De koffieroute – het lokale leven nabij Machu Picchu

Een minder toeristische route naar Machu Picchu
Machu Picchu is bereikbaar per toeristische trein of via een meerdaagse trektocht, zoals de Inca Trail of de Salkantay Trek. Voor mensen die fysiek of qua tijd niet in staat zijn om een trektocht te doen, maar liever niet hutje mutje met de grote toeristenmassa per trein reizen, hebben we daarom een alternatief ontwikkelt. U bezoekt eerst de prachtige Heilige Vallei van de Inca’s, met plaatsen als Pisac, Salineras en Ollantaytambo.

De koffieroute naar Machu Picchu

Avontuurlijke rit door een dramatisch veranderend landschap
Na uw overnachting in de Heilige Vallei, rijdt u in ongeveer 4 uur naar het dorpje Santa Teresa. Het is een avontuurlijk rit door een dramatisch veranderend landschap. U gaat eerst over de Abra Malaga, een pas van ruim 4300 meter, voordat u afdaalt naar het op ongeveer 1900 meter gelegen Santa Teresa. De laatste drie kwartier reist u over een onverharde weg langs een ravijn.

Het leven van de lokale bevolking
Het is een haast subtropische regio met koffie- thee- en fruitplantages. De lokale bevolking van Santa Teresa cultiveert de gewassen op veelal kleine, ongeordende terreinen waar alles door elkaar groeit. Bij één van deze boerderijtjes – van de familie van vrienden van ons – bent u enkele uren te gast. Met behulp van uw gids zal de familie uitleg geven over de producten en het leven in dit dorpje dat in de schaduw van Aguas Calientes en Machu Picchu ligt en dat een turbulente historie kent. Het dorpje is in het verleden meerdere malen getroffen door landverschuivingen en overstromingen, en hetzelfde geldt voor het terrein van de familie: het voorouderlijke huisje is volledig verdwenen onder een steenlawine.

Ervaar het leven van de lokale bevolking nabij Machu Picchu

De familie ontvangt alleen klanten van ons. Een betere garantie voor een authentieke ervaring kunt u niet krijgen.

Een prachtige wandeling naar Machu PicchuVerder naar Machu Picchu
Naar verwachting vertrekt u om 14:00 uur weer, richting de Hidroeléctrica. Bij deze waterkrachtcentrale eindigt de spoorlijn die ooit Cusco en de stad Quillabama met elkaar verbond – nog een slachtoffer van het natuurgeweld. Om 14:30 uur begint u met uw gids aan de wandeling van ongeveer 3 uur naar het dorpje Aguas Calientes, waar u zult overnachten. U loopt langs de rails, maar door prachtige landschappen. Optioneel kunt u een uitstapje maken naar de watervallen en tuin van Mándor.

Vanaf de vroege ochtend van de volgende dag kunt u Machu Picchu bezoeken, waarna u weer terugreist naar de Heilige Vallei of Cusco.

Contacteer ons voor meer informatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *