Home » 22-daagse rondreis Noord Peru

22-daagse rondreis Noord Peru

Ontdek het onbekende noorden van Peru in deze veelzijdige rondreis van 22 dagen! Vanuit Lima bezoekt u eerst de Noordkust bij Trujillo en Chiclayo met piramides en de archeologische schatten van de Moche, Chimú en Sicán culturen. ´s-nachts doorkruist u de Andes om wakker te worden in een tropisch groene omgeving aan de rand van het Amazonewoud. Vervolgens maakt u kennis met de Chachapoyas-cultuur en één van werelds hoogste watervallen ter wereld. Een werkelijk prachtige rit brengt u in de koloniale stad Cajamarca op 2750 meter. Goed geacclimatiseerd vliegt u naar Lima om daar de bus te nemen naar Huaraz waar u enkele prachtige dagtochten maakt in het hooggebergte van de Cordillera Blanca.

MOGELIJKE VERLENGINGEN:
Sluit uw reis af met een paar relaxte dagen aan de tropische stranden van Noord-Peru, ontdek de indrukwekkende flora en fauna van het Pacaya Samiria Reservaat in de noordelijke Amazone bij Iquitos, of vlieg na afloop naar Cusco voor een bezoek aan Machu Picchu!  Informeer bij ons naar de mogelijkheden en actuele prijzen.

RICHTPRIJS 2023: US$ 2349 p.p. bij 2 personen
Gebaseerd op huidige vluchtprijzen en onderdak in tweepersoonskamers in de prijsklasse US$ 65 – 85.

Geen verborgen kosten!

Andere wensen? Vraag nu uw individuele prijsopgave op!

Reisschema

Dag 1: vertrek uit Europa en aankomst in Lima
Dag 2: vrije dag Lima
Dag 3: bus naar Trujillo (optionele vlucht mogelijk)
Dag 4: dagexcursie naar de Tempel van de Maan en Zon en Chan Chan
Dag 5: vrije ochtend Trujillo | bus naar Chiclayo
Dag 6: dagexcursie Heer van Sipán en de piramides van Túcume | nachtbus naar Tarapoto
Dag 7: aankomst Tarapoto en transfer naar Pumarinri Lodge | korte begeleide wandeling in de omgeving van de lodge
Dag 8: Pumarinri Lodge: wandeling door de jungle naar de waterval van Pucayaquillo | vrije middag bij de lodge
Dag 9: Pumarinri Lodge: boot-tour over de Huallaga-rivier (3 uur, bird-watching) of dagexcursie naar Mushuk Lama (7 uur, natuur, koffieplantages en inheemse cultuur) | transfer naar Tarapoto
Dag 10: prachtige autorit met privéchauffeur van Tarapoto naar de Gocta Lodge
Dag 11: wandeling naar de waterval van Gocta | vrije middag Gocta Lodge
Dag 12: transfer naar Chachapoyas | vrije middag
Dag 13: dagexcursie naar Kuelap
Dag 14: dagexcursie naar Revash en Leymebamba
Dag 15: prachtige autorit met privéchauffeur van Leymebamba naar Cajamarca
Dag 16: vrije dag Cajamarca
Dag 17: Vlucht van Cajamarca naar Lima & luxe bus naar Huaraz
Dag 18: excursie naar Chavín de Huántar
Dag 19: excursie naar de gletsjer van Pastoruri
Dag 20: dagwandeling naar Laguna 69 | nachtbus naar Lima
Dag 21: aankomst en vrije dag Lima
Dag 22: vrije dag Lima | transfer luchthaven | intercontinentale vlucht

*U kunt ook vliegen tussen Lima en Trujillo, waarmee u een lange reis van bijna 10 uur vermijdt. Uiteraard is dat wel wat duurder. In een offerte kunnen we de opties tegen elkaar afzetten.

Programmabeschrijving

Dag 1: aankomst in Lima
Na aankomst op de luchthaven van Lima wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht, waar u zult worden verwelkomd door onze medewerker ter plaatse die het programma van de komende weken nog even met u doorspreekt. Rest van de dag vrijaf.

Dag 2: vrije dag Lima
en vrije dag in Lima, om bij te komen van de vermoeiende vlucht, en om deze veelzijdige en dynamische metropool te ontdekken.

In het oude centrum van de stad staan werkelijk fantastische gebouwen met prachtige architectonische aspecten. Een absolute aanrader is een bezoek aan de Plaza de Armas met de kathedraal, het stadhuis, het aartsbisschoppelijk paleis en het presidentieel paleis, maar ook de San Francisco kloosterkerk met een tot museum omgevormde bibliotheek en catacomben is een bezoek meer dan waard. Daarnaast hebben de meer toeristische wijken Miraflores en Barranco veel te bieden op het gebied van hedendaagse cultuur en uitgaan. Een wandeling of fietstocht langs de malecón (de kustweg bovenop de kliffen) van Miraflores en Barranco met zijn prachtige parken is ook een must. Terwijl de paragliders over u hoofd vliegen, kijkt u uit over de Stille Oceaan, waar de surfers de golven pogen te bedwingen. Na een stevige wandeling zal de overheerlijke Pisco Sour, de nationale cocktail,  u ongetwijfeld goed smaken.

Doen!
– Peru’s hoofdstad heeft enkele interessante musea, terwijl deze elders in Zuid-Peru dun gezaaid zijn. Onze persoonlijke favoriet is het Museo Larco met een voortreffelijk overzicht van de oude beschavingen van Peru.
– Lima is een waar paradijs voor foodies, hier vind u verschillende restaurants van wereldfaam en kunt u in stijl dineren tegen schappelijke prijzen. Probeer zeker de nationale specialiteit de ceviche!

Optionele excursies voor vandaag:

   • City tour Lima: van Koloniaal naar Modern
   • Uniek Lima: Stadswandeling door het historisch centrum
   • Fietstocht door Miraflores en Barranco
   • Het Orakel van Pachacamac
   • Caral, 5000 jaar terug in de tijd (hele dag)

Dag 3: Van Lima naar Trujillo
¨s Ochtends brengen we u naar de bus terminal  van Cruz del Sur, Peru’s meest aangeraden en veiligste busmaatschappij,  voor de busrit naar Trujillo. U rijdt vandaag langs de woestijnkust in 10 uur naar Trujillo. Daar aangekomen wordt u naar het hotel van uw keuze gebracht.

Optioneel vandaag (tegen meerprijs):

 • tijdbesparende vlucht tussen Lima en Trujillo
 • privévervoer met bezoek aan Caral, met 5000 jaar de oudste bekende beschaving van Zuid-Amerika

Dag 4: dagexcursie naar de Tempel van de Maan en Zon en Chan Chan
U wordt om 08:30 uur opgehaald van uw hotel. We rijden eerst naar de archeologische site Huaca el Dragón, die behoort tot de Chimú-cultuur. Deze tempel is omgeven door een muur waarvan de decoratie was opgedragen aan de regenboog als een symbool van vruchtbaarheid. We vervolgen de tour naar Chan Chan, de politieke en administratieve hoofdstad van het Chimú- koninkrijk. De oorspronkelijke oppervlakte was meer dan 20 vierkante kilometer; momenteel beslaat het complex slechts uit 14 vierkante kilometer en het wordt beschouwd als de grootste “modderstad” ter wereld.

Hierna gaan we verder naar de boulevard van Huanchaco. In de baai maken de ambachtelijke vissers nog steeds gebruik van de voorouderlijke boten die bekend staan als “caballitos de totora”. U kunt hier op eigen gelegenheid lunchen (niet inclusief, 1 uur).

Na de lunch gaan we naar het Museum Huacas de Moche en vervolgens naar twee naast elkaar gelegen piramiden, de Huaca del Sol en de Huaca de la Luna (tempels van de Zon en de Maan). De stedelijke kern – met haar lanen, huizen, steegjes en pleinen – tussen deze twee piramiden is goed behouden. Het bezoek richt zich enkel op de tempel van de maan, een zogenaamde platvorm piramide. Nadat de koning kwam te overlijden werd er een nieuwe laag over de bestaande laag gebouwd waarbij de wanden werden versierd met prachtige gekleurde friezen. Het resultaat is ronduit indrukwekkend. 

Dag 5: vrije ochtend Trujillo | bus naar Chiclayo
Vrije ochtend Trujillo.

U wordt op het door u gewenste tijdstip van uw hotel opgehaald en naar het busstation gebracht voor uw openbare bus naar Chiclayo. Aangezien Trujillo iets meer te bieden heeft dan Chiclayo, gaan we er vooralsnog uit van een ochtendje vrij in Trujillo en een bus met de vertrektijd 14:30 uur, zodat u net voor het avondeten in Chiclayo bent.

Eenmaal in Chiclayo wordt u van het busstation afgehaald en naar uw hotel gebracht.

Optionele excursies voor vandaag:

   • excursie naar Huaca el Brujo, de vindplaats van het graf van de Dame van Cao
   • stadswandeling Trujillo

Dag 6: dagexcursie Heer van Sipán en de piramides van Túcume | nachtbus naar Tarapoto
U wordt rond 10:00 uur van uw hotel opgehaald voor uw groepstour naar Sipán, Túcume en het museum Tumbas Reales.
De tour begint met een bezoek aan het Archeologisch Complex Huaca Rajada (ook bekend als de vindplaats van de Heer van Sipán), waar in 1987 de intacte overblijfselen van een hoogwaardigheidsbekleder van de Mochica-hiërarchie werden ontdekt.

Vervolgens bezoeken we het archeologische complex van Túcume waar we 26 piramides van 35 meter hoogte van de Lambayeque-cultuur (750-1470 n.C.) zullen zien. In Lambayeque krijgt u tijd om te lunchen (niet inclusief).

‘s Middags bezoeken we het museum van Tumbas Reales (Koninklijke Tombes) waar de overblijfselen van de Heer van Sipán tentoongesteld worden, de belangrijkste archeologische vondst in Latijns-Amerika van de laatste 30 jaar, inclusief een indrukwekkende verzameling handgemaakte gouden voorwerpen. Na afloop wordt u weer naar uw hotel gebracht.

U heeft nog de tijd om te dineren alvorens u om 19:15 uur wordt opgehaald en naar de busterminal van Chiclayo wordt gebracht voor uw luxe nachtbus naar Pedro Ruiz, die om 20:00 uur vertrekt. Normaal gesproken duurt deze busreis ongeveer 9 uur.

Ook mogelijk:
Bezoek het ecologische reservaat van Chaparrí. Dit unieke ecologisch systeem van tropische droge bossen tegen de berghellingen van de Andes, geldt als een paradijs voor vogelaars en natuurliefhebbers. Dit is het leefgebied van verschillende bedreigde dier- en vogelsoorten waaronder ook brilberen, condors, guanacos, reptielen en enkele endemische vogelsoorten. Veel mensen komen hier voor het spotten van wild en vogels, maar het is ook een prima plaats om even helemaal tot rust te komen en gewoonweg te genieten van de natuur en de prachtige landschappen. TIP: Overnacht één of twee nachten in de Chaparrí Ecolodge, zo heeft u veel meer tijd voor de verkenning van dit reservaat met ook een veel grotere kans op het zien van speciale dier- en vogelsoorten!

Dag 7: aankomst Tarapoto en transfer naar Pumarinri Lodge | vrije middag
Halverwege de ochtend komt u aan in Tarapoto. Hier wordt u opgewacht en in een klein uur naar de Pumarinri Lodge gebracht aan de Huallaga-rivier.

´s middags staat er een korte introductiewandeling (1 km, anderhalf uur) op het programma. Tijdens deze eerste korte verkenning bezoekt u de nabijgelegen kreek waar u tropische kikkers en vlinders kunt zien, de kweektuin van de lodge met een kleine cacao-plantage en de restanten van een oude coca-plantage.

Dag 8: Pumarinri Lodge
Vandaag maakt u een prachtige wandeling door de jungle naar de Pucayaquillo-waterval, een prachtige waterval met een poel waar u heerlijk kunt baden, een echt paradijs. De wandeling duurt ongeveer 3.5 – 4 uur, de rest van de dag heeft u vrijaf.

U kunt vandaag ook voor een alternatieve excursie kiezen, welke dat zijn zal afhangen van de dag van de week, en voor sommige activiteiten kan een kleine meerprijs gelden (zie dag 9 voor meer informatie).

Dag 9: Pumarinri Lodge | transfer naar Tarapoto
Vandaag kunt u deelnemen aan één van de tours die aangeboden worden door de lodge, welke dat zijn zal afhangen van de dag van de week. De lodge biedt de volgende excursies aan, allen onder begeleiding van een Spaanstalige gids, een Engelstalige vertaler-gids kan desgewenst bijgeboekt worden:

 • Pucayaquillo jungle & waterfall (halve dag, dagelijks): mooie wandeling door de jungle naar een prachtige waterval in een paradijselijke omgeving.
 • Mushuk lamas: coffee and high jungle (7 uur, vrij, woe, zon), bezoek aan de inheemse gemeenschap van Lamas met prachtige landschappen, koffieplantages en inheemse cultuur.
 • Rivers, jungles and birds: from the Huallaga to the Mayo (3 uur, din, don, zat), boot-tour over de Huallaga-rivier, te midden van de hoogland-jungle, met de verrekijker in de hand zoekt u naar de verschillende vogelsoorten die hier leven.
 • Chasuta: chocolate forest (5.5 uur, din, don, zat), een uniek kijkje in de inheemse gemeenschap levende op de rand van de laagland-jungle die leeft van de cacao en keramiek. Ervaar de gastvrijheid van de lokale bevolking en leer alles over de verbouw van cacaobonen en de productie van cacao in een prachtige jungle-omgeving.
 • Laguna Sauce (8 uur, vrij, zon), een dagje relaxen en aan dit prachtige meer, waar u kunt zwemmen, vissen of gewoonweg kunt genieten van de prachtige natuur.

De keuzemogelijkheden hangen dus af van de dag, want enkele van deze tours worden enkel aangeboden op bepaalde dagen van de week.

Na afloop van de tour zult u op het door u gewenste tijdstip van Pumarinri Lodge worden opgehaald en met privévervoer naar uw hotel in Tarapoto worden gebracht.

Dag 10: prachtige autorit met privéchauffeur van Tarapoto naar de Gocta Lodge
Vandaag rijdt u met privéchauffeur van Tarapoto naar Cocachimba bij de Gocta Waterval. Het is een prachtige rit door de tropische Andes, waarbij u ook de beschermde bossen van Alto Mayo doorkruist. Onderweg kunt u meerdere malen stoppen voor foto´s, bijvoorbeeld bij het uitzichtpunt over de Alto Mayo. Onderweg zal ook gestopt worden bij het interpretatiecentrum van Huembo, dit is waarschijnlijk de beste plaats om de zeldzame Spatelutail Kolibrie te spotten. Na 7 tot 8 uur arriveert u in Cocachimba, het dorpje vlakbij de Gocta Watervallen. Vanaf het terras of zwembad van het hotel geniet u van een prachtig zicht op deze spectaculaire waterval.

Dag 11: wandeling naar de waterval van Gocta | vrije middag Gocta Lodge
Om 08:00 uur wordt u opgehaald voor een schitterende wandeling naar de basis van de Gocta waterval. Eventueel kunt u er ook voor kiezen om al rond 6.00 uur te vertrekken, echter heeft u dan wel een (Spaanstalige) privégids nodig, deze kunt u de dag ervoor bestellen via het hotel. Voordeel is dat u dan als één van de eerste bij de basis van de onderste waterval aankomt, en ook een veel grotere kans heeft op het zien van het rode rotshaantje.

De waterval van Gocta is met 771 meter één van de hoogste watervallen ter wereld en werd pas ´ontdekt´ in 2002, ook al wist de lokale bevolking natuurlijk al veel langer van het bestaan ervan. Er zijn twee wandelroutes die naar de waterval leiden, maar de route vanuit Cocachimba is verreweg het populairst. U wordt begeleid door een lokale, Spaanssprekende gids, die u alles zal kunnen vertellen over het ecosysteem, de lokale gemeenschap en natuurlijk ook over de waterval zelf. Het laatste stuk van de wandeling is prachtig en leidt u door een dichtbegroeid nevelwoud waar de bomen bedekt zijn met bromelia’s, korstmossen en varens. Dit is ook het leefgebied van de Geelstaartwolaap (Mono Choro de Cola Amarilla), de Smaragdarasari (Tucaneta Esmeralda), en de Rode Rotshaan (Gallito de las Rocas), de nationale vogel van Peru.

Naar verwachting bent u rond 13.30 weer terug bij de lodge. Rest van de dag vrij.

Dag 12: transfer naar Chachapoyas | vrije middag
Op het door uw gewenste tijdstip wordt u met privévervoer naar uw hotel in Chachapoyas gebracht, een rit van een klein uur. Hier heeft u de middag vrij voor een eerste kennismaking met dit vriendelijke koloniale stadje.

Eventueel zou u vanmiddag nog het uitzichtpunt over de kloof van Sonche kunnen bezoeken voor een schitterend uitzicht over de 800 meter lager gelegen Utcabamba-rivier. Met de taxi rijdt u hier in een half uur naartoe.

Dag 13: dagexcursie naar Kuelap
Kuelap is zonder enige twijfel het belangrijkste bouwwerk van de Chachapoyas-beschaving. Kuelap was een bevolkingscentrum met administratieve, religieuze, ceremoniële en residentiële functies. Het is strategisch gelegen boven op de 3000-meter hoge Barreta-berg. Het complex beslaat 6 hectaren en is volledig ommuurd; de kolossale buitenmuren zijn op sommige plaatsen meer dan 20 meter hoog! Het complex omvat drie platformen met daarop honderden cirkelvormige gebouwen waarvan sommigen versierd zijn met friezen. Delen van het complex zijn overgroeid met mossen, varens en bromelia’s, dat het geheel een mysterieuze aanblik geeft.

Rond 8.30 uur wordt u opgehaald van uw hotel en rijdt u in een klein uur naar Nuevo Tingo waar het kabelbaan-station is gelegen. Per gondel zweeft u in 20 minuten naar het bezoekerscentrum vlak onder Kuelap, onderweg genietend van spectaculaire uitzichten over de vallei beneden u. Vanaf het bezoekerscentrum stijgen we te voet of te paard (extra kosten van US$ 10 per persoon, ter plaatse te betalen) naar de hoofdingang tot deze citadel van de Chachapoyas-cultuur

De rondleiding door het complex duurt ongeveer 2 ½ uur. Na afloop zal er worden geluncht in Nuevo Tingo, waarna u weer teruggebracht wordt naar uw hotel in Chachapoyas.

Dag 14: dagexcursie naar Revash en Leymebamba
Gepakt en bezakt sluit u zich vandaag aan bij de groepsexcursie naar Revash en het Museum van Leymebamba, in tegenstelling tot de rest van de groep zal u niet terugkeren naar Chachapoyas. Leymebamba ligt namelijk op de route Chachapoyas – Cajamarca, uw volgende bestemming na Leymebamba.

Vanuit Chachapoyas rijden we 60 km in zuidelijke richting tot aan San Tomas. Hier start het pad wat naar het mausoleum leidt. Het mausoleum van Revash is één van de meest bijzondere mausolea van de Chachapoyas-cultuur. Deze graven zijn hoog tegen de bergwand gebouwd op een richel onder een overhellende rotswand. De tombes in de vorm van huisjes zijn beschilderd met crème- en okertinten.Het bezoek aan Revash zal ongeveer 2 uur in beslag nemen, inclusief een pittige wandeling van 30 – 45 minuten.

Na de lunch vervolgen we onze weg naar Leymebamba, een slaperig plattelandsstadje dat bekend is geworden van de legendarische vondst een groot aantal mummies bij de Laguna de los Cóndores, een prachtig meer op 40 km van Leymebamba verscholen in een .

Het museum bestaat uit 5 zalen waar lokale archeologische vondsten worden tentoongesteld, en uitleg wordt gegeven over de etnografische geschiedenis en de Chachapoyas-beschaving. Het museum herbergt de 200 mummies die bij de Laguna de los Cóndores werden gevonden. De mummies worden bewaard in een afgesloten kamer, waar de temperatuur en luchtvochtigheid goed gecontroleerd wordt. Het is een wonderlijk gezicht, maar ook wel een beetje luguber.

Na uw bezoek zult u bij uw hotel worden afgezet. U kunt eventueel ook voor kiezen om in de herberg van het museum te blijven overnachten, in een programmavoorstel ontvangt u van ons de verschillende opties met bijbehorende (meer)prijzen.

Ook mogelijk: Voor ware avonturiers vormt de driedaagse (trek)tocht naar Laguna de los Cóndores een prachtige uitdaging. Gedurende drie dagen loopt (deels te voet en deels te paard) u tot wel 10 uur per dag. Paardrijervaring komt goed van pas, want op de eerste en laatste dag zal u vele uren op de rug van een paard zitten. Het mysterieuze Laguna de los Cóndores ligt op 40 km van Leymebamba diep verscholen in een bijna ondoordringbaar nevelwoud. Tegen de bergwanden rondom het meer zijn meerdere mausolea ontdekt met daarin honderden goed geconserveerde mummies. Onder de dikke vegetatie wachten vermoedelijk nog vele ruïnes op hun herontdekking, een droom voor menig ontdekkingsreiziger!

Dag 15: prachtige autorit met privéchauffeur van Leymebamba naar Cajamarca
Vandaag rijden we met privévervoer naar de stad Cajamarca, over één van de meest spectaculaire wegen van Peru of misschien wel van de gehele Andes. Van Leymebamba (2200m) klimt u geleidelijk naar een pas op 3600 meter hoogte. Vanuit de wolken begint u aan de afdaling naar het bijna 3000 meter lager gelegen Balsas. Onderweg passeert u verschillende ecologische en klimaatzones en zult u kunnen genieten van de prachtige tropische vegetatie en fantastische vergezichten. Fietsliefhebbers zouden ongetwijfeld wensen dat ze vandaag een fiets mee hadden!

In Balsas steken we de Marañon-rivier over en beginnen we aan de lange klim de vallei uit. Onderweg zult u zich vergapen aan metershoge cactussen en  wederom getrakteerd worden op schitterende vergezichten. Uiteraard kunt u de chauffeur herhaaldelijk vragen om te stoppen voor foto´s. Via enkele bergpassen, de Limon-vlakte en het marktstadje Celendín bereikt u in de namiddag Cajamarca, een prachtige koloniale stad gelegen op 2720 meter hoogte.

De totale reistijd beslaat inclusief foto-stops ongeveer 8 uur. U kunt vandaag het beste een lunchpakket meenemen uit Leymebamba, want onderweg zijn nauwelijks geschikte lunchplekken, in ieder geval niet voor de verwende westerse maag.

Dag 16: vrije dag Cajamarca
Lopend over de keien voel je de eeuwenoude geschiedenis van de stad. We zijn op 2720 meter hoogte, in de historische stad Cajamarca, bekend van de losgeld kamer van de Atahualpa, de Inca troonopvolger die door de Spanjaarden gevangen werd gehouden, en voor wie een astronomisch bedrag in goud en zilver als losgeld werd gevraagd, en ondanks dat aan deze eis werd voldaan, Atahualpa alsnog publiekelijk omgebracht.

Naast de Cuarto de Rescate waar Atahualpa gevangen werd gehouden, heeft Cajamarca nog tal van andere bezienswaardigheden. Bezoek de Plaza de Armas met de barokke kathedraal en de prachtige kerk van Belén. Beklim ook zeker de driehonderd treden naar de Cerro Santa Apolonia voor een panoramisch uitzicht over de stad en geniet, net als Atahualpa en andere Inca´s, van een thermaal (privé)bad bij Los Baños del Inca.

Cajamarca ligt in een vallei en wordt omgeven door een heuvelig Andeslandschap met veel grasland en ook naaldbossen. De streek is vooral bekend vanwege de zuivelproductie, bezoek de coöperatieve landbouwgemeenschap van Granja Porcón die zich hebben gespecialiseerd in agrotoerisme.

TIP: bezoek de Heladería Holanda, een prachtig voorbeeld van sociaal ondernemerschap met het lekkerste ijs van Cajamarca en mogelijk zelfs van Noord-Peru. Dankzij een hoogwaardig product gekoppeld aan toewijding en visie is deze ijssalon, uitgegroeid tot een lokaal succesverhaal, met een eigen ijsfabriek en meerdere nieuwe vestigingen. De ingrediënten (zuivel en fruit) worden lokaal ingekocht tegen een eerlijke prijzen. Een groot deel van het personeel is doof of alleenstaande moeder, een prachtig voorbeeld van sociaal ondernemerschap. Zo smaakt het ijsje nog lekkerder!

Optionele excursies voor vandaag:

 • Cumbemayo en 3000 jaar oude aquaducten
 • Stadstour met bezoek aan Ventanillas de Otuzco

Dag 17: Vlucht van Cajamarca naar Lima & luxe bus naar Huaraz

Vandaag wacht u een lange reisdag. Rond 05:00 uur ’s ochtends wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Lima, die om 07:19 uur gepland staat. Naar verwachting komt u om 8.25 uur aan in Lima, waar u opgewacht wordt en naar het busstation gebracht wordt voor uw luxe bus naar Huaraz, met gepland vertrek om 12:00 uur. Naar verwachting arriveert u rond 20:00 uur in Huaraz, waar u naar uw hotel gebracht wordt.

Dag 18: excursie naar Chavín de Huántar *
Tussen 09.00 en 09.30 uur wordt u opgehaald voor een bezoek aan het enigmatische Chavín de Huántar. We rijden eerst zuidwaarts tot aan Catac, via het Querococha-meer en een 4550 meter hoge bergpas bereikt u de Callejón de Conchucos, het dal waar Chavín de Huántar is gelegen. Deze archeologische plek was ooit het religieuze en administratieve centrum van de Chavín-cultuur (1200 tot 200 voor Christus). De meeste van de tempels en bouwwerken dateren van rond 900 voor Christus en zouden hiermee al bijna 3000 jaar oud zijn. In 1985 verklaarde de UNESCO Chavín de Huántar tot Werelderfgoed.

Chavín de Huántar is nog steeds gehuld in geheimen en mysteries. Bij het zien van de tempels met zijn vernuftige architectuur hoeft u geen geleerde te zijn om te begrijpen dat dit een belangrijke plek was, een plek die angst in moest boezemen bij de bevolking. De tempels zijn trapsgewijs gebouwd, als een piramide, en de buitenmuren van het complex waren versierd met angstaanjagende “Cabezas Clavas” (genagelde hoofden). Tijdens de rondleiding bezoekt u het ceremoniële plein en de onderaardse gangen waar zich de “Lanzón de Chavín” , een 3 meter hoge obelisk bevindt.

Na de lunch bezoekt u ook nog het prachtige Chavín site museum, waar de archeologische opgravingen te bezichtigen zijn. Hierna zult u teruggebracht worden naar Huaraz waar u rond 18:30 uur in het centrum zult worden afgezet.

* dit is de door ons gesuggereerde opties, uiteraard kunt u vandaag ook voor een andere excursie of wandeltocht kiezen.

Ook mogelijk: Huaraz is een waar paradijs voor alpinisten en wandelaars. De bekendste en meest populaire trektocht is zonder enige twijfel de vierdaagse Santa Cruz trek, maar er zijn nog tal van andere minder bekende trektochten te maken in het Nationale Park van Huascarán, van verschillende zwaarte en duur. Mocht u geïnteresseerd zijn in deze trektocht dan trekt u het best twee extra dagen uit voor uw bezoek aan Huaraz.

Dag 19: excursie naar de gletsjer van Pastoruri
In het zuidelijke deel van de Cordillera Blanca ligt de Pastoruri Gletsjer; deze gletsjer op een hoogte van 5200 meter is symbool geworden voor de opwarming van de aarde en het snelle verdwijnen van de gletsjers, een probleem dat met name ook in de tropische Andes-regio.

Nadat u opgehaald bent bij uw hotel rijden we door de Callejón de Hauylas in zuidelijke richting tot aan Pachacoto, waar we over een onverharde weg de Cordillera Blanca inrijden. Onderweg wordt gestopt bij enkele kleine meren en een bos met Puya Raimondi. Deze reusachtige bromelia komt eenmaal in zijn leven (tot wel 100 jaar!) tot bloei en kan gedurende de bloeitijd van drie maanden tot wel 20.000 bloemen produceren, waarna de plant langzaam afsterft.

Niet lang daarna bereiken we onze eindbestemming, de Pastoruri Gletsjer. Vanaf de parkeerplaats wandelt u in een half uur (ongeveer 1 kilometer) naar de gletsjerwand gelegen op een duizelingwekkende hoogte van ruim 5200 meter, waar u alle tijd krijgt om rond te wandelen en foto´s te maken. De gletsjer is in de laatste 30 jaar gestaag gekrompen en is nog maar zo’n 8 vierkante kilometer groot.

Na afloop keren we weer terug naar Huaraz, onderweg zal nog gestopt worden bij een restaurant voor een optionele late lunch, waar u rond 18:30 uur in het centrum zult worden afgezet.

NB: Deze groepstour wordt begeleid door een Spaanssprekende gids, tegen bijbetaling van 60 US$ kunt u een Engelssprekende vertaler-gids meekrijgen die u gedurende de tour zal vergezellen. U kunt uiteraard ook voor een wat duurdere privétour kiezen, zodat u wat vroeger kunt vertrekken en daarmee de groepstours zult ontlopen.

Dag 20: dagwandeling naar Laguna 69 | nachtbus naar Lima
Vandaag wacht u een prachtige wandeling naar één van de mooiste meren van de Cordillera Blanca; een intens turquoise gekleurd meer aan de voet van de Chacraraju (6112 m) en de Pisco (5760 m).

Om 05:00 uur wordt u van uw hotel opgehaald. Door de Callejón de Huaylas rijden we noordwaarts via Carhuaz tot aan Yungay, hier slaan we af en rijden we via een bergweg naar de Llanganuco Vallei. De Llanganuco-vallei is ronduit spectaculair: de ingang van de vallei is indrukwekkend met aan weerszijden loodrecht omhoog lopende wanden. De vallei  wordt omgeven door enkele van de hoogste bergen van Peru, met o.a. de Huascarán (6768m), Huandoy (6395m), Pisco (5760m), Chacraraju (6108m) en de Chopicalqui (6354 m). Hier passeren we de 2 lagunes van Llanganuco, Chinancocha en Orconcocha. Niet lang daarna bereiken we de camping van Cebollapampa (3900 m), het startpunt van de wandeling naar Lagune 69. Deze turquoise gekleurde lagune ligt op een hoogte van 4600 meter aan de voet van de Chacraraju-berg, u zult vandaag dus 700 hoogtemeters moeten overbruggen vandaag. Dit is geen technische klim, maar door de aanzienlijke hoogte, wel een redelijk zware. Het is dus belangrijk dat u goed geacclimatiseerd bent en over een redelijke conditie beschikt. Na een rustpauze bij het meer, daalt u in 2 tot 2.5 uur weer af naar het startpunt van de wandeling bij Cebollapampa, waarna u in drie uur terugrijdt naar Huaraz. Rond 17:00 uur zult u worden afgezet in het centrum van de stad.

Rond 21:00 uur wordt u naar de busterminal gebracht wordt voor de luxe openbare nachtbus van Cruz del Sur naar Lima, die om 22:00 vertrekt.

NB: Deze groepstour wordt begeleid door een Spaanssprekende gids, tegen bijbetaling van 60 US$ kunt u een Engelssprekende vertaler-gids meekrijgen die u gedurende de tour zal vergezellen. U kunt vandaag uiteraard ook voor een wat duurdere privétour kiezen, zodat u geen tijd verliest met wachten, kunt stoppen waar u dat wilt en zonder tijds- of groepsdruk in uw eigen tempo kunt wandelen. Informeert u bij ons naar de geldende meerprijzen.

Dag 21: aankomst en vrije dag Lima
Naar verwachting komt u om 06:40 uur aan in Lima, waar u opgewacht wordt en bij uw hotel wordt afgezet. De rest van de dag heeft u vrij.

Optionele excursies voor vandaag:

 • City tour Lima: van Koloniaal naar Modern
 • Uniek Lima: Stadswandeling door het historisch centrum
 • Fietstocht door Miraflores en Barranco

Dag 22: transfer luchthaven; terugvlucht
Afhankelijk van uw vlucht heeft u vandaag nog een groot deel van de dag vrij om iets meer van Lima te zien. U zult tijdig naar de luchthaven gebracht worden voor uw retourvlucht naar Europa.

Einde van onze service.

Inclusief

24-uur per dag Nederlandstalige ondersteuning

Onze handige infosheets, vol met suggesties, praktische info en onze persoonlijke restaurant-tips

Overnachtingen:

alle overnachtingen in hotels in de prijsklasse US$ 65 – 85 per tweepersoonskamer, voor zien van een privébadkamer en inclusief ontbijt

 • twee nachten in de Gocta Lodge
 • twee nachten in de Pumarinri Lodge
 • hotelkamer in Huaraz voor de nachtbus naar Lima

Vervoer:
Veiligheidshalve zijn bij ons standaard alle transfers in uw programma inclusief. Dit geldt dus voor de transfers tussen luchthaven of busterminal en de hotels en omgekeerd. Bovendien wordt u bij alle tours (in groep of privé) bij uw hotel opgehaald en weer afgezet. U betaalt dus niet extra voor taxi’s en vermijdt risico’s en een hoop geregel ter plekke.

 • privétransfers in Lima, Trujillo, Chiclayo, Tarapoto, Cajamarca en Huaraz tussen hotels en luchthaven/ busterminal
 • luxe bus tussen Lima – Trujillo, vlucht mogelijk tegen meerprijs
 • bus tussen Trujillo en Chiclayo
 • luxe nachtbus tussen Chiclayo en Tarapoto
 • privétransfer naar de Pumarinri Lodge en vice versa
 • autorit met Spaanstalige privéchauffeur tussen Tarapoto en Cocachimba (Gocta Lodge)
 • privétransfer van Cocachimba naar Chachapoyas
 • autorit met Spaanstalige privéchauffeur tussen Leymebamba en Cajamarca
 • binnenlandse vlucht Cajamarca – Lima, incl. luchthavenbelastingen
 • luxe bus van Lima naar Huaraz
 • luxe nachtbus van Huaraz naar Lima

Groepsexcursies, met Spaanstalige gids:.

 • korte wandeling bij de Pumarinri Lodge (Tarapoto, Pumarinri Lodge)
 • wandeling bij naar de Pucayaquillo waterval (Tarapoto, Pumarinri Lodge, Engelstalige privé-vertaalgids tegen meerprijs)
 • dagexcursie naar Mushuk Lamas: Coffee and Tall Forests of Birdwatch-boottour: From Huallaga to Mayo (Tarapoto, Pumarinri Lodge, Engelstalige privé-vertaalgids tegen meerprijs)
 • wandeling naar de waterval van Gocta (Engelstalige vertaalgids tegen meerprijs)
 • dagexcursie naar de Pastoruri-gletsjer (Engelstalige vertaalgids tegen meerprijs)
 • dagwandeling naar Laguna 69 (Engelstalige vertaalgids tegen meerprijs)

Groepsexcursies, met tweetalige gids (Engels / Spaans):

 • dagexcursie naar de Tempel van de Maan en Zon en Chan Chan, inclusief entrees
 • dagexcursie Heer van Sipán en de piramides van Túcume, inclusief entrees
 • dagexcursie naar Kuelap, inclusief entrees
 • dagexcursie naar Revash en Leymebamba, inclusief entrees
 • dagexcursie naar Chavín de Huántar, inclusief entrees

Exclusief

 • internationale vlucht
 • overige maaltijden, optionele excursies en entrees, persoonlijke uitgaven
 • verplichte verzekering die ziektekosten en ongevallen in Peru dekt, alsmede sterk aangeraden annuleringsverzekering

Entrees

De volgende entrees zijn nog niet inclusief. Onderstaand de huidige prijzen per persoon, die in het nieuwe jaar zouden kunnen variëren:

  • Entree tot Huembo, op de route Tarapoto – Gocta voor spotten van de Spatuletail Kolibrie: 25 Soles / ca. US$ 7

Overweeg ook eens

Zoals bij alle op onze website gepubliceerde reizen, kunt u deze reissuggestie naar hartenlust aanpassen aan uw voorkeuren en wensen. Overweeg bijvoorbeeld eens:

   • bezoek het ecologische reservaat Chaparrí vanuit Chiclayo, hier leven brilberen, condors, vossen, speciale vogelsoorten en ander wildleven in een uniek ecologisch systeem van tropische droge bossen tegen de berghellingen van de Andes. TIP: Met een extra vrije dag en overnacht in de Chaparrí eco-lodge
   • extra vrije dag in Tarapoto voor een bezoek (inclusief wandeling) aan één van de vele prachtige tropische watervallen die u hier vindt, ontdek de tropische smaken van de Amazone-regio en neem deel aan de culinaire tour om de tropische smaken , of bezoek Lamas, Alto Mayo of de Laguna Sauce.
   • een extra dag in Chachapoyas voor bezoek aan de sarcofaag van Karajía
   • vierdaagse Santa Cruz trektocht bij Huaraz
   • verlenging naar Iquitos en een vier- of vijfdaags jungle-avontuur in het Pacaya Samiria-reservaat.
   • een afsluiting aan het strand, middels een verlenging naar de kust bij Mancora

Uw prijs

Uw prijs hangt onder andere af van:

   • het aantal personen waarmee u reist
   • het seizoen waarin u reist
   • hoe lang of kort (duurder, omdat er minder beschikbaarheid is van hotels en gidsen) u van tevoren reserveert
   • uw keuze voor accommodaties en andere individuele wensen

In bovenstaande richtprijs zijn we uitgegaan van een tijdige boeking in het voorseizoen en een reis, gemaakt door 2 personen die in een tweepersoonskamers overnachten.

Vaak werken wij samen met kleinschalige hotels in de prijscategorie US$ 65 – 85 per tweepersoonskamer en daar is bovenstaande richtprijs dan ook op gebaseerd.

Wij selecteren de hotels persoonlijk, en houden daarbij rekening met de ligging, klantvriendelijkheid en natuurlijk de algehele prijs-kwaliteit verhouding. Vanzelfsprekend beschikt u over een privébadkamer, een goed bed en is het ontbijt inbegrepen. Verder vinden we de aanwezigheid van een buitenruimte belangrijk, zoals een tuin, patio of dakterras. Wij proberen zoveel mogelijk samen te werken met kleinschalige en lokale hotels, waar de service in onze ervaring warmer is dan in grotere, wat onpersoonlijkere hotelketens. In onze programmavoorstellen geven we bij iedere bestemming  verschillende hotelopties, van eenvoudig tot zeer luxe.