Home » Entrees gedurende uw reis

Entrees gedurende uw reis

Een aantal entrees doen we normaal gesproken niet inclusief in uw pakket. Dat doen we omdat we alleen onze kosten hiervan zouden kunnen declareren met het entreeticket zelf, dat u in bezit krijgt. Al deze entrees kunt u makkelijk ter plekke aanschaffen. Of u nog andere entrees zult moeten betalen hangt af van de activiteiten die u verder gaat ondernemen. In onze offertes en optionele excursie-overzichten staat precies vermeld of de entrees wel of niet inclusief zijn.

Entrees in de Colca Canyon

Verplicht entree van het Nationaal Park is S/ 70 (ca. 18 euro). Optioneel entree tot de warmwaterbronnen is S/ 15 (ca. 4 euro)

Entrees Cusco en de Heilige Vallei

Voor Cusco en de Heilige Vallei bestaat een algeheel toeristenticket, de Boleto Turistico. Met dit toeristenticket kunt u onder andere de ruïnes in de Heilige Vallei en de ruïnes net buiten Cusco bezoeken, alsmede een aantal aangesloten musea in Cusco. Nadeel aan dit ticket is dat de twee interessantste musea in Cusco niet inclusief zijn en een aparte entree vergen.

Het volledige toeristenticket kost S/ 130 (ca. 35 euro) pp en is 10 dagen geldig. Hiermee verschaft u toegang tot alle archeologische sites en deelnemende musea in en rond Cusco. Minderjarigen en studenten kunnen een korting krijgen op vertoon van een geldig legitimatiebewijs (studenten enkel op vertoon van geldig ISIC-kaart), zij betalen een gereduceerd tarief van S/ 70. Kinderen tot en met 9 jaar betalen niets.

Eventueel kunt u ook een gedeeltelijk toeristenticket kopen:

  • Circuit I: Voor de ruïnes net buiten Cusco (Sacsayhuaman, Tambomachay, Puka Pukara en Qenqo). Dit ticket is interessant wanneer u de Heilige Vallei niet bezoekt, maar u wel de ruïnes net buiten Cusco wenst te bezoeken, al dan niet als onderdeel van de klassieke stadstour. Deze kaart is slechts 1 dag geldig.
  • Circuit II: voor de deelnemende musea en attracties in Cusco (Museo Histórico Regional, Museo de Arte contemporáneo, Museo de Arte Popular, Qorikancha site museum, Centro Qosqo de Arte Nativo, Monument van de Inca Pachacutec) en de twee archeologische sites in Valle Sur (Piquillacta en Tipón). Deze kaart is 2 dagen geldig.
  • Circuit III: voor alleen de archeologische sites van de Heilige Vallei (Pisac, Ollantaytambo, Chinchero en Moray). Deze kaart is 2 dagen geldig.

Deze gedeeltelijke tickets kosten elk S/ 70 (ca. 18 euro) pp. Voor deze gedeeltelijke toegangskaart kunt u geen korting krijgen: minderjarigen vanaf 10 jaar, studenten en volwassenen betalen hetzelfde tarief.

Voor de stadstour in Cusco heeft u naast een toeristenticket (Volledig ticket of gedeeltelijk ticket voor circuit I) bovendien nog de entrees tot de Kathedraal en de Zonnetempel (Qorikancha) nodig; samen is dat S/ 35 (ca. 9 euro) pp.

Het toeristenticket kunt u ter plekke bij de entrees van ruïnes en musea kopen, dus u hoeft nu nog niet te beslissen wat te doen.

Entree tot Machu Picchu wél inclusief

De standaardentree tot Machu Picchu is wél inclusief. Niet inclusief is een optionele tweede entree voor de beklimming van de Machu Picchu Mountain (Montaña) of de Wayna Picchu-bergtop. Mocht u één van deze bergtoppen willen beklimmen, dan raden we u aan om een tweede entreebewijs aan te schaffen. Wij adviseren u hier graag bij!

Meer informatie over de bergtoppen Machu Picchu en Wayna Picchu.

Begin 2019 zijn de toegangsregels voor Machu Picchu aangescherpt.