Home » Rondreis Peru met Inca Trail en Amazone

Rondreis Peru met Inca Trail en Amazone

Rondreis Peru met trektocht naar Machu Picchu en bezoek regenwoud

Zo zouden we het zelf doen! In deze reis krijgt u alle hoogtepunten van Peru mee. Zo ziet de condors over uw hoofd zweven in de Colca Canyon, slaapt u bij een traditioneel gezin op het Titicacameer, heeft u tijd om de steden Cusco en Arequipa (beide UNESCO- Werelderfgoed) en de Heilige Vallei te verkennen, en – dubbele slagroom op de taart – bezoekt u het regenwoud van Tambopata en maakt u een vierdaagse trektocht naar keuze naar Machu Picchu!

Inca Trail – Salkantay Trek – Lares Trek
Ook mogelijk is een bezoek aan het regenwoud van Manu in plaats van Tambopata.

Route 7: Rondreis Peru met Inca Trail en bezoek Amazone

RICHTPRIJS 2020: vanaf U$ 2564 p.p. bij 2 personen
Gebaseerd op huidige vluchtprijzen, de Inca Jungle naar Machu Picchu en onderdak in tweepersoonskamers in de prijsklasse US$ 65-85.
Geen verborgen kosten!
Contacteer ons nu over deze rondreis!

 

 

 

Reisschema

Dag 1: aankomst Lima
Dag 2: ochtendvlucht Lima – Arequipa | vrije middag Arequipa
Dag 3: vrije dag Arequipa
Dag 4: naar de Colca Canyon
Dag 5: Colca Canyon
Dag 6: Colca Canyon | middagtransfer naar Puno
Dag 7: Titicacameer: drijven eilanden Uros, en overnachting bij lokaal gezin op Amantaní
Dag 8: Titicacameer: Amantaní en Taquile
Dag 9: van Puno naar Cusco
Dag 10: vrije dag Cusco
Dag 11: de Heilige Vallei van de Inca’s: Pisac, Salineras en Ollantaytambo
Dag 12-15: de vierdaagse Inca Trail naar Machu Picchu | Salkantay Trek of Lares Trek ook mogelijk
Dag 16: vrije dag Cusco
Dag 17: vlucht Cusco – Puerto Maldonado | start tour regenwoud van Tambopata
Dag 18: het regenwoud van Tambopata
Dag 19: het regenwoud van Tambopata
Dag 20: het regenwoud van Tambopata | vlucht Puerto Maldonado – Lima
Dag 21: vrije dag Lima | aansluitende intercontinentale vlucht

Programmabeschrijving

Dag 1: Aankomst Lima

We halen u op van de luchthaven van Lima en brengen u naar uw hotel, waar u zult worden opgewacht door onze medewerker ter plaatse die het programma van de komende weken nog even met u doorspreekt. Rest van de dag vrijaf.

Dag 2: Lima, vlucht Arequipa, vrije dag Arequipa

U wordt van uw hotel opgehaald en tijdig naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Arequipa. Eenmaal in Arequipa wordt u van de luchthaven naar uw hotel gebracht.
Arequipa is een uitstekende plek om enkele dagen te vertoeven: prima weer, goede restaurants, interessante musea en een fantastisch mooie binnenstad – opgenomen op de Werelderfgoedlijst.
Het is belangrijk om voorafgaand aan uw bezoek de Colca Vallei goed te acclimatiseren. De Colca Vallei ligt op zo’n 3600 meter boven zeeniveau en onderweg ernaar toe gaat u over een pas van maar liefst 4850 meter, dus een paar dagen op ca. 2400 meter komt goed uit!

We suggereren u om in ieder geval het klooster van Santa Catalina en het Museo Santuarios Andinos (in de volksmond “het museum van Juanita”) te bezoeken. Beide plekken beschikken over eigen gidsen die u ter plekke kunt inhuren.

Dag 3: Vrije dag Arequipa

Een extra vrije dag in Arequipa, om wat beter uit te rusten en te acclimatiseren voorafgaand aan uw bezoek aan het Titicacameer.

Optioneel vandaag (nog niet inclusief, zie onze gids optionele excursies):

 • Reality tour – de andere realiteit in Peru
 • Stadswandeling langs de Verborgen Plekjes van Arequipa
Dag 4: Naar de Colca Canyon

Vandaag stappen we weer de bus in. Doel is de Colca Canyon – één van de diepste canyons ter wereld – gelegen op ca. 4,5 uur van Arequipa. De aangelegen Colca Vallei wordt ook wel de vuur-vallei genoemd, omdat ze midden vulkaangebied gelegen is.
In deze groepstour reizen we op de eerste dag 160 kilometer naar het plaatsje Chivay in de vallei. In het begin van de tocht hebben we uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani en Picchu Picchu. Daarna gaat het door Nationaal Park Pampa Cañahuas waar, op een hoogte van 3800 meter, groepen gedomestificeerde lama’s en alpaca’s en de wilde, beschermde en zeldzame vicuñas rondlopen. Na verschillende stops bereiken we Patapampa (letterlijk ‘hoogland’), met 4910 meter het hoogste punt op onze hele rondreis. Daarna gaat het naar beneden, naar Chivay (3600 meter), waar u kunt lunchen (niet inclusief). Van daaruit is het nog maar een klein stukje naar het schitterend gelegen hotel in de kleine Andesgemeenschap Corporaque. Na de tocht kunt u een optionele wandeling maken en optioneel de warmwaterbronnen van La Calera bezoeken.
NB: het is ook mogelijk om een trektocht door de Colca Canyon te doen. Vraag ons naar deze optie.

Dag 5: Colca Canyon

Vandaag staat u erg vroeg op en rijdt u naar de Cruz del Condor. Dit is de beste plek ter wereld om van dichtbij de condor (’s werelds grootste vliegende vogel met een spanwijdte tot ruim 3 meter en een le ngte tot 1,10 meter) te kunnen zien. Met een beetje geluk zeilt hij op slechts enkele meters langs je. Optioneel maakt u een wandeling van ca. een uur aan de rand van de canyon, waarbij u hagedisjes, adelaars, meer condor, vossen en de grote, konijnachtige vizcacha kunt tegenkomen. Ook hiertoe wordt u uitgenodigd door uw gids en hier zijn evenmin extra kosten aan verbonden.

Onderweg terug naar uw hotel bezoeken we het traditionele dorp Pinchollo en stoppen we bij het uitkijkpunt Antahuilque met zicht op prachtige 1500 jaar oude terrassen, uit de Collaguas-cultuur. We zullen ook stoppen bij het uitkijkpunt van Choquetico met hangende graven en de Litomaqueta, een in een rots uitgehouwen model van de omliggende terrassen.
Vervolgens rijden we door naar Maca – een in 1991 door een grote aardbeving verwoest dorpje – en Yanque, met een schitterend kerkje, gebouwd uit wit vulkaangesteente. ’s Middags heeft u de tijd aan uzelf om deze fraaie omgeving op eigen gelegenheid te verkennen.

Dag 6: Colca Canyon; naar Puno

Na een vrije ochtend rijdt u ’s middags in ongeveer 6 uur naar Puno. Eenmaal in Puno wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 7-8: Titicacameer: drijven eilanden Uros, Amantaní, Taquile

Vanaf uw hotel in Puno en brengen we u naar de haven, van waaruit u eerst een bezoekje aan de Uros-eilanden brengt. De Uros vormden een oude stam die zich probeerde te isoleren van de oorlogszuchtige Colla’s – en later van de Inca’s. Ze trokken het Titicacameer op en bouwden drijvende eilanden van totora-riet om op te wonen. Vandaag de dag leven er nog steeds enkele honderden leden van de Uros-stam, tegenwoordig allen Aymara sprekend, op de eilanden, waar huizen, wachttorens, kerken en boten gemaakt zijn van riet. De eilanden moeten continu worden verzorgd: terwijl het riet van onderuit wegrot, worden er bovenop steeds nieuwe lagen geplaatst.
Daarna gaat het richting de eilanden Amantaní en Taquile, op ca. 3 uur varen van Puno. De inwoners van deze eilanden leven nog steeds op een traditionele manier, bijvoorbeeld zonder gemotoriseerd transport of electriciteit. Op het schilderachtige Amantaní zult u bij een traditioneel gastgezin overnachten en een schitterende zonsondergang beleven. Het zal gewaardeerd worden als u wat groente en fruit meeneemt, aangezien dat schaars is op het eiland! De volgende morgen vaart u naar het nabijgelegen Taquile met zijn traditionele textielarbeid. Mannen lopen hier met breinaalden rond en vrouwen weven kleurrijke kledij, waaruit u de sociale status en de burgerlijke staat van de drager op kunt maken. Na een mooie wandeltocht en een lunch (niet inclusief) vaart u terug naar Puno, waar u in de namiddag van dag 8, na een tocht van ongeveer 3 uur, aankomt.


OPTIONEEL Dag extra in Puno
Een extra vrije dag in Puno. De stad heeft geen grote toeristische attracties, maar het straatbeeld maakt veel goed: u zult merken dat de bevolking veel traditioneler is dan in universiteitsstad Arequipa. Struin eens rond in de marktstraatjes, of laat je rondrijden in een fietstaxi. Nu bent u echt in de Andes beland!
’s Middags is de tour naar het enigmatische Sillustani een aanrader. Op een landtong met een fantastisch zicht op het er omheen liggende Umayomeer (3890 meter; kijk of je flamingo’s ziet!) rijzen majestueuze graftorens op. De Colla’s, hun rivalen van de Lupaca-stam, en later de Inca’s begroeven hun adel in deze cylindervormige torens, waarvan de hoogste bijna 12 meter telt. Hele familie’s werden door een klein poortje op het oosten (daar komt immers de zon op) naar hun laastste rustplek gedragen. Bij zich hadden ze voedsel en werktuigen, nodig voor na hun wedergeboorte. Vandaar ook, dat de mummies altijd in een foetushouding geplaatst werden.
Vanaf uw hotel in Puno rijden we de ongeveer 34 kilometer naar Sillustani. Een bezoek aan deze zéér fotogenieke plek kost ongeveer 3,5 uur, inclusief een bezoek aan een traditionele boerderij waar u uitleg krijgt over diverse typische Andes-producten.


 

Dag 9: Van Puno naar Cusco

In ongeveer 7 uur rijden we per luxe openbare bus van Puno naar Cusco. Een schitterende rit: de hoogvlakte van het Titicacameer neemt gaandeweg plaats voor woeste bergen, smalle valleien met verspreid liggende Andesgemeenschappen en uiteindelijk voor de groene dalen nabij de antieke hoofdstad van de Inca’s. Na ongeveer 7 uur komt u aan op het busstation en brengen we u naar uw hotel. In Cusco is dat in de schilderachtige artiestenwijk San Blas, met zijn kronkelende straatjes en vreemde mengelmoes van koloniale bouwstijl en dorpse sfeer. Rest van de dag: vrij.
NB: u kunt ook voor een luxere toeristische bus kiezen, die bovendien een door een gids begeleide tussenstops maakt onderweg. Deze service is comfortabeler en interessanter, maar heeft een meerprijs en u bent langer onderweg, in totaal 10 uur.

Dag 10: Vrije dag Cusco

De eerste van twee vrije dagen in Cusco, de oude hoofdstad van de Inca’s, zal nauwelijks genoeg zijn om de stad goed te bekijken. Doe één van onze optionele excursies, leer meer over de Inca’s in het Museo Inca of het Museo Precolombino, bezoek de imposante ruines van Sacasywaman net buiten de stad en het schitterende koloniale centrum met zijn vele kerken, wandel door de artiestenwijk San Blas, geniet van de familiaire backpack-sfeer in de pubs, maak kennis met de lekkerste streekgerechten in één van de vele uitstekende restaurants… Kortom genoeg te doen!

Optioneel in Cusco (nog niet inclusief):

 • stadstour van een halve of hele dag
 • diverse sportieve activiteiten
Dag 11: Heilige Vallei: Pisac, Salineras en Ollantaytambo

Vandaag bezoekt u de Heilige Vallei van de Inca’s. Eerst gaat het per privétransport naar het dorpje Pisac met zijn befaamde markt en ruïnes, vervolgens bezoeken we de pre koloniale zoutmijn van Salineras en uiteindelijk komen we aan in het antieke dorpje Ollantaytambo waar we het indrukwekkende Incafort bezoeken.

In Ollantaytambo, nabij het startpunt van uw Inca Trail, zult u ook overnachten.

U reist met een privéchauffeur, zodat u op een vrijblijvende en ontspannen manier uw eigen tijd kunt invullen. Desgewenst kunt u vandaag een privégids inhuren. Meerprijs daarvan zou US$ 44 per persoon bedragen.

Dag 12 t/m 15: de Inca Trail naar Machu Picchu

Vandaag begint u met uw vierdaagse Inca Trail naar Machu Picchu. Eventueel kunt u ook de Salkantay tocht
of de Lares tocht doen. Hier treft u meer informatie over de verschillende trektochten.

In alle gevallen bezoekt u Machu Picchu vanaf de vroege ochtend van de vierde dag (dag 15). ’s Middags neemt u dan de bus naar het dorpje Aguas Calientes en vandaar de trein naar Cusco, waar u in de loop van de avond zult aankomen.

Dag 16: vrije dag Cusco

Een laatste vrije dag in Cusco.

Optioneel in Cusco (nog niet inclusief):

 • stadstour van een halve of hele dag
 • diverse sportieve activiteiten
Dag 17 – 20: Bezoek aan het regenwoud van Tambopata

Op dag 17 wordt u ’s ochtends per privétransfer naar de luchthaven van Cusco gebracht. Vanuit Cusco vliegt u in een uurtje naar Puerto Maldonado, in het uiterste oosten van Peru gelegen. Hier wordt u opgewacht en per auto en boot naar de lodge van uw voorkeur gebracht. U verblijft in de Peruaanse Amazone, wat normaal gesproken staat voor ontmoetingen met o.a. toekans, kaaimannen, capibara’s, papegaaien, hoatzins, en – wellicht – reuzenotters. Bijgaand vindt u de volledige beschrijving van het vierdaagse programma dat wij suggereren.

NB: we zijn in de prijsstelling uitgegaan van een verblijf in de Inotawa Lodge. Andere lodges zijn ook mogelijk. Vraag ons om meer informatie.

In de vroege ochtend van dag 20 reist u terug naar Puerto Maldonado, en vandaar vliegt u naar Lima. Eenmaal in Lima wordt u opgehaald van de luchthaven en naar uw hotel gebracht.

Dag 21: vrije dag Lima

Een laatste vrije dag in Lima, voordat we u naar uw hotel brengen voor uw internationale vlucht.

Inclusief

Overnachtingen:

 • alle overnachtingen in beschreven hotels, inclusief ontbijt
 • verblijf Amantaní bij familie thuis, incl. maaltijden
 • tijdens de trektocht naar Machu Picchu overnacht u in een tweepersoonstent
 • in het regenwoud van Tambopata slaapt u de Inotawa Lodge

Vervoer:

 • privétransfers in Lima
 • binnenlandse vlucht Lima – Arequipa, inclusief luchthavenbelastingen
 • privétransfers in Arequipa
 • vervoer tussen Arequipa, de Colca Canyon en Puno in gedeelde privébusjes
 • privétransfers in Puno
 • luxe openbare bus tussen Puno en Cusco
 • privétransfers in Cusco
 • privévervoer in de Heilige Vallei van de Inca’s
 • groepsvervoer voorgaand, tijdens en na uw Inca Trail naar Machu Picchu
 • binnenlandse vluchten Cusco – Puerto Maldonado – Lima, incl. alle luchthavenbelasting
 • vervoer in het regenwoud in gedeeld transport (bus, boot)
 • privétransfers in Lima

Groepsexcursies:

 • Colca Canyon, drie dagen, exclusief entrees
 • Titicacameer, twee dagen, inclusief entrees en 1x lunch, 1x diner en 1x ontbijt
 • Vierdaagse Inca Trail of alternatieve trektocht naar Machu Picchu, inclusief entrees
 • Regenwoud Tambopata, vier dagen, exclusief entrees Nationaal Park, maaltijden

Privé-chauffeur in de Heilige Vallei van de Inca’s | gids mogelijk tegen meerprijs

Entrees Machu Picchu:
De standaard-ochtendentrees tot Machu Picchu zijn inclusief. Nog niet inclusief zijn de optionele bergtoppen Wayna Picchu of Machu Picchu (beide US$ 85 extra pp) . Geef ons bij een reservering alstublieft aan welk entree u prefereert, aangezien we deze ruim van tevoren moeten aanschaffen. Meer informatie over de verschillende entrees tot Machu Picchu.

Niet inclusief

 • internationale vlucht
 • overige maaltijden, optionele excursies (vraag ons voor meer informatie) en entrees, persoonlijke uitgaven
 • verplichte verzekering die ziektekosten en ongevallen in Peru dekt, alsmede sterk aangeraden annuleringsverzekering

Entrees

De volgende entrees zijn nog niet inclusief. Onderstaand de huidige prijzen per persoon, die in het nieuwe jaar zouden kunnen variëren:

  • Colca Vallei: 70 soles / ca. US$ 21 | optioneel entree warmwaterbronnen Umaru: 15 soles / ca. US$ 5
  • Salineras in de Heilige Vallei: 10 soles / ca. US$ 3
  • Optioneel: Cusco en de Heilige Vallei:
   Voor Cusco en de Heilige Vallei bestaat een algeheel toeristenticket, de Boleto Turistico. Met dit toeristenticket kunt u onder andere de ruïnes in de Heilige Vallei en de ruïnes net buiten Cusco bezoeken, alsmede een aantal musea in Cusco. Nadeel aan dit ticket is dat de twee interessantste musea in Cusco niet inclusief zijn en een apart entree vergen. Het hele toeristenticket kost S/. 130 pp (ca. US$ 39), maar u heeft ook de mogelijkheid een toeristenticket te kopen die alleen geldig is voor de ruïnes van de Heilige Vallei en één die alleen geldig is voor Cusco. Beiden kosten S/. 70 pp (ca. US$ 21) en zijn 1 dag geldig. Voor de stadstour in Cusco heeft u bovendien nog de entrees tot de Kathedraal en de Zonnetempel nodig; samen is dat S/. 35 pp (ca. US$ 10,50). Het toeristenticket kunt u ter plekke bij de entrees van ruïnes en musea kopen.
  • Tambopata, 3 Chimbadas-meer: 20 soles / ca. U$$ 6 | Nationaal Park: 30 soles / ca. US$ 9

Overweeg ook eens

Zoals bij alle op onze website gepubliceerde reizen, kunt u deze reis-suggestie naar hartenlust aanpassen aan uw voorkeuren en wensen. Overweeg bijvoorbeeld eens:

   • een uitbreiding naar Peru’s zuidkust: met de Islas Ballestas, Huacacina en Nazca
   • een trektocht door de Colca Canyon in plaats van een bustour
   • een dagtour op het Titicacameer, waardoor u elders meer tijd heeft
   • een bezoek aan Sillustani, nabij Puno
   • een schitterende treinreis tussen Puno en Cusco
   • een (halve) dagwandeling of raft-tocht nabij Cusco
   • een bezoek aan het regenwoud van Manu in plaats van Tambopata

Uw prijs

Uw prijs hangt onder andere af van:

   • het aantal personen waarmee u reist
   • het seizoen waarin u reist
   • hoe lang of kort (duurder, omdat er minder beschikbaarheid is van hotels en gidsen) u van tevoren reserveert
   • uw keuze voor accommodaties en andere individuele wensen

In bovenstaande richtprijs zijn we uitgegaan van een tijdige boeking in het voorseizoen en een reis, gemaakt door 2 personen die in tweepersoonskamers overnachten.
Vaak werken wij samen met kleinschalige hotels in de prijscategorie US$ 65 – 85 per tweepersoonskamer en daar is bovenstaande richtprijs dan ook op gebaseerd. Uiteraard beschikt u altijd over een privébadkamer. (Veel) luxer kan natuurlijk ook. Wij selecteren de hotels persoonlijk, en houden daarbij rekening met zaken als locatie, schoonheid, klantvriendelijkheid en natuurlijk prijs-kwaliteit verhouding. Wij proberen zoveel mogelijk samen te werken met kleinschalige hotelletjes, daar de service in dit soort in onze ervaring vaak warmer is dan in grotere hotelketens. Hele luxe hotels zijn echter toch vaak wel onderdeel van een keten. Desgewenst kunnen wij uiteraard verschillende hotelcategorieën voor u door-rekenen.