Home » De mensen achter Naturandes Travel

De mensen achter Naturandes Travel

Even voorstellen

Remco en Maria zijn de drijvende krachten achter Naturandes Travel en beiden zijn al meer dan 15 jaar actief in de reiswereld, in elke denkbare rol. Graag stellen we ons even aan u voor.

Als Peruaans-Nederlands koppel slaan wij een brug tussen twee heel verschillende culturen. We vullen elkaar goed aan en begrijpen de culturele verschillen. Zodoende zijn we uitstekend in staat om uw wensen, behoeften en voorkeuren te vertalen naar op maat gesneden individuele reisprogramma´s – en deze te verwezenlijken in de lokale Peruaanse context.

Remco van der Stap

Naturandes Travel - Remco van der Stap“In 2000 reisde ik over land van Mexico naar Argentinië. In Peru en Bolivia werd ik bevangen door de schoonheid, de natuurlijke en cultu-rele diversiteit en door de warmte en gastvrijheid van de mensen. Sinds 2003 ben ik actief in het toerisme in de meest uiteenlopen-de rollen: van het begeleiden van mountainbike-tochten over de gevaarlijkste weg ter wereld in Bolivia, het ontwikkelen van eco-tours in de tropische Andes, tot het adviseren van Aymara-gemeenschappen bij het opzetten van een toerisme project.

Na mijn eerste ervaringen in het toerisme heb ik me via een postdoctorale studie verdiept in onderwerpen gerelateerd aan armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling. Ik heb onderzocht hoe toerisme kan bijdragen aan behoud van natuur en cultuur, hoe het duurzame lokale ontwikkeling kan stimuleren en het de negatieve impact kan minimaliseren.

Van 2006 tot en met 2014 heb ik als reisbegeleider van onder meer Koning Aap en Shoestring de meest fantastische plekken in Peru, Bolivia, Argentinië en Chili bezocht, en een groot netwerk van lokale reisagenten en gidsen opgebouwd. Sinds 2010 woon ik in Lima: de perfecte uitvalsbasis om Peru en de wijdere omgeving te verkennen.

Een van mijn drijfveren is om mijn passie en kennis van deze regio aan anderen door te geven. “Het geeft mij veel voldoening om samen met u de voor u perfecte reis samen te stellen, deze tot in de puntjes te organiseren en uit te voeren en u zodoende een onvergetelijke reis te bezorgen.”

Maria Francia

Naturandes Travel - Maria Francia“Ik ben geboren en opgegroeid in Lima. Ik ken Peru goed, dankzij de vele reizen die ik in de regio heb mogen maken, zowel voor werk als in privéverband. Buiten Peru heb ik ook door Bolivia, Chili, Ecuador, Argentinië en Colombia gereisd om hotels, lodges, transporteurs en andere dienstverleners te beoordelen. Behalve reizen, spendeer ik mijn vrije tijd aan literatuur, theater en lekker eten.

Na mijn universitaire studie Bedrijfsadministratie begon ik in 2004 te werken als managementassistente bij een klein reisagentschap. In 2006 maakte ik de overstap naar een grotere reisorganisator, de lokale uitvoerder voor reisorganisaties als Koning Aap, Shoestring, Baobab, Summum, Beter Uit Reizen, en vele andere vaak kleinere gespecialiseerde tour operators uit Europa.

Hier was ik op verschillende afdelingen en in uiteenlopende functies werkzaam en deed ik ervaring op met het verwerken van reserveringen, tour-operating, sales en product- en relatiebeheer. Ik heb me daar stapsgewijs opgewerkt tot afdelingshoofd van de Sales en Tour Operating afdeling, leiding gevend aan een team van reisadviseurs en operationele medewerkers. Hier was ik verantwoordelijk voor het hele traject van aanvraag tot uitvoer van maatreizen, en aan het bieden van ondersteuning aan reizigers. In 2014 besloot ik me samen met Remco te verzelfstandigen en Naturandes Travel op te richten.”

Rik Duijm

Rik DuijmRichtte samen met zijn vrouw in 2008 Mundo Antiguo Tours op, een touroperator en taalschool gevestigd in Cusco. In 8 jaar tijd heeft hij vele Nederlanders en Belgen op persoonlijke en professionele wijze kennis laten maken met het échte Peru.

Eind 2015 vestigde hij zich met zijn familie in Nederland waar hij werkzaam was voor RondreizenPeru BV. De lokale uitvoer en vertegenwoordiging van de reizen van dit bedrijf werden uitgevoerd door Naturandes Travel. Deze samenwerking bleek voor beiden een schot in de roos.

In 2018 besloot Rondreizen Peru te stoppen. Rik adviseert sindsdien namens Naturandes Travel geïnteresseerde reizigers.

Op 21 september 2018 heeft Naturandes Travel de website, het concept en de programma’s van RondreizenPeru BV overgenomen, het bedrijf van wie we voorheen de lokale uitvoerder waren.