Machu Picchu bezoeken – nieuwe regelgeving

Nieuwe regelgeving voor uw bezoek aan Machu PicchuMachu Picchu is één van de nieuwe zeven wereldwonderen en daarmee één van de meest belangrijke toeristische bestemmingen van Peru. Wereldwijd hebben vele mensen de grote wens om Machu Picchu te bezoeken. In een poging de Inca stad te beschermen tegen negatieve invloeden van het toerisme, heeft de Peruaanse overheid, samen met de UNESCO, per 1 juli 2017 een nieuwe regelgeving opgesteld ten aanzien van de entrees voor Machu Picchu, om zo de grote stroom van bezoekers te reguleren.

Per 1 juli 2017 zijn er nu twee tijdstippen waarop je Machu Picchu binnen mag:
– Van 06:00 tot 12:00 en
– Van 12:00 tot 17:30

Daarnaast mogen bezoekers alleen nog naar binnen onder begeleiding van een officiële gids, en zijn er 3 routes afgezet binnen de citadel, waarvan het niet is toegestaan daar van af te wijken.

Velen kiezen voor de ochtendentrees, mede zodat men in Machu Picchu de zon over de omringende bergen kan zien opkomen. De mensen die een van de trektochten naar Machu Picchu ondernemen, hebben standaard de ochtendentree. Ook mensen die één van de optionele bergtoppen (bergtop Machu Picchu of Wayna Picchu; kijk voor meer informatie hierover op www.rondreizenperu.com/informatie/entrees/machu-picchu/) willen beklimmen, hebben een ochtendentree nodig. Hierdoor is het ’s middags doorgaans rustiger op de ruïnes.
Als u voor middagentrees kiest, zou u dezelfde dag nog vanuit de Heilige Vallei van de Inca’s per trein naar Aguas Calientes kunnen reizen. Hiermee vermijdt u een overnachting in dit zeer toeristische dorp, waar de prijzen hoger liggen dan elders.

Machu Picchu boeken - de nieuwe regelsLet op: indien u een ochtendentree heeft en bijvoorbeeld pas om 11 uur naar binnen zou gaan, dient u volgens deze nieuwe regeling Machu Picchu alweer om 12 uur te verlaten.
Het is dan ook mogelijk om zowel ochtend- als middagentrees te kopen, zodat u Machu Picchu beide dagdelen kunt bezoeken.

Vooralsnog ontbreekt echter een goed controlesysteem, waardoor mensen in de praktijk langer in Machu Picchu kunnen blijven dan volgens de regels is toegestaan. Alleen indien men na 12 uur naar het toilet – bij de ingang tot Machu Picchu gelegen – gaat, wordt daarna de toegang tot Machu Picchu ontzegd.
Hoe lang het duurt voordat er wel controles toegepast worden, valt niet met zekerheid te zeggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *