Home » Spectaculaire vlucht over de Nazca-lijnen

Spectaculaire vlucht over de Nazca-lijnen

Er is al zoveel geschreven over de Nazca-lijnen dat wij het kort houden: over een gebied van ongeveer 500 vierkante kilometer zijn lijnen en geometrische figuren in de woestijnbodem uitgekrast. Verschillende lijnen zijn kilometers lang, maar de meeste aandacht gaat uit naar de bekendere figuren zoals de kolibrie, de condor en de astronaut.

Vele theorieën zijn sinds de ontdekking ervan in 1939 uitgewerkt. De bekendste onderzoekster is zonder twijfel de Duitse Maria Reiche die er vanuit ging dat de lijnen tussen 900 voor en 600 na Christus door de Paracas en Nazca culturen zijn gemaakt en als astronomische landbouwkalender functioneerde. Andere onderzoekers geloven dat de lijnen onderdeel uitmaken van een watercult, al zijn ze het er niet over eens of die ontstond vanwege schaarste in de woestijn, of juist om hevige regenval ten gevolge van El Niño af te zweren. En dan is er natuurlijk nog Erich von Däniken met zijn bewering dat Nazca functioneerde als landingsbaan voor buitenaardse wezens…

vlucht Nazca lijnen

vlucht Nazca lijnen

De tour:

We halen u op van uw hotel en brengen u naar het vliegveld van Nazca. Daar heeft u een vlucht over de Nazca-lijnen van ongeveer een half uur, waarbij u de belangrijkste figuren aandoet.

Duur vlucht: 0,5 uur
Vertrek: ‘s ochtends
Prijs: afhankelijk van het aantal personen, de reisperiode en het moment van boeken
Inclusief transfers hotel-luchthaven-hotel
Exclusief: luchthavenbelasting, persoonlijk op de luchthaven te voldoen

Veiligheid tijdens vlucht over Nazca-lijnen

Er zijn de afgelopen jaren helaas verschillende ongelukken gebeurd met vluchten over Nazca. Belangrijk is echter om te realiseren dat er vele verschillende maatschappijtjes bestaan, waarvan enkele met verouderde toestellen vliegen en bovendien vaak niet aan alle overige veiligheidseisen voldoen. Het is moeilijk voor te stellen voor Europeanen dat bedrijven zo vrolijk hun gang kunnen gaan, zonder dus aan alle wettelijke normen te voldoen, maar in Peru vaak helaas realiteit.
De luchtvaartmaatschappijen waar wij mee werken, staan bekend om hun verantwoordelijkheidsbesef en zijn volgens velen de beste in zijn soort. Vandaar dat het ook zéér gewilde maatschappijen zijn, en u het beste ver van tevoren kunt reserveren.

Tegenwoordig zijn we helaas verplicht om van iedere klant het gewicht door te geven. Mensen die meer dan 90 kilo wegen, kan een extra heffing van 40% worden gevraagd.

Wij beschouwen dit, als een activiteit die een ietwat verhoogd risisco met zich meebrengt. Deelname aan deze excursies geschiedt op eigen verantwoordelijkheid van de klant. Wij gaan ervan uit dat u over de benodigde verzekeringen beschikt.