Home » Entrees gedurende uw reis

Entrees gedurende uw reis

Een aantal entrees doen we normaal gesproken niet inclusief in uw pakket. Dat doen we omdat we alleen onze kosten hiervan zouden kunnen declareren met het entree-ticket zelf, dat u in bezit krijgt. Al deze entrees kunt u makkelijk ter plekke aanschaffen. In al onze offertes specificeren we daarnaast om welke entrees het in uw geval gaat.

Over het algemeen gaat het om:

Entrees Cusco en de Heilige Vallei

Voor Cusco en de Heilige Vallei bestaat een algeheel toeristenticket, de Boleto Turistico. Met dit toeristenticket kunt u onder andere de ruïnes in de Heilige Vallei en de ruïnes net buiten Cusco bezoeken, alsmede een aantal musea in Cusco. Nadeel aan dit ticket is dat de twee interessantse musea in Cusco niet inclusief zijn en een apart entree vergen.
Het hele toeristenticket kost S/. 130 (ca. 35 euro) pp, maar u heeft ook de mogelijkheid een toeristenticket te kopen die alleen geldig is voor de ruines van de Heilige Vallei en één die alleen geldig is voor Cusco. Beiden kosten S/. 70 (ca. 19 euro) pp en zijn 1 dag geldig.
Voor de stadstour in Cusco heeft u bovendien nog de entrees tot de Kathedraal en de Zonnetempel nodig; samen is dat S/. 35 (ca. 10 euro) pp.
Het toeristenticket kunt u ter plekke bij de entrees van ruines en musea kopen, dus u hoeft nu nog niet te beslissen wat te doen.

Entrees in de Colca Canyon

Verplicht entree van het Nationaal Park is S/. 70 (ca. 19 euro). Optioneel entree tot de warmwaterbronnen is S/. 15 (ca. 4 euro)

Luchthavenbelasting Nazca

Als u de vlucht over de Nazcalijnen doet, dient u op de luchthaven nog een persoonlijke luchthavenbelasting van S/. 30 (ca. 8 euro) te voldoen.

Islas Ballestas

Het entree tot de Islas Ballestas bedraagt eveneens S/ 16 (ca. 4,50 euro).

Entree tot Machu Picchu wél inclusief

Het entree tot Machu Picchu is wél inclusief. Daarnaast zijn er echter nog extra optionele entrees tot de bergtoppen Machu Picchu en Wayna Picchu (meerprijs ca. 18 euro pp). Mocht u één van deze bergtoppen bij uw bezoek aan Machu Picchu willen beklimmen, geef dit dan bij uw reservering al aan, daar we deze entrees ruim van tevoren moeten aanschaffen.

Begin 2019 zijn de toegangsregels voor Machu Picchu aangescherpt.

Meer informatie over de bergtoppen Machu Picchu en Wayna Picchu.