Home » Rondreis Peru in 3 weken

Rondreis Peru in 3 weken

Rondreis Peru in 3 weken

Heel veel afwisseling in slechts 3 weken: u zult het gevoel krijgen een heel continent te bezoeken in plaats van slechts 1 land! Aan de kust bezoekt u onder andere de Islas Ballestas en maakt u een avontuurlijke vlucht over de geheimzinnige Nazca-lijnen. U heeft tijd om de Werelderfgoed-steden Arequipa en Cusco te verkennen, geniet van de vlucht van de condor bij van één van de diepste canyons ter wereld, slaapt bij een lokaal gastgezin op het kleurrijke Titicacameer en reist als kers op de taart via de prachtige Heilige Vallei naar Wereldwonder Machu Picchu!

Route rondreis door Peru in 3 weken
RICHTPRIJS 2020: US$ 1886 p.p. bij 2 personen
Gebaseerd op huidige vluchtprijzen en onderdak in tweepersoonskamers in de prijsklasse US$ 65-85.
Geen verborgen kosten!
Contacteer ons nu over deze rondreis!

 

 

 

Reisschema

Dag 1: aankomst Lima
Dag 2: van Lima naar Paracas | bezoek Paracas Reservaat
Dag 3: Islas Ballestas | transfer naar Huacachina
Dag 4: vrije ochtend Huacachina | middagbus naar Nazca
Dag 5: optionele excursies Nazca | (nacht)bus naar Arequipa
Dag 6-7: vrije dagen Arequipa
Dag 8: van Arequipa naar de Colca Canyon
Dag 9: Colca Canyon
Dag 10: Colca Canyon | middagtransfer naar Puno
Dag 11: vrije ochtend Puno | middagbezoek Sillustani
Dag 12: het Titicacameer: drijvende Uros-eilanden, overnachting lokaal gezin Amantaní
Dag 13: het Titicacameer: Amantaní en Taquile
Dag 14: van Puno naar Cusco | vrije namiddag Cusco
Dag 15: vrije dag Cusco
Dag 16: transfer naar de Heilige Vallei met bezoeken Chinchero, Moray en Salineras | trein naar Aguas Calientes
Dag 17: bezoek Machu Picchu | trein terug naar Heilige Vallei
Dag 18: bezoeken aan Ollantaytambo en Pisac | aansluitende transfer naar Cusco
Dag 19: vrije dag Cusco
Dag 20: vlucht van Cusco naar Lima
Dag 21: vrije dag Lima | transfer luchthaven | intercontinentale vlucht

Programmabeschrijving

Dag 1: aankomst Lima | ontmoeting medewerker ter plekke
We halen u op van de luchthaven van Lima en brengen u naar uw hotel, waar u zult worden opgewacht door onze medewerker ter plaatse die het programma van de komende weken nog even met u doorspreekt. Rest van de dag vrijaf.

Dag 2: vrije ochtend Lima | middag-bus van Lima naar Paracas
Rond 06:15 uur ‘s ochtends wordt u opgehaald van uw hotel en naar de busterminal van Cruz del Sur, Peru’s meest aangeraden en veiligste maatschappij, gebracht voor uw luxe bus naar Paracas, die om 07:00 vertrekt. Ook tussen Ica en Nazca, Nazca en Arequipa, en tussen Puno en Cusco zult u met deze maatschappij reizen.
Naar verwachting komt u rond 10:30 aan in Paracas. Hier wordt u naar uw hotel gebracht.

Nadat u in uw kamer bent ingecheckt, vertrekt u om 11:00 uur op uw groepsexcursie naar het Paracas Reservaat. Over een weg gemaakt van zout rijdt u door dit reservaat, een fascinerende combinatie van een uitloper van de droogste woestijn ter wereld (de Atacama in Chili – maar ook nabij Paracas valt gemiddeld per jaar niet meer dan 2 ml neerslag) en één van ’s werelds meest visrijke wateren. Het levert een indrukwekkende reeks van tijdloze landschappen op, waar u het idee krijgt slechts een passant te zijn. Optioneel beëindigt u deze tour door de opvallend kleurrijke woestijn met een lunch bij één van de drie restaurants die hier mogen blijven werken – ze zaten er al voordat het gebied tot Nationaal Park werd uitgeroepen. Aan een stille baai met kristalhelder water geniet u van de verse vangst van die ochtend. Een aanrader!
Rest van de dag vrij.

Dag 3: de Islas Ballestas | privétransfer naar Huacachina
Rond 08:00 uur begeleidt onze lokale agent u naar het haventje van Paracas voor uw tour naar de Islas Ballestas. Ook wel de Galápagos van de armen genoemd, herbergen deze eilanden onder andere grote kolonies zeeleeuwen en pinguïns, die u van wel heel dichtbij kunt bekijken.
De visrijke wateren trekken ook enorm grote groepen vogels zoals aalscholvers en pelikanen. Zoveel zelfs, dat Peru in de negentiende eeuw steenrijk werd van de guano, vogelpoep die op sommige van de eilandjes wel een laag van zo’n vijftig meter dik heeft afgezet en die als kunstmest werd gebruikt. De export naar Amerika en Europa leverde zoveel op dat Spanje in 1865 en 66 zelfs probeerde de nabijgelegen Chincha-eilanden te annexeren gedurende de zogenaamde Guano Oorlog. Naast zeeleeuwen, pinguïns, aalscholvers en pelikanen kunt u met een beetje geluk ook flamingo’s en dolfijnen spotten.

Na afloop van uw tour wordt u per privétransfer naar uw hotel in Huacachina gebracht, een rit van een ruim uur. Onderweg kunt u optioneel, zonder extra kosten, een wijn- en pisco-bodega of een landelijk restaurant bezoeken. Op die manier zou u ongeveer anderhalf uur later in Huacachina aankomen. Geef ons bij uw reservering aan of u hiervan gebruik zou willen maken.

Rest van de dag vrij.

Optioneel vandaag (nog niet inclusief, zie onze gids optionele excursies):

 • Buggy en sandboardtour Huacachina bij ondergaande zon

Dag 4: vrije ochtend Huacachina | bus naar Nazca
Na een vrije ochtend in de oase van Huacachina wordt u tegen het middaguur per privétransfer van Huacachina naar Ica gebracht. Hier neemt u de luxe bus van Cruz del Sur (zie hierboven) naar Nazca, waar u naar verwachting om 15:00 uur aankomt. Eenmaal in Nazca wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. Rest van de dag vrij.

Dag 5: optionele vlucht over de Nazca-lijnen | optionele tours | nachtbus naar Arequipa
Vandaag kunt u optioneel een spectaculaire vlucht over de Nazca-lijnen maken, de mummiebegraafplaats van Chauchilla bezoeken, of rustig bijkomen in de zon van Nazca, voordat u ’s avonds naar de busterminal wordt gebracht voor uw luxe nachtbus van Cruz del Sur naar Arequipa, die om 22:00 uur vertrekt.

Optioneel vandaag (nog niet inclusief, zie onze gids optionele excursies):

 • Vlucht over de Nazca-lijnen
 • Tour naar de mummiebegraafplaats van Chauchilla en Cantalloc
 • Tour naar Chauchilla

Dag 6: aankomst en vrije dag Arequipa
Na aankomst van uw bus in Arequipa wordt u naar uw hotel gebracht. Rest van de dag vrij.

Arequipa is een uitstekende plek om enkele dagen te vertoeven: prima weer, goede restaurants, interessante musea en een fantastisch mooie binnenstad – opgenomen op de Werelderfgoedlijst.
Het is belangrijk om voorafgaand aan de tour naar de Colca Canyon goed te acclimatiseren. Op weg naar de Canyon doet u een pas van 4800 meter hoogte aan, dus een paar dagen op ca. 2400 meter komt goed uit!
We suggereren om de eerste vrije middag in Arequipa het klooster van Santa Catalina en het Museo Santuarios Andinos (in de volksmond “het museum van Juanita”) te bezoeken. Beide plekken beschikken over eigen gidsen die u ter plekke kunt inhuren.

Dag 7: Arequipa
Een extra vrije dag in Arequipa, om wat beter uit te rusten en te acclimatiseren voorafgaand aan uw tour naar de Colca Vallei.

Optioneel vandaag (nog niet inclusief, zie onze gids optionele excursies):

 • Stadstour Arequipa
 • Reality tour – de andere realiteit in Peru
 • Stadswandeling langs de Verborgen Plekjes van Arequipa

Dag 8: naar de Colca Vallei
Vandaag reist u naar de Colca Canyon – één van de diepste canyons ter wereld – gelegen op ca. 4,5 uur van Arequipa. De aangelegen Colca Vallei wordt ook wel de vuur-vallei genoemd, omdat ze midden in vulkaangebied gelegen is.

In deze groepstour rijdt u op de eerste dag 160 kilometer naar het plaatsje Chivay in de Colca Vallei. In het begin van de tocht heeft u uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani en Picchu Picchu. Daarna gaat het door Nationaal Park Pampa Cañahuas waar, op een hoogte van 3400 meter, groepen gedomesticeerde lama’s en alpaca’s en de wilde, beschermde en zeldzame vicuñas rondlopen.

Na verschillende tussenstops bereikt u Patapampa (letterlijk hoogland’), met 4850 meter het hoogste punt op u hele rondreis. Vervolgens daalt u af naar Chivay (3600 meter), waar u kunt lunchen (niet inclusief). Van daaruit is het nog maar een klein stukje naar het schitterend gelegen hotel in de kleine Andesgemeenschap Corporaque. Eenmaal ingecheckt kunt u een optionele wandeling maken en optioneel de warmwaterbronnen van Umaru bezoeken. Uw gids zal u daartoe uitnodigen. Er wordt hiervoor geen meerprijs – anders dan de entree tot Umaru – gerekend.

Dag 9: langs de rand van de Colca Canyon
Vandaag staat u erg vroeg op en rijdt u naar de Cruz del Condor. Dit is de beste plek ter wereld om van dichtbij de condor (’s werelds grootste vliegende vogel met een spanwijdte tot ruim 3 meter en een le ngte tot 1,10 meter) te kunnen zien. Met een beetje geluk zeilt hij op slechts enkele meters langs je. Optioneel maakt u een wandeling van ca. een uur aan de rand van de canyon, waarbij u hagedisjes, adelaars, meer condor, vossen en de grote, konijnachtige vizcacha kunt tegenkomen. Ook hiertoe wordt u uitgenodigd door uw gids en hier zijn evenmin extra kosten aan verbonden.

Onderweg terug naar uw hotel bezoeken we het traditionele dorp Pinchollo en stoppen we bij het uitkijkpunt Antahuilque met zicht op prachtige 1500 jaar oude terrassen, uit de Collaguas-cultuur. We zullen ook stoppen bij het uitkijkpunt van Choquetico met hangende graven en de Litomaqueta, een in een rots uitgehouwen model van de omliggende terrassen.
Vervolgens rijden we door naar Maca – een in 1991 door een grote aardbeving verwoest dorpje – en Yanque, met een schitterend kerkje, gebouwd uit wit vulkaangesteente. ’s Middags heeft u de tijd aan uzelf om deze fraaie omgeving op eigen gelegenheid te verkennen.

Dag 10, vrije ochtend Colca Vallei | bus naar Puno
Na een vrije ochtend rijdt u ’s middags in ongeveer 6 uur naar Puno. Eenmaal in Puno wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 11, vrije ochtend Puno | middagbezoek Sillustani
Een vrije ochtend in Puno. De stad heeft geen grote toeristische attracties, maar het straatbeeld maakt veel goed: u zult merken dat de bevolking veel traditioneler is dan in universiteitsstad Arequipa. Struin eens rond in de marktstraatjes, of laat u rondrijden in een fietstaxi. Nu bent u echt in de Andes beland!

’s Middags doet u de tour naar het enigmatische Sillustani. Op een landtong met een fantastisch zicht op het er omheen liggende Umayomeer (3890 meter; kijk of je flamingo’s ziet!) rijzen majestueuze graftorens op. De Colla’s, hun rivalen van de Lupaca-stam, en later de Inca’s begroeven hun adel in deze cilindervormige torens, waarvan de hoogste bijna 12 meter telt. Hele families werden door een klein poortje op het oosten (daar komt immers de zon op) naar hun laatste rustplek gedragen. Bij zich hadden ze voedsel en werktuigen, nodig voor na hun wedergeboorte. Vandaar ook, dat de mummies altijd in een foetushouding geplaatst werden.
Vanaf uw hotel in Puno rijden we de ongeveer 34 kilometer naar Sillustani. Een bezoek aan deze zéér fotogenieke plek kost ongeveer 3,5 uur, inclusief een bezoek aan een traditionele boerderij waar u uitleg krijgt over diverse typische Andes-producten.

Dag 12: het Titicacameer: de drijvende Uros-eilanden en overnachting op Amantaní
Vanaf uw hotel in Puno en brengen we u naar de haven, van waaruit u eerst een bezoekje aan de Uros-eilanden brengt. De Uros vormden een oude stam die zich probeerde te isoleren van de oorlogszuchtige Colla’s – en later van de Inca’s. Ze trokken het Titicacameer op en bouwden drijvende eilanden van totora-riet om op te wonen. Vandaag de dag leven er nog steeds enkele honderden leden van de Uros-stam, tegenwoordig allen Aymara sprekend, op de eilanden, waar huizen, wachttorens, kerken en boten gemaakt zijn van riet. De eilanden moeten continu worden verzorgd: terwijl het riet van onderuit wegrot, worden er bovenop steeds nieuwe lagen geplaatst.
Daarna gaat het richting het eiland Amantaní, op ongeveer 3 uur varen van Puno. De inwoners leven nog steeds op een traditionele manier, bijvoorbeeld zonder gemotoriseerd transport. Op het schilderachtige Amantaní zult u bij een traditioneel gastgezin overnachten en een schitterende zonsondergang beleven. Daarnaast maakt u een wandeling naar het hoger gelegen gedeelte van het eiland, met spectaculaire vergezichten!

Dag 13: het Titicacameer: Amantaní en Taquile
Na het ontbijt met uw gastgezin op Amantaní vaart u naar het nabijgelegen Taquile met zijn traditionele textielarbeid. Mannen lopen hier met breinaalden rond en vrouwen weven kleurrijke kledij, waaruit u de sociale status en de burgerlijke staat van de drager op kunt maken. Na een mooie wandeltocht en een lunch (niet inclusief) vaart u terug naar Puno, waar u in de namiddag, na een tocht van ongeveer 3 uur, aankomt en naar uw hotel wordt gebracht.

Dag 14: van Puno naar Cusco
In ongeveer 7 uur rijden we per luxe bus van Cruz del Sur van Puno naar Cusco. Een schitterende rit: de hoogvlakte van het Titicacameer neemt gaandeweg plaats voor woeste bergen, smalle valleien met verspreid liggende Andesgemeenschappen en uiteindelijk voor de groene dalen nabij de antieke hoofdstad van de Inca’s. Rond 15:00 komt u aan in Cusco en brengen we u naar uw hotel. In Cusco is dat in de schilderachtige artiestenwijk San Blas, met zijn kronkelende straatjes en vreemde mengelmoes van koloniale bouwstijl en dorpse sfeer. Rest van de dag: vrij.
NB: In plaats van deze bus kunt u vandaag ook voor een comfortabele en luxe toeristenbus kiezen, met begeleide uitstapjes onderweg, en inclusief lunch. Meerprijs van deze service is US$ 48 per persoon. U bent in dit geval – vanwege de uitstapjes – wat langer onderweg. Vertrektijd is 07:00, aankomsttijd 17:00.

Dag 15: Cusco, de antieke hoofdstad van de Inca’s
De eerste van twee vrije dagen in Cusco, de oude hoofdstad van de Inca’s, zal nauwelijks genoeg zijn om de stad goed te bekijken. Doe één van onze optionele excursies, leer meer over de Inca’s in het Museo Inca of het Museo Precolombino, bezoek de imposante ruïnes van Sacasywaman net buiten de stad en het schitterende koloniale centrum met zijn vele kerken, wandel door de artiestenwijk San Blas, geniet van de familiaire backpack-sfeer in de pubs, maak kennis met de lekkerste streekgerechten in één van de vele uitstekende restaurants… Kortom genoeg te doen!

Optioneel vandaag (nog niet inclusief, zie onze gids optionele excursies):

 • stadstour Cusco van een halve of hele dag
 • diverse sportieve activiteiten

Dag 16: via Chinchero, Moray en Salineras naar Ollantaytambo | trein naar Aguas Calientes
Vandaag reist u naar de Heilige Vallei van de Inca’s. U zult ongetwijfeld verliefd worden op de landschappen, met de groene bergen, de snelstromende Urubamba-rivier en de met sneeuw bedekte bergtoppen. Maar de Heilige Vallei staat allereerst bekend om haar charmante dorpjes met kleurrijke markten en indrukwekkende Inca-ruïnes. De tijd lijkt te hebben stilgestaan, in een heel andere wereld net buiten Cusco. Indiaanse vrouwen verkopen allerlei exotisch fruit, zelf gewoven kleding en kunstvoorwerpen terwijl een oud echtpaar in de warmte van de zon chicha drinkt, denkend aan lang vervlogen tijden.

Via het weversdorpje Chinchero, de ruïnes van Moray en de zoutpannen van Salineras rijdt u naar het antieke dorpje Ollantaytambo. U reist met een privéchauffeur, zodat u op een vrijblijvende en ontspannen manier uw eigen tijd kunt invullen. Desgewenst kunt u vandaag een privégids inhuren. Meerprijs daarvan zou US$ 44 per persoon bedragen.

Dag 17: Bezoek Machu Picchu | trein terug naar Heilige Vallei
Vandaag staat u al om 5 uur op om één van de eerste bussen (inclusief) naar Machu Picchu te nemen. Om 6 uur kunt u de ‘Verloren Stad van de Inca’s’ binnen, net op tijd om het eerste zonlicht over de omringende bergkammen te zien schijnen. Een magisch moment. Na een groepsrondleiding van ongeveer 3 uur hebt u nog de tijd om de ruïnes zelf te verkennen. Tegen het middaguur neemt u de bus terug naar Aguas Calientes en vandaar de trein naar Ollantaytambo. Daar wordt u opgewacht en per privétransfer naar uw hotel in hetzelfde dorpje gebracht.

Optioneel vandaag (nog niet inclusief):

 • gids voor een privérondleiding in Machu Picchu van ca. 3 uur
 • extra entree bergtop Wayna Picchu of bergtop Machu Picchu

Dag 18: de mooiste plekjes in de Heilige Vallei: Ollantaytambo en Pisac
Vandaag kunt u heerlijk op uw gemak doen in de zonnige Heilige Vallei van de Inca’s. ’s Ochtends kunt u al dan niet met gids de ruïnes van Ollantaytambo bezoeken. Daarna vertrekt u met privéchauffeur (en optionele gids) naar Pisac, met schitterende Inca-ruïnes en een lokale markt. Vele groepstours bezoeken beide plekken vanuit Cusco: eerst Pisac en daarna Ollantaytambo. U doet het dus in tegenovergestelde richting, zodat u de grote toeristenmassa ontwijkt. Na uw bezoek aan Pisac wordt u teruggebracht naar uw hotel in Cusco.

Ook vandaag reist u met een privéchauffeur. Meerprijs voor een gids zou US$ 44 per persoon bedragen.

Dag 19: vrije dag Cusco
Een laatste vrije dag in Cusco.

Optioneel vandaag (nog niet inclusief, zie onze gids optionele excursies):

 • stadstour Cusco van een halve of hele dag
 • diverse sportieve activiteiten

Dag 20: van Cusco naar Lima
We brengen u naar de luchthaven voor uw vlucht naar Lima. Daar wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.
U kunt kiezen uit een ochtendvlucht – zodat u de middag vrijaf hebt in Lima – of een middagvlucht – zodat u de ochtend vrijaf hebt in Cusco. Graag vernemen we waar uw voorkeur naar uit zou gaan.

Dag 21: transfer luchthaven; terugvlucht
U wordt tijdig naar de internationale luchthaven van Lima gebracht voor uw retourvlucht naar Europa.

Einde van onze service.

Inclusief

24-uur per dag Nederlandstalige ondersteuning

Onze zelfgeschreven stadsgidsen Cusco en Arequipa, vol persoonlijke tips en ervaringen

Onze persoonlijke restaurant-tips

Overnachtingen:

 • alle overnachtingen in beschreven hotels, inclusief ontbijt
 • verblijf Amantaní (Titicacameer) bij familie thuis (basic onderkomens), inclusief maaltijden

Vervoer:
Anders dan bij vele andere reisorganisaties zijn bij ons veiligheidshalve standaard alle transfers in uw programma inclusief. Dit geldt dus voor de transfers tussen luchthaven of busterminal en vice versa. Bovendien wordt u bij alle tours (in groep of privé) bij uw hotel opgehaald en weer afgezet. U betaalt dus niet extra voor taxi’s en vermijdt risico’s en een hoop geregel ter plekke.
Een uitzondering hierop is Aguas Calientes, het dorpje nabij Machu Picchu. In dit dorpje is – uitgezonderd de bussen naar Machu Picchu – geen gemotoriseerd verkeer. Daarom wandelt u in een paar minuten naar uw hotel. U wordt door een medewerker van uw hotel begeleid.

 • privétransfers in Lima
 • luxe bus Lima – Paracas
 • privétransfers in Paracas
 • privétransfers Paracas – Huacachina – Ica
 • luxe bus Ica – Nazca
 • privétransfers in Nazca
 • luxe bus Nazca – Arequipa
 • privétransfers in Arequipa
 • groepsvervoer tussen Arequipa – de Colca Vallei en Puno
 • privétransfers in Puno
 • groepsvervoer op het Titicacameer
 • luxe bus Puno – Cusco
 • privétransfers in Cusco
 • privévervoer in de Heilige Vallei van de Inca’s
 • trein Ollantaytambo – Aguas Calientes – Ollantaytambo
 • bus Aguas Calientes – Machu Picchu – Aguas Calientes
 • privétransfers Ollantaytambo – Urubamba – Cusco
 • binnenlandse vlucht Cusco-Lima, inclusief luchthavenbelastingen
 • privétransfers in Lima

Groepsexcursies, met Engelstalige gids

 • Paracas Reservaat, exclusief entrees
 • Islas Ballestas, exclusief entrees
 • driedaagse tour Colca Vallei, exclusief entrees en maaltijden anders dan ontbijt
 • Sillustani, inclusief entrees
 • tweedaagse tour Titicacameer, inclusief entrees, 1 x ontbijt, 1 x lunch, 1 x diner

Privé-chauffeur in de Heilige Vallei van de Inca’s | gids mogelijk tegen meerprijs

Entrees Machu Picchu:
De standaard-entrees tot Machu Picchu zijn inclusief. Nog niet inclusief zijn de optionele bergtoppen Wayna Picchu en Machu Picchu (US$ 21 extra pp). Geef ons bij een reservering alstublieft aan welk entree u prefereert, aangezien we deze ruim van tevoren moeten aanschaffen. Meer informatie over de verschillende entrees tot Machu Picchu.

Exclusief

 • internationale vlucht
 • overige maaltijden, optionele excursies en entrees, persoonlijke uitgaven
 • verplichte verzekering die ziektekosten en ongevallen in Peru dekt, alsmede sterk aangeraden annuleringsverzekering

Entrees

De volgende entrees zijn nog niet inclusief. Onderstaand de huidige prijzen per persoon, die in het nieuwe jaar zouden kunnen variëren:

 • Paracas Reservaat: 11 soles / ca. US$ 3,50
 • Islas Ballestas: 16 soles / ca. US$ 5
 • Colca Vallei: 70 soles / ca. US$ 21 | optioneel entree warmwaterbronnen Umaru: 15 soles / ca. US$ 5
 • Salineras in de Heilige Vallei: 10 soles / ca. US$ 3,50
 • Optioneel: Cusco en de Heilige Vallei:
  Voor Cusco en de Heilige Vallei bestaat een algeheel toeristenticket, de Boleto Turistico. Met dit toeristenticket kunt u onder andere de ruïnes in de Heilige Vallei en de ruïnes net buiten Cusco bezoeken, alsmede een aantal musea in Cusco. Nadeel aan dit ticket is dat de twee interessantste musea in Cusco niet inclusief zijn en een apart entree vergen. Het hele toeristenticket kost S/. 130 pp (ca. US$ 39), maar u heeft ook de mogelijkheid een toeristenticket te kopen die alleen geldig is voor de ruïnes van de Heilige Vallei en één die alleen geldig is voor Cusco. Beiden kosten S/. 70 pp (ca. US$ 21) en zijn 1 dag geldig. Voor de stadstour in Cusco heeft u bovendien nog de entrees tot de Kathedraal en de Zonnetempel nodig; samen is dat S/. 35 pp (ca. US$ 10,50). Het toeristenticket kunt u ter plekke bij de entrees van ruïnes en musea kopen.

Overweeg ook eens

Zoals bij alle op onze website gepubliceerde reizen, kunt u deze reis-suggestie naar hartenlust aanpassen aan uw voorkeuren en wensen. Overweeg bijvoorbeeld eens:

 • een trektocht door de Colca Canyon
 • een dag-tour over het Titicacameer, in plaats van een tweedaagse tour, zodat u elders wat meer tijd kunt inplannen
 • een extra dag om ook Sillustani te bezoeken
 • een vierdaagse trektocht naar Machu Picchu in plaats van de treinreis
 • een (halve) dagwandeling in de Heilige Vallei of vanuit Cusco
 • raften, mountainbiken of paragliden nabij Cusco
 • een excursie naar het regenwoud van Tambopata of Manu
 • dineren in een restaurant van wereldklasse in Lima
 • een uitbreiding van uw reis naar Noord-Peru

Uw prijs

Uw prijs hangt onder andere af van:

 • het aantal personen waarmee u reist
 • het seizoen waarin u reist
 • hoe lang of kort (duurder, omdat er minder beschikbaarheid is van hotels en gidsen) u van tevoren reserveert
 • uw keuze voor accommodaties en andere individuele wensen

In bovenstaande richtprijs zijn we uitgegaan van een tijdige boeking in het voorseizoen en een reis, gemaakt door 2 personen die in tweepersoonskamers overnachten.
Vaak werken wij samen met kleinschalige hotels in de prijscategorie US$ 65 – 85 per tweepersoonskamer en daar is bovenstaande richtprijs dan ook op gebaseerd. Uiteraard beschikt u altijd over een privébadkamer. (Veel) luxer kan natuurlijk ook. Wij selecteren de hotels persoonlijk, en houden daarbij rekening met zaken als locatie, schoonheid, klantvriendelijkheid en natuurlijk prijs-kwaliteit verhouding. Wij proberen zoveel mogelijk samen te werken met kleinschalige hotelletjes, daar de service in dit soort in onze ervaring vaak warmer is dan in grotere hotelketens. Hele luxe hotels zijn echter toch vaak wel onderdeel van een keten. Desgewenst kunnen wij uiteraard verschillende hotelcategorieën voor u door-rekenen.