Home » Rondreis Peru in 3 weken

Rondreis Peru in 3 weken

Rondreis Peru in 3 weken

Heel veel afwisseling in slechts 3 weken: u zult het gevoel krijgen een heel continent te bezoeken in plaats van slechts 1 land! Aan de kust bezoekt u onder andere de Islas Ballestas en maakt u een avontuurlijke vlucht over de geheimzinnige Nazca-lijnen. U heeft tijd om de Werelderfgoed-steden Arequipa en Cusco te verkennen, geniet van de vlucht van de condor bij van één van de diepste canyons ter wereld, slaapt bij een lokaal gastgezin op het kleurrijke Titicacameer en reist als kers op de taart via de prachtige Heilige Vallei naar Wereldwonder Machu Picchu!

Route rondreis door Peru in 3 weken
RICHTPRIJS 2018: € 1675 p.p. bij 2 personen
Gebaseerd op huidige vluchtprijzen en onderdak in tweepersoonskamers in de prijsklasse € 55-75.
Geen verborgen kosten!
Contacteer ons nu over deze rondreis!

 

 

 

Reisschema

Dag 1: Aankomst Lima
Dag 2: Lima – Islas Ballestas – Huacachina
Dag 3: vrije dag Huacachina, naar Nazca
Dag 4: Nazcalijnen; nachtbus Arequipa
Dag 5-6-7: vrije dagen Arequipa
Dag 8: Colca Canyon
Dag 9: Colca Canyon
Dag 10: Colca Canyon en naar Puno
Dag 11: vrije dag Puno, optioneel bezoek Sillustani
Dag 12-13: het Titicacameer
Dag 14: Van Puno naar Cusco
Dag 15: Vrije dag Cusco
Dag 16: Heilige Vallei: Pisaq-Ollantaytambo; trein naar Aguas Calientes
Dag 17: Bezoek Machu Picchu – trein terug naar Heilige Vallei
Dag 18: vrije dag Heilige Vallei; middagtransfer naar Cusco
Dag 19: vrije dag Cusco
Dag 20: van Cusco naar Lima
Dag 21: transfer luchthaven; terugvlucht

Programmabeschrijving

Dag 1: aankomst Lima | ontmoeting medewerker ter plekke
We halen u op van de luchthaven van Lima en brengen u naar uw hotel, waar u zult worden opgewacht door onze medewerker ter plaatse die het programma van de komende weken nog even met u doorspreekt. Rest van de dag vrijaf.

Dag 2: vrije ochtend Lima | middag-bus van Lima naar Paracas
Na een vrije ochtend wordt u rond het middaguur opgehaald van uw hotel en naar de busterminal van Cruz del Sur, Peru’s meest aangeraden en veiligste maatschappij, gebracht voor uw luxe bus naar Paracas. Kijk hier eens voor een impressie van de bussen. Ook tussen Ica en Nazca, Nazca en Arequipa, en tussen Puno en Cusco zult u met deze maatschappij reizen.
Naar verwachting komt u rond 17:30 aan in Paracas. Hier wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 3: de Islas Ballestas | privétransfer naar Huacachina
Rond 08:00 uur begeleidt onze lokale agent u naar het haventje van Paracas voor uw tour naar de Islas Ballestas. Ook wel de Galápagos van de armen genoemd, herbergen deze eilanden onder andere grote kolonies zeeleeuwen en pinguïns, die u van wel heel dichtbij kunt bekijken.
De visrijke wateren trekken ook enorm grote groepen vogels zoals aalscholvers en pelikanen. Zoveel zelfs, dat Peru in de negentiende eeuw steenrijk werd van de guano, vogelpoep die op sommige van de eilandjes wel een laag van zo’n vijftig meter dik heeft afgezet en die als kunstmest werd gebruikt. De export naar Amerika en Europa leverde zoveel op dat Spanje in 1865 en 66 zelfs probeerde de nabijgelegen Chincha-eilanden te annexeren gedurende de zogenaamde Guano Oorlog. Naast zeeleeuwen, pinguïns, aalscholvers en pelikanen kunt u met een beetje geluk ook flamingo’s en dolfijnen spotten.
Na afloop van uw tour wordt u per privétransfer naar uw hotel in Huacachina gebracht, een rit van een ruim uur. Onderweg kunt u optioneel, zonder extra kosten, een wijn- en pisco-bodega of een landelijk restaurant bezoeken. Op die manier zou u ongeveer anderhalf uur later in Huacachina aankomen. Geef ons bij uw reservering aan of u hiervan gebruik zou willen maken.

Rest van de dag vrij.

Optioneel vandaag (nog niet inclusief, zie onze gids optionele excursies):

 • Bezoek aan het Paracas Reservaat, voorafgaand aan uw transfer naar Huacachina
 • Buggy en sandboardtour Huacachina bij ondergaande zon

Dag 4: vrije ochtend Huacachina | bus naar Nazca
Na een vrije ochtend in de oase van Huacachina wordt u tegen het middaguur per privétransfer van Huacachina naar Ica gebracht. Hier neemt u de luxe bus van Cruz del Sur (zie hierboven) naar Nazca, waar u naar verwachting om 15:00 uur aankomt. Eenmaal in Nazca wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. Rest van de dag vrij.

Dag 5: optionele vlucht over de Nazca-lijnen | optionele excursie Chauchilla | nachtbus naar Arequipa
Vandaag kunt u optioneel een spectaculaire vlucht over de Nazca-lijnen maken, de mummiebegraafplaats van Chauchilla bezoeken, of rustig bijkomen in de zon van Nazca, voordat u ’s avonds naar de busterminal wordt gebracht voor uw luxe nachtbus van Cruz del Sur naar Arequipa, die om 22:00 uur vertrekt.

Optioneel vandaag (nog niet inclusief, zie onze gids optionele excursies):

 • Vlucht over de Nazca-lijnen
 • Bezoek aan de mummiebegraafplaats van Chauchilla

Dag 6 aankomst en vrije dag Arequipa
Na aankomst van uw bus in Arequipa wordt u naar uw hotel gebracht. Rest van de dag vrij.

Arequipa is een uitstekende plek om enkele dagen te vertoeven: prima weer, goede restaurants, interessante musea en een fantastisch mooie binnenstad – opgenomen op de Werelderfgoedlijst.
Het is belangrijk om voorafgaand aan de tour naar de Colca Canyon goed te acclimatiseren. Op weg naar de Canyon doet u een pas van 4800 meter hoogte aan, dus een paar dagen op ca. 2400 meter komt goed uit!
We suggereren om de eerste vrije middag in Arequipa het klooster van Santa Catalina en het Museo Santuarios Andinos (in de volksmond “het museum van Juanita”) te bezoeken. Beide plekken beschikken over eigen gidsen die u ter plekke kunt inhuren.

Dag 7 en 8: Arequipa
Twee extra vrije dagen in Arequipa, om wat beter uit te rusten en te acclimatiseren voorafgaand aan uw tour naar de Colca Vallei.

Optioneel vandaag (nog niet inclusief, zie onze gids optionele excursies):

 • Reality tour – de andere realiteit in Peru
 • Stadswandeling langs de Verborgen Plekjes van Arequipa

Dag 9: naar de Colca Vallei
Vandaag stapt u weer de bus in. Doel is de Colca Canyon – één van de diepste canyons ter wereld – gelegen op ca. 4,5 uur van Arequipa. De aangelegen Colca Vallei wordt ook wel de vuur-vallei genoemd, omdat ze midden vulkaangebied gelegen is.
In deze groepstour reizen we op de eerste dag 160 kilometer naar het plaatsje Chivay in de vallei. In het begin van de tocht hebben we uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani en Picchu Picchu. Daarna gaat het door Nationaal Park Pampa Cañahuas waar, op een hoogte van 3400 meter, groepen gedomesticeerde lama’s en alpaca’s en de wilde, beschermde en zeldzame vicuñas rondlopen.

Na verschillende stops bereiken we Patapampa (letterlijk ‘hoogland’), met 4850 meter het hoogste punt op onze hele rondreis. Daarna gaat het naar beneden, naar Chivay (3600 meter), waar u kunt lunchen (niet inclusief). Van daaruit is het nog maar een klein stukje naar het schitterend gelegen hotel in de kleine Andesgemeenschap Corporaque. Na de tocht kunt u een optionele wandeling maken en optioneel de warmwaterbronnen van La Calera bezoeken. Voor beide opties geldt geen meerprijs.

Dag 10: langs de rand van de Colca Canyon
Vandaag staan we erg vroeg op en rijden we naar de Cruz del Condor. Dit is de beste plek ter wereld om van dichtbij de condor (werelds grootste vliegende vogel met een spanwijdte tot ruim 3 meter en een lengte tot 1.10m) te kunnen zien. Met een beetje geluk zeilt hij op slechts enkele meters langs je. Optioneel maken we een wandeling van ca. een uur, aan de rand van de canyon, waarbij we hagedisjes, adelaars, meer condor, vossen en de grote, konijnachtige vizcacha kunnen tegenkomen. Daarna gaat het terug richting ons hotel, waarbij we Maca – een door een grote aardbeving in 1991 verwoest dorpje aandoen. Eveneens stoppen we in Yanque, met een schitterend kerkje, gebouwd uit wit vulkaangesteente. In de middag heeft u de tijd aan uzelf om deze fraaie omgeving op eigen houtje te verkennen.

Dag 11, vrije ochtend Colca Vallei | bus naar Puno
Na een vrije ochtend rijdt u ’s middags in ongeveer 6 uur naar Puno. Eenmaal in Puno wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 12: het Titicacameer: de drijvende Uros-eilanden en overnachting op Amantaní
Vanaf uw hotel in Puno en brengen we u naar de haven, van waaruit u eerst een bezoekje aan de Uros-eilanden brengt. De Uros vormden een oude stam die zich probeerde te isoleren van de oorlogszuchtige Colla’s – en later van de Inca’s. Ze trokken het Titicacameer op en bouwden drijvende eilanden van totora-riet om op te wonen. Vandaag de dag leven er nog steeds enkele honderden leden van de Uros-stam, tegenwoordig allen Aymara sprekend, op de eilanden, waar huizen, wachttorens, kerken en boten gemaakt zijn van riet. De eilanden moeten continu worden verzorgd: terwijl het riet van onderuit wegrot, worden er bovenop steeds nieuwe lagen geplaatst.
Daarna gaat het richting het eiland Amantaní, op ongeveer 3 uur varen van Puno. De inwoners leven nog steeds op een traditionele manier, bijvoorbeeld zonder gemotoriseerd transport. Op het schilderachtige Amantaní zult u bij een traditioneel gastgezin overnachten en een schitterende zonsondergang beleven. Daarnaast maakt u een wandeling naar het hoger gelegen gedeelte van het eiland, met spectaculaire vergezichten!

Dag 13: het Titicacameer: Amantaní en Taquile
Na het ontbijt met uw gastgezin op Amantaní vaart u naar het nabijgelegen Taquile met zijn traditionele textielarbeid. Mannen lopen hier met breinaalden rond en vrouwen weven kleurrijke kledij, waaruit u de sociale status en de burgerlijke staat van de drager op kunt maken. Na een mooie wandeltocht en een lunch (niet inclusief) vaart u terug naar Puno, waar u in de namiddag, na een tocht van ongeveer 3 uur, aankomt en naar uw hotel wordt gebracht.

Dag 14: van Puno naar Cusco
In ongeveer 7 uur rijden we per luxe bus van Cruz del Sur van Puno naar Cusco. Een schitterende rit: de hoogvlakte van het Titicacameer neemt gaandeweg plaats voor woeste bergen, smalle valleien met verspreid liggende Andesgemeenschappen en uiteindelijk voor de groene dalen nabij de antieke hoofdstad van de Inca’s. Rond 15:00 komt u aan in Cusco en brengen we u naar uw hotel. In Cusco is dat in de schilderachtige artiestenwijk San Blas, met zijn kronkelende straatjes en vreemde mengelmoes van koloniale bouwstijl en dorpse sfeer. Rest van de dag: vrij.
NB: In plaats van deze bus kunt u vandaag ook voor een comfortabele en luxe toeristenbus kiezen, met begeleide uitstapjes onderweg, en inclusief lunch. Meerprijs van deze service is US$ 42 per persoon. U bent in dit geval – vanwege de uitstapjes – wat langer onderweg. Vertrektijd is 07:00, aankomsttijd 17:00.

Dag 15: Cusco, de antieke hoofdstad van de Inca’s
De eerste van twee vrije dagen in Cusco, de oude hoofdstad van de Inca’s, zal nauwelijks genoeg zijn om de stad goed te bekijken. Doe één van onze optionele excursies, leer meer over de Inca’s in het Museo Inca of het Museo Precolombino, bezoek de imposante ruïnes van Sacasywaman net buiten de stad en het schitterende koloniale centrum met zijn vele kerken, wandel door de artiestenwijk San Blas, geniet van de familiaire backpack-sfeer in de pubs, maak kennis met de lekkerste streekgerechten in één van de vele uitstekende restaurants… Kortom genoeg te doen!

Optioneel vandaag (nog niet inclusief, zie onze gids optionele excursies):

 • stadstour Cusco van een halve of hele dag
 • diverse sportieve activiteiten

Dag 16: de mooiste plekjes in de Heilige Vallei | trein naar Aguas Calientes
Vandaag bezoekt u de Heilige Vallei van de Inca’s. Eerst gaat het per privétransport naar het dorpje Pisac met zijn befaamde markt en ruïnes, vervolgens volgen we de Urubambarivier naar het stadje met dezelfde naam. Vanuit hier bezoeken we de pre-Inka zoutmijnen van Salineras en uiteindelijk komen we aan in het antieke dorpje Ollantaytambo waar we het indrukwekkende Incafort bezoeken. Vanaf Ollantaytambo neemt u de trein naar Aguas Calientes, het dorpje nabij Machu Picchu. Hier komt u rond 18:00 aan en wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 17: Bezoek Machu Picchu | trein terug naar Heilige Vallei
Vandaag staat u al om 5 uur op om de eerste bus naar Machu Picchu te nemen. Om 6 uur kunt u de ‘Verloren Stad van de Inca’s’ binnen, net op tijd om het eerste zonlicht over de omringende bergkammen te zien schijnen. Een magisch moment. Na een optionele rondleiding hebt u de dag voor u om de ruïnes te verkennen. ’s Middags neemt u de bus terug naar Aguas Calientes en vandaar de trein naar Ollantaytambo. Daar wordt u opgewacht en naar een hotel in hetzelfde dorpje gebracht.

Optioneel vandaag (nog niet inclusief):

 • gids voor een privérondleiding in Machu Picchu van ca. 3 uur
 • extra entree bergtop Wayna Picchu of bergtop Machu Picchu

Dag 18: vrije dag Heilige Vallei | middagtransfer naar Cusco
Na een paar lange dagen en vroege ochtenden kunt u heerlijk op het gemak doen in de zonnige Heilige Vallei van de Inca’s. U kunt heerlijk wandelen door een landelijke omgeving, een uitstapje maken naar het dorpje Urubamba met zijn typische markt, optioneel een Nederlandse stichting bezoeken die met arme mensen uit de omgeving werkt, of bijvoorbeeld de ruïnes van Moray bezoeken. In de loop van de middag brengen we u per privétransfer terug naar Cusco, waar u zult overnachten.

Dag 19: vrije dag Cusco
Een laatste vrije dag in Cusco.

Optioneel vandaag (nog niet inclusief, zie onze gids optionele excursies):

 • stadstour Cusco van een halve of hele dag
 • diverse sportieve activiteiten

Dag 20: van Cusco naar Lima
In de ochtend brengen we u naar de luchthaven voor uw vlucht naar Lima. Daar wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.
De rest van de dag hebt u vrij, om Lima naar eigen inzicht te verkennen. Optioneel is de stadstour daar.

Dag 21: transfer luchthaven; terugvlucht
U wordt tijdig naar de internationale luchthaven van Lima gebracht voor uw retourvlucht naar Europa.

Einde van onze service.

Inclusief

24-uur per dag Nederlandstalige ondersteuning

Onze zelfgeschreven stadsgidsen Cusco en Arequipa, vol persoonlijke tips en ervaringen

Onze persoonlijke restaurant-tips

Overnachtingen:

 • alle overnachtingen in beschreven hotels, inclusief ontbijt
 • verblijf Amantaní (Titicacameer) bij familie thuis (basic onderkomens), inclusief maaltijden

Vervoer:
Anders dan bij vele andere reisorganisaties zijn bij ons veiligheidshalve standaard alle transfers in uw programma inclusief. Dit geldt dus voor de transfers tussen luchthaven of busterminal en vice versa. Bovendien wordt u bij alle tours (in groep of privé) bij uw hotel opgehaald en weer afgezet. U betaalt dus niet extra voor taxi’s en vermijdt risico’s en een hoop geregel ter plekke.
Een uitzondering hierop is Aguas Calientes, het dorpje nabij Machu Picchu. In dit dorpje is – uitgezonderd de bussen naar Machu Picchu – geen gemotoriseerd verkeer. Daarom wandelt u in een paar minuten naar uw hotel. U wordt door een medewerker van uw hotel begeleid.

 • privétransfers in Lima
 • luxe bus Lima – Paracas
 • privétransfers in Paracas
 • privétransfers Paracas – Huacachina – Ica
 • luxe bus Ica – Nazca
 • privétransfers in Nazca
 • luxe bus Nazca – Arequipa
 • privétransfers in Arequipa
 • groepsvervoer tussen Arequipa – de Colca Vallei en Puno
 • privétransfers in Puno
 • groepsvervoer op het Titicacameer
 • luxe bus Puno – Cusco
 • privétransfers in Cusco
 • privévervoer in de Heilige Vallei van de Inca’s
 • trein Ollantaytambo – Aguas Calientes – Ollantaytambo
 • bus Aguas Calientes – Machu Picchu – Aguas Calientes
 • privétransfers Ollantaytambo – Urubamba – Cusco
 • binnenlandse vlucht Cusco-Lima, inclusief luchthavenbelastingen
 • privétransfers in Lima

Groepsexcursies, met Engelstalige gids

 • Islas Ballestas, exclusief entrees
 • driedaagse tour Colca Vallei, exclusief entrees en maaltijden anders dan ontbijt
 • tweedaagse tour Titicacameer, inclusief entrees, 1 x ontbijt, 1 x lunch, 1 x diner

Privé-chauffeur in de Heilige Vallei van de Inca’s | gids mogelijk tegen meerprijs

Entrees Machu Picchu:
De standaard-entrees tot Machu Picchu zijn inclusief. Nog niet inclusief zijn de optionele bergtoppen Wayna Picchu (US$ 11 extra pp) of Machu Picchu (US$ 7 extra pp). Geef ons bij een reservering alstublieft aan welk entree u prefereert, aangezien we deze ruim van tevoren moeten aanschaffen. Meer informatie over de verschillende entrees tot Machu Picchu.

Exclusief

 • internationale vlucht
 • overige maaltijden, optionele excursies en entrees, persoonlijke uitgaven
 • verplichte verzekering die ziektekosten en ongevallen in Peru dekt, alsmede sterk aangeraden annuleringsverzekering

Entrees

De volgende entrees zijn nog niet inclusief. Onderstaand de huidige prijzen per persoon, die in het nieuwe jaar zouden kunnen variëren:

 • Islas Ballestas: 13 soles / ca. € 3,50
 • Colca Vallei: 70 soles / ca. € 18,50 | optioneel entree warmwaterbronnen La Calera: 15 soles / ca. € 4
 • Salineras in de Heilige Vallei: 10 soles / ca. € 2,50
 • Optioneel: Cusco en de Heilige Vallei:
  Voor Cusco en de Heilige Vallei bestaat een algeheel toeristenticket, de Boleto Turistico. Met dit toeristenticket kunt u onder andere de ruïnes in de Heilige Vallei en de ruïnes net buiten Cusco bezoeken, alsmede een aantal musea in Cusco. Nadeel aan dit ticket is dat de twee interessantste musea in Cusco niet inclusief zijn en een apart entree vergen. Het hele toeristenticket kost S/. 130 pp (ca. € 34,50), maar u heeft ook de mogelijkheid een toeristenticket te kopen die alleen geldig is voor de ruïnes van de Heilige Vallei en één die alleen geldig is voor Cusco. Beiden kosten S/. 70 pp (ca. € 18,50) en zijn 1 dag geldig. Voor de stadstour in Cusco heeft u bovendien nog de entrees tot de Kathedraal en de Zonnetempel nodig; samen is dat S/. 35 pp (ca. € 9,50). Het toeristenticket kunt u ter plekke bij de entrees van ruïnes en musea kopen.

Overweeg ook eens

Zoals bij alle op onze website gepubliceerde reizen, kunt u deze reis-suggestie naar hartenlust aanpassen aan uw voorkeuren en wensen. Overweeg bijvoorbeeld eens:

 • een trektocht door de Colca Canyon
 • een dag-tour over het Titicacameer, in plaats van een tweedaagse tour, zodat u elders wat meer tijd kunt inplannen
 • een extra dag om ook Sillustani te bezoeken
 • een vierdaagse trektocht naar Machu Picchu in plaats van de treinreis
 • een (halve) dagwandeling in de Heilige Vallei of vanuit Cusco
 • raften, mountainbiken of paragliden nabij Cusco
 • een excursie naar het regenwoud van Tambopata of Manu
 • dineren in een restaurant van wereldklasse in Lima
 • een uitbreiding van uw reis naar Noord-Peru

Uw prijs

Uw prijs hangt onder andere af van:

 • het aantal personen waarmee u reist
 • het seizoen waarin u reist
 • hoe lang of kort (duurder, omdat er minder beschikbaarheid is van hotels en gidsen) u van tevoren reserveert
 • uw keuze voor accommodaties en andere individuele wensen

In bovenstaande richtprijs zijn we uitgegaan van een tijdige boeking in het voorseizoen en een reis, gemaakt door 2 personen die in tweepersoonskamers overnachten.
Vaak werken wij samen met kleinschalige hotels in de prijscategorie € 55 – 75 per tweepersoonskamer en daar is bovenstaande richtprijs dan ook op gebaseerd. Uiteraard beschikt u altijd over een privébadkamer. (Veel) luxer kan natuurlijk ook. Wij selecteren de hotels persoonlijk, en houden daarbij rekening met zaken als locatie, schoonheid, klantvriendelijkheid en natuurlijk prijs-kwaliteit verhouding. Wij proberen zoveel mogelijk samen te werken met kleinschalige hotelletjes, daar de service in dit soort in onze ervaring vaak warmer is dan in grotere hotelketens. Hele luxe hotels zijn echter toch vaak wel onderdeel van een keten. Desgewenst kunnen wij uiteraard verschillende hotelcategorieën voor u door-rekenen.