Home » De Inca Trail naar Machu Picchu

De Inca Trail naar Machu Picchu

Inca Trail naar Machu Picchu

Inca Trail naar Machu Picchu

De Inca Trail, waarschijnlijk – en met reden – ‘s werelds bekendste trektocht, leidt over hoge bergen en door het hoge regenwoud naar Machu Picchu. Dit pad vormde onderdeel van een uitgebreid netwerk van paden, Qhapaq Ñan genaamd: ongeveer 23.000 kilometer door Tahuantinsuyo, het Incarijk dat het grootste deel van Peru, Ecuador, Colombia en Bolivia, en delen van Brazilië, Chili en Argentinië omvatte. Chasquis, speciale hardlopers die deze paden gebruikten, konden in 5 dagen een boodschap van Quito naar Cusco (een afstand van 1980 kilometer) overbrengen!

De 4-daagse trail

Een 43 kilometer tellend avontuur langs de oude paden van de Inca’s. Onderweg bezoekt u schitterende ruines, bedwingt u een bergpas op 4200 meter hoogte, heeft u fantastische uitzichten op sneeuwbedekte bergtoppen en daalt u af in het nevelwoud. En uiteindelijk wordt u beloond met die indrukwekkende eerste aanblik vanaf Inti Punku, de zonnepoort tot Machu Picchu: u heeft het gehaald!

Inca Trail Machu Picchu

“Die eerste indrukwekkende aanblik tot Machu Picchu. U heeft het gehaald!”

Programma Inca Trail

Dag1: Cusco–km 82– Yuncachimpa

We halen u ’s ochtends vroeg op van uw hotel en rijden naar het dorpje Ollantaytambo (2 uur). Hier kunt u ontbijten, en indien u dat wilt wat cocabladeren tegen de hoogte of houten wandelstokken kopen. Daarna rijden we verder naar Piskacucho (2700 meter), een gemeenschap, gelegen op kilometer 82 van de spoorweg tussen Cusco en Machu Picchu.

Hier begint de Inca Trail, en we wandelen vandaag 12 km. We wandelen langs de linkeroever van de Urubambarivier en volgen de route over tamelijk vlak terrein tot het dorpje Miskay (2800 meter), waar we even zullen pauzeren. Hier kun je wat van de lokale chicha (maisbier) proberen van de indiaanse dames die we langs de route tegenkomen. Daarna gaan we verder, wandelend over een stijl pad dat naar een hoog plateau leidt.
U zult beloond worden met een fantastisch uitzicht op het Incagebouw Llactapata (2750 meter). Na de uitleg van onze gids gaan we verder, door een schitterende vallei. We zullen geleidelijk klimmen voor ongeveer 2 uur, via Wayllabamba (3100 meter) naar Yuncachimpa (3300 meter), voor onze eerste kampeer-overnachting.

Tijdens de hele tocht kun je genieten van spectaculaire vergezichten op de Vilcanota-bergketen aan de andere kant van de Urubamba-rivier en op de met sneeuw bedekte bergtop van de Veronica (5832 meter).

Geschatte wandeltijd: 7 uur | ca. 12 kilometer

Dag 2: Yuncachimpa – Chaquicocha

We staan vroeg op en na het ontbijt beginnen we aan een 15 kilometer durende wandeling omhoog, door een smalle vallei vol vegetatie en kleine stroompjes. Het is een zware klim, vol traptreden, en we adviseren u om het rustig aan te doen, en te pauzeren wanneer dat nodig is. Later bereiken we het dorpje Lluluchapampa. Op dit punt beginnen we de klim naar de hoogste en beroemdste pas op de Inca Trail, de Abra Warmihuañusca (De Dode Vrouw Pas, 4200 meter). De klim kost ongeveer 2 tot 3 uur. Doe het rustig, aan zonder uzelf te forceren. Onze gids blijft normaliter bij de langzaamste persoon van de groep, en iedereen wacht op de top van de pas. Neem wat chocolade, zuurtjes en cocabladeren mee. Dit helpt uw suikergehalte hoog te houden en tevens een beetje tegen eventuele hoogteziekte.

Nadat we de pas hebben bereikt en na een korte pauze, zullen we langs een bochtig pad voor 2,5 kilometer afdalen naar de rivier de Pacaymayu. We doorkruisen een smalle vallei, waar vele vogels zoals de colibri leven, evenals de Andes beer. We vervolgen onze weg via de Runkurakay pas (3050 meter), waar we het archeologische complex met dezelfde naam bezoeken. Vervolgens gaan we door naar onze kampeerplek Chaquicocha (3650 meter). Hier kun je na een lange dag relaxen en van het spectaculaire uitzicht over de Andes genieten.

Geschatte wandeltijd: 8 uur | ca. 15 kilometer

Inca Trail - dode vrouw pas

Inca Trail – dode vrouw pas

Dag 3: Chaquicocha – Wiñaywayna

Dit is de meest indrukwekkende en interessantse dag, omdat we een aantal archeologische complexen zullen bekijken. We wandelen vandaag ongeveer 10 kilometer.

Na een vroeg ontbijt wandelen we verder en betreden we het hooggelegen nevelwoud. Stijgend en dalend gaat het verder, totdat we uiteindelijk de derde en laatste pas beklimmen: de Abra de Phuyupatamarca (3700 meter). Vanaf hier gaat de Inca Trail naar beneden. Nadat we een tijdje hebben afgedaald zullen we de ruïnes van Phuyupatamarca zien. Daarna gaat het verder naar Wiñaywayna (2650 meter). We zullen de nacht doorbrengen op de kamppeerplek. Vanavond nemen we afscheid van onze porters en kok; zij moeten de volgende dag erg vroeg op om de lokale trein terug naar Cusco te nemen.

Geschatte wandeltijd: 5 uur | ca. 9 kilometer

Inca Trail, Winaywayna

Inca Trail, Winaywayna

Dag 4: Wiñaywayna – Machu Picchu – Cusco

Vanochtend staan we erg vroeg op, om 4 uur. We ontbijten om half vijf en om vijf uur moeten we onderweg zijn, wandelend naar de Zonnepoort van Machu Picchu (Inti Punku). Het zal ons ongeveer een uur kosten, wandelend over een smal pad in het nevelwoud. Eenmaal bij de Zonnepoort kunnen we de zon zien opkomen boven de berg Machu Picchu. Een magisch moment!

Daarna dalen we af naar Machu Picchu, waar u een 2.5 uur durende rondleiding door deze ‘Verloren Stad van de Inca’s’ zult hebben. Na de rondleiding heeft u nog enkele uren de tijd om de ruïnes op eigen gelegenheid te verkennen en wellicht de beroemde bergtop van Wayna Picchu of van de berg Machu Picchu te beklimmen. Na afloop neemt u de bus naar Aguas Calientes. Hier heeft u de middag aan uzelf. U kunt genieten van een verfrissend drankje op één van de vele terrasjes, de warmwaterbronnen bezoeken, of nog naar de tuinen en de waterval van Mándor wandelen.

Om 18:20 uur heeft u de trein terug naar Ollantaytambo. Hier komt u om 20:05 uur aan, waarna u met groepsvervoer in een kleine 2 uur terug naar uw hotel in Cusco gebracht wordt.

Geschatte wandeltijd: 2,5 uur | ca. 5 kilometer

Inca Trail Kamp

Inca Trail Kamp

Optioneel vandaag (nog niet inclusief):
 • Extra entree bergtop Wayna Picchu of bergtop Machu Picchu. Ter achtergrondinformatie: Met een startbewijs voor de 2- of 4-daagse Inca Trail kunt u helaas geen supplement betalen voor één van deze twee bergtoppen. Wilt u deze toch beklimmen, dan zit er niets anders op dan een volledig nieuw ticket aan te schaffen.
 • Een tweede entree tot Machu Picchu voor de middag: Vanaf juli 2017 gelden er restricties op de toegang tot Machu Picchu. Voorheen was het mogelijk de ruïnes gedurende de hele dag te bezoeken, maar nu is de maximaal toegestane bezoektijd nog maar 4 uur. Daarbij moet wel opgemerkt worden, dat de autoriteiten nog geen manier hebben gevonden om mensen die te lang op de site verblijven, te verwijderen.

NB: kampeerplaatsen kunnen veranderen, aangezien de beheerders van de Inca Trail ons een slaapplek aanwijzen!

Inclusief
 • Briefing in Cusco, 1 of 2 dagen voorafgaand aan uw Inca Trail
 • Transport zoals hierboven beschreven: vervoer naar het beginpunt van de Inca Trail, bus van Machu Picchu naar Aguas Calientes, trein en bus terug naar Cusco
 • Transfers van en naar uw hotel
 • Entree Inca Trail
 • Entree Machu Picchu
 • kampeeruitrusting, incl. 2-persoonstent (bent u met een onevenredig aantal mensen deelt u de tent dus in principe met een andere deelnemer, tenzij u een éénpersoonstent huurt – zie hieronder) en slaapmatje
 • kok, eetgerei en maaltijden (3 x ontbijt, 3 x lunch, 3 x diner; vegetarisch eten op aanvraag), 3x thee en snacks
 • Engelstalige gids
 • ‘keukentent’ en ‘dinertent’, incl. tafels en stoelen
 • ‘toilettent’
 • medische bijstand: eerste hulpset en nood zuurstofflessen
Niet inclusief
 • ontbijt dag 1, lunch dag 4
 • optionele entree tot de warmwaterbronnen van Aguas Calientes)
 • fooien voor gids, dragers en kok
 • extra drager voor uw persoonlijke spullen, waaronder tevens slaapzak en slaapmatje vallen, met een officieel maximum van 12 kg. Wilt u een drager reserveren, adviseren wij u deze meteen bij de reservering van uw Inca Trail vast te leggen. Op een later tijdstip kunnen wij een drager niet meer met zekerheid garanderen.

NB: tot onze niet aflatende verbazing komt het regelmatig voor dat klanten het maximumgewicht voor een drager (flink) wensen te overschrijden. Aangezien wij juist afstand willen nemen van de uitbuiting van mensen, zullen wij overgewicht niet accepteren. Mocht u een kilo of 20 mee willen laten sjouwen, huur dan gewoon nóg een drager in!

Mogelijk te huren – ter plekke te betalen in Cusco
 • slaapzak met laken
 • paar wandelstokken
 • 1 wandelstok
 • kampeerkussentje
 • rugzak van 35 liter
 • opblaasbaar matras
 • 1-persoonstent
 • toilet-tent

Belangrijk! Houdt u er alstublieft rekening mee dat u de Inca Trail vanwege strikte regelgeving lang van tevoren moet reserveren. Om het kwetsbare ecosysteem langs de trail te beschermen, staat de Peruaanse overheid slechts 500 man (inclusief gidsen en dragers) per dag toe. Wij adviseren u om de trail zo vroeg mogelijk te reserveren!

Om de 4-daagse Inca Trail te kunnen reserveren, hebben we het volgende nodig:
 • uw volledige namen, exact zoals in uw paspoort vermeld
 • het nummer van uw paspoort dat geldig is gedurende de Inca Trail
 • nationaliteit
 • geboortedatum
 • vertrekdatum Inca Trail
 • een kopie/fax van beide kanten van uw ISIC-studentenkaart (personen onder de 30 met de officiële kaart krijgen korting op het entree. Stuur eea meteen tijdens de reservering door, na afhandeling van de reservering kunt u deze korting niet meer krijgen!)
 • de volledige betaling

NB: Vanwege strikte regelgeving dient het paspoortnummer dat u ons zendt dezelfde te zijn als het nummer van het paspoort waarmee u de Inca Trail betreedt. Laat het ons alstublieft weten als u nog een nieuw paspoort moet aanvragen. Breng in dat geval ook uw oude, onklaar gemaakte paspoort mee; als u dat niet doet kan het zijn dat u niet toegelaten wordt op de Inca Trail. Daarnaast hebben wij een scan van zowel uw oude als uw nieuwe paspoort nodig.

Entreebewijzen zijn strikt persoonlijk en vanwege dezelfde regelgeving is het onmogelijk om de datum van aanvang van de Inca Trail te wijzigen of om uw entree aan iemand anders te geven als we uw entree eenmaal gekocht en de reservering bevestigd hebben (zelfs als u bijvoorbeeld ziek bent, is dit niet mogelijk). Vandaar dat we bij annulering ook niet bij machte zijn om uw betaling te restitueren.