Home » Communicatie: Internet en Mobiele telefonie

Communicatie: Internet en Mobiele telefonie

Internet
Als er geen storingen zijn, die af en toe voorkomen, biedt elk hotel, en daarnaast een veelheid aan cafe’s en restaurants (gratis) WIFI. Daarnaast zijn er vrijwel altijd internet cafe’s te vinden, ook al dreigen deze ook in Peru langzaam te gaan verdwijnen.

Mobiele telefonie
In de stedelijke zones is de dekking voor uw mobiele telefoon compleet. Op uw reis moet u rekening houden met een mindere dekking in bergachtige gebieden en in de Amazone, maar ook in de Colca Canyon en op het Titicacameer is er maar zeer beperkt ontvangst. Ook op Machu Picchu is de dekking vaak niet geweldig. Het is handig om de thuisblijvers in te lichten dat u op bepaalde dagen weinig tot geen dekking zal hebben; dan maken ze zich niet onnodig ongerust, mochten ze u niet kunnen bereiken.

Mocht er iets zijn: wij beschikken over een 24/7 alarmservice die men altijd kan bereiken: +51 981 649 649 (Nederlands gesproken). Daarnaast kunnen wij u via onze lokale operators en hotels wél vrij makkelijk bereiken.

Lokale chip (SIM card) kopen. 

Omwille van datagebruik vragen steeds meer mensen om de mogelijkheden van een lokale SIM Card met datapakket. Hiermee heeft u op de plaatsen waar telefonisch bereik is, het internet op en heeft u toegang tot Facebook of WhatsApp en andere websites. In Peru zijn verschillende providers die simkaarten aanbieden. Er zijn pakketten speciaal voor toeristen en goedkopere SIM kaarten waar u een extra datapakket bij dient aan te schaffen.