Home » Binnenlandse vluchten in Peru

Binnenlandse vluchten in Peru

Vijf maatschappijen verzorgen binnenlandse vluchten in Peru

In Peru worden de binnenlandse vluchten verzorgd door zes luchtvaartmaatschappijen: LATAM, Avianca, LC Peru, Star Peru en Peruvian Airlines.

De belangrijkste binnenlandse vluchten in Peru

Lima – Arequipa

Wie de zuid-westkust van Peru wil bezoeken kiest voor een aantal lange busreizen. Paracas, Ica en Nazca zijn geen van alle bereikpaar per lijnvlucht, alhoewel Nazca natuurlijk wel een luchthaven heeft. Veel mensen kiezen er dan ook voor om deze regio niet te bezoeken en ineens van Lima op Arequipa te vliegen.

Cusco – Lima

De meeste toeristen eindigen hun rondreis in Cusco. Een busreis tussen Cusco en Lima is vanwege de duur (minimaal 21 uur) niet aan te raden; bovendien vinden er op deze weg – u daalt van de Andes af naar de kust, over een zeer bochtige weg – relatief veel ongelukken plaats. Daarnaast hebben er het laatste jaar gewapende berovingen op toeristische bussen plaatsgevonden.
Drie goede redenen om in een uurtje van Cusco naar Lima te vliegen!

Cusco – Puerto Maldonado of Lima – Puerto Maldonado

Binnenlandse Vlucht Cusco - Puerto - Maldonado - Peru

Binnenlandse Vlucht Cusco – Puerto – Maldonado – Peru

Eén van de twee oerwoudbestemmingen in Zuid-Peru, het nationaal park van Tambopata is zeer goed per vlucht te bereiken vanuit Lima of Cusco. Diverse maatschappijen vliegen dagelijks op Puerto Maldonado, gelegen in de Amazone. Vanaf hier vertrekken vele tours naar lodges in deze regio. Vluchtduur vanaf Cusco is slechts 40 minuten, wat een bezoek aan de Amazone volgens ons zeer het overwegen waard maakt.

Vluchtprijzen variëren zeer, en zijn sterk afhankelijk van de beschikbaarheid op het moment van reserveren. Vraag ons om meer informatie!

NB: wij bemiddelen niet in losse vluchten. In onze pakketreizen zijn uw binnenlandse vluchten inclusief.