Home » de Heilige Vallei en Machu Picchu

de Heilige Vallei en Machu Picchu

De wereldberoemde Inca-ruïnes van Machu Picchu liggen op ongeveer 4,5 uur reizen van Cusco. Daartussen ligt de schitterende Heilige Vallei van de Inca’s.

Rijdend door de Heilige Vallei van de Inca’s zult u ongetwijfeld verliefd worden op de landschappen, met de groene bergen, de snelstromende Urubamba-rivier en de met sneeuw bedekte bergtoppen. Maar de Heilige Vallei staat allereerst bekend om haar charmante dorpjes met kleurrijke markten en indrukwekkende Inca-ruïnes. De tijd lijkt te hebben stilgestaan, in een heel andere wereld net buiten Cusco. Indiaanse vrouwen verkopen allerlei exotisch fruit, zelf gewoven kleding en kunstvoorwerpen terwijl een oud echtpaar in de warmte van de zon chicha drinkt, denkend aan lang vervlogen tijden.

Wij raden u aan om drie dagen voor de Heilige Vallei en Machu Picchu uit te trekken. U kunt ook een bezoek van twee dagen doen, maar dan wordt het wat gehaast.

Entrees tot Machu Picchu
Vanaf juli 2017 gelden er restricties op de toegang tot Machu Picchu. Voorheen was het mogelijk de ruïnes gedurende de hele dag te bezoeken, maar vanaf nu bezoekt u deze gedurende 4 uur, of in de ochtend (tussen 6 en 12 uur) of in de middag (tussen 12 en 17:30 uur).

Velen kiezen voor de ochtendentrees, mede zodat men in Machu Picchu de zon over de omringende bergen kan zien opkomen. Ook mensen die één van de optionele bergtoppen (bergtop Machu Picchu of Wayna Picchu) willen beklimmen, hebben een ochtendentree nodig. Hierdoor is het ’s middags doorgaans rustiger op de ruïnes.

Als u Machu Picchu ’s middags bezoekt, kunt u de nacht ervoor nog in de rustigere Heilige Vallei van de Inca’s overnachten en de ochtend van uw bezoek aan Machu Picchu met de trein naar Aguas Calientes, het dorpje nabij Machu Picchu, reizen. U vermijdt hiermee een overnachting in dit zeer drukke, vaak lawaaiige toeristendorp, waar over het algemeen de kwaliteit van hotels en restaurants minder is dan elders.

Middagentrees
Indien u kiest voor de middagentrees, stellen we het volgende voor:

Dag 1
Vandaag vertrekt u met privéchauffeur vanuit Cusco naar de Heilige Vallei. Onderweg bezoekt u het dorpje Chinchero, de ruïnes van Moray en de zoutpannen van Salineras. U zult in de Heilige Vallei overnachten.

Dag 18
U wordt naar het station van Ollantaytambo gebracht voor uw trein naar Aguas Calientes (1 uur en veertig minuten). Vanaf Aguas Calientes neemt u daarna de bus naar Machu Picchu, een rit van twintig minuten.
Na uw bezoek aan Machu Picchu reist u ’s avonds met de trein terug naar Ollantaytambo voor uw overnachting in de Heilige Vallei.

Dag 19
De volgende ochtend kunt u heerlijk op het gemak doen in de zonnige Heilige Vallei van de Inca’s. ’s Ochtends kunt u al dan niet met gids de ruïnes van Ollantaytambo bezoeken. Daarna vertrekt u met privéchauffeur (en optionele gids) naar Pisac, met schitterende Inca-ruïnes en een lokale markt. Vele groepstours bezoeken beide plekken vanuit Cusco: eerst Pisac en daarna Ollantaytambo. U doet het dus in tegenovergestelde richting, zodat u de grote toeristenmassa ontwijkt. Na uw bezoek aan Pisac wordt u teruggebracht naar uw hotel in Cusco.

Ochtendentrees
Indien u kiest voor de ochtendentrees, volgt u het reisplan hierboven, maar reist u op dag 1, na uw bezoek aan Chinchero, Moray en Salineras al per trein naar Aguas Calientes, zodat u de volgende ochtend in alle vroegte de bus naar Machu Picchu kunt nemen.

Ook mogelijk: beide entrees
Het is tenslotte ook nog mogelijk om zowel ochtend- als middagentrees te kopen, zodat u Machu Picchu beide dagdelen kunt bezoeken.

LEES VERDER:
Verschillende entrees tot Machu Picchu
Andere tours naar Machu Picchu
De Machu Picchu Mythe