Home » Paspoort en Visum

Paspoort en Visum

Nederlanders en Belgen die een toeristische reis naar Peru ondernemen, hebben geen visumplicht. Uw paspoort moet bij vertrek uit Peru nog minimaal een half jaar geldig zijn.

Bij binnenkomst krijgt u in uw paspoort een stempel van binnenkomst vergezeld van een krabbel dat het aantal dagen weergeeft dat u in het land mag verblijven, meestal tussen de 30 of 90 dagen. Van tevoren (in het vliegtuig of komende vanuit Chili, Bolivia of Ecuador: bij het plaatselijke grenskantoor) moet u een toeristenkaart, de zogenaamde Tarjeta Andina de Migración, invullen. Deze wordt, net als uw paspoort, bij binnenkomst afgestempeld. Het onderste gedeelte krijgt u mee en moet u bij het verlaten van het land weer inleveren. Zorg dat u het niet verliest, anders moet u een boete betalen! Let goed op dat zowel uw paspoort als uw toeristenkaart daadwerkelijk afgestempeld zijn. Zorg dat u na binnenkomst een kopie (of foto) van zowel uw paspoort als uw toeristenkaart maakt, die u bij u kunt dragen.

Ook voor een toeristische reis naar Bolivia hebben Nederlanders en Belgen geen visumplicht; normaal gesproken krijgt u een stempel voor 30 dagen. Ook hier krijgt u weer een toeristenkaart, die u bij het verlaten van het land weer moet inleveren.

Disclaimer
Deze informatie is onder voorbehoud en voor onaangekondigde wijzigingen vatbaar. Wij verwerpen iedere vorm van aansprakelijkheid in geval van onjuiste of onvolledige informatie. Raadpleeg de respectievelijke ambassades voor absolute zekerheid.