Rondreis Peru in 2 weken

Rondreis Peru 2 weken

Dé hoogtepunten van Zuid-Peru in slechts 2 weken! Vanuit Lima vliegt u naar Arequipa, een prachtige universiteitsstad aan de voet van de imposante Misti-vulkaan. Vanuit Arequipa bezoekt u de Colca Canyon: één van de diepste kloven ter wereld waar u ‘s werelds grootste vliegende vogel, de condor, van erg dichtbij kunt spotten. Daarna gaat het naar Puno  voor een tweedaagse eilandentocht over het Titicacameer, hier zult u bij een lokale familie verblijven op het idyllische en stille Amantaní. Via de route van de zon bereikt u uiteindelijk de oude Inca-hoofdstad Cusco, waarvandaan u de prachtige Heilige Vallei van de Inca’s en Machu Picchu zult bezoeken!

Rondreis door Peru in 2 weken

RICHTPRIJS 2024: US$ 1631 p.p. bij 2 personen
Gebaseerd op huidige vluchtprijzen en onderdak in tweepersoonskamers in de prijsklasse US$ 65 – 85.
Geen verborgen kosten!
Andere wensen? Vraag nu uw individuele prijsopgave op!

 

 

 

Reisschema

Dag 1: vertrek uit Europa en aankomst in Lima
Dag 2: vlucht van Lima naar Arequipa
Dag 3: vrije dag Arequipa
Dag 4: naar de Colca Vallei
Dag 5: langs de rand van de Colca Canyon | door naar Puno
Dag 6: Titicacameer: van Puno (via Uros) naar Amantaní, overnachting bij lokale familie op Amantaní
Dag 7: Titicacameer: via Taquile terug naar Puno
Dag 8: Met de luxe toeristenbus van Puno naar Cusco (inclusief uitstapjes en lunch)
Dag 9: vrije dag Cusco
Dag 10: transfer naar de Heilige Vallei met bezoeken Chinchero, Moray en Salineras | trein naar Aguas Calientes
Dag 11: bezoek met privérondleiding Machu Picchu | trein terug naar Heilige Vallei
Dag 12: bezoeken aan Ollantaytambo en Pisac | aansluitende transfer naar Cusco
Dag 13: vrije dag Cusco
Dag 14: vlucht van Cusco naar Lima en aansluitende internationale vlucht

Programmabeschrijving

Dag 1: vertrek uit Europa en aankomst in Lima

We halen u op van de luchthaven van Lima en brengen u naar uw hotel, waar u zult worden opgewacht door onze medewerker ter plaatse die het programma van de komende weken nog even met u doorspreekt. Rest van de dag vrijaf.

Dag 2: vlucht van Lima naar Arequipa

U wordt tijdig van uw hotel opgehaald voor uw vlucht naar Arequipa. In Arequipa wordt u van de luchthaven opgehaald en naar uw hotel gebracht. Arequipa is een uitstekende plek om enkele dagen te vertoeven: prima weer (m.u.v. het regenseizoen van december t/m maart), goede restaurants, interessante musea en een fantastisch mooie binnenstad – opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het is belangrijk om voorafgaand aan uw bezoek aan de Colca Vallei goed te acclimatiseren. De Colca Vallei ligt op zo’n 3600 meter boven zeeniveau en onderweg ernaar toe gaat u over een pas van maar liefst 4910 meter, dus een paar dagen op ca. 2400 meter komt goed uit!

We suggereren u om in ieder geval het klooster van Santa Catalina en het Museo Santuarios Andinos (in de volksmond “het museum van Juanita”) te bezoeken. Beide plekken beschikken over eigen gidsen die u ter plekke kunt inhuren.

Dag 3: vrije dag Arequipa

Een extra vrije dag in Arequipa, om wat beter uit te rusten en te acclimatiseren voorafgaand aan uw bezoek aan het Titicacameer.

Optionele excursies voor vandaag:

 • Reality tour – de andere realiteit in Peru
 • Stadswandeling langs de Verborgen Plekjes van Arequipa
Dag 4: naar de Colca Vallei

Vandaag stapt u weer de bus voor een driedaagse tour naar de Colca Canyon – één van de diepste kloven ter wereld – gelegen op ca. 4,5 uur van Arequipa. De Colca Vallei ligt midden in vulkanisch gebied, getuige ook de vele thermale warmwaterbronnen die u in de Vallei aantreft. Sinds 2017 vertoont de Sabancaya-vulkaan verhoogde activiteit, en spuwt deze 5976-meter hoge vulkaan regelmatig as uit.

In deze groepstour reist u op de eerste dag 160 kilometer naar het plaatsje Chivay in de Colca Vallei. In het begin van de tocht hebben we uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani en Picchu Picchu. Na anderhalf uur rijden bereiken we het Reservaat Salinas y Aguada Blanca waar, op een hoogte van 3800 meter, groepen gedomesticeerde lama’s en alpaca’s en de wilde, beschermde vicuñas rondlopen. Na verschillende tussenstops komen we aan op Patapampa (letterlijk hoogland’), met 4910 meter het hoogste punt van de tour. Daarna gaat het naar beneden, naar Chivay (3600 meter). Van daaruit is het nog maar een klein stukje naar het schitterend gelegen hotel in de kleine Andesgemeenschap Corporaque, waar geluncht zal worden (niet inclusief). Na de lunch kunt u mee gaan wandelen met de gids en later in de middag kunt u optioneel de thermale baden van Umaru bezoeken.

Dag 5: langs de rand van de Colca Canyon | naar Puno

Vandaag staat u erg vroeg op en rijdt u naar de Cruz del Condor. Dit is de beste plek ter wereld om van dichtbij de condor (’s werelds grootste vliegende vogel met een spanwijdte tot ruim 3 meter en een lengte tot 1,10 meter) te kunnen zien. Met een beetje geluk zeilt hij op slechts enkele meters langs je. Optioneel maakt u een wandeling langs de rand van de canyon, waarbij u hagedisjes, adelaars, meer condors, de Andes-kolibrie en de grote, konijnachtige vizcacha kunt tegenkomen. Ook hiertoe wordt u uitgenodigd door uw gids en hier zijn evenmin extra kosten aan verbonden.

Op de terugweg stoppen we nog enkele malen bij uitzichtpunten en dorpjes, onder andere bij het uitkijkpunt Antahuilque met zicht op prachtige 1500 jaar oude terrassen uit de Collaguas-cultuur. Ook stoppen we in Maca – een in 1991 door een grote aardbeving verwoest dorpje – en Yanque, met waarschijnlijk de mooiste kerk van de Colca Vallei, gebouwd uit wit vulkaangesteente.

‘s Middags rijdt u na de lunch in ongeveer 6 uur naar Puno, waar u naar uw hotel wordt gebracht.

Dag 6: Titicacameer: via Uros naar Amantaní, overnachting bij lokaal gastgezin

Vanaf uw hotel in Puno en brengen we u naar de haven, van waaruit u eerst een bezoekje aan de Uros-eilanden brengt. De Uros vormden een oude stam die zich probeerde te isoleren van de oorlogszuchtige Colla’s – en later van de Inca’s. Ze trokken het Titicacameer op en bouwden drijvende eilanden van totora-riet om op te wonen. Vandaag de dag leven er nog steeds enkele honderden leden van de Uros-stam, tegenwoordig allen Aymara sprekend, op de eilanden, waar huizen, wachttorens, kerken en boten gemaakt zijn van riet. De eilanden moeten continu worden verzorgd: terwijl het riet van onderuit wegrot, worden er bovenop steeds nieuwe lagen geplaatst.

Daarna gaat het richting het eiland Amantaní, op ongeveer 3 uur varen van Puno. De inwoners leven nog steeds op een traditionele manier, bijvoorbeeld zonder gemotoriseerd transport. Op het schilderachtige Amantaní zult u bij een traditioneel gastgezin overnachten. Hier maakt u een wandeling naar het hoogste punt van het eiland, met spectaculaire vergezichten en wellicht een schitterende zonsondergang!

Dag 7: Titicacameer: van Amantaní via Taquile terug naar Puno

Na het ontbijt met uw gastgezin op Amantaní vaart u naar het nabijgelegen Taquile met zijn traditionele textielarbeid. Mannen lopen hier met breinaalden rond en vrouwen weven kleurrijke kledij, waaruit u de sociale status en de burgerlijke staat van de drager op kunt maken. Na een mooie wandeltocht en een lunch (niet inclusief) vaart u terug naar Puno, waar u in de namiddag, na een tocht van ongeveer 3 uur, aankomt en naar uw hotel wordt gebracht.

Dag 8: van Puno naar Cusco

In ongeveer 10 uur rijden we met een comfortabele toeristenbus van Puno naar Cusco. Onderweg maakt u enkele begeleide uitstapjes (o.a. bij het Museum van Pukará, de Inca-ruïnes van Raqchi, en de prachtig beschilderde San Pedro kerk in Andahuaylillas) en tevens zal er gestopt worden buffetlunch. Het is een schitterende rit: de hoogvlakte van het Titicacameer neemt gaandeweg plaats voor woeste bergen, smalle valleien met verspreid liggende Andesgemeenschappen en uiteindelijk voor de groene dalen nabij de antieke hoofdstad van de Inca’s. Na ongeveer 10 uur komt u aan in Cusco en brengen we u naar uw hotel. Rest van de dag: vrij.

NB: U kunt eventueel ook de luxe Titicaca-trein nemen, deze rijdt driemaal per week maar hiervoor zal u fors moeten bijbetalen.

Dag 9: vrije dag in Cusco

De eerste van twee vrije dagen in Cusco, de oude hoofdstad van de Inca’s, zal nauwelijks genoeg zijn om de stad goed te bekijken. Doe één van onze optionele excursies, leer meer over de Inca’s in het Museo Inca of het Museo Precolombino, bezoek de imposante ruïnes van Sacsayhuamán net buiten de stad en het schitterende koloniale centrum met zijn vele kerken, wandel door de kunstenaarswijk San Blas, geniet van de familiaire backpack-sfeer in de pubs, maak kennis met de lekkerste streekgerechten in één van de vele uitstekende restaurants… Kortom genoeg te doen!

Optionele excursies voor vandaag:

 • stadstour van een halve of hele dag
 • diverse sportieve activiteiten
Dag 10: via Chinchero, Moray en Salineras naar Ollantaytambo | trein naar Aguas Calientes

Vandaag reist u naar de Heilige Vallei van de Inca’s. U zult ongetwijfeld verliefd worden op de landschappen, met de groene bergen, de snelstromende Urubamba-rivier en de met sneeuw bedekte bergtoppen. Maar de Heilige Vallei staat allereerst bekend om haar charmante dorpjes met kleurrijke markten en indrukwekkende Inca-ruïnes. De tijd lijkt te hebben stilgestaan, in een heel andere wereld net buiten Cusco. Indiaanse vrouwen verkopen allerlei exotisch fruit, zelf geweven kleding en kunstvoorwerpen terwijl een oud echtpaar in de warmte van de zon chicha drinkt, denkend aan lang vervlogen tijden.

Via het weversdorpje Chinchero, de ruïnes van Moray en de zoutpannen van Salineras rijdt u naar het antieke dorpje Ollantaytambo, dat u mits er voldoende tijd voor is, eventueel ook nog kunt bezoeken. U reist vandaag met een privéchauffeur, zodat u op een vrijblijvende en ontspannen manier uw eigen tijd kunt invullen. Desgewenst kunt u vandaag ook een privégids inhuren, informeert u bij ons s.v.p. naar de meerprijs.

Dag 11: Bezoek Machu Picchu | trein terug naar Heilige Vallei

Vandaag staat u al om 5 uur op om één van de eerste bussen (inclusief) naar Machu Picchu te nemen. Om 6 uur kunt u de ‘Verloren Stad van de Inca’s’ binnen, net op tijd om het eerste zonlicht over de omringende bergkammen te zien schijnen. Een magisch moment. Na een privérondleiding van ongeveer 3 uur heeft u nog beperkt de tijd / mogelijkheid om de ruïnes zelf te verkennen. Tegen het middaguur neemt u de bus terug naar Aguas Calientes en vandaar de trein naar Ollantaytambo. Daar wordt u opgewacht en per privétransfer naar uw hotel gebracht.

Optioneel vandaag (nog niet inclusief):

 • toegang (extra entree) voor de beklimming van bergtop Wayna Picchu of bergtop Machu Picchu
Dag 12: de mooiste plekjes in de Heilige Vallei: Ollantaytambo en Pisac

Vandaag kunt u heerlijk op uw gemak doen in de zonnige Heilige Vallei van de Inca’s. ’s Ochtends kunt u al dan niet met gids de ruïnes van Ollantaytambo bezoeken. Daarna vertrekt u met privéchauffeur (en optionele gids) naar Pisac, met de uitgestrekte schitterende Inca-ruïnes en één van de mooiste (toeristen)markten van het land met veel ambachtelijk handwerk, kunst en natuurlijk ook de meer gebruikelijke souvenirs. Vele groepstours bezoeken beide plekken vanuit Cusco: eerst Pisac en daarna Ollantaytambo. U doet het dus in tegenovergestelde richting, zodat u de grote toeristenmassa ontwijkt. Na uw bezoek aan Pisac wordt u teruggebracht naar uw hotel in Cusco.

Ook vandaag reist u met een privéchauffeur. Desgewenst kunt u (ook) vandaag weer een privégids inhuren.

Dag 13: vrije dag Cusco

Een laatste vrije dag in Cusco.

Optionele excursies voor vandaag:

 • stadstour Cusco van een halve of hele dag
 • diverse sportieve activiteiten
Dag 14: van Cusco naar Lima en aansluitende internationale vlucht *

U wordt tijdig van uw hotel naar de luchthaven van Cusco gebracht voor uw ochtendvlucht naar Lima.
Aansluitend vliegt u van Lima terug naar Europa.

* we raden u aan om een dag extra voor de reis uit te trekken en een overnachting in Lima aan het einde van uw rondreis in te plannen, zodat u goed uitgerust huiswaarts keert en bovendien nog iets van het veelzijdige Lima kunt zien. Ook zou u voor een dagtocht naar het Titicacameer kunnen kiezen in plaats van de hierboven beschreven tweedaagse tocht.

Inclusief

24-uur per dag Nederlandstalige ondersteuning

Onze handige infosheets, vol met suggesties, praktische info en onze persoonlijke restaurant-tips

Overnachtingen:

 • alle overnachtingen in beschreven hotels, inclusief ontbijt
 • verblijf op Amantaní bij familie thuis, inclusief maaltijden

Vervoer:
Anders dan bij vele andere reisorganisaties zijn bij ons veiligheidshalve standaard alle transfers in uw programma inclusief. Dit geldt dus voor de transfers tussen luchthaven of busterminal en vice versa. Bovendien wordt u bij alle tours (in groep of privé) bij uw hotel opgehaald en weer afgezet. U betaalt dus niet extra voor taxi’s en vermijdt risico’s en een hoop geregel ter plekke.
Een uitzondering hierop is Aguas Calientes, het dorpje nabij Machu Picchu. In dit dorpje is – uitgezonderd de bussen naar Machu Picchu – geen gemotoriseerd verkeer. Daarom wandelt u in een paar minuten naar uw hotel. U wordt door een medewerker van uw hotel begeleid.

 • privétransfers in Lima
 • binnenlandse vlucht Lima Arequipa, inclusief luchthavenbelasting
 • privétransfers in Arequipa
 • vervoer tussen Arequipa, de Colca Canyon en Puno in gedeelde busjes
 • privétransfers in Puno
 • groepsvervoer op het Titicacameer
 • comfortabele toeristenbus met uitstapjes en lunch onderweg tussen Puno en Cusco
 • privétransfers in Cusco
 • privévervoer tijdens uw dag door de Heilige Vallei
 • trein Ollantaytambo – Aguas Calientes – Ollantaytambo
 • bus Aguas Calientes – Ollantaytambo – Aguas Calientes
 • privétransfers Ollantaytambo – Urubamba – Cusco
 • binnenlandse vlucht Cusco – Lima, inclusief luchthavenbelasting

Groepsexcursies, met Engelstalige gids:

 • tweedaagse tocht Colca Canyon, exclusief entrees
 • tweedaagse tocht Titicacameer, inclusief entrees; 1 x lunch, diner, ontbijt

Privéchauffeur in de Heilige Vallei van de Inca’s | gids mogelijk tegen meerprijs

Entree Machu Picchu:
De standaardentree tot Machu Picchu is inclusief. Nog niet inclusief zijn de optionele bergtoppen Wayna Picchu of Machu Picchu waarvoor u een extra tweede ticket nodig zal hebben. Geef ons bij een reservering alstublieft aan welk entree u prefereert, aangezien we deze ruim van tevoren moeten aanschaffen. Meer informatie over de verschillende entrees tot Machu Picchu.

Exclusief

 • internationale vlucht
 • overige maaltijden, optionele excursies en entrees, persoonlijke uitgaven
 • verplichte verzekering die ziektekosten en ongevallen in Peru dekt, en – sterk aangeraden – een annuleringsverzekering

Entrees

De volgende entrees zijn nog niet inclusief. Onderstaand de huidige prijzen per persoon, die in het nieuwe jaar zouden kunnen variëren:

  • Colca Vallei: 70 Soles / ca. US$ 20 | optioneel entree warmwaterbronnen Umaru: 15 Soles / ca. US$ 4
  • Salineras in de Heilige Vallei: 10 Soles / ca. US$ 3
  • Optioneel: Cusco en de Heilige Vallei:
   Voor Cusco en de Heilige Vallei bestaat een algeheel toeristenticket, de Boleto Turistico. Met dit toeristenticket kunt u onder andere de ruïnes in de Heilige Vallei en de ruïnes net buiten Cusco bezoeken, alsmede een aantal musea in Cusco. Nadeel aan dit ticket is dat de twee interessantste musea in Cusco niet inclusief zijn en een apart entree vergen. Het hele toeristenticket kost S/ 130 p.p. (ca. US$ 37), maar u heeft ook de mogelijkheid een toeristenticket te kopen die alleen geldig is voor de ruïnes van de Heilige Vallei en één die alleen geldig is voor Cusco. Beiden kosten S/ 70 p.p. (ca. US$ 20) en zijn 1 dag geldig. Voor de stadstour in Cusco heeft u bovendien nog de entrees tot de Kathedraal en de Zonnetempel nodig; samen is dat S/ 50 p.p. (ca. US$ 14). Het toeristenticket kunt u ter plekke bij de ingang van de ruïnes en musea kopen.

Overweeg ook eens

Zoals bij alle op onze website gepubliceerde reizen, kunt u deze reis-suggestie naar hartenlust aanpassen aan uw voorkeuren en wensen. Overweeg bijvoorbeeld eens:

   • een 2-daagse trektocht door de Colca Canyon in plaats van de klassieke bustour
   • een dagtour op het Titicacameer, waardoor u elders meer tijd heeft (bijvoorbeeld in Lima)
   • trek een extra dag voor de reis uit en plan een overnachting in Lima aan het einde van uw rondreis, zodat u goed uitgerust huiswaarts keert en bovendien nog wat van het veelzijdige Lima kunt zien.
   • een schitterende treinreis tussen Puno en Cusco
   • een dagwandeling naar de Rainbow Mountain
   • de korte tweedaagse Inca Trail of de alternatieve koffieroute naar Machu Picchu als alternatief voor de treinreis naar Machu Picchu

Uw prijs

Uw prijs hangt onder andere af van:

   • het aantal personen waarmee u reist
   • het seizoen waarin u reist
   • hoe lang of kort (duurder, omdat er minder beschikbaarheid is van hotels en gidsen) u van tevoren reserveert
   • uw keuze voor accommodaties en andere individuele wensen

In bovenstaande richtprijs zijn we uitgegaan van een tijdige boeking in het voorseizoen en een reis, gemaakt door 2 personen die in een tweepersoonskamers overnachten.

Vaak werken wij samen met kleinschalige hotels in de prijscategorie US$ 65 – 85 per tweepersoonskamer en daar is bovenstaande richtprijs dan ook op gebaseerd.

Wij selecteren de hotels persoonlijk, en houden daarbij rekening met de ligging, klantvriendelijkheid en natuurlijk de algehele prijs-kwaliteit verhouding. Vanzelfsprekend beschikt u over een privébadkamer, een goed bed en is het ontbijt inbegrepen. Verder vinden we de aanwezigheid van een buitenruimte belangrijk, zoals een tuin, patio of dakterras. Wij proberen zoveel mogelijk samen te werken met kleinschalige en lokale hotels, waar de service in onze ervaring warmer is dan in grotere, wat onpersoonlijkere hotelketens. In onze programmavoorstellen geven we bij iedere bestemming  verschillende hotelopties, van eenvoudig tot zeer luxe.

Comments are closed.