Machu Picchu bezoeken – nieuwe regelgeving

Nieuwe regelgeving voor uw bezoek aan Machu PicchuMachu Picchu is één van de nieuwe zeven wereldwonderen en daarmee één van de meest belangrijke toeristische bestemmingen van Peru. Wereldwijd hebben vele mensen de grote wens om Machu Picchu te bezoeken. In een poging de Inca-stad te beschermen tegen negatieve invloeden van het toerisme, heeft de Peruaanse overheid, samen met de UNESCO, onlangs een nieuwe regelgeving opgesteld ten aanzien van de entrees voor Machu Picchu, om zo de grote stroom van bezoekers te reguleren.

Entrees tot Machu Picchu

Voorheen moesten toeristen kiezen tussen een ochtend- of een middagentree en mocht men de ruïnes op een willekeurig tijdstip gedurende het dagdeel van keuze betreden. Vanaf nu echter, moet u al bij aanschaf van uw ticket het exacte aanvangstijdstip van uw bezoek aangeven. Voor de diverse tijdstippen zijn slechts een beperkt aantal toegangsbewijzen beschikbaar.

Machu Picchu boeken - de nieuwe regelsDe toegangsbewijzen zijn verdeeld per uur. U kunt er voor kiezen om uw bezoek aan te vangen tussen 6 en 7 uur, tussen 7 en 8 uur, of tussen 8 en 9 uur, enzovoort. U kunt uiterlijk tot 15 uur Machu Picchu betreden. Er wordt een uitloop van 2 uur getolereerd. Met een toegangsbewijs tussen 6 en 7 uur kunt u dus uiterlijk tot 9 uur Machu Picchu betreden. Net als voorheen kunt u Machu Picchu gedurende maximaal 4 uur bezoeken. Momenteel is er nog geen controlesysteem, dus kunt u er in de praktijk langer blijven. Het is niet te zeggen wanneer er wel controles worden ingevoerd. Indien dit eenmaal een feit is, zou een eventuele uitloop betekenen dat u op uw bezoektijd aan Machu Picchu gekort wordt.
U kunt niet eerder dan het aangegeven tijdstip beginnen met uw bezoek.

Let op!
U mag de site tussentijds ook niet meer af, zelfs niet voor toiletbezoek! Daarnaast zijn éénrichtingscircuits ingesteld om de grote aantallen toeristen op een zo geordend mogelijke wijze over de site te laten bewegen.

Hoe laat bezoek ik Machu Picchu het best?

Dit is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Wij geven al onze klanten advies op maat, zodat ze het meeste uit hun bezoek aan Machu Picchu halen. Vraag ons om meer informatie!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *