Home » Lima – de Stad der Koningen

Lima – de Stad der Koningen

Uw eerste kennismaking met Peru zal hoogstwaarschijnlijk Lima zijn, de in 1535 door Francisco Pizarro gestichte hoofdstad van Peru. Dit is namelijk de plek waar de internationale vluchten aankomen. Deze stad met bijna 10 miljoen inwoners wordt door de meeste reizigers overgeslagen. Jammer, want er zijn een aantal interessante plekken waar u gemakkelijk een paar dagen kunt doorbrengen. In Lima vindt u het Zuid-Amerikaanse gevoel van de kleinere plaatsjes van het land gecombineerd met het stedelijke van andere grote wereldsteden. Tijdens de wintermaanden (juni tot september) is Lima bedekt door de zogenaamde “garua”, de mist die de stad nogal troosteloos doet aanzien, maar breekt eenmaal de zon door, dan ziet alles er ineens heel anders uit.

De hoogtepunten van Lima zijn gemakkelijk in een of twee dagen te bezoeken. In het oude centrum van de stad staan werkelijk fantastische gebouwen met prachtige architectonische aspecten. Een absolute aanrader is een bezoek aan de Plaza de Armas met de kathedraal en het presidentieel paleis, en ook de San Francisco kerk met een tot museum omgevormde bibliotheek en catacomben is een bezoek meer dan waard. Daarnaast hebben de meer toeristische wijken Miraflores en Barranco veel te bieden op het gebied van hedendaagse cultuur en uitgaan.

Doen!
Peru’s hoofdstad heeft enkele interessante musea, terwijl deze elders in Zuid-Peru dun bezaaid zijn. Onze persoonlijke favoriet is het Museo Larco. U kunt dit museum op eigen gelegenheid bezoeken, maar wij kunnen uiteraard ook gids en transport regelen.

Tours
Van koloniaal naar modern Lima