Home » De korte Inca Trail naar Machu Picchu

De korte Inca Trail naar Machu Picchu

De Inca Trail, waarschijnlijk – en met reden – ‘s werelds bekendste trektocht, leidt over hoge bergen en door het hoge regenwoud naar Machu Picchu. Dit pad vormde onderdeel van een uitgebreid netwerk van paden, Qhapaq Ñan genaamd: ongeveer 23.000 kilometer door Tahuantinsuyo, het Incarijk dat het grootste deel van Peru, Ecuador, Colombia en Bolivia, en delen van Brazilië, Chili en Argentinië omvatte. Chasquis, speciale hardlopers die deze paden gebruikten, konden in 5 dagen een boodschap van Quito naar Cusco (een afstand van 1980 kilometer) overbrengen!

Bij de korte Inca Trail naar Machu Picchu loopt u één dag over dit wereldberoemde pad. Machu Picchu bezoekt u dan de volgende dag.

Programma

Dag 1: Cusco – km104 – Aguas Calientes (ca. 6 uur wandelen)

We halen u ’s ochtends vroeg op van uw hotel en brengen u naar het treinstation. Per trein rijden we naar kilometer 104 op de Cusco-Machu Picchu spoorweg. Op dit punt verlaten we de trein, steken de Willkamayu-brug over de Urubamba-rivier over en beginnen met onze wandeltocht.

Eerst bezoeken we de beroemde Inca-ruines van Chachabamba, een schitterend paleis met mooie kamers en wanden. Na een introductie in de Incageschiedenis, wandelen we via een klimmend pad ongeveer 8 kilometer in 3 uur, waarna we de prachtige ruines van Wiñaywayna (2700 meter boven zeeniveau) bereiken. Deze fantastische plek is een goed voorbeeld van de Inca-terrassen en vormde waarschijnlijk een agricultureel experiment in de Inca-era. De naam van de ruine, ‘Eeuwig Jong’, komt van een orchidee die veelvuldig voorkomt in deze regio.
Na ons bezoek aan Wiñaywayna vervolgen we onze wandeling via een smal pad door het nevelwoud, totdat we de Inti Punku – de beroemde Zonnepoort van de Inca’s – bereiken. Hier heeft u een eerste, overweldigend uitzicht op Machu Picchu.

Na de nodige foto’s dalen we af richting Machu Picchu. Daarna gaan we per bus verder naar het dorpje Aguas Calientes, waar we de nacht in een hotel zullen verblijven. ’s Avonds kunt u optioneel de warmwaterbronnen van dit plaatsje bezoeken.

Dag 2: Machu Picchu – Cusco (ca. 2 uur wandelen)

Vanochtend staan we erg vroeg op en na een ontbijt nemen we rond 05:30 de bus naar Machu Picchu. Daar komen we op tijd aan om de zon boven de omringende bergen te zien rijzen.

U krijgt een 2,5 tot 3 uur durende rondleiding door deze ‘Verloren Stad van de Inca’s’, waarna u de tijd heeft aan uzelf, om de ruïnes zelf te verkennen. In de middag neemt u de bus naar Aguas Calientes. U zou nog kunnen overwegen om de warmwaterbronnen te bezoeken, of een wandeling te maken naar de tuinen van Mandor. Om 18:20 neemt u de trein terug naar Ollantaytambo. Hier komt u om 20:05 aan, waarna u in een kleine 2 uur teruggebracht wordt naar Cusco. Optioneel kunt u natuurlijk ook in Ollantaytambo blijven.

Inclusief
 • Transport zoals hierboven beschreven: (transfer van uw hotel naar het treinstation, trein naar km 104, trein en bus terug van Aguas Calientes naar Cusco, 3 bus tickets voor de shuttlebus tussen Machu Picchu en Aguas Calientes: 2 van Machu Picchu naar Aguas Calientes, en 1 van Aguas Calientes naar Machu Picchu)
 • Entree Inca Trail
 • Ochtendentree tot Machu Picchu.
 • Maaltijden: 1 ontbijt, 1 lunch, 1 diner
 • overnachting in een hostal in Aguas Calientes, in 2-persoonskamer
 • Engelstalige gids
 • medische bijstand: eerste hulp set en nood zuurstofflessen
Niet inclusief
 • ontbijt dag 1, lunch dag 2
 • optionele eenpersoonskamer
 • wandelstokken
 • optionele entree tot de warmwaterbronnen van Aguas Calientes)
 • fooi voor gids

Ook niet inclusief: entrees tot bergtop Wayna Picchu of bergtop Machu Picchu. Indien u één van deze bergtoppen wilt beklimmen, zult u een volledig nieuw ticket nodig hebben. Ter achtergrondinformatie: Met een startbewijs voor de 2- of 4-daagse Inca Trail kunt u helaas nooit één van deze twee bergtoppen beklimmen, ook niet tegen bijbetaling van een supplement. Wilt u deze toch beklimmen, dan zit er niets anders op dan een volledig nieuw ticket bij te kopen. Een eventueel extra middagentree tot Machu Picchu is evenmin inclusief.

Om zowel de 2- als de 4-daagse Inca Trail te kunnen reserveren, hebben we het volgende nodig:
 • uw volledige namen, exact zoals in uw paspoort vermeld
 • het nummer van uw paspoort dat geldig is gedurende de Inca Trail
 • nationaliteit
 • geboortedatum
 • vertrekdatum Inca Trail
 • de volledige betaling
 • een scan/foto van het paspoort van de minderjarige tot 16 jaar, indien u aanspraak wenst te maken op een korting op het entree.

NB: Vanwege strikte regelgeving dient het paspoortnummer dat u ons zendt dezelfde te zijn als het nummer van het paspoort waarmee u de Inca Trail betreedt. Laat het ons alstublieft weten als u nog een nieuw paspoort moet aanvragen. Breng uw oude paspoort of een kopie van uw oude paspoort mee, als u dat niet doet, loopt u de kans dat u geweigerd wordt op de Inca Trail. Entreebewijzen zijn strikt persoonlijk en vanwege dezelfde regelgeving is het onmogelijk om de datum van aanvang van de Inca Trail te wijzigen of om uw entree aan iemand anders te geven als we uw entree eenmaal gekocht en de reservering bevestigd hebben (zelfs als u bijvoorbeeld ziek bent, is dit niet mogelijk).