Home » Rondreis Peru in 2 weken

Rondreis Peru in 2 weken

Rondreis Peru 2 weken

Dé hoogtepunten van Zuid-Peru in slechts 2 weken! Vanuit Lima vliegen we naar Arequipa, vanwaar we na gewend te zijn geraakt aan de hoogte de Colca Canyon bezoeken: één van de diepste canyons ter wereld waar u bovendien de condor, ‘s werelds grootste vliegende vogel, van erg dichtbij kunt spotten. Daarna gaat het naar Puno en het Titicacameer, waar u 2 dagen zult doorbrengen en bij een lokale familie zult overnachten. Daarna gaat het naar Cusco, de oude Incahoofdstad, de Heilige Vallei en tenslotte Machu Picchu.

Rondreis door Peru in 2 weken

RICHTPRIJS 2018: € 1391 p.p. bij 2 personen
Gebaseerd op huidige vluchtprijzen en onderdak in tweepersoonskamers in de prijsklasse € 55 – 75.
Geen verborgen kosten!
Andere wensen? Vraag nu uw individuele prijsopgave op!

 

 

 

Reisschema

Dag 1: vertrek uit Europa en aankomst in Lima
Dag 2: vlucht van Lima naar Arequipa
Dag 3: vrije dag Arequipa
Dag 4: naar de Colca Vallei
Dag 5: langs de rand van de Colca Canyon | naar Puno
Dag 6: het Titicacameer: de drijvende Uros-eilanden en overnachting op Amantaní
Dag 7: het Titicacameer: Amantaní en Taquile
Dag 8: van Puno naar Cusco
Dag 9: vrije dag in Cusco
Dag 10: de mooiste plekjes van de Heilige Vallei | namiddagtrein naar Aguas Calientes
Dag 11: Machu Picchu! | namiddagtrein naar de Heilige Vallei van de Inca’s
Dag 12: vrije dag Heilige Vallei | namiddag transfer naar Cusco
Dag 13: vrije dag Cusco
Dag 14: van Cusco naar Lima en aansluitende internationale vlucht

Programmabeschrijving

Dag 1: vertrek uit Europa en aankomst in Lima

We halen u op van de luchthaven van Lima en brengen u naar uw hotel, waar u zult worden opgewacht door onze medewerker ter plaatse die het programma van de komende weken nog even met u doorspreekt. Rest van de dag vrijaf.

Dag 2: vlucht van Lima naar Arequipa

U wordt van uw hotel opgehaald en tijdig naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Arequipa. Eenmaal in Arequipa wordt u van de luchthaven naar uw hotel gebracht.
Arequipa is een uitstekende plek om enkele dagen te vertoeven: prima weer, goede restaurants, interessante musea en een fantastisch mooie binnenstad – opgenomen op de Werelderfgoedlijst.
Het is belangrijk om voorafgaand aan uw bezoek de Colca Vallei goed te acclimatiseren. De Colca Vallei ligt op zo’n 3600 meter boven zeeniveau en onderweg ernaar toe gaat u over een pas van maar liefst 4850 meter, dus een paar dagen op ca. 2400 meter komt goed uit!

We suggereren u om in ieder geval het klooster van Santa Catalina en het Museo Santuarios Andinos (in de volksmond “het museum van Juanita”) te bezoeken. Beide plekken beschikken over eigen gidsen die u ter plekke kunt inhuren.

Dag 3: vrije dag Arequipa

Een extra vrije dag in Arequipa, om wat beter uit te rusten en te acclimatiseren voorafgaand aan uw bezoek aan het Titicacameer.

Optioneel vandaag (nog niet inclusief, zie onze gids optionele excursies):

 • Reality tour – de andere realiteit in Peru
 • Stadswandeling langs de Verborgen Plekjes van Arequipa
Dag 4: naar de Colca Vallei

Vandaag stapt u weer de bus in. Doel is de Colca Canyon – één van de diepste canyons ter wereld – gelegen op ca. 4,5 uur van Arequipa. De aangelegen Colca Vallei wordt ook wel de vuur-vallei genoemd, omdat ze midden vulkaangebied gelegen is.
In deze groepstour reist u op de eerste dag 160 kilometer naar het plaatsje Chivay in de vallei. In het begin van de tocht hebben we uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani en Picchu Picchu. Daarna gaat het door Nationaal Park Pampa Cañahuas waar, op een hoogte van 3400 meter, groepen gedomesticeerde lama’s en alpaca’s en de wilde, beschermde en zeldzame vicuñas rondlopen.
Na verschillende stops bereikt u Patapampa (letterlijk ‘hoogland’), met 4850 meter het hoogste punt op onze hele rondreis. Daarna gaat het naar beneden, naar Chivay (3600 meter), waar u kunt lunchen (niet inclusief). Van daaruit is het nog maar een klein stukje naar het schitterend gelegen hotel in de kleine Andesgemeenschap Corporaque. Na de tocht kunt u een optionele wandeling maken en optioneel de warmwaterbronnen van La Calera bezoeken.

Dag 5: langs de rand van de Colca Canyon | naar Puno

Vandaag staat u erg vroeg op en reist u naar de Cruz del Condor. Dit is de beste plek ter wereld om van dichtbij de condor (werelds grootste vliegende vogel met een spanwijdte tot ruim 3 meter en een lengte tot 1,10m) te kunnen zien. Met een beetje geluk zeilt hij op slechts enkele meters langs u. Optioneel maakt u een wandeling van ca. een uur, aan de rand van de canyon, waarbij u hagedisjes, adelaars, meer condor, vossen en de grote, konijnachtige vizcacha kunt tegenkomen. Daarna gaat het terug richting Chivay, waarbij u Maca – een door een grote aardbeving in 1991 verwoest dorpje, aandoet. Eveneens stopt u in Yanque, met een schitterend kerkje, gebouwd uit wit vulkaangesteente.
In de middag reist u in ongeveer 5,5 uur naar Puno, waar u naar uw hotel zal worden gebracht.

Dag 6: het Titicacameer: de drijvende Uros-eilanden en overnachting op Amantaní

Vanaf uw hotel in Puno en brengen we u naar de haven, van waaruit u eerst een bezoekje aan de Uros-eilanden brengt. De Uros vormden een oude stam die zich probeerde te isoleren van de oorlogszuchtige Colla’s – en later van de Inca’s. Ze trokken het Titicacameer op en bouwden drijvende eilanden van totora-riet om op te wonen. Vandaag de dag leven er nog steeds enkele honderden leden van de Uros-stam, tegenwoordig allen Aymara sprekend, op de eilanden, waar huizen, wachttorens, kerken en boten gemaakt zijn van riet. De eilanden moeten continu worden verzorgd: terwijl het riet van onderuit wegrot, worden er bovenop steeds nieuwe lagen geplaatst.

Daarna gaat het richting het eiland Amantaní, op ongeveer 3 uur varen van Puno. De inwoners leven nog steeds op een traditionele manier, bijvoorbeeld zonder gemotoriseerd transport. Op het schilderachtige Amantaní zult u bij een traditioneel gastgezin overnachten en een schitterende zonsondergang beleven. Daarnaast maakt u een wandeling naar het hoger gelegen gedeelte van het eiland, met spectaculaire vergezichten!

Dag 7: het Titicacameer: Amantaní en Taquile

Na het ontbijt met uw gastgezin op Amantaní vaart u naar het nabijgelegen Taquile met zijn traditionele textielarbeid. Mannen lopen hier met breinaalden rond en vrouwen weven kleurrijke kledij, waaruit u de sociale status en de burgerlijke staat van de drager op kunt maken. Na een mooie wandeltocht en een lunch (niet inclusief) vaart u terug naar Puno, waar u in de namiddag, na een tocht van ongeveer 3 uur, aankomt en naar uw hotel wordt gebracht.

Dag 8: van Puno naar Cusco

In ongeveer 7 uur rijdt u per luxe bus van Puno naar Cusco. Een schitterende rit: de hoogvlakte van het Titicacameer neemt gaandeweg plaats voor woeste bergen, smalle valleien met verspreid liggende Andesgemeenschappen en uiteindelijk voor de groene dalen nabij de antieke hoofdstad van de Inca’s. Rond 15:00 komt u aan in Cusco en brengen we u naar uw hotel. Rest van de dag vrij.

Dag 9: vrije dag in Cusco

De eerste van twee vrije dagen in Cusco, de oude hoofdstad van de Inca’s, zal nauwelijks genoeg zijn om de stad goed te bekijken. Doe één van onze optionele excursies, leer meer over de Inca’s in het Museo Inca of het Museo Precolombino, bezoek de imposante ruines van Sacasywaman net buiten de stad en het schitterende koloniale centrum met zijn vele kerken, wandel door de artiestenwijk San Blas, geniet van de familiaire backpack-sfeer in de pubs, maak kennis met de lekkerste streekgerechten in één van de vele uitstekende restaurants… Kortom genoeg te doen!

Optioneel in Cusco (nog niet inclusief):

 • stadstour van een halve of hele dag
 • diverse sportieve activiteiten
Dag 10: de mooiste plekjes van de Heilige Vallei | namiddagtrein naar Aguas Calientes

Vandaag bezoekt u de Heilige Vallei van de Inca’s. Eerst gaat het per privétransport naar het dorpje Pisac met zijn befaamde markt en ruïnes, vervolgens volgen we de Urubambarivier naar het stadje met dezelfde naam. Vanuit hier bezoeken we de pre-Inka zoutmijnen van Salineras en uiteindelijk komen we aan in het antieke dorpje Ollantaytambo waar we het indrukwekkende Incafort bezoeken. Vanaf Ollantaytambo neemt u de trein naar Aguas Calientes, het dorpje nabij Machu Picchu. Hier komt u rond 18:00 aan en wordt u naar uw hotel gebracht.

NB: we hebben vandaag voor privétransport geopteerd, zodat u in overleg met de chauffeur zelf uw tijd kunt invullen. Een groepstour is ook mogelijk, maar raden we niet aan, omdat deze nogal gehaast is en langs teveel toeristische marktjes gaat.
Eventueel kunt u voor vandaag ook een privégids inhuren.

Dag 11: Machu Picchu! | namiddagtrein naar de Heilige Vallei van de Inca’s

Vandaag staat u al om 5 uur op om de eerste bus naar Machu Picchu te nemen. Om 6 uur kunt u de ‘Verloren Stad van de Inca’s’ binnen, net op tijd om het eerste zonlicht over de omringende bergkammen te zien schijnen. Een magisch moment. Na een optionele rondleiding hebt u de dag voor u om de ruines te verkennen. ’s Middags neemt u de bus terug naar Aguas Calientes en vandaar de trein naar Ollantaytambo. Daar wordt u opgewacht en per privétransfer naar uw hotel in de prachtige Heilige Vallei van de Inca’s gebracht.

Dag 12: vrije dag Heilige Vallei | namiddag transfer naar Cusco

Na een paar lange dagen en vroege ochtenden kunt u heerlijk op het gemak doen in de zonnige Heilige Vallei van de Inca’s. U kunt een al dan niet begeleide (dag)wandeling maken door de landelijke omgeving, een uitstapje maken naar het dorpje Urubamba met zijn typische markt, optioneel een Nederlandse stichting bezoeken die met arme mensen uit de omgeving werkt, of bijvoorbeeld de ruïnes van Moray bezoeken. In de loop van de middag brengen we u per privétransfer terug naar Cusco, waar u zult overnachten.

Dag 13: vrije dag Cusco

Een laatste vrije dag in Cusco.

Dag 14: van Cusco naar Lima en aansluitende internationale vlucht

U wordt tijdig van uw hotel naar de luchthaven van Cusco gebracht voor uw ochtendvlucht naar Lima.
Aansluitend vliegt u van Lima terug naar Europa.

Inclusief

24-uur per dag Nederlandstalige ondersteuning

Onze zelfgeschreven stadsgidsen Cusco en Arequipa, vol persoonlijke tips en ervaringen

Onze persoonlijke restaurant-tips

Overnachtingen:

 • alle overnachtingen in beschreven hotels, inclusief ontbijt
 • verblijf Amantaní bij familie thuis, incl. maaltijden

Vervoer:
Anders dan bij vele andere reisorganisaties zijn bij ons veiligheidshalve standaard alle transfers in uw programma inclusief. Dit geldt dus voor de transfers tussen luchthaven of busterminal en vice versa. Bovendien wordt u bij alle tours (in groep of privé) bij uw hotel opgehaald en weer afgezet. U betaalt dus niet extra voor taxi’s en vermijdt risico’s en een hoop geregel ter plekke.
Een uitzondering hierop is Aguas Calientes, het dorpje nabij Machu Picchu. In dit dorpje is – uitgezonderd de bussen naar Machu Picchu – geen gemotoriseerd verkeer. Daarom wandelt u in een paar minuten naar uw hotel. U wordt door een medewerker van uw hotel begeleid.

 • privétransfers in Lima
 • binnenlandse vlucht Lima Arequipa, incl. alle luchthavenbelasting
 • privétransfers in Arequipa
 • vervoer tussen Arequipa, de Colca Canyon en Puno in gedeelde busjes
 • privétransfers in Puno
 • groepsvervoer op het Titicacameer
 • luxe bus tussen Puno en Cusco – toeristische bus mogelijk tegen een meerprijs
 • privétransfers in Cusco
 • privévervoer tijdens uw dag door de Heilige Vallei
 • trein Ollantaytambo-Aguas Calientes-Ollantaytambo
 • bus Aguas Calientes – Ollantaytambo – Aguas Calientes
 • privétransfers Ollantaytambo – Urubamba – Cusco
 • binnenlandse vlucht Cusco-Lima, inclusief alle luchthavenbelasting

Groepsexcursies, met Engelstalige gids:

 • tweedaagse tocht Colca Canyon, exclusief entrees
 • tweedaagse tocht Titicacameer, inclusief entrees; 1 x lunch, diner, ontbijt

Privé-chauffeur in de Heilige Vallei van de Inca’s | gids mogelijk tegen meerprijs

Entrees Machu Picchu:
De standaard-ochtendentrees tot Machu Picchu zijn inclusief. Nog niet inclusief zijn de optionele bergtoppen Wayna Picchu of Machu Picchu (beide US$ 21 extra pp) . Geef ons bij een reservering alstublieft aan welk entree u prefereert, aangezien we deze ruim van tevoren moeten aanschaffen. Meer informatie over de verschillende entrees tot Machu Picchu.

Exclusief

 • internationale vlucht
 • overige maaltijden, optionele excursies en entrees, persoonlijke uitgaven
 • verplichte verzekering die ziektekosten en ongevallen in Peru dekt, alsmede sterk aangeraden annuleringsverzekering

Entrees

De volgende entrees zijn nog niet inclusief. Onderstaand de huidige prijzen per persoon, die in het nieuwe jaar zouden kunnen variëren:

 • Colca Vallei: 70 soles / ca. € 18,50 | optioneel entree warmwaterbronnen La Calera: 15 soles / ca. € 4
 • Salineras in de Heilige Vallei: 10 soles / ca. € 2,50
 • Cusco en de Heilige Vallei:
  Voor Cusco en de Heilige Vallei bestaat een algeheel toeristenticket, de Boleto Turistico. Met dit toeristenticket kunt u onder andere de ruïnes in de Heilige Vallei en de ruïnes net buiten Cusco bezoeken, alsmede een aantal musea in
  Cusco. Nadeel aan dit ticket is dat de twee interessantste musea in Cusco niet inclusief zijn en een apart entree vergen. Het hele toeristenticket kost S/. 130 pp (ca. € 34,50), maar u heeft ook de mogelijkheid een toeristenticket te kopen die alleen geldig is voor de ruïnes van de Heilige Vallei en één die alleen geldig is voor Cusco. Beiden kosten S/. 70 pp (ca. € 18,50) en zijn 1 dag geldig. Voor de stadstour in Cusco heeft u bovendien nog de entrees tot de Kathedraal en de Zonnetempel nodig; samen is dat S/. 40 pp (ca. € 12). Het toeristenticket kunt u ter plekke bij de entrees van ruïnes en musea kopen.

Overweeg ook eens

Zoals bij alle op onze website gepubliceerde reizen, kunt u deze reis-suggestie naar hartenlust aanpassen aan uw voorkeuren en wensen. Overweeg bijvoorbeeld eens:

 • een trektocht door de Colca Canyon in plaats van een bustour
 • een dagtour op het Titicacameer, waardoor u elders meer tijd heeft
 • een bezoek aan Sillustani, nabij Puno
 • een schitterende treinreis tussen Puno en Cusco
 • een (halve) dagwandeling of raft-tocht nabij Cusco
 • een vierdaagse trektocht naar Machu Picchu in plaats van de treinreis

Uw prijs

Uw prijs hangt onder andere af van:

 • het aantal personen waarmee u reist
 • het seizoen waarin u reist
 • hoe lang of kort (duurder, omdat er minder beschikbaarheid is van hotels en gidsen) u van tevoren reserveert
 • uw keuze voor accommodaties en andere individuele wensen

In bovenstaande richtprijs zijn we uitgegaan van een tijdige boeking in het voorseizoen en een reis, gemaakt door 2 personen die in tweepersoonskamers overnachten.
Vaak werken wij samen met kleinschalige hotels in de prijscategorie € 55 – 75 per tweepersoonskamer en daar is bovenstaande richtprijs dan ook op gebaseerd. Uiteraard beschikt u altijd over een privébadkamer. (Veel) luxer kan natuurlijk ook. Wij selecteren de hotels persoonlijk, en houden daarbij rekening met zaken als locatie, schoonheid, klantvriendelijkheid en natuurlijk prijs-kwaliteit verhouding. Wij proberen zoveel mogelijk samen te werken met kleinschalige hotelletjes, daar de service in dit soort in onze ervaring vaak warmer is dan in grotere hotelketens. Hele luxe hotels zijn echter toch vaak wel onderdeel van een keten. Desgewenst kunnen wij uiteraard verschillende hotelcategorieën voor u door-rekenen.