Machu Picchu, verloren Inca-Stad, hoog in de Andes

Herontdekt in 1911 en verkozen tot ‘Nieuw Wereldwonder’ in 2007: Machu Picchu is zonder enige twijfel Peru’s bekendste en indrukwekkendste archeologische vindplaats.

Hoog oprijzend boven de wilde Urubamba-rivier, de piek van Wayna Picchu vaak omsluierd door mystiek aandoende wolken, weet deze ‘citadel’ iedere bezoeker te verbazen. Er is veel gezegd en geschreven over Machu Picchu, maar de datum van haar constructie en haar functie zijn nog steeds raadsels.

De Inca Trail, waarschijnlijk – en met reden – ‘s werelds bekendste trektocht, leidt over hoge bergen en door het hoge regenwoud naar Machu Picchu. Dit pad vormde onderdeel van een uitgebreid netwerk van paden, Qhapaq Ñan genaamd: ongeveer 23.000 kilometer door Tahuantinsuyo, het Incarijk dat het grootste deel van Peru, Ecuador, Colombia en Bolivia, en delen van Brazilië, Chili en Argentinië omvatte. Chasquis, speciale hardlopers die deze paden gebruikten, konden in 5 dagen een boodschap van Quito naar Cusco (een afstand van 1980 kilometer) overbrengen!

Er zijn verschillende alternatieven voor diegenen die liever een minder toeristische route hebben, zoals de even mooie Salkantay Trek, de Lares Trek of de goedkopere Inca Jungle Trail, een combinatie van wandelen en mountainbiken naar Machu Picchu.

U kunt Machu Picchu ook per trein bereiken.
Machu Picchu

Doen!
Vergelijk hier de diverse trektochten naar Machu Picchu.

Tours:
De Heilige Vallei en Machu Picchu per trein
De tweedaagse Inca Trail
De vierdaagse Inca Trail
De Salkantay Trek
De Lares Trek
De Inca Jungle Trail

Wist u dat…
… De officiële lezing dat Machu Picchu onbekend was tot de ontdekking door Yale-professor Hiram Bingham in 1911 steeds vaker wordt aangevallen?
Lees meer over de Machu Picchu Mythe.

Comments are closed.