Home » De Colca Canyon

De Colca Canyon

De Colca Canyon is niet alleen één van de diepste canyons ter wereld met een overweldigend uitzicht en dito natuur. Het is eveneens de beste plek ter wereld om de condor, de grootste vliegende vogel ter wereld, in de vrije natuur te zien. Een volwassen mannetjescondor kan tot 12 kilo wegen, zo’n 1,30 lang zijn, en een spanwijdte van 3,5 meter bereiken! Hij kan tot op zo’n 7000 meter hoogte vliegen met een snelheid van ongeveer 55 kilometer per uur en tot 100 jaar oud worden. Van Venezuela tot Vuureiland zweeft de condor op onbereikbare hoogte over ons heen, maar bij de Cruz del Condor passeert hij vaak op slechts een tiental meters!

De Colca Canyon is te bereiken vanuit Arequipa – een schitterende stad en attractie op zich – of eventueel via Puno. Onderweg naar de Colca Canyon doet u een hoge pas van ongeveer 4800 meter aan, en de Colca Vallei zelf ligt op ongeveer 3700 meter, dus het is aan te raden om eerst goed te acclimatiseren voordat u naar de canyon reist.

Tours:
Bustour naar de Colca Canyon
Trektocht door de Colca Canyon

Wist u dat?
… Er tot aan de jaren veertig geen doorgaande weg was tussen Arequipa en Chivay?
… De Colca Canyon op het diepste punt aan de noordkant 4160 meter diep is – en 3600 meter aan de zuidkant? Twee keer zo diep als de Grand Canyon in de Verenigde Staten!
… U onderweg naar de Colca Canyon langs de verste bron van de Amazone komt?