Home » Natuurgeweld in Peru | update 20-3-’17

Natuurgeweld in Peru | update 20-3-’17

De kustregio’s, en dan met name die in het noorden van Peru, zijn getroffen door overstromingen veroorzaakt door hevige regenval de afgelopen periode. Veel rivieren zijn uit de oevers getreden. Dit, gecombineerd met het feit dat er in Peru op vele plekken een gebrekkige infrastructuur is, weinig planmatig gebouwd wordt en veiligheidsvoorschriften in armere gebieden en wijken vaak genegeerd worden, veroorzaakt forse problemen.
Deze spelen zich hoofdzakelijk af in het noorden van Peru, waar de meeste van onze reizigers niet komen. Er zijn momenteel grote problemen in bijvoorbeeld Piura, Tumbes, Chiclayo en Trujillo.

Ook in Lima zijn – veelal in arme wijken – problemen geweest. De watervoorziening, die enkele dagen was afgesloten omdat er vuil en puin in het water was terecht gekomen, is vooralsnog weer op gang gekomen.
De verwachting is nu dat de regens en dus mogelijke problemen nog tot eind deze maand aanhouden.

De weg die Lima met Arequipa verbindt, is normaal te bereizen. In Ica en Nazca hebben zich in de buitenwijken problemen voorgedaan, maar de centra en de toegangswegen zijn gespaard gebleven. Onze operators en hotels in Paracas, Ica en Nazca melden dat zij geen problemen hebben.

In Arequipa is grootschalige stroomuitval geweest. Dit is echter verholpen. In de bergen (bijvoorbeeld richting de Colca Canyon, Puno, Cusco en Machu Picchu) zijn geen problemen. Er circuleren op het internet foto’s van een gezwollen rivier bij Aguas Calientes, nabij Machu Picchu. Deze foto’s dateren uit 2010.