Home » Betaalmogelijkheden

Betaalmogelijkheden

Nadat we overeenstemming hebben bereikt over het reisprogramma en alle gerelateerde services en u onze offerte dus heeft aanvaard, ontvangt u van ons een factuur. Doorgaans zullen wij een aanbetaling vragen op het moment van boeken, gevolgd door de afbetalingsfactuur rond de 7 weken voor de vertrekdatum. Wanneer de vertrekdatum binnen twee maanden ligt, zal de gehele reissom in één keer overgemaakt dienen te worden. Voor de betalingen zijn er twee mogelijkheden.

1) Betaling via Wire Transfer

We receive payments on our Peruvian business bank account. Please find the account details underneath. Bank fees may vary depending your bank`s policies. Note: Please be sure to choose the option costs  the transaction fee of your own bank in your payment + add an extra US$ 26 Peruvian bank fee to the total amount that you are going to send. Also make sure you opt for a transfer in US$.

Please note that when using Transferwise or Revolut (or any other third party online money transfer service) for your international wire transfer an extra US$ 55 should be added to the amount that you send. 

  • Bank: BANCO DE CREDITO DEL PERU
  • Beneficiary: NATURANDES TRAVEL EIRL
  • Account number: 194-2064945-1-38 (US$ checking account)
  • BIC/SWIFT: BCPLPEPL
  • Bank address: Calle Centenario 156, La Molina , Perú
  • Beneficiary address: Calle Gozzoli 801, San Borja, Lima 41, Peru
  • RUC/VAT number: 20552000171

De kosten van de banktransfer zijn voor rekening van de klant. Kies bij het overboeken van het verschuldigde bedrag daarom voor de optie: “ONS (OUR)”, waarmee u aangeeft dat u alle internationale bankkosten accepteert. Kies altijd voor dezelfde valuta (USD / Amerikaanse dollar) als de valuta van de bestemmingsrekening (USD) om wisselkoersverliezen te voorkomen.

2) Betaling via de de derdengelden-rekening van CERTO Escrow (tegen meerprijs)

Als Peruaanse touroperator kan Naturandes Travel zich niet aansluiten bij een Garantiefonds dat u beschermd tegen eventueel financieel onvermogen, zoals het SGR of de GGTO. Daartoe bestaat in Peru ook geen wettelijke verplichting. Om dergelijke  bescherming te genieten kunt u uw betaling laten lopen via Certo Escrow.

U betaalt dan niet direct aan Naturandes Travel maar aan de derdengeldenrekening van de Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Uw betaling wordt gewaarborgd op de derdengeldenrekening en de dag na afloop van uw reis automatisch vrijgegeven aan Naturandes Travel.

Mocht Naturandes Travel voor het einde van uw boeking in een faillissement of surseance van betaling terechtkomen dan zal het door u overgemaakte bedrag op de rekening van Certo Escrow geparkeerd blijven staan, totdat de beide partijen tot een akkoord komen over de hoogte van het terug te storten bedrag. Certo Escrow zal er vervolgens voor zorgen dat u uw betaling terugkrijgt. Indien de reis nog niet aangevangen is, zal dat doorgaans om het gehele gefactureerde bedrag gaan, maar als er reeds diensten zijn geconsumeerd, dan zal gewacht worden op overeenstemming tussen beide partijen. Meer informatie over Certo Escrow vindt u op https://certo-escrow.com/nl/

U kunt bij aanvaarding van uw offerte aangeven of u uw betaling al dan niet via CERTO Escrow wilt laten verlopen. Wij zullen uw keuze specifiek vermelden op uw reisovereenkomst en in uw factuur. Overigens zijn aan deze betaalwijze wel kosten verbonden. Niet alleen omdat dit een betaaldienst die door ons ingekocht zal moeten worden, maar ook omdat wij als Naturandes Travel veel zaken moeten voorschieten, waarvoor wij externe financiering voor moeten verkrijgen en wij risico´s lopen op verliezen door onverwachte wisselkoersfluctuaties. Wat de meerprijs is voor deze betaaloplossing zal afhangen van de hoogte van het gefactureerde bedrag en het moment van reizen / boeken. Het is overigens ook mogelijk om de aanbetaling wel direct naar ons over te maken, en de restsom via CERTO Escrow te laten lopen; zo loopt u minder risico en kunnen wij alle benodigde services op tijd voor u aanschaffen en kunnen wij deze betaaldienst (en garantie!) een stuk goedkoper aanbieden. Vraagt ons om meer informatie!