Home » Nazca

Nazca

Nazca is een woestijndorpje zo´n 443 km ten zuiden van Lima gelegen en voornamelijk bekend om de mysterieuze Nazcalijnen, die het best te bewonderen zijn vanuit de lucht. De naam Nazca of Nasca is afgeleid van het quechua – woord ‘Nanay’ dat pijn betekent (Nanasca= hij die pijn geleden heeft). In deze zeer droge en dorre woestijnomgeving is dit een toepasselijke benaming. De oorspronkelijke bewoners van Nazca waren de Paracas. Deze cultuur werd geleidelijk opgevolgd door de Nazca-cultuur, die het gebied bevolkte tussen 350 voor en 650 na Christus en die Cahuachi als administratief en ceremoniëel centrum had. Het Nazca volk was ingenieus en slim. Door het zeer droge klimaat was irrigatie voor de landbouw een probleem en werden er aquaducten gebouwd. Zo was het mogelijk om gewassen te verbouwen op de dorre woestijngrond. Een aantal van deze aquaducten, zoals Cantollac, zijn tot op heden werkzaam en in gebruik.

Doen!
Bezoek ‘s avonds het hotel Nazca Lines voor een lezing over de theorie van de Duitse wiskundige Maria Reiche over de Nazcalijnen, gecombineerd met een sterrenobservatie.

Tours:
Vlucht over de Nazcalijnen
Mummiebegraafplaats Chauchilla
De aquaducten van Cantollac

Wist u dat:
De Duitse Maria Reiche is verreweg de bekendste onderzoeker van de Nazca-lijnen. Toen ze in de jaren 30 van de vorige eeuw naar Peru kwam, verloor ze een vinger aan gangreen. Toevalligerwijs hebben twee van de bekendste figuren in Nazca ook slechts 9 vingers: de aap en de handen. Toeval of, zoals geopperd, het bewijs van bovennatuurlijke krachten…?