Home » Colca Canyon tour: bezoek de canyon per bus

Colca Canyon tour: bezoek de canyon per bus

Bezoek de Colca Canyon per bus vanuit Arequipa in twee of drie dagen, met onze Colca Canyon tour. U kunt ervoor kiezen om vanuit de canyon terug te keren naar Arequipa of verder te reizen naar Puno.

Dag 1: van Arequipa naar de Colca Vallei

U vertrekt rond 07:30 vanuit Arequipa richting de Colca Canyon – één van de diepste canyons ter wereld – gelegen op ca. 4,5 uur van Arequipa. De aangelegen Colca Vallei wordt ook wel de vuur-vallei genoemd, omdat ze midden in vulkaangebied gelegen is.
In deze groepstour reizen we op de eerste dag 160 kilometer naar het plaatsje Chivay in de vallei. In het begin van de tocht hebben we uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani en Picchu Picchu. Daarna gaat het door Nationaal Park Pampa Cañahuas waar, op een hoogte van 3400 meter, groepen gedomestificeerde lama’s en alpaca’s en de wilde, beschermde en zeldzame vicuñas rondlopen. Na verschillende stops bereiken we Patapampa (letterlijk ‘hoogland’), met 4850 meter het hoogste punt op onze hele rondreis. Daarna gaat het naar beneden, naar Chivay (3600 meter), waar u kunt lunchen (niet inclusief). Van daaruit is het nog maar een klein stukje naar het schitterend gelegen hotel in de kleine Andesgemeenschap Corporaque. Na de tocht kunt u een optionele wandeling maken en optioneel de warmwaterbronnen van La Calera bezoeken.

Dag 2: Colca Canyon tour en naar Arequipa of Puno

Vandaag staan we erg vroeg op en rijden we naar de Cruz del Condor. Dit is de beste plek ter wereld om van dichtbij de condor (werelds grootste vliegende vogel met een spanwijdte tot ruim 3 meter en een lengte tot 1.10m) te kunnen zien. Met een beetje geluk zeilt hij op slechts enkele meters langs u. Optioneel maken we een wandeling van ca. een uur, aan de rand van de canyon, waarbij we hagedisjes, adelaars, meer condor, vossen en de grote, konijnachtige vizcacha kunnen tegenkomen. Daarna gaat het terug richting Chivay, waarbij we Maca – een door een grote aardbeving in 1991 verwoest dorpje aandoen. Eveneens stoppen we in Yanque, met een schitterend kerkje, gebouwd uit wit vulkaangesteente.
In de middag reist u terug naar Arequipa, of optioneel naar Puno.

Colca Canyon Condor

Colca Canyon Condor

Prijs: afhankelijk van het aantal personen, de reisperiode en het moment van boeken.
Inclusief: groepsvervoer, -gids (Engelstalig), hotel en ontbijt
Exclusief: overige maaltijden, entree Colca Canyon, optioneel entree warmwaterbron

Ook mogelijk in 3 dagen. Vraag ons om meer informatie.