Home » de Heilige Vallei en Machu Picchu

de Heilige Vallei en Machu Picchu

De wereldberoemde Inca-ruïnes van Machu Picchu liggen op ongeveer 4,5 uur reizen van Cusco. Daartussen ligt de schitterende Heilige Vallei van de Inca’s.

Rijdend door de Heilige Vallei van de Inca’s zult u ongetwijfeld verliefd worden op de landschappen, met de groene bergen, de snelstromende Urubamba-rivier en de met sneeuw bedekte bergtoppen. Maar de Heilige Vallei staat allereerst bekend om haar charmante dorpjes met kleurrijke markten en indrukwekkende Inca-ruïnes. De tijd lijkt te hebben stilgestaan, in een heel andere wereld net buiten Cusco. Indiaanse vrouwen verkopen allerlei exotisch fruit, zelf gewoven kleding en kunstvoorwerpen terwijl een oud echtpaar in de warmte van de zon chicha drinkt, denkend aan lang vervlogen tijden.

Wij raden u aan om drie dagen voor de Heilige Vallei en Machu Picchu uit te trekken. U kunt ook een bezoek van twee dagen doen, maar dan wordt het wat gehaast. Afhankelijk van uw totale reisduur, andere reisplannen en budget zullen we u een persoonlijk advies verstrekken.

Entrees tot Machu Picchu

Onlangs zijn de toegangsregels voor Machu Picchu gewijzigd. Voorheen moesten toeristen kiezen tussen een ochtend- of een middagentree en mocht men de ruïnes op een willekeurig tijdstip gedurende het dagdeel van keuze betreden. Vanaf nu echter, moet u al bij aanschaf van uw ticket het exacte aanvangstijdstip van uw bezoek aangeven. Voor de diverse tijdstippen zijn slechts een beperkt aantal toegangsbewijzen beschikbaar.

De toegangsbewijzen zijn verdeeld per uur. U kunt er voor kiezen om uw bezoek aan te vangen tussen 6 en 7 uur, tussen 7 en 8 uur, of tussen 8 en 9 uur, enzovoort. U kunt uiterlijk tot 15 uur Machu Picchu betreden. Er wordt een uitloop van 2 uur getolereerd. Met een toegangsbewijs tussen 6 en 7 uur kunt u dus uiterlijk tot 9 uur Machu Picchu betreden. Net als voorheen kunt u Machu Picchu gedurende maximaal 4 uur bezoeken. Momenteel is er nog geen controlesysteem, dus kunt u er in de praktijk langer blijven. Het is niet te zeggen wanneer er wel controles worden ingevoerd. Indien dit eenmaal een feit is, zou een eventuele uitloop betekenen dat u op uw bezoektijd aan Machu Picchu gekort wordt.
U kunt niet eerder dan het aangegeven tijdstip beginnen met uw bezoek.

Let op!
U mag de site tussentijds niet meer af, ook niet voor toiletbezoek! Daarnaast zijn éénrichtingscircuits ingesteld om de grote aantallen toeristen op een zo geordend mogelijke wijze over de site te laten bewegen.

Hoe laat bezoek ik Machu Picchu het best?

Dit is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Wij geven al onze klanten advies op maat, zodat ze het meeste uit hun bezoek aan Machu Picchu halen. Vraag ons om meer informatie!

LEES VERDER:
Verschillende entrees tot Machu Picchu
Andere tours naar Machu Picchu
De Machu Picchu Mythe