Home » Hoogtepunten Peru plus trektocht naar Machu Picchu

Hoogtepunten Peru plus trektocht naar Machu Picchu

Dé hoogtepunten van Zuid-Peru in slechts 2,5 week! Vanuit Lima vliegen we naar Arequipa, vanwaar we na gewend te zijn geraakt aan de hoogte de Colca Canyon bezoeken: één van de diepste canyons ter wereld waar u bovendien de condor, ‘s werelds grootste vliegende vogel, van erg dichtbij kunt spotten. Daarna gaat het naar Puno en het Titicacameer, waar u 2 dagen zult doorbrengen en bij een lokale familie zult overnachten. Daarna gaat het naar Cusco, de oude Incahoofdstad, en de Heilige Vallei.

Vanuit Cusco maakt u daarna een trektocht naar keuze naar Machu Picchu. U kunt kiezen uit de wereldberoemde Incatrail van vier dagen, maar kunt ook de minder toeristische maar niet minder mooie Salkantay of Larestocht doen. Een nieuwe mogelijkheid, en goedkopere optie, is de zogenaamde Inca Jungle Trail. Welke tocht u ook kiest: het is een schitterende, spiriturele ervaring die u door de hoge Andes en de hooggelegen jungle naar het magische Machu Picchu voert!

RICHTPRIJS 2018: vanaf € 1675 p.p. bij 2 personen
Gebaseerd op huidige vluchtprijzen, onderdak in tweepersoonskamers in de prijsklasse € 55-75 en de Inca Trail naar Machu Picchu.
Geen verborgen kosten!
Andere wensen? Vraag nu uw individuele prijsopgave op!

Reisschema

Dag 1: Aankomst Lima
Dag 2: Lima, vlucht Arequipa, vrije dag Arequipa
Dag 3: Vrije dag Arequipa
Dag 4: Naar de Colca Canyon
Dag 5: Colca Canyon
Dag 6: Colca Canyon; naar Puno
Dag 7-8: Titicacameer: drijven eilanden Uros, Amantaní, Taquile
Dag 9: Van Puno naar Cusco
Dag 10: Vrije dag Cusco
Dag 11: Heilige Vallei: Pisaq – Salineras en Ollantaytambo
Dag 12 t/m 15: trektocht naar keuze naar Machu Picchu
Dag 16: vrije dag Cusco
Dag 17: van Cusco naar Lima

Programmabeschrijving

Dag 1: Aankomst Lima

We halen u op op de luchthaven van Lima en brengen u naar uw hotel. Rest van de dag vrijaf.

Dag 2: Lima, vlucht Arequipa, vrije dag Arequipa

’s Ochtends wordt u wederom naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Arequipa (ca 1,5 uur). Vanaf het vliegveld wordt u naar uw hotel in het centrum van deze mooie stad, gebracht. Het hotel is zeer rustig en heeft een ruime opzet met binnentuin en zwembad.
Arequipa is een uitstekende plek om enkele dagen te vertoeven: prima weer, goede restauranten, interessante musea en een fantastisch mooie binnenstad – opgenomen op de Werelderfgoedlijst.
Rest van de dag vrij.
NB: Omdat u al erg vroeg in de ochtend naar Arequipa vliegt, is het natuurlijk ook mogelijk een extra vrije dag in Lima in te plannen!

Dag 3: Vrije dag Arequipa

Een extra vrije dag in Arequipa, om op ca. 2400 meter te acclimatiseren voordat je morgen de hoogte in gaat (je doet dan een bergpas van 4700 meter aan). Bezoek een Arequipaanse picantería,de kloosters van Santa Catalina en Recoleta, de fotogenieke wijk Yanahuara of het ‘museum van Juanita, de ijsprinses’.
Optioneel kunt u een stadswandeling door Arequipa en de zogenaamde “reality tour” doen, waarbij u een idee krijgt van het dagelijkse leven van veel van de Arequipeñas. Vraag ons voor meer informatie!

Dag 4: Naar de Colca Canyon

Vandaag stappen we weer de bus in. Doel is de Colca Canyon – één van de diepste canyons ter wereld – gelegen op ca. 4,5 uur van Arequipa. De aangelegen Colca Vallei wordt ook wel de vuur-vallei genoemd, omdat ze midden vulkaangebied gelegen is.
In deze groepstour reizen we op de eerste dag 160 kilometer naar het plaatsje Chivay in de vallei. In het begin van de tocht hebben we uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani en Picchu Picchu. Daarna gaat het door Nationaal Park Pampa Cañahuas waar, op een hoogte van 3400 meter, groepen gedomestificeerde lama’s en alpaca’s en de wilde, beschermde en zeldzame vicuñas rondlopen. Na verschillende stops bereiken we Patapampa (letterlijk ‘hoogland’), met 4850 meter het hoogste punt op onze hele rondreis. Daarna gaat het naar beneden, naar Chivay (3600 meter), waar u kunt lunchen (niet inclusief). Van daaruit is het nog maar een klein stukje naar het schitterend gelegen hotel in de kleine Andesgemeenschap Corporaque. Na de tocht kunt u een optionele wandeling maken en optioneel de warmwaterbronnen van La Calera bezoeken.
NB: het is ook mogelijk om een trektocht door de Colca Canyon te doen. Vraag ons naar deze optie.

Dag 5: Colca Canyon

Vandaag staan we erg vroeg op en rijden we naar de Cruz del Condor. Dit is de beste plek ter wereld om van dichtbij de condor (werelds grootste vliegende vogel met een spanwijdte tot ruim 3 meter en een lengte tot 1.10m) te kunnen zien. Met een beetje geluk zeilt hij op slechts enkele meters langs je. Optioneel maken we een wandeling van ca. een uur, aan de rand van de canyon, waarbij we hagedisjes, adelaars, meer condor, vossen en de grote, konijnachtige vizcacha kunnen tegenkomen. Daarna gaat het terug richting ons hotel, waarbij we Maca – een door een grote aardbeving in 1991 verwoest dorpje aandoen. Eveneens stoppen we in Yanque, met een schitterend kerkje, gebouwd uit wit vulkaangesteente. In de middag maken we nogmaals een wandeling en bezoeken we de fraaigelegen warmwaterbronnen van La Calera. Daarna keren we terug naar Corporaque.

Dag 6: Colca Canyon; naar Puno

Vanuit Corporaque rijden we in ongeveer 6 uur naar Puno. Rest van de dag vrij.

Dag 7-8: Titicacameer: drijven eilanden Uros, Amantaní, Taquile

Vanaf uw hotel in Puno en brengen we u naar de haven, van waaruit u eerst een bezoekje aan de Uros-eilanden brengt. De Uros vormden een oude stam die zich probeerde te isoleren van de oorlogszuchtige Colla’s – en later van de Inca’s. Ze trokken het Titicacameer op en bouwden drijvende eilanden van totora-riet om op te wonen. Vandaag de dag leven er nog steeds enkele honderden leden van de Uros-stam, tegenwoordig allen Aymara sprekend, op de eilanden, waar huizen, wachttorens, kerken en boten gemaakt zijn van riet. De eilanden moeten continu worden verzorgd: terwijl het riet van onderuit wegrot, worden er bovenop steeds nieuwe lagen geplaatst.
Daarna gaat het richting de eilanden Amantaní en Taquile, op ca. 3 uur varen van Puno. De inwoners van deze eilanden leven nog steeds op een traditionele manier, bijvoorbeeld zonder gemotoriseerd transport of electriciteit. Op het schilderachtige Amantaní zult u bij een traditioneel gastgezin overnachten en een schitterende zonsondergang beleven. Het zal gewaardeerd worden als u wat groente en fruit meeneemt, aangezien dat schaars is op het eiland! De volgende morgen vaart u naar het nabijgelegen Taquile met zijn traditionele textielarbeid. Mannen lopen hier met breinaalden rond en vrouwen weven kleurrijke kledij, waaruit u de sociale status en de burgerlijke staat van de drager op kunt maken. Na een mooie wandeltocht en een lunch (niet inclusief) vaart u terug naar Puno, waar u in de namiddag van dag 8, na een tocht van ongeveer 3 uur, aankomt.


OPTIONEEL Dag extra in Puno
Een extra vrije dag in Puno. De stad heeft geen grote toeristische attracties, maar het straatbeeld maakt veel goed: u zult merken dat de bevolking veel traditioneler is dan in universiteitsstad Arequipa. Struin eens rond in de marktstraatjes, of laat je rondrijden in een fietstaxi. Nu bent u echt in de Andes beland!
’s Middags is de tour naar het enigmatische Sillustani een aanrader. Op een landtong met een fantastisch zicht op het er omheenliggende Umayomeer (3890 meter; kijk of je flamingo’s ziet!) rijzen majestueuze graftorens op. De Colla’s, hun rivalen van de Lupaca-stam, en later de Inca’s begroeven hun adel in deze cylindervormige torens, waarvan de hoogste bijna 12 meter telt. Hele familie’s werden door een klein poortje op het oosten (daar komt immers de zon op) naar hun laastste rustplek gedragen. Bij zich hadden ze voedsel en werktuigen, nodig voor na hun wedergeboorte. Vandaar ook, dat de mummies altijd in een feutushouding geplaatst werden.
Vanaf uw hotel in Puno rijden we de ongeveer 34 kilometer naar Sillustani. Een bezoek aan deze zéér fotogenieke plek kost ongeveer 3,5 uur, inclusief een bezoek aan een traditionele boerderij waar u uitleg krijgt over diverse typische Andes-producten.


 

Dag 9: Van Puno naar Cusco

In ongeveer 7 uur rijden we per luxe openbare bus van Puno naar Cusco. Een schitterende rit: de hoogvlakte van het Titicacameer neemt gaandeweg plaats voor woeste bergen, smalle valleien met verspreid liggende Andesgemeenschappen en uiteindelijk voor de groene dalen nabij de antieke hoofdstad van de Inca’s. Na ongeveer 7 uur komt u aan op het busstation en brengen we u naar uw hotel. In Cusco is dat in de schilderachtige artiestenwijk San Blas, met zijn kronkelende straatjes en vreemde mengelmoes van koloniale bouwstijl en dorpse sfeer. Rest van de dag: vrij.
NB: u kunt ook voor een luxere toeristische bus kiezen, die bovendien een door een gids begeleide tussenstops maakt onderweg. Deze service is comfortabeler en interessanter, maar heeft een meerprijs en u bent langer onderweg, in totaal 10 uur.

Dag 10: Vrije dag Cusco

De eerste van twee vrije dagen in Cusco, de oude hoofdstad van de Inca’s. Het zal nauwelijks genoeg zijn om de stad goed te bekijken. Leer meer over de Inca’s in het Museo Inca of het Museo Precolombino, bezoek de imposante ruines van Sacasywaman net buiten de stad en het schitterende koloniale centrum met zijn vele kerken, wandel door de artiestenwijk San Blas, geniet van de familiaire backpack-sfeer in de pubs, leer meer over de dagelijkse realiteit van vele Peruanen en bezoek een sociaal project in onze tour Alledaags Cusco, maak kennis met de lekkerste streekgerechten in één van de vele uitstekende restaurants… Kortom genoeg te doen!

Dag 11: Heilige Vallei: Pisaq – Ollantaytambo en Chinchero

Vandaag bezoekt u de Heilige Vallei van de Inca’s. Eerst gaat het per privétransport naar het dorpje Pisaq met zijn befaamde markt en ruines, vervolgens bezoeken we de pre koloniale zoutmijn van Salineras en uiteindelijk komen we aan in het antieke dorpje Ollantaytambo waar we het indrukwekkende Incafort bezoeken. Vanaf Ollantaytambo gaat u via het plaatsje Chinchero weer terug naar Cusco.
NB: we hebben vandaag voor privétransport geopteerd, zodat u in overleg met de chauffeur zelf uw tijd kunt invullen. Een groepstour is ook mogelijk, maar raden we niet aan, omdat deze nogal gehaast is en langs teveel toeristische marktjes gaat.
Eventueel kunt u voor vandaag ook een privégids inhuren. Meerprijs daarvan zou 67 euro zijn.

Dag 12: Vrije dag Cusco

Uw tweede vrije dag in Cusco. Ontspan nog even voordat u begint aan uw trektocht!

Dag 13 t/m 16: Trektocht naar Machu Picchu

Vandaag begint u met uw vierdaagse trektocht naar keuze naar Machu Picchu. U kunt kiezen uit vier opties:
– de beroemde Inca Trail
– de Salkantay tocht
– de Lares tocht
– de goedkopere optie: de zogenaamde Inca Jungle Trail, een combinatie van mountainbike- en wandeltocht
In alle vier de gevallen bezoekt u Machu Picchu vanaf de vroege ochtend van de vierde dag (dag 16). ’s Middags neemt u dan de bus naar het dorpje Aguas Calientes en vandaar de trein naar Cusco, waar u in de loop van de avond zult aankomen.

Dag 17: van Cusco naar Lima

We brengen u naar de luchthaven van Cusco voor uw vlucht naar Lima (ca. 1 uur). Vanuit Lima kunt u dezelfde dag doorvliegen naar Nederland. Eventueel kunt u ook nog een dagje in Lima verblijven om de stad te verkennen.

Inclusief

Overnachtingen:

 • alle overnachtingen in beschreven hotels, inclusief ontbijt
 • verblijf Amantaní bij familie thuis, incl. maaltijden
 • tijdens de trektocht naar Machu Picchu overnacht u in een tent

Vervoer:

 • privétransfers in Lima
 • binnenlandse vlucht Lima-Arequipa, inclusief luchthavenbelastingen
 • privétransfers in Arequipa
 • vervoer tussen Arequipa, de Colca Canyon en Puno in gedeelde privébusjes
 • privétransfers in Puno
 • luxe openbare bus tussen Puno en Cusco – toeristische bus met begeleide uitstapjes mogelijk tegen een meerprijs van € 30 pp
 • privétransfers in Cusco
 • binnenlandse vlucht Cusco-Lima, incl. alle luchthavenbelasting

Groepsexcursies:

 • Colca Canyon, drie dagen, exclusief entree Nationaal Park (ca. € 20)
 • Titicacameer, twee dagen, inclusief entrees en 1x lunch, 1x diner en 1x ontbijt
 • Trektocht naar keuze naar Machu Picchu, inclusief entrees, maaltijden, transport en gids. Let op: de entree voor Machu Picchu betreft het reguliere ticket. Optioneel: U kunt uw bezoek aan Machu Picchu combineren met het beklimmen van de bergtop Wayna Picchu of de bergtop Machu Picchu. Deze hebben een meerprijs van ca €10 en €6 respectievelijk. Geef ons bij reservering alstublieft aan welk entree u wilt hebben, daar we deze ruim van tevoren moeten reserveren!

Niet inclusief

 • internationale vlucht
 • overige maaltijden, optionele excursies (vraag ons voor meer informatie) en entrees, persoonlijke uitgaven
 • verplichte reis- en ziektekostenverzekering.

Optionele excursies

 • stadstour Lima (in groep): € 25 pp, inclusief entrees
 • reality tour Arequipa, in groep: € 28 pp
 • wandeltour Arequipa, privé: € 29 pp
 • stadstour Cusco, in groep: € 7 pp, exclusief entrees
 • groepsexcursie Maras/Moray (halve dag vanuit Cusco): € 14 pp

Entrees Cusco / Heilige Vallei: Voor Cusco en de Heilige Vallei bestaat een algeheel toeristenticket, de Boleto Turistico. Met dit toeristenticket kunt u onder andere de ruines in de Heilige Vallei en de ruines net buiten Cusco bezoeken, alsmede een aantal musea in Cusco. Nadeel aan dit ticket is dat de twee interessantse musea in Cusco niet inclusief zijn en een apart entree vergen. Het hele toeristenticket kost ca. € 40 pp, maar u heeft ook de mogelijkheid een toeristenticket te kopen die alleen geldig is voor de ruines van de Heilige Vallei en één die alleen geldig is voor Cusco. Beiden kosten ca. € 22 pp. Voor de stadstour in Cusco heeft u bovendien nog de entrees tot de Kathedraal en de Zonnetempel nodig; samen is dat ca. € 11 pp. Het toeristenticket kunt u ter plekke bij de entrees van ruines en musea kopen, dus u hoeft nu nog niet te beslissen wat te doen.

Individuele prijsopgave

De prijs hangt af van het aantal personen waarmee u reist, en het hoteltype dat u kiest. Persoonlijk zouden we voor hotels tussen de € 45-65 per nacht voor een tweepersoonskamer gaan. Die hebben een prima prijs-kwaliteitverhouding.
Laat ons even weten of u dat met ons eens bent, en om hoeveel personen en welke data het gaat; dan zenden we u z.s.m. een individuele prijsopgave door!

Vraag nu uw prijs op!