en 17: op avontuur nabij Cusco

Tijd voor wat adrenaline! Vandaag en morgen kunt u kiezen uit twee van de drie volgende avontuurlijke activiteiten: wildwater raften (in groep), een paardrijtocht in de omgeving van Cusco en een downhill mountainbiketocht (in groep).

Dag 18 t/m 21: Trektocht naar Machu Picchu

Vandaag begint u met uw vierdaagse trektocht naar keuze naar Machu Picchu. U kunt kiezen uit vier opties:
– de beroemde Inca Trail
– de Salkantay tocht
– de Lares tocht
– de goedkopere optie: de zogenaamde Inca Jungle Trail, een combinatie van mountainbike- en wandeltocht
In alle vier de gevallen bezoekt u Machu Picchu vanaf de vroege ochtend van de vierde dag (dag 21). ’s Middags neemt u dan de bus naar het dorpje Aguas Calientes en vandaar de trein naar Cusco, waar u in de loop van de avond zult aankomen.

Dag 22: van Cusco naar Lima

We brengen u naar de luchthaven van Cusco voor uw vlucht naar Lima (ca. 1 uur). Einde van onze service. Vanuit Lima kunt u dezelfde dag doorvliegen naar Nederland. Eventueel kunt u natuurlijk ook nog langer in Lima verblijven.

Inclusief

Overnachtingen:

 • alle overnachtingen in beschreven hotels, inclusief ontbijt
 • verblijf Amantaní bij familie thuis, incl. maaltijden

Vervoer:

 • privétransfers in Lima
 • luxe bus Lima-Paracas
 • privétransfers in Paracas
 • privétransfer Paracas – Huacachina
 • privétransfers in Huacachina / Ica
 • luxe bus Ica-Nazca
 • privétransfers in Nazca
 • luxe bus Nazca-Arequipa
 • privétransfers in Arequipa
 • vervoer tussen Arequipa, de Colca Canyon en Puno in gedeelde privébusjes
 • privétransfers in Puno
 • luxe openbare bus tussen Puno en Cusco – toeristische bus met begeleide uitstapjes mogelijk tegen een meerprijs van € 30 pp
 • privétransfers in Cusco
 • binnenlandse vlucht Cusco-Lima, incl. alle luchthavenbelasting

Groepsexcursies:

 • Islas Ballestas, inclusief entrees
 • Buggytocht Huacachina (Ica)
 • Trektocht Colca Canyon, drie dagen, exclusief entree Nationaal Park (ca. € 20)
 • Titicacameer, twee dagen, inclusief entrees en 1x lunch, 1x diner en 1x ontbijt
 • Twee avontuurlijke excursies nabij Cusco: raften, mountainbiken of paardrijden (in groep)
 • Trektocht naar keuze naar Machu Picchu, inclusief entrees, maaltijden, transport en gids. Let op: de entree voor Machu Picchu betreft het reguliere ticket. Optioneel: U kunt uw bezoek aan Machu Picchu combineren met het beklimmen van de bergtop Wayna Picchu of de bergtop Machu Picchu. Deze hebben een meerprijs van ca €10 en €6 respectievelijk. Geef ons bij reservering alstublieft aan welk entree u wilt hebben, daar we deze ruim van tevoren moeten reserveren!

Privé-excursies:

 • driedaagse trektocht Colca Canyon, inclusief maaltijden en entrees canyon en warmwaterbronnen

Niet inclusief

 • internationale vlucht
 • overige maaltijden, optionele excursies (vraag ons voor meer informatie) en entrees, persoonlijke uitgaven
 • verplichte reis- en ziektekostenverzekering.

Individuele prijsopgave

De prijs hangt af van het aantal personen waarmee u reist, en het hoteltype dat u kiest. Persoonlijk zouden we voor hotels tussen de € 45-65 per nacht voor een tweepersoonskamer gaan. Die hebben een prima prijs-kwaliteitverhouding.
Laat ons even weten of u dat met ons eens bent, en om hoeveel personen en welke data het gaat; dan zenden we u z.s.m. een individuele prijsopgave door!

Vraag nu uw prijs op!