Home » De Heilige Vallei: Pisaq, Urubamba & Ollantaytambo

De Heilige Vallei: Pisaq, Urubamba & Ollantaytambo

Pisac, Salineras en Ollantaytambo

Een andere wereld, net buiten Cusco.

Vlakbij Cusco ligt de prachtige Heilige Vallei van de Inca’s. Ruïnes van Inca forten en -heiligdommen, kleurrijke markten, charmante stadjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan: u bevindt zich ineens in een heel andere wereld dan het jachtige Cusco.

Nadat u tijdens uw rondreis door Peru veelal in steden heeft verbleven, kunt u in de Heilige Vallei het landelijke Peruaanse leven ontdekken. Hier wandelt de bevolking nog veelal in klederdracht rond, is de westerse wereld nog nauwelijks doorgedrongen en treft u landarbeiders die gezamelijk aan de chicha zitten.

De twee uiteinden van de Heilige Vallei, Pisac en Ollantaytambo, zijn tevens twee zeer interessante plekken om te bezoeken. De uitgestrekte terrassen van Pisac doen u beseffen dat u zich in het hart van het oude Incarijk bevindt. Ollantaytambo, het antieke dorpje, waar de gebouwen op Inca-funderingen zijn opgetrokken, zal dit gevoel bevestigen.

Zeer fotogeniek is bovendien de pre-Inka zoutmijn van Salineras. Een bezoekje meer dan waard!

Wij organiseren diverse tours in deze Heilige Vallei. Voor diegenen die slechts beperkt de tijd hebben, is een bezoek aan de Heilige Vallei in combinatie met Machu Picchu een goede optie: vanuit Ollantaytambo kunt u de trein nemen naar Aguas Calientes, het dorpje aan de voet van de berg waarop Machu Picchu gebouwd is. Wanneer u echter wat langer de tijd hebt, zijn er nog verschillende andere mooie uitstapjes in de vallei te doen.

Tours
Privétour Heilige Vallei
Salineras en een traditionele Quechuafamilie
Wandelen van Moray naar Maras
Moutainbiken van Moray naar Maras
Te paard langs Inca ruïnes