Home » Muziek

Muziek

Een belangrijk onderdeel van een cultuur is muziek. U gaat een nieuwe cultuur ontdekken of bent (net) terug uit Zuid-Amerika en vol van nieuwe indrukken, ervaringen en belevingen.
Peruaanse muziek wordt beinvloed door diverse stijlen als blaasinstrumenten en melodieen uit de Peruaanse Andes, harmonieen en snaarinstrumenten uit Spanje (Europa) en diverse ritmes en percussie instrumenten uit Afrika, welke meegebracht zijn door de slaven.

Eva Ayllón

Eva Ayllón

Eva Ayllón

Eva Ayllon, componist en zangeres, is één van Peru´s meest vooraanstaande Afro Peruaanse muzikanten. Vele keren werd ze al genomineerd voor de Latin Grammy Awars for Best Folk Album. Ze blijft grenzen verleggen met haar muziek en draagt daarmee bij aan de verbreding van de bewustwording van de Afro Peruaanse cultuur. Haar roots liggen in de creoolse muziek, een erfenis van de multiculturele cultuur onder de arbeidsklasse in de 20e eeuw aan de kust van Lima, en Afro Peruaanse muziek. Haar stijl kent tevens Afro Cubaanse invloeden met bata drums, West Afrikaanse diembe, jazzy keyboards, gemixt met salsa.
Nieuwsgierig? Een impressie van Eva Ayllón.

Grupo Cinco

Grupo Cinco is opgericht in 1973 door de broers Victor en Elmer die met hun romatische ritmes een groot succes behaalden. De groep is later uitgebreid met hun zonen en staat meedere malen in de top van de nationale ranglijst. Diverse onderscheidingen en gouden platen worden behaald met liedjes als La gua gua, parranda la negrita, corazón herido en amarte hasta la muerte. Geinteresseerd in deze populaire mannengroep? Klik hier.

Grupo Cinco

Grupo Cinco