Home » Rondreis Peru en Bolivia in 3 weken

Rondreis Peru en Bolivia in 3 weken

Uyuni - rondreis Peru en Bolivia

Ontdek de hoogtepunten van Peru en Bolivia in 3 weken! U begint uw rondreis in de zonnige universiteitsstad Arequipa, waarvandaan u de Andes intrekt en geniet van de majestueuze vlucht van de condor aan de rand van de Colca Canyon. Vanuit Copacabana vaart u over het Titicacameer naar het legendarische Eiland van de Zon, waarna u doorreist naar het fascinerende La Paz, de de-facto hoofdstad van Bolivia. Hierna reist u door naar Uyuni voor een spectaculaire driedaagse jeeptocht over de surrealistische zoutvlakte en naar het aangrenzende Eduardo Avaroa Nationale Park, met zijn felgekleurde lagunes, vulkanen, bizarre rotsformaties en geisers. Met de bus of het vliegtuig reist u terug naar Peru voor een bezoek aan de oude Inca-hoofdstad Cusco, de prachtige Heilige Vallei en natuurlijk Machu Picchu!

RICHTPRIJS 2024: US$ 2452 p.p. bij 2 personen
Gebaseerd op huidige vluchtprijzen en onderdak in tweepersoonskamers in de prijsklasse US$ 65 – 85.
Geen verborgen kosten!
Contacteer ons nu over deze rondreis!

Reisschema

Dag 1: vertrek uit Europa en aankomst in Lima
Dag 2: vlucht van Lima naar Arequipa
Dag 3: vrije dag Arequipa
Dag 4: naar de Colca Vallei
Dag 5: langs de rand van de Colca Canyon | door naar Puno
Dag 6: van Puno naar Copacabana
Dag 7: excursie naar het Eiland van de Zon (met optionele overnachting op het Eiland van de Zon)
Dag 8: van Copacabana naar La Paz
Dag 9: vrije dag La Paz | nachtbus naar Uyuni (optionele vlucht mogelijk)
Dag 10: start driedaagse jeeptocht over de zoutvlakte van Uyuni en het Nationaal Park Eduardo Avaroa
Dag 11: Jeeptocht Uyuni, dag 2
Dag 12: Jeeptocht Uyuni, dag 3  |  nachtbus naar La Paz (optionele vlucht mogelijk)
Dag 13: vrije dag La Paz
Dag 14: bus naar Puno*
Dag 15: van Puno naar Cusco
Dag 16: vrije dag in Cusco
Dag 17: transfer naar de Heilige Vallei met bezoeken Chinchero, Moray en Salineras | trein naar Aguas Calientes
Dag 18: bezoek Machu Picchu | trein terug naar Heilige Vallei
Dag 19: bezoeken aan Ollantaytambo en Pisac | aansluitende transfer naar Cusco
Dag 20: vrije dag Cusco
Dag 21: vlucht van Cusco naar Lima
Dag 22: vrije dag Lima | transfer luchthaven | intercontinentale vlucht

*U kunt ook vliegen tussen La Paz en Cusco, waarmee u een lange reis vermijdt en een dag uitspaart. Vluchten tussen La Paz en Cusco zijn wel fors aan de prijs, dus u bent op die manier duurder uit. In een offerte kunnen we de opties tegen elkaar afzetten.

Programmabeschrijving

Dag 1: aankomst in Lima
Na aankomst op de luchthaven van Lima wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht, waar u zult worden verwelkomd door onze medewerker ter plaatse die het programma van de komende weken nog even met u doorspreekt. Rest van de dag vrijaf.

Dag 2: vlucht van Lima naar Arequipa | vrije middag Arequipa
¨s Ochtends brengen we u naar de luchthaven van Lima voor uw vlucht naar Arequipa. Eenmaal in Arequipa wordt u van de luchthaven naar uw hotel gebracht.

Arequipa is een uitstekende plek om enkele dagen te vertoeven: prima weer, goede restaurants, interessante musea en een fantastisch mooie binnenstad – opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Het is belangrijk om voorafgaand aan de tour naar de Colca Canyon goed te acclimatiseren. Op weg naar de Canyon doet u een pas van 4900 meter hoogte aan, dus een paar dagen op ca. 2400 meter komt goed uit!

We suggereren om de eerste vrije middag in Arequipa het klooster van Santa Catalina en het Museo Santuarios Andinos (in de volksmond “het museum van Juanita”) te bezoeken. Beide plekken beschikken over eigen gidsen die u ter plekke kunt inhuren.

Dag 3: vrije dag Arequipa
Een extra vrije dag in Arequipa, om wat beter uit te rusten en te acclimatiseren voordat u de Andes intrekt.

Optioneel vandaag (nog niet inclusief, zie onze gids optionele excursies):

 • Stadstour Arequipa
 • Reality tour – de andere realiteit in Peru
 • Stadswandeling langs de Verborgen Plekjes van Arequipa

Dag 4: naar de Colca Vallei
Vandaag stapt u de bus in voor een tweedaagse tour naar de Colca Canyon – één van de diepste kloven ter wereld – gelegen op ca. 4,5 uur van Arequipa. De Colca Vallei ligt midden in vulkanisch gebied, getuige ook de vele thermale warmwaterbronnen die u in de Vallei aantreft. Sinds 2017 vertoont de Sabancaya-vulkaan verhoogde activiteit, en spuwt deze 5976-meter hoge vulkaan regelmatig as uit.

In deze groepstour reist u op de eerste dag 160 kilometer naar het plaatsje Chivay in de Colca Vallei. In het begin van de tocht hebben we uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani en Picchu Picchu. Na anderhalf uur rijden bereiken we het Reservaat Salinas y Aguada Blanca waar, op een hoogte van 3800 meter, groepen gedomesticeerde lama’s en alpaca’s en de wilde, beschermde vicuñas rondlopen. Na verschillende tussenstops komen we aan op Patapampa (letterlijk hoogland’), met 4910 meter het hoogste punt van de tour. Daarna gaat het naar beneden, naar Chivay (3600 meter). Van daaruit is het nog maar een klein stukje naar het schitterend gelegen hotel in de kleine Andesgemeenschap Corporaque, waar geluncht zal worden (niet inclusief). Na de lunch kunt u mee gaan wandelen met de gids en later in de middag kunt u optioneel de thermale baden van Umaru bezoeken.

Dag 5: langs de rand van de Colca Canyon | naar Puno
Vandaag staat u erg vroeg op en rijdt u naar de Cruz del Condor. Dit is de beste plek ter wereld om van dichtbij de condor (’s werelds grootste vliegende vogel met een spanwijdte tot ruim 3 meter en een lengte tot 1,10 meter) te kunnen zien. Met een beetje geluk zeilt hij op slechts enkele meters langs je. Optioneel maakt u een wandeling langs de rand van de canyon, waarbij u hagedisjes, adelaars, meer condors, de Andes-kolibrie en de grote, konijnachtige vizcacha kunt tegenkomen. Ook hiertoe wordt u uitgenodigd door uw gids en hier zijn evenmin extra kosten aan verbonden.

Op de terugweg stoppen we nog enkele malen bij uitzichtpunten en dorpjes, onder andere bij het uitkijkpunt Antahuilque met zicht op prachtige 1500 jaar oude terrassen uit de Collaguas-cultuur. Ook stoppen we in Maca – een in 1991 door een grote aardbeving verwoest dorpje – en Yanque, met waarschijnlijk de mooiste kerk van de Colca Vallei, gebouwd uit wit vulkaangesteente.

‘s Middags rijdt u na de lunch in ongeveer 6 uur naar Puno, waar u naar uw hotel wordt gebracht.

Dag 6: van Puno naar Copacabana 
Vanochtend brengen wij u naar het busstation van Puno voor uw ongeveer 2.5 uur durende rit naar grenspost Kasani, waar u uitstapt voor de douaneformaliteiten. 15 minuten later arriveert u in het vriendelijke bedevaartplaatsje Copacabana, waar u naar uw hotel zult worden gebracht.

Copacabana, gelegen aan de voet van de Calvario-berg, is van oudsher een pelgrimsoord. In de basiliek bevindt zich het beeld van de Heilige Maagd van Copacabana, de belangrijkste beschermheilige van het land. Met wat geluk kunt u hier  getuige zijn van een wel heel bijzonder ritueel. Met bloemen en slingers versierde voertuigen worden hier ingewijd door geestelijken, waarbij ratelbanden worden afgestoken. Beklim ook zeker de Calvario-berg, vanaf de top van deze heilige kruisberg heeft u een spectaculair uitzicht over het glinsterende Titicacameer. Mogelijk bent u hier ook getuige van een speciaal offer-ritueel, uitgevoerd door een sjamaan of Andespriester.

Ook mogelijk: Mocht u vanuit Puno eerst de drijvende Uros-eilanden graag willen bezoeken, dan kan dit, en neemt u ´s middags de bus naar Copacabana.

Dag 7: Titicacameer: Bezoek aan Isla del Sol
Om 08:15 uur wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de haven van Copacabana gebracht. Om 08:30 uur vertrekt vanaf hier uw boot naar het Isla del Sol; het Eiland van de Zon. Tijdens deze boottocht van anderhalf uur kunt u genieten van de een prachtig uitzicht op het immens grote Titicacameer. Op het eiland zult u aankomen in de haven van Yumani alwaar de stevige klim via de “Escalinata del Inca” (de Trap van de Inka) begint. Het zijn flink wat stappen en ander vervoer dan uw eigen benen is er niet, dus trek goede wandelschoenen aan! Wanneer u de top van deze trap bereikt heeft kunt u het dorpje Yumani bezoeken. Vanuit Yumani wandelen we naar de lagergelegen Pilkokaina tempel. Het bekendste gebouw van deze tempel is zonder twijfel het “Palacio del Inca”, ofwel het Paleis van de Inka. Gedacht wordt dat dit tempelcomplex gebouwd werd in opdracht van Inka Keizer Tupaq-Yupanqi. Na de lunch (niet inclusief) heeft u nog enkele uren vrij om het eiland verder de verkennen. U kunt bijvoorbeeld over het dak van het eiland richting het Noordelijke deel van het eiland wandelen. Om 16.30 uur neemt u de boot terug naar Copacabana, waar u rond 18:00 uur zal aankomen.

Overnachten op het Eiland van de Zon?
U kunt er ook voor kiezen een nachtje op het Eiland van de Zon te overnachten, zo kunt u aan het einde van de dag naar het dak van het eiland wandelen voor een 360 graden uitzicht over het Titicacameer en waarschijnlijk ook een schitterende zonsondergang. Na een ongetwijfeld rustige nacht, staat u vandaag misschien al vroeg op om de zonsopkomst te aanschouwen. Dit is het ware Titicacameer-gevoel! Na het ontbijt kunt u zich even opwarmen in de zon, waarna u op uw gemak via de Inca-trappen naar het haventje van Yumani wandelt. Rond 09.30 uur neemt u de boot terug naar Copacabana, waar u eerst nog even kunt lunchen voordat u verder naar La Paz reist.

Dag 8: vrije ochtend Copacabana | bus naar La Paz 
Vanochtend heeft u nog even tijd om rond te struinen over de markt of een bezoek te brengen aan de basiliek. Rond 13.30 uur neemt u de bus naar La Paz. Dit is een mooie rit langs de oevers van het Titicacameer met mooie uitzichten op het meer en het Cordillera Real gebergte. Onderweg steekt u de straat van Tiquina over met een pontje, althans de bus gaat op de pont, de passagiers worden in motorbootjes naar de overkant gebracht, een grappig schouwspel. Wanneer de 6088 meter hoge Huayna Potosí opdoemt, rijdt u via de Satellietstad El Alto, La Paz binnen, een indrukwekkend gezicht. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 9: vrije dag La Paz | nachtbus naar Uyuni
La Paz, de de-facto hoofdstad van Bolivia is een bijzondere plek om te bezoeken. De steile straten en koloniale gebouwen worden afgewisseld met moderne torenflats en grote pleinen. In La Paz komen verschillende werelden samen. De lagergelegen delen van de stad doen haast westers aan met zijn winkelcentra en hoge kantoorgebouwen, terwijl in de hoger gelegen delen van La Paz de “cholitas” gekleed in plooirokken en bolhoedjes de markten afstruinen en onderhandelen over magische middeltjes op de heksenmarkt. Het is een stad vol tegenstellingen.

Met de in 2014 gebouwde Teleférico (kabelbaan) kunt u zelfs naar het nóg hoger gelegen El Alto reizen. Vanuit de Teleférico heeft u een prachtig uitzicht op deze intrigerende stad. 

Rond 20:00 uur brengen wij u vervolgens naar het busstation voor de nachtbus die u in ongeveer 10 uur naar Uyuni brengt.

Het is mogelijk om op dag 8 ‘s ochtends vroeg naar Uyuni te vliegen, en daar het programma zoals hieronder weergegeven te vervolgen. In uw persoonlijke offerte zullen we beide opties (bus en vlucht) nader voor u uitwerken.

Dag 10: de zoutvlakte van Uyuni, dag 1
Na aankomst in Uyuni heeft u enkele uren om bij te komen van uw busrit en het dorpje te bekijken. Daarna stapt u van de bus over in een 4WD jeep waarmee u de komende dagen door fantastische landschappen zult rijden.

De Salar de Uyuni is ’s werelds grootste zoutvlakte met een oppervlakte van 10.582 vierkante kilometer en ligt op een hoogte van ongeveer 3650 meter boven zeeniveau. Gevormd uit enkele prehistorische meren, bedekken een paar meter zout een enorm zout binnenmeer, dat erg rijk aan lithium is.

Vanuit Uyuni rijdt u eerst naar Colchani, een kleine gemeenschap dat het zout probeert te winnen. Nadien rijden we naar het “eiland” Inca Huasi met zijn enorme cactussen en zouthotel. Hier zult u lunchen. Hierna rijden we over de zoutvlakte verder richting het dorpje San Juan waar u in de namiddag zult aankomen, dineren en overnachten.

Dag 11: Uyuni – nationaal park Eduardo Avaroa
De volgende dag rijden we naar de Chiguana zoutvlakte. Over stoffige weggetjes banen we ons een weg omhoog en rijden we zuidwaarts langs de actieve Ollaguë-vulkaan, de lagunes Honda, Hedionda, Ramaditas en Cañapa – meren waar u doorgaans veel flamingo’s te zien zijn – en de veel-gefotografeerde “stenen boom” om uiteindelijk aan te komen bij Laguna Colorada, een roodachtig meer in het nationaal park Eduardo Avaroa, nabij de grens met Chili. Dit meer bevat het mineraal borax, en de witte kleur tekent schitterend af tegen het rood van het water, veroorzaakt door rood sediment en pigment van algen. James’ flamingo’s komen hier veel voor, en in mindere mate ook Andes en Chileense flamingo’s. Met (veel) geluk kunt u zelfs een puma of een Darwins nandoe spotten. U overnacht vandaag in Huayllajara, aan de rand van de Laguna Colorada, waar u zult dineren en overnachten in zeer eenvoudige accommodatie op een hoogte van 4200 meter.

Dag 12: terug naar Uyuni | nachtbus naar La Paz
Op de laatste dag staat u al om 05:00 uur ’s ochtends op, op tijd om een aantal nabijgelegen geisers te bezoeken. Alhoewel het ontzettend koud kan zijn in deze vulkanische regio, kunnen de durfallen onder u van een heerlijk warm bad genieten in een kleine thermale poel. Na bezoeken aan het groene en witte meer, Villamar, spectaculaire rotsformaties en het mijnwerkersplaatsje San Cristóbal arriveert u naar verwachting rond 17:30 weer in Uyuni.

Om 19:15 uur wordt u vervolgens naar de busterminal van Uyuni gebracht, voor uw nachtbus naar La Paz.

Het is ook mogelijk om op dag 12 in Uyuni te overnachten en de volgende ochtend pas naar La Paz te vliegen. Daarna vervolgt u het programma zoals hieronder beschreven. In uw persoonlijke offerte zullen we beide opties (bus en vlucht) nader voor u uitwerken.

Dag 13: vrije dag La Paz
Een welkome vrije dag in La Paz, na een aantal inspannende dagen.

Dag 14: van La Paz naar Puno 
‘s Ochtends wordt u met privévervoer van uw hotel naar de busterminal van La Paz gebracht voor uw bus naar Puno. De  rit inclusief grenspassage duurt ongeveer 6 uur, waarna u nog een paar uur vrijaf heeft in Puno.

Ook mogelijk: Vanuit La Paz kunt u ook voor een tijdbesparende vlucht van La Paz naar Cusco kiezen, wel prettig na enkele zware reisdagen in jeep en (nacht)bus, waarmee u gelijk ook een dag wint. De vlucht is wel redelijk aan de prijs. In onze prijsopgave geven we de meerprijs van deze optionele vlucht.

Dag 15: een schitterende rit van Puno naar Cusco
In ongeveer 7 uur rijden we per luxe bus van Cruz del Sur van Puno naar Cusco. Een schitterende rit: de hoogvlakte van het Titicacameer neemt gaandeweg plaats voor woeste bergen, smalle valleien met verspreid liggende Andesgemeenschappen en uiteindelijk voor de groene dalen nabij de antieke hoofdstad van de Inca’s. Rond 15:00 komt u aan in Cusco en brengen we u naar uw hotel. Rest van de dag: vrij.

NB: In plaats van deze bus kunt u tegen bijbetaling ook voor de comfortabele toeristenbus kiezen, met begeleide bezoekjes aan Pucará, Raqchi, en Andahuaylillas, en inclusief entrees en lunch. U bent in dit geval – vanwege de uitstapjes – wel wat langer onderweg. Vertrektijd is 07:00, aankomsttijd 17:00.

Dag 16: vrije dag in Cusco
De eerste van twee vrije dagen in Cusco, de oude hoofdstad van de Inca’s, zal nauwelijks genoeg zijn om de stad goed te bekijken. Doe één van onze optionele excursies, leer meer over de Inca’s in het Museo Inca of het Museo Precolombino, bezoek de imposante ruïnes van Sacsayhuamán net buiten de stad en het schitterende koloniale centrum met zijn vele kerken, wandel door de kunstenaarswijk San Blas, geniet van de familiaire backpack-sfeer in de pubs, maak kennis met de lekkerste streekgerechten in één van de vele uitstekende restaurants… Kortom genoeg te doen!

Optioneel vandaag (nog niet inclusief, zie onze gids optionele excursies):

 • stadstour Cusco van een halve of hele dag
 • diverse sportieve activiteiten

Dag 17: via Chinchero, Moray en Salineras naar Ollantaytambo | trein naar Aguas Calientes
Vandaag reist u naar de Heilige Vallei van de Inca’s. U zult ongetwijfeld verliefd worden op de landschappen, met de groene bergen, de snelstromende Urubamba-rivier en de met sneeuw bedekte bergtoppen. Maar de Heilige Vallei staat allereerst bekend om haar charmante dorpjes met kleurrijke markten en indrukwekkende Inca-ruïnes. De tijd lijkt te hebben stilgestaan, in een heel andere wereld net buiten Cusco. Indiaanse vrouwen verkopen allerlei exotisch fruit, zelf gewoven kleding en kunstvoorwerpen terwijl een oud echtpaar in de warmte van de zon chicha drinkt, denkend aan lang vervlogen tijden.

Via het weversdorpje Chinchero, de ruïnes van Moray en de zoutpannen van Salineras rijdt u naar het antieke dorpje Ollantaytambo. U reist met een privéchauffeur, zodat u op een vrijblijvende en ontspannen manier uw eigen tijd kunt invullen. Desgewenst kunt u vandaag een privégids inhuren. Meerprijs daarvan zou US$ 44 per persoon bedragen (uitgaande van 2 personen).

Dag 18: Bezoek Machu Picchu | trein terug naar Heilige Vallei
Vandaag staat u al om 5 uur op om één van de eerste bussen (inclusief) naar Machu Picchu te nemen. Om 6 uur kunt u de ‘Verloren Stad van de Inca’s’ binnen, net op tijd om het eerste zonlicht over de omringende bergkammen te zien schijnen. Een magisch moment. Na een groepsrondleiding van ongeveer 3 uur hebt u nog de tijd om de ruïnes zelf te verkennen. Tegen het middaguur neemt u de bus terug naar Aguas Calientes en vandaar de trein naar Ollantaytambo. Daar wordt u opgewacht en per privétransfer naar uw hotel gebracht.

Optioneel vandaag (nog niet inclusief):

 • gids voor een privérondleiding in Machu Picchu van ca. 3 uur
 • extra entree bergtop Wayna Picchu of bergtop Machu Picchu

Dag 19: de mooiste plekjes in de Heilige Vallei: Ollantaytambo en Pisac
Vandaag kunt u heerlijk op uw gemak doen in de zonnige Heilige Vallei van de Inca’s. ’s Ochtends kunt u al dan niet met gids de ruïnes van Ollantaytambo bezoeken. Daarna vertrekt u met privéchauffeur (en optionele gids) naar Pisac, met schitterende Inca-ruïnes en een lokale markt. Vele groepstours bezoeken beide plekken vanuit Cusco: eerst Pisac en daarna Ollantaytambo. U doet het dus in tegenovergestelde richting, zodat u de grote toeristenmassa ontwijkt. Na uw bezoek aan Pisac wordt u teruggebracht naar uw hotel in Cusco.

Ook vandaag reist u met een privéchauffeur. Meerprijs voor een gids zou US$ 44 per persoon bedragen.

Dag 20: vrije dag Cusco
Een laatste vrije dag in Cusco.

Optioneel vandaag (nog niet inclusief, zie onze gids optionele excursies):

 • stadstour Cusco van een halve of hele dag
 • diverse sportieve activiteiten

Dag 21: van Cusco naar Lima
We brengen u naar de luchthaven voor uw vlucht naar Lima. Daar wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.
U kunt kiezen uit een ochtendvlucht – zodat u de middag vrijaf hebt in Lima – of een middagvlucht – zodat u de ochtend vrijaf hebt in Cusco. Graag vernemen we waar uw voorkeur naar uit zou gaan.

Dag 22: transfer luchthaven; terugvlucht
U wordt tijdig naar de internationale luchthaven van Lima gebracht voor uw retourvlucht naar Europa.

Einde van onze service.

Inclusief

24-uur per dag Nederlandstalige ondersteuning

Onze handige infosheets, vol met suggesties, praktische info en onze persoonlijke restaurant-tips

Overnachtingen:

alle overnachtingen in hotels in de prijsklasse US$ 65 – US$ 85 per tweepersoonskamer, voor zien van een privébadkamer en inclusief ontbijt

 • verblijf op de zoutvlakte van Uyuni in zeer basic accommodaties, privékamers met gedeelde badkamer

Vervoer:
Anders dan bij vele andere reisorganisaties zijn bij ons veiligheidshalve standaard alle transfers in uw programma inclusief. Dit geldt dus voor de transfers tussen luchthaven of busterminal en vice versa. Bovendien wordt u bij alle tours (in groep of privé) bij uw hotel opgehaald en weer afgezet. U betaalt dus niet extra voor taxi’s en vermijdt risico’s en een hoop geregel ter plekke.
Een uitzondering hierop is Aguas Calientes, het dorpje nabij Machu Picchu. In dit dorpje is – uitgezonderd de bussen naar Machu Picchu – geen gemotoriseerd verkeer. Daarom wandelt u in een paar minuten naar uw hotel. U wordt door een medewerker van uw hotel begeleid.

 • privétransfers in Lima
 • binnenlandse vlucht Lima – Arequipa, inclusief luchthavenbelastingen
 • privétransfers in Arequipa
 • vervoer tussen Arequipa, de Colca Canyon en Puno in gedeelde busjes
 • privétransfers in Puno
 • openbare bus Puno – Copacabana
 • privétransfers in Copacabana
 • gedeelde transfers en boottocht over het Titicacameer
 • toeristische bus Puno – Copacabana
 • privétransfers La Paz
 • nachtbus La Paz – Uyuni
 • privétransfers Uyuni
 • vervoer tijdens Jeeptour Salar de Uyuni per 4WD jeep – 6 toeristen per jeep
 • nachtbus Uyuni – La Paz
 • privétransfers La Paz
 • openbare bus La Paz – Puno
 • openbare bus tussen Puno en Cusco
 • privétransfers in Cusco
 • privévervoer in de Heilige Vallei, zowel voor als na uw bezoek aan Machu Picchu
 • trein Ollantaytambo – Aguas Calientes – Ollantaytambo
 • bus Aguas Calientes – Machu Picchu – Aguas Calientes
 • binnenlandse vlucht Cusco-Lima, incl. luchthavenbelastingen
 • privétransfers in Lima

Groepsexcursies, met Engelstalige gids:

 • tweedaagse tocht Colca Canyon, exclusief entrees
 • bezoek aan het Eiland van de Zon, inclusief entrees
 • driedaagse Jeeptour Salar de Uyuni, inclusief maaltijden, exclusief entrees
 • groepsrondleiding van ca. 3 uur door Machu Picchu

Entrees Machu Picchu:
De standaard-entrees tot Machu Picchu zijn inclusief. Nog niet inclusief zijn de optionele bergtoppen Wayna Picchu en Machu Picchu, waarvoor tegenwoordig een apart tweede toegangsbewijs benodigd is (US$ 70 extra p.p.). Geef ons bij een reservering alstublieft aan welk entree u prefereert, aangezien we deze ruim van tevoren moeten aanschaffen. Meer informatie over de verschillende entrees tot Machu Picchu.

Exclusief

 • internationale vlucht
 • overige maaltijden, optionele excursies en entrees, persoonlijke uitgaven
 • verplichte verzekering die ziektekosten en ongevallen in Peru dekt, alsmede sterk aangeraden annuleringsverzekering

Entrees

De volgende entrees zijn nog niet inclusief. Onderstaand de huidige prijzen per persoon, die in het nieuwe jaar zouden kunnen variëren:

  • Colca Vallei: 70 Soles / ca. US$ 19 | optioneel entree warmwaterbronnen Umaru: 15 Soles / ca. US$ 5
  • Zoutvlakte en het aangrenzende reservaat Eduardo Avaroa: 200 Bolivianos / ca. US$ 30
  • Salineras in de Heilige Vallei: 10 Soles / ca. US$ 3,50

Optioneel: Cusco en de Heilige Vallei:
Voor Cusco en de Heilige Vallei bestaat een algeheel toeristenticket, de Boleto Turistico. Met dit toeristenticket kunt u onder andere de ruïnes in de Heilige Vallei en de ruïnes net buiten Cusco bezoeken, alsmede een aantal musea in Cusco. Nadeel aan dit ticket is dat de twee interessantste musea in Cusco niet inclusief zijn en een apart entree vergen. Het hele toeristenticket kost S/ 130 p.p. (ca. US$ 35), maar u heeft ook de mogelijkheid een toeristenticket te kopen die alleen geldig is voor de ruïnes van de Heilige Vallei en één die alleen geldig is voor Cusco. Beiden kosten S/ 70 p.p. (ca. US$ 19) en zijn 1 dag geldig.

Overweeg ook eens

Zoals bij alle op onze website gepubliceerde reizen, kunt u deze reis-suggestie naar hartenlust aanpassen aan uw voorkeuren en wensen. Overweeg bijvoorbeeld eens:

   • extra vrije dagen op diverse bestemmingen, voor rustmomenten in uw reis
   • een bezoek aan Peru’s zuidwestkust
   • comfortabele vluchten tussen La Paz, Uyuni en Cusco
   • een bezoek aan Potosí of Sucre
   • een tweedaagse trektocht naar Machu Picchu in plaats van de treinreis
   • een excursie naar het regenwoud van Madidi, Tambopata of Manu

Uw prijs

Uw prijs hangt onder andere af van:

   • het aantal personen waarmee u reist
   • het seizoen waarin u reist
   • hoe lang of kort (duurder, omdat er minder beschikbaarheid is van hotels en gidsen) u van tevoren reserveert
   • uw keuze voor accommodaties en andere individuele wensen

In bovenstaande richtprijs zijn we uitgegaan van een tijdige boeking in het voorseizoen en een reis, gemaakt door 2 personen die in een tweepersoonskamers overnachten.

Vaak werken wij samen met kleinschalige hotels in de prijscategorie US$ 65 – 85 per tweepersoonskamer en daar is bovenstaande richtprijs dan ook op gebaseerd.

Wij selecteren de hotels persoonlijk, en houden daarbij rekening met de ligging, klantvriendelijkheid en natuurlijk de algehele prijs-kwaliteit verhouding. Vanzelfsprekend beschikt u over een privébadkamer, een goed bed en is het ontbijt inbegrepen. Verder vinden we de aanwezigheid van een buitenruimte belangrijk, zoals een tuin, patio of dakterras. Wij proberen zoveel mogelijk samen te werken met kleinschalige en lokale hotels, waar de service in onze ervaring warmer is dan in grotere, wat onpersoonlijkere hotelketens. In onze programmavoorstellen geven we bij iedere bestemming  verschillende hotelopties, van eenvoudig tot zeer luxe.