Rondreis door Peru en Bolivia

Combineer 2 prachtige landen en maak een rondreis door Peru en Bolivia

Net ten zuiden van Puno wacht Bolivia op ontdekking. La Paz, op een hoogte van ongeveer 4000 meter, is een fascinerende plaats waar de hooggelegen sloppenwijken uitkijken over het rijke centrum in de vallei. Twee van onze favoriete tours beginnen hier. Daal per mountainbike 67 kilometer af, van 4700 naar 1200 meter via de dodelijkste weg ter wereld. Startend vanaf de mistige hoge Andes, door watervallen, landverschuivingen en een schitterende omgeving, bereikt u stuiterend van steen tot steen uiteindelijk het subtropische dorpje Coroico. Vanaf hier kun u met de bus verder naar het regenwoud van Rurrenabaque, een goedkoop en prachtig alternatief voor Manu. De meeste reizigers vliegen echter liever vanaf La Paz, vanwege de slechte wegen en omdat dit waarschijnlijk de mooiste vlucht is die u ooit zult meemaken. U vliegt langs de met sneeuw bedekte Andes-pieken en daarna over het groene regenwoud met de daarin kronkelende bruine rivier.

De zoutvlaktes van Uyuni

De belangrijkste reden voor velen die een rondreis door Peru met Bolivia willen combineren, is een bezoek aan de zoutvlaktes van Uyuni. Gelegen op 3700 meter, biedt deze 12.000 vierkante kilometer tellende zoutvlakte een van de meest indrukwekkende vergezichten van Zuid-Amerika. De 3-daagse tour per jeep is fantastisch: niet alleen rijdt u over deze buitenaardse zoutvlakte, maar u bezoekt ook de aangrenzende woestijn, met veelgekleurde meren vol flamingo’s, geizers en vreemde rotsformaties.

Potosi

Niet minder indrukwekkend is Potosí. In de zestiende eeuw werd hier de grootste zilvermijn ter wereld gevonden. Europa’s economie was lange tijd gebaseerd op het zilver uit Potosí; de stad vergaarde enorme rijkdom en was rond 1625 met 160.000 inwoners ‘s-werelds grootste. Vanwege haar schitterende koloniale centrum is Potosí tot werelderfgoed uitgeroepen. Maar de geschiedenis heeft ook een keerzijde: duizenden en duizenden slaven vonden de dood in ‘Cerro Rico’. Bezoek de mijnen terwijl deze droeve geschiedenis tot op de dag van vandaag voortduurt: bijna elke week vinden dodelijke ongelukken plaats onder de mijnwerkers die hun leven riskeren voor 3 dollar per dag. De levensverwachting voor diegenen die op de slechtste plekken werken, is minder dan 10 jaar. Helemaal niet leuk, maar soms is het goed om een andere wereld te zien.

Meer informatie

 

Comments are closed.