Home » Binnenlandse vluchten in Peru

Binnenlandse vluchten in Peru

Vijf maatschappijen verzorgen binnenlandse vluchten in Peru

In Peru worden de binnenlandse vluchten verzorgd door vijf luchtvaartmaatschappijen: LATAM Airlines, Sky Airlines, Viva Air, Avianca en de alliantie van Star Peru / Peruvian Airlines. Avianca vliegt tegenwoordig enkel nog tussen Lima en Cusco. Wij werken niet samen met prijsvechter Viva Air, vanwege de niet-transparante prijsstelling, afwijkende bagagestandaarden, en de hoge bijkomende kosten voor zaken die wij als normaal beschouwen. 

 

De belangrijkste binnenlandse vluchten in Peru

Lima – Arequipa

Wie de zuid-westkust van Peru wil bezoeken kiest voor een aantal lange busreizen. Paracas, Ica en Nazca zijn geen van alle bereikpaar per lijnvlucht, alhoewel Nazca natuurlijk wel een luchthaven heeft. Veel mensen kiezen er dan ook voor om deze regio niet te bezoeken en ineens van Lima op Arequipa te vliegen.

Cusco – Lima

De meeste toeristen eindigen hun rondreis in Cusco. Een busreis tussen Cusco en Lima is vanwege de duur (minimaal 21 uur) niet aan te raden; bovendien vinden er op deze weg – u daalt van de Andes af naar de kust, over een zeer bochtige weg – relatief veel ongelukken plaats. Daarnaast hebben er op deze route gewapende berovingen op toeristische bussen plaatsgevonden.
Drie goede redenen om in een uurtje van Cusco naar Lima te vliegen!

Lima – Iquitos

Iquitos is alleen door de lucht of over het water bereikbaar. Deze stad van een half miljoen inwoners is als enige stad niet aangesloten op het Peruaanse wegennet. De Amazone-stad heeft luchtverbindingen met Lima, Pucallpa, Tarapoto en sinds kort is er driemaal per week een directe vlucht op Cusco. Mocht u de tijd hebben, neem dan de boot van Pucallpa of Yurimaguas, maar voor de meeste mensen zal het vliegtuig een beter alternatief zijn.

Cusco – Puerto Maldonado of Lima – Puerto Maldonado

Binnenlandse Vlucht Cusco - Puerto - Maldonado - Peru

Binnenlandse Vlucht Cusco – Puerto – Maldonado – Peru

Eén van de twee oerwoudbestemmingen in Zuid-Peru, het nationaal park van Tambopata is zeer goed per vlucht te bereiken vanuit Lima of Cusco. Diverse maatschappijen vliegen dagelijks op Puerto Maldonado, gelegen in de Amazone. Vanaf hier vertrekken vele tours naar lodges in deze regio. Vluchtduur vanaf Cusco is slechts 40 minuten, wat een bezoek aan de Amazone volgens ons zeer het overwegen waard maakt.

Vluchtprijzen variëren zeer, en zijn sterk afhankelijk van de beschikbaarheid op het moment van reserveren. Vraag ons om meer informatie!

NB: wij bemiddelen niet in losse vluchten. In onze pakketreizen zijn uw binnenlandse vluchten inclusief.